2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

selam kızlar...bir şey sorcaktım tarih için nasıl bir çalışma uyguluyorsunuz,tarih çabuk unutuluyor diye en son mu çalışmak doğru yoksa şimdiden bitirmek mi lazım?

Mrb cnm... ben tarihi en sona bırakıcam yoksa çabuk unutursun... Ben dönemler arası karşılaştrma yaparak kafamda olayları canlandırarak çalışıyorum ve sürekli tekrar bolbol test çözerek çalışıyorum.. önüme tarih atlasını açıyorum kavram haritaları da çok işe yarıyor.... bi de kodlamalar oluyor baş harflerini kodlayarak mesela
Mısırda kurulan Türkislam devletleri??? kodlması (TEMA)
T olunoğulları
E yyübiler
M emlükller
A kşitler

bu şeklde kodlayarak... bence tarihi sona bırak cnm... ben şimdi matematkle boğuşuyorum Keşke matematk yerine de fazladan tarih sorsalardı

Temelden başladım matematiğe Resmen ilkokul 5 öğrencisi gibiym

Kızlar sizin geleceğinz yok

Benm bi tane basit sorum vardı ya ben temelden alıyorum ya gülmeyn

72-65-134+30+28+130-60

Arkadaşlar ben 59 buluyorum ama cvp=1 ya nie yapadım bunu ya

Kızlar sizin geleceğinz yok

Benm bi tane basit sorum vardı ya ben temelden alıyorum ya gülmeyn

72-65-134+30+28+130-60

Arkadaşlar ben 59 buluyorum ama cvp=1 ya nie yapadım bunu ya

şimdi geldim tatlım yoktum ben bugün
şimdi bu soruyu şöle yap karıştırmamk için
soru :
72-65-134+30+28+130-60

bunu önce + lıları yanyana diz sonra - diyip paranteze al - işaretini parantez içine dağıtırsan aynı şey olur
72+30+28+130-(65+134+60)
260-(259) burdan cevap 1 çıkar

gözün alışana kadar bu şekilde ayarlarsan rahat edersin canım

[ı]huuu komşu 2012 kpss de tarihten tdk sorusu gelecekmiş aklınızda olsun...
Bide şu ders takip kitabı nidir?[/ı]

CNMCIIIMMM hoşgeldn

Çok teşekkürederm evet cnm doğru ewet güzl yazmşsn... Ben bugün o antremanlarla matematk kitabına epey çalştım bi sürü basit işlem çözdüm toplama çıkarmayla ilgili artık kavradım hani vardı ya cnm -2-3 olayı onu sonunda anladım soru çözere bi çok şey oturdu artık... (+)-(-) (+)+(-) olayını da anladım ama bu soruyu anlayamamştımm daha oğrusu yanlş yaptım ama sen güzel annlatmşsn yine cnm sağol

Quietciimmmmm bişi daha sorsam gerçi çıkmşsn ama gelnce cvp verrsn

o sorduğum işlem de 260-259 yaptık ya çıkaracağımızı nerden anlıyoruz niye toplamadk da çıkardk

72-65-134+30+28+130-60

ilk işaret eksi olduğu için dimi

teşekkür ederim canım ya..o zaman son iki ay kala bakayım şimdi coğrafya ve anayasa çalışıyorum..matematik çalışmıyorum,denemelerde bakarım..matematikte sorun olursa sor canım elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım

[ı]huuu komşu 2012 kpss de tarihten tdk sorusu gelecekmiş aklınızda olsun...
Bide şu ders takip kitabı nidir?[/ı]

tatlım sayfayı bulıyım eklicem resim çekmiştim
nerden buluyosun komşu bu tüyoları

aynen tatlım - parantezine aldığın için diğer sayılar + oldu o yüzden aldık ve çıkardık

