2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

x+y=8
x.y=13

olduguna göre x-y ifadsinin pozitif değeri nedir?

sayın okyonus hanım aynı kalıpta sorular soruyorsunuz dikkatimden kaçmadı dünkü cvbı 4 olan soruyla aynı mantık
(x+y)[SUP]2[/SUP]=8[SUP]2[/SUP]

x[SUP]2[/SUP]+2.xy+y[SUP]2[/SUP]=64
x[SUP]2[/SUP]+2.13+y[SUP]2[/SUP]=64
x[SUP]2[/SUP]+y[SUP]2[/SUP]=38

soruda x-y var
(x-y)[SUP]2[/SUP]=x[SUP]2[/SUP]-2.xy+y[SUP]2[/SUP]=38-2.13=12
soruda kare aldık o zman 12nin kökünü alıcaz burdan 2kök3 çıkar

teşekkürler canımm

Arkadaşlar önümüzdeki sene kpss ye hazırlanmayı düşünüyordum ama şu anda önümdeki engeller kalkınca hemen kolları sıvadım. Bu benim ilk girişim olacak İşletme lisans mezunuyum. Evde hazırlanmayı düşünüyorum. Hangi oturumlara girebilirim ve hazırlık sürecinde hangi kitapları almayılım hangi konuları çalışmalıyım. İşin aslı forum sitelerine baktım iyice kafam karıştı. ingilizce sınavına girmek zorunlu mu? Lütfen biri bunları bana tane tane yazsın bugün ya da yarın kitap alıcam burda verilen cevaplara göre. lütfeeeennnn yardııımmmmm edin:26:

diğer topiğe ekledim canım

Son düzenleme:
Bir çıkarma işleminde;çıkan,eksilen ve farkın toplamı 40 olduğuna göre,fark ile çıkanın toplamı kaçtır?

BANGO SORU BİLENE TEBRİK...

Bir çıkarma işleminde;çıkan,eksilen ve farkın toplamı 40 olduğuna göre,fark ile çıkanın toplamı kaçtır?

BANGO SORU BİLENE TEBRİK...

şöyle çözdüm:
eksilen+çıkan+fark=40
f+ç=40-e
farkla çıkanın toplamı=eksilen olduğundan
f+ç yerine e yazarız
f+ç=40-e=e
40=2e
e=20
doğrumu çözdüm

arkadaşlar ben böyle pat diye girdim topiğe.
bende önlisans mezunuyum ,işletme 4.sınıfım.
2010 kpss den 81.700 aldım. bölümüm uluslararası lojistik ve
alanımda atama çok fazla olmuyor.geçen sene murat a gittim
kpss kursu olarak.bu sene sizce lisans mı önlisans mı olraak gireyim sınava
.çok güzel paylaşımlar da bulunuyosunuz teşekkür ederim hepoinize:124:

denizyerlitas sanada tebrikler...

iş yerindeyimde hem çalışıp hem soru çözünce ip ucu bulamıyorum....yoksa bu tarz sorular kaçmaz...

hoşgeldinn....benim sana tavsiyem önlisanstan gir önlisans hem daha kolay hem daha çook ataması var...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…