• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

naber tatlım :34:
anlamadım :53::53::53:

Cnm foto makinem yok :( şimdi havuzun tamamı 3 bölme dersek A musluğu 2/3ünde bulunuyor diyo ya demekki OOO (bunlar havuzun bölmeleri olsun) OAOOB Bak böyle düşün 3 bölme (üç yuvarlak) A nın üstünde 1 bölme Bnin üstünde 3bölme bulunuyor hayal edebildin mi?? A ile B arasında da 2 bölme.

A sadece üstündeki 1 yuvarlağı 24 saatte boşaltıyormuş B de Üstündeki 3 yuvarlağı 24 saatte boşaltıyormuş. Bu durumda B musluğu 1 yuvarlağı 8 saatte boşaltır

Cnm foto makinem yok :( şimdi havuzun tamamı 3 bölme dersek A musluğu 2/3ünde bulunuyor diyo ya demekki OOO (bunlar havuzun bölmeleri olsun) OAOOB Bak böyle düşün 3 bölme (üç yuvarlak) A nın üstünde 1 bölme Bnin üstünde 3bölme bulunuyor hayal edebildin mi?? A ile B arasında da 2 bölme.

A sadece üstündeki 1 yuvarlağı 24 saatte boşaltıyormuş B de Üstündeki 3 yuvarlağı 24 saatte boşaltıyormuş. Bu durumda B musluğu 1 yuvarlağı 8 saatte boşaltır

buraya kadar anladım
İlk kısmı A ve B beraber boşaltmayacakmı ? ozaman en üst 1 bölme için: 1/8+1/24 : 6 (A ve B musluğu bukadar saatte ilk kısmı boşalttı)

Kalan iki bölmeyi B tek başına boşaltacak e 1 bölmeyi 8 saatte boşaltıyorsa 2 bölmeyi 16 saatte boşaltır. 16+6:22

ama niye b yi ayrıca aldık bi daha onu anlamadım:43:

doğru :46:
ama bunu parantez içi formülü falan yokmu illa açıcazmı :44:

yok malesef,içindeki 5 leri bulmak lazım.bu sorunun farklı formatları da var,onlarda bazı püf noktalar oluyor,en dıştaki faktöriyel olmasaydı farklı çözülürdü mesela.

Cnm şöyle de yapabilirsin (5.4!+4!)! burdan (4!.6)! yaparsan 144! i daha kısa yoldan bulmuş olursun

canım bu kısım tamamda mesela parantez içi (20!+21!)! o zman napıcaz :1:
açarak bu şekilde yapıyorum ama hani kısa bişeyi varmı diye öğrenmek istedim :44:

buraya kadar anladım
İlk kısmı A ve B beraber boşaltmayacakmı ? ozaman en üst 1 bölme için: 1/8+1/24 : 6 (A ve B musluğu bukadar saatte ilk kısmı boşalttı)

Kalan iki bölmeyi B tek başına boşaltacak e 1 bölmeyi 8 saatte boşaltıyorsa 2 bölmeyi 16 saatte boşaltır. 16+6:22

Anladm Cnm Şimdi A ile B üstü ikisi beraber 6 saatte boşalttı A yok artık o üstte kaldı altındaki suyu (2 bölmeyi) sadece B boşaltacak. B de 2 bölmeyi 16 saatte boşaltıyor o ikisini toplarız.

Şimdi A ile işimiz bitti ondan sadece B yi aldık A boşalttı 1 bölmesini artık ordan su akamaz kalan suyu sadece B boşaltacak

buraya kadar anladım

Tatlım a musluğu yukarıda ya 2/3 lük yerden sonra boşaltmıyor artık sadece b çalışıyor..musluklar kendi seviyesinin üzerindeki suyu boşaltıyor..

Son düzenleme:
Anladm Cnm Şimdi A ile B üstü ikisi beraber 6 saatte boşalttı A yok artık o üstte kaldı altındaki suyu (2 bölmeyi) sadece B boşaltacak. B de 2 bölmeyi 16 saatte boşaltıyor o ikisini toplarız.

Şimdi A ile işimiz bitti ondan sadece B yi aldık A boşalttı 1 bölmesini artık ordan su akamaz kalan suyu sadece B boşaltacak

Tatlım a musluğu yukarıda ya 2/3 lük yerden sonra boşaltmıyor artık sadece b çalışıyor..musluklar kendi seviyesinin üzerindeki suyu boşaltıyor..

tamam şimdi toparladım saolun kızlar :54:

Hmm onu bilmiyorum valla cnm:)

böle cinsliğim tutyo bazen canım :1:

$SAM_3703.webp

hazır burdasınız bi havuz daha var :17::17:

canım bu kısım tamamda mesela parantez içi (20!+21!)! o zman napıcaz :1:
açarak bu şekilde yapıyorum ama hani kısa bişeyi varmı diye öğrenmek istedim :44:

anladım canım,o tarz bir soru çıkmaz karşına.yapılamaz çünkü,ama 20!+21! olabilir.ondada küçük olanı sürekli 5 e bölersin.

cevap 1/2 ama canım :31:

Valla çıldırcam bak yolumu anlatayım belki devamını sen getirrsin şimdi hacimleri 3 2 8 ile orantılı ya yani toplam 13V hacmi 52 saatte dolduruyormuş ozaman bir hacmi 4satta doldurur yani V:4saatte dolar.

Bize 46 saatte 1. havuzun nekadarının dolduğunu soruyor. zaten 2. ve 3. havuz toplam 10hacimde olduğundan 40 saatte doldu kalan 6 satte de 1. musluğun ne kadarı dolar?

4 saatte 1V dolduğuna göre
6saatte nekadar dolar? ordanda 3/2

canım zaten o söylediğin ifadeyi tek faktoriyel cinsinden yazamazsın..yirmi iki çarpanı yirmi faktöriyelde sıfır getirmez o nedenle 20! faktöriyel üzerinden işlem yapabilirsin..

yok anlaşamadık :1:
hani ilk sorduğum soruda (4!+5!)! i 144! olarak yazdık ya ben kafamdan attım sayıları öle bişey olsa içini yapamıcaz onun formülünü sordum canım ben :34:

Back
X