ewet cnm son 2 ay bak o kodlamalarında çok faydası oluyor cnm

TARİH KISA KODLAMALAR

• 1.İnönü bizim için MİLAT oldu...Moskova ant, İstiklal marşı kabulü,Londra konferansı Afganistanla Dostluk ant,Teşkilatı esasiye
• Balkan Antantı Devletleri:TaYYaR (büyük harfler)Türkiye,Yunanistan,Yugoslavya,Romanya
• Vilayet-i Sitte : SEV DEB...Sivas ,Erzurum,Van,Diyarbakır ,Elazığ,Bitlis
• FBli HALİ (feberbahçeli hali)...Fransa,Belçika,Hollanda,Almanya,Lüksemburg İtalya
• Berlin Antlaşmasıyla Bağımsız olan ülkeler: SaKaR...Sırbistan,Karadağ,Romanya
• Berlin Anlaşmasıyla Rusya ya verilenler :KAB
yani SAKAR KAB şeklinde kodlayın Kars,Ardahan,Batum
• Lozan Ant da Çözümlenemeyen Sorunlar: HIRBO....Hatay Sorunu,Irak Sınırı,Rum Patrikhanesi,Boğazlar,Osmanlı Borçları.
• Türklerin Kurduğu Zararlı Cemiyetler :WİSTKoN Wilson Prensipleri Cemiyeti
İngiliz Muhipler Cemiyeti
Teali İslam Cemiyeti
Sulh ve Selâmet-i Osmaniye Cemiyeti
Kürt Teali Cemiyeti
• 1 Meşrutiyet dönemi Aydınları :ZAMAN..Ziya paşa,Ahmet Mithat,Mustafa fazıl paşa,Ali suavi,Namık kemal
• Dogu Sınırımızın çizildiği antlaşmalar sırasıyla aşama aşama olarak: Gazi Mustafa Kemal in baş harfleri GMK:...GÜMRÜ,MOSKOVA VE KARS ANT.
• Balkan Harbi : BüYüSeK...Bulgaristan ,Yunanistan ,Sırp Karadağ =) Osmanlı
• 2.Balkan Harbi :ROKSY...Romanya,Osmanlı,Karadağ,Sırp,Yunan =)Bulgaristan
• Misakı Milli Maddeleri: KABSAR....Kapitülasyon ,Araplar,Bogazlar, Sınırlar,Azınlık Refarandum
• Erzurum Kong. Katılan Doğu İlleri:BEST-VAN...Bitlis, Erzurum, Sivas, Trabzon,Van
• Erzurum Kong Katılmayanlar:MED...Mardin, Elazığ,Diyarbakır
• Milli Güvenlik Kuruluna Katılan Bakanlar :SAİD....Savunma ,Adalet, İçişleri, dışişleri
• Suriye Sınır Kapılarımız :CCANeY Cilvegözü,Ceylanpınar,Akçakale,Nusaybin,Yayladağ
• dünya savaşından sonra yapılan Ateşkeslerin kronolajik sıralaması :SeMaVeR....Selanik antlaşması(bulgaristan) Mondros(osmanlı)
Villa Queste(avusturya macaristan)Rethendes(almanya)
• Milli mücadele Yanlısı Basın (HAYATİ ABİ VE VAKİT)...Hakimiyet-i Milliye Albayrak,Yenigün,Açıkgöz,Tasvir-i efkari ,İstikbal ve İrade-i milliye ve AA(anadolu ajansı) B İkdam ,Vakit
• dünya savaşı barış antlaşmaları kronolojisi: SeNTeS
Versay(almanya) Senjermen(avusturya) Nöyyi(bulgaristan) Trianon(macaristan) Sevr(osmanlı)
• Kullandıımız Takvimler: 12HACERİM ) 12 (hayvanlı Türk takvimi) H (hicri) a C (celali) e, R (rumi)i,M (miladi)
• İlk Türk beylikleri: SAÇDıM...Saltulalar, Artuklar ,Çakabeyliği,Danişentler Mengücekler
• İran ile savaşlarımız; KaFeSiN...Kasrı Şirin, Ferhat paşa anl, Serav anl, Nasuh paşa anl
• G8 ülkeleri: AFRİKAJİ...Abd,Fransa, Rusya,İngiltere,Kanada,Almanya,Japonya, -son katılan-,İtalya
• G-5 ülkeleri: FAJİA Fransa,Almanya,Japonya,İngiltere,ABD
• Atatürk'ün 1. dünya savaşında savaştığı cepheler SaÇaK....Suriye,Çanakkale,Kafkas
• Atatürkün savaştığı cepheler;CAKAS Conk bayırı,Anafartalar,Kireçtepe,Arıburnu, Sedülbahr
