naber tatlım
anlamadım![]()
Cnm foto makinem yok

A sadece üstündeki 1 yuvarlağı 24 saatte boşaltıyormuş B de Üstündeki 3 yuvarlağı 24 saatte boşaltıyormuş. Bu durumda B musluğu 1 yuvarlağı 8 saatte boşaltır
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
naber tatlım
anlamadım![]()
5!=120
4!=24
120+24=144! 144 ü sürekli beşe bölüp,bölümleri toplarız,sanırım 34 çıkıyor.
valla şıklar
31
32
33
34
35![]()
doğru
ama bunu parantez içi formülü falan yokmu illa açıcazmı :44:
Cnm foto makinem yokşimdi havuzun tamamı 3 bölme dersek A musluğu 2/3ünde bulunuyor diyo ya demekki OOO (bunlar havuzun bölmeleri olsun) OAOOB Bak böyle düşün 3 bölme (üç yuvarlak) A nın üstünde 1 bölme Bnin üstünde 3bölme bulunuyor hayal edebildin mi?? A ile B arasında da 2 bölme.
A sadece üstündeki 1 yuvarlağı 24 saatte boşaltıyormuş B de Üstündeki 3 yuvarlağı 24 saatte boşaltıyormuş. Bu durumda B musluğu 1 yuvarlağı 8 saatte boşaltır
doğru
ama bunu parantez içi formülü falan yokmu illa açıcazmı :44:
Cnm şöyle de yapabilirsin (5.4!+4!)! burdan (4!.6)! yaparsan 144! i daha kısa yoldan bulmuş olursun
buraya kadar anladım
İlk kısmı A ve B beraber boşaltmayacakmı ? ozaman en üst 1 bölme için: 1/8+1/24 : 6 (A ve B musluğu bukadar saatte ilk kısmı boşalttı)
Kalan iki bölmeyi B tek başına boşaltacak e 1 bölmeyi 8 saatte boşaltıyorsa 2 bölmeyi 16 saatte boşaltır. 16+6:22
ama niye b yi ayrıca aldık bi daha onu anlamadım![]()
buraya kadar anladım
İlk kısmı A ve B beraber boşaltmayacakmı ? ozaman en üst 1 bölme için: 1/8+1/24 : 6 (A ve B musluğu bukadar saatte ilk kısmı boşalttı)
Kalan iki bölmeyi B tek başına boşaltacak e 1 bölmeyi 8 saatte boşaltıyorsa 2 bölmeyi 16 saatte boşaltır. 16+6:22
ama niye b yi ayrıca aldık bi daha onu anlamadım![]()
canım bu kısım tamamda mesela parantez içi (20!+21!)! o zman napıcaz
açarak bu şekilde yapıyorum ama hani kısa bişeyi varmı diye öğrenmek istedim :44:
Anladm Cnm Şimdi A ile B üstü ikisi beraber 6 saatte boşalttı A yok artık o üstte kaldı altındaki suyu (2 bölmeyi) sadece B boşaltacak. B de 2 bölmeyi 16 saatte boşaltıyor o ikisini toplarız.
Şimdi A ile işimiz bitti ondan sadece B yi aldık A boşalttı 1 bölmesini artık ordan su akamaz kalan suyu sadece B boşaltacak
Tatlım a musluğu yukarıda ya 2/3 lük yerden sonra boşaltmıyor artık sadece b çalışıyor..musluklar kendi seviyesinin üzerindeki suyu boşaltıyor..
açarak bu şekilde yapıyorum ama hani kısa bişeyi varmı diye öğrenmek istedim :44:
20!+21.20! dersek 20!(1+21)=22.20! olur canım
canım ama parantez dışında bi ! daha var![]()
cevap 1/2 ama canım![]()
canım zaten o söylediğin ifadeyi tek faktoriyel cinsinden yazamazsın..yirmi iki çarpanı yirmi faktöriyelde sıfır getirmez o nedenle 20! faktöriyel üzerinden işlem yapabilirsin..