2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

2. soru burda, soran arkadaş

bir otobüsteki erkek sayısı kadınların sayısının 2 katından 10 eksiktir. 4 karı-koca indikten sonra 3/2 katı oluyorsa ilk durumda otobüsteki insan sayısı kaçtır?

E=2K-10

E-4=3/2(K-4)
2E-8=3K-12
2E=3K-4
E=2K-10

4K-20=3K-4
K=16
E=2(16)-10
E=22

22+16=38

bir kaç sorum daha var ama yazmaya üşendim çok uykum geldi yrn eklerim cevaplar için teşekkür ederim hepinize iyi geceler tatlı rüyalar

bir kaç sorum daha var ama yazmaya üşendim çok uykum geldi yrn eklerim cevaplar için teşekkür ederim hepinize iyi geceler tatlı rüyalar

okyanus"cumm o sordugun soru ıcın 2.sorunun cevabı 38 mi peki?dogru mu yaptım cevap vermedın de

?

vallaha buldun cevap 3a anlat canım anlat
cağla atladım biraz ama bende çok merak ettim

Şekerim valla formül falan yapmadım.. Tamamen uydurmasyon en basit yöntemle çözdüm..
Yazdım tek tek..

1x2 + 2x3 + 3x4 + ... yani => 2 + 6 + 12 + 20.... diye gidiyor.Sonra 2. terimleri 3 le çarptım
1x6 + 2x9 + 3x12+ ... yani => 6 + 18 + 36+60 ....

Her bir terimin bir üsttekinin 3 katı olduğunu gördüm böylece.. Ve 3 dedim.. Formül mormül bilmem anlamam

okyanus"cumm o sordugun soru ıcın 2.sorunun cevabı 38 mi peki?dogru mu yaptım cevap vermedın de

?

canım zaten cevapları ekledi bi kaç sayfa arkada vardı resimde ekledim ben zaten 3 sorunun çözümü için

utanarak sölüyorum benimde aklım 3 te
ama cevap 2a canım ya

aslında mantıklı çünkü terim sayısından çözülmüyor bu soru:26:

benim mat değil vatandaşlık çözmem lazım hala mat. de aklım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…