• Osm Duraklama dönemi siyasi ilişkileri :VARİL...Venedik,Avusturya,Rusya,İran,Lehistan
• Lozanda Atatürkün asla taviz verilmemesi gereken konular:KEM...Kapitülasyonlar,Ermeni sorunu,Misakı Milli sınırları..
• haçlılarla yapılan savaşlar :SINAV II....S ırpsındığı,I. Kosova,N iğbolu,A-,V arna,II.kosova
• AB kurucu ülkeleri Bİ LAF.......Belçika, İtalya, Lüksemburg,Hollanda,Almanya, Fransa
• D-8 ÜLKELERİ GELİŞMEKTE OLANLAR:
BENİM PoTaM......BANGLADEŞ,ENDONEZYA,NİJERYA,İRAN, MISIR,PAKİSTAN,TÜRKİYE. Malezya,
• Türklerin kullandığı alfabeler sırasıyla:
GU SAKaL....g-göktürk alfabesi,Uygur,Sogd,Arap,Kiril,Latin, not:Göktürk ve Uygur milli alfabesidir...
• Nabucco projesine ortak olan ülkeler: TAMBAR DOĞAL GAZ BORU HATTI PROJESİ.....T ÜRKİYE,A VUSTURYA,M ACARİSTAN,B ULGARİSTAN,A LMANYA,
R OMANYA
• Lozan antlaşması için GARANTÖR devletler = FİJİ....FRANSA,İNG,JAPON,İTALYA
• kadınların sıyası hak sırası: B.M.V B..eledıye,M..uhtar,V..ekil
• Birleşmiş milletler Güvenlik Konseyinde bulunan daimi üyeler FİRÇA.....
Fransa, İngiltere, Rusya ,Çin,ABD
• Lozan da lehimize çözülen meseleler:ASKİ....Azınlık,Savaş tazminatı,Kapitilasyonlar,İstanbulun durumu
• Osmanlıda kapıkulu atlı birlikler hepsi S harfiyle başlıyor:.....
S-İPAHİLER,S-İLAHTARLAR,S-OL ULEFECİ, S-AĞ ULAFESİ,S-AĞ GARİPLER,S-OL GARPLEER
• 2.Mahnut dönemi askeri alanda yapılan ıslahatlar:S-E-V-D-A-M
S ekbanı cedit,E şkinci ocağı,V akayi Hayriye, Daruşurayı askeriye,A sakiri muhammediye,M ızıkayı hümayun
• II. Mahmut İdare alanındaki yenilikler.PİSNEDİMM
P asaport uygulamasını başlatmıştır.İ çişleri-dış işleri Bakanlıkları açmıştır.S adrazamlığı kaldırmıştır. N azırlıklar kuruldu.E ncümen-i Danişme kuruldu.(tercüme odaları.) D ivan kaldırıldı.İ lk nüfus sayımı yapıldı.M eclis-i ahkam-ı Adliye kuruldu. M uhtarlıklar açıldı
• Euro kullanmayan ülkeler: İDİ .....İsveç,Danimarka, ingitere
• DEMOKRAT PARTİYİ KURANLAR:CAFeR....Celal Bayar,Adnan menderes,Fuat köprülü,e,Refik koraltan
• sosyal ve ekonomik haklar :SAKlan ve GEÇ ya da GEÇ ve SAKlan...AYRICA..karıştırmayın;konut hakkı.....sosyal ve ekonomik hak
konut dokunulmazlığı......temel hak ve özgürlüklerde düzenlenmiştir..
Sendika kurma,Aile korunması,Konut hakkı,Grev ve lokavt hakkı,Eğtim ve öğretim hakkı,Çalışma hakkı
• tAnzimatla Yapılan Islahatlar: TİMHA....Tanzimat, İdare,Maliye,Hukuk,Askeriye
SALınan HA-ŞERat MEDRESEde KIYAFETini giyip,TEKKEde MAARİF bey ile MEDENİ İSLAMın LAİKLİK ile ters düştüğünü görüştü
• Saltanatın kaldırılması, Halifeliğin kaldırılması Şerriye ve evkaf vekaletinin kaldırılması, Tevhid-i tedrisat kanunu, Medreselerin kapatılması, Kılık kıyafet kanunu, Tekke ve zaviyelerin kapatılması, Maarif teşkilatı kanunu, Türk medeni kanunu, Devletin dini islamdır maddesinin anayasadan çıkarılması, Laiklik ilkesinin kabulü.
• osmanlı devletinin donanmalarının yakıldığı yerler sırası ile
İnebahtı
Çeşme
i
Navarin
i
S....inop
•

