2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

bak tatlım bak biz o zaman çoktaaaaaaan mat bitirmiş olcaz

varmı kızlar başka soru

tarhten full çıkarcam.hedefim o.. o yüzden tarhten başladım.
mat iyi gibi. çalışırsam sorunum kalmaz..
bn burda mat sorunca dayanamyıp cevp verirsiniz dımı babyler:):)

16.120+19.115+22.110+.....+x.x toplamında terimler belirli bir kurala göre dizilmiştir.
buna göre x kaçtır?

cvb yok şık yok:s

buyrun mat sorusu size

birbirinden farklı üç basamaklı iki doğal sayının toplamı K ise K kaç farklı değer alır

şıklar
1580
1624
1680
1797
1800

16.120+19.115+22.110+.....+x.x toplamında terimler belirli bir kurala göre dizilmiştir.
buna göre x kaçtır?

cvb yok şık yok:s

x 55 buldum mantıkta şöyle gittim ilk terimler 3 artarken ikinci terimler 5 eksilmiş yani 16.120+19.115+22.110+25.105..... diye gidiyor

bende doğru diyorum çözüm lütfeeeeeen

canım şimdi birbirinden farklı 3 basamaklı sayı deyince küçük 100 ve 101 var bunların toplamı 201 eder...
en büyükte 998 ve 999 var bunların toplamı da 1997 eder yani bizim aradığımız k değeri bu iki aralığın toplamı
basit yoldan halletmek için terim sayısı formülünü uygularsam

[(1997-201)/1]+1 =1797 çıkar sonuç

kızlar türkçeden 42 soru çözdüm 8 yanlış çıktı iyimi sizce.bence çok bile.ama arkadaşım yanlış çok dio.

çok saol canım

kızlar bakın kimler kimler gelmiş (lacivert )

ooooo laciiiii nerlerdesin sen

ay beni yakalamışsınız altta
ya kızlar okula gidiyorum sonra sözel çalışıyorum yazarak, vaktim olmuyor burada mat çözmeye
şu sözelleri bir halledeyim diyorum, matematik zevkli pıt pıt çözerim ama sözeller beni deli edecek

şimdi coğrafya çalışacağım ama bi gözüm burada

herlade kaçaklar anında itinayla tespit edilir
bende türkçeyi hallettim mata tekrar başladım ihtiyaç sonum olucak benim hayırlısı inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…