help me!!!!
bir malın 1/5 i %20 zararla satılıyor.malın tamamından kar ya da zarar etmemek içn malın geri kalanı yüzde kaç karla satılmalıdır ?
çözemedimdaha problemlere geçmedim ondan diye sıyrılmak istiyorum kafam almadı yahu bu soruyu
help me!!!!
bir malın 1/5 i %20 zararla satılıyor.malın tamamından kar ya da zarar etmemek içn malın geri kalanı yüzde kaç karla satılmalıdır ?
help me!!!!
kafadan yapmaya çalıştım gece gece, %5 kar olması lazım yani %105 oluyo toplamda. doğru mu yoksa salladımmı ??
doğru doğru
şimdi kafadan yaptın onu yazıya dök bize anlat
enee doğrumu aferini hakettim demekki
şimdi bacım, böle sorularda ben ortaya bir %100=100a diyorum. a öyle x gibi bi bilinmeyen olsun.
100a'nın %20si olan 20a, %20 zararla satılmış. o zaman 20a*20/100=4a ediyor zarar edilen kısım. biz bunu kapatmaya çalışcaz.
malın geri kalanı 100a-20a=80a idi. 4a bu 80a'nın 1/20sidir yani %5idir. eğer biz bu 80a'yı %5 karla satarsak o eksik 4a'yı kapatmış oluruz.
anlatabildimmi acaba:18:
hah sevindim :) iyi çalışmalar bacılar ben kaçar yarın iş var arada damlarım yine byee
günaydın kızlar bugün temizlik yapıcm yemek yapıcm fırsat buldugumdada mat çözücemsabah açılışı yapayım hemen bir soru sorayım
4x^2+11x+9 ifadesinin çarpanlarından biri nedir?
siz uyurken millet kalktı konu bitirdi beee..
erken kalkan yol alır kızlaaar :)
amaan dinlenin dinlenin sağlam kafa sağlam vücutta
günaydın canlar.
(2x+3-kökx) veya (2x+3+kökx) seç beğen al canım
günaydın kızlarrrrr tam yarım saat uyanabilmek için uğraştım
bugün mata devam
(2x+3-kökx) veya (2x+3+kökx) seç beğen al canım
günaydın kızlarrrrr tam yarım saat uyanabilmek için uğraştım
bugün mata devam
merhaba ricam etsem anlatabilir misin
uğraştım çözemedim.
2x+3+kökx cnm cvpçözümü alalım hemen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?