• güney çephesinde illerin kurtuluş sırası : MUA
Maraş
Urfa
Antep
• mısırda kurulan türk islam dev. TEMA
T olunoğulları
E yubiler
M emlükler
A kşitler
• denızcı beylıkler..: CAM KıS
C andarogulalrı
A ydınogulalrı
M enteseogulları
K aresıogulları
S aruhanogulları
• kutadgu Bİlig-yusuf has hacİB (İkisindede İ VE B HARFİ VAR)
A tabetül hakayık-A hmet yüknaki (ikiside A harfiyle başlıyo)
divan-I lügatit türk-kaşgarl-I mahmut (I harfi ikisindede var)
• MEBA Balkan Savaşlarında kaybettiğimiz yerler:
Makedonya, Ege Adaları, Batı Trakya, Arnavutluk
• BİD Milletvekilinin düşmesinde meclis kakarı gereken haller:
Bağdaşmazlık, istifa, devamsızlık
• ilk özel matbaa (Sait E.-İbrahim M.): lale devri
ilk devlet matbaası (Matba-ı Amire) : III. Selim
ilk resmi gazete (Takvim-i Vekayi) :II. mahmut
ilk özel gazete ( Tercuman-ı Ahval): Tanzimat dönemi
• Sevr sntlaşmasındaki başlıklar == SIKBoğazDOY
S ınırlar
I stanbul
K apitülasyonlar
BOĞAZ lar (komisyonu)
D uyunu umumiye (borçlar)
O rdunun terhisi
Y abancı okullar
• Atatürk döneminde kurulan siyasi partiler CiToS c-umhuriyet halk partisi,
i
t-erakki perver cumhuriyet fırkası,
o
s-erbest cumhuriyet fırkası
• LALE DEVRİ ISLAHATLARI
• ÇİMMEÇK
Ç Çiçek aşısı (ilk)
İ İtfaiye örgütü (ilk)
M Mimari alanda (Avrupa mimarisi örnek alındı)
M Matbaa (ilk ÖZEL)
E Elçilikler açıldı (geçici)
Ç Çini imalatı
K Kağıt fabrikası kuruldu
• l.MAHMUT
HKH
H endesehane
K apitülasyonlar (Fransaya verilen kapitülasyonlar sürekli hale getirildi)
H umbaracıocağı
•

• osmanlı kuruluş dönemi savaşları
şifre:KMS SINAVI II
1.Koyunhisar savaşı:ilk osmanlı bizans savaşı.
2.Maltepe savaşıalekanon savaşıda denilir.
3.Sazlıdere savaşı:haçlı yenilir edirne alınır.
4.Sırpsındığı savaşı:balkan kapıları türklere açılır.
5.I.Kosova savaşı:ilkkez top kullanılır.
6.Niğbolu savaşı:anadolu hisarı yaptırıldı.
7.Ankara savaşı:anadoluda siyasi birlık bozuldu.
8.Varna savaşı:2.murat tekrar tahta cıkar.
9.II.Kosova savaşı:balkanlar kesin olarak türk yurdu halina gelir.taarruz dönemi başlar.
• İlk Türk beylikleri
Sakın Maça Çıkma Dayak Atarlar(S, M, Ç ,D, A)
S:Saltulalar M:Mengücekler Ç:Çakabeyliği D anişentler A:Artuklar
• ANADOLU BEYLİKLERİ--------(GEMiCi HAKKO)
• G.germiyanoğulları
• E..Eretma devleti
• M..menteşeoğulları
• C..candaroğulları
• H..HAMİTOĞULLARI
• A..Aydınoğulları
• K..karamanoğuları
• K..karesi oğulları
• O..Osmanoğulları
• DEMOKRAT PARTİYİ KURANLAR: CAFeR
• Celal bayar
• Adnan menderes
• Fuat köprülü
• e
• Refik koraltan
• Anadolu selçuklu devletine başkentlik yapan şehirler KİN
• KAYSERİ
• İZNİK
• NİĞDE
• OSMANLIDA SALYANELİ (ÖZEL YÖNETİMLİ):= (MUHABBETTE CAY)
• M= MISIR
• H= HABEŞ
• B= BASRA
• B= BAGDAT
• T= TUNUS
• T= TARABLUSGARP
• C= CEZAYİR
• Y= YEMEN
• BATI CEPHESİ SAVAŞLARI SIRASI: BİR İKİ KaSaB
• I. İNÖNÜ
• II. İNÖNÜ,
• KÜTAHYA -ESK,
• SAKARYA,
• BÜYÜK TAARRUZ
• *Atatürk'ün kuruluşunda rol oynadığı yayınlar AHİM
Anadolu Ajansı
Hakimiyet-i Milliye
İrade-i Milliye
Minber
• 1.dünya savaşında kurulan yeni uluslarALYaÇoM
Polonya
Avusturya
• Letonya
Yogoslavya
Çekoslovakya
Macaristan
•

bu gibi kısaltmalalar çok işe yarıyorr

Benm mattan çok eksğm ar canm burda sıksık aptal mat. soruları soruyorum sende arada cvp verrsen sevnrm

kızlar ben ihtiyaçın uzaktaneğitimine katılıyorum da bu yılınkine...
orda tarih hocası çok süper anlatıyor
hangi konuda ne gelir ne gelmez hepsini söylüyor
yıllardır uzmanlşamış
kitaplarıda var.
yani ilk başta öğrenciler pek inanmıyormuş ama söyledikleri çıkınca şaşırmışlar
26 net garantiliyor
ki gerçekten öyle
çok övmiyim reklam sanıyorlar

tdk sorusu da amacını sorarlar dedi.
türkçeyi diğer dillerin etkisinden kurtarmak vs. bunlar yani

ben bu videoların konu anlatılırken slyatlarını aldım.
genel tekrarda acayip işime yarıyor.
isteyenler olursa bana özelden ulaşabilir.
çok uğraştım valla 4 saat...

tatlım sayfayı bulıyım eklicem resim çekmiştim
nerden buluyosun komşu bu tüyoları

aynen tatlım - parantezine aldığın için diğer sayılar + oldu o yüzden aldık ve çıkardık

quietcmmm ben böyle işlemlerde hep eksilerle eksileri artılarla artıları yapp sonra birleştrp ilk işaret neyse ona göre sonucu bulcm dimi

quietcmmm ben böyle işlemlerde hep eksilerle eksileri artılarla artıları yapp sonra birleştrp ilk işaret neyse ona göre sonucu bulcm dimi

tabi canım ama şöle bi örnekte gelir mesela artıları eksileri ayırdın 4-7 oldu buna dikkat et bunu snucu +3 değil -3 büyük sayının işaretini alıyo

CNm gerçekten iiyyse ihtyaçın uz. eğt. videoları bizde alalaım bari.... ne kadara aldın sadece tarihn videolarını mı aldın.. kırtasiyelerde bulablrmyz ki acaba???

tabi canım ama şöle bi örnekte gelir mesela artıları eksileri ayırdın 4-7 oldu buna dikkat et bunu snucu +3 değil -3 büyük sayının işaretini alıyo

ewet cnm onu biliyorum küçükten büyük çıkınca eksi olıur sağol ttlm... ben bugün bi sürü işlem çözdüm 70-80 kadar 2 tane yanlşm çıktı bi taneside sorduğum işlemdi ben + ile - leri ayırıp özmedmdi ondan yanlş çıkmış

CNm gerçekten iiyyse ihtyaçın uz. eğt. videoları bizde alalaım bari.... ne kadara aldın sadece tarihn videolarını mı aldın.. kırtasiyelerde bulablrmyz ki acaba???

İnternetten katılıyorsun canım derslere. sonra videoları yüklüyorlar sisteme tekrar tekrar izle dur.
fiyatına netten bakabilirsin canım.
linki bu:
Uzaktan Eğitim
geçen senenin videolarını da indirebilirsin netten.
sonuçta aynı şeyler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…