1- x+3x+9x+27x+81x= 2420
x=20
x+3x+98=260
2. çözemedim:18:
3. ayşe=4x nilgün=x deriz
4x-3= 3 (x+3)
4x-3= 3x+9
x=12
ayşe= 48 tl
nilgün=12 tl
cvp= 60
sorayım ozaman
elif hergün bir önceki günün 3 katı kadar soru çözmektedir.beşinci günün sonunda toplam 2420 soru çözen elif ilk 3 günün sonunda kaç soru çözmüştür?
bir otobüsteki erkek sayısı kadınların sayısının 2 katından 10 eksiktir. 4 karı-koca indikten sonra 3/2 katı oluyorsa ilk durumda otobüsteki insan sayısı kaçtır?
aysenin parası nilgünün parasının 4 katıdır.ayse nilgüne 3 tl verirse aysenin parası nilgünün parasının 3 katı oluyor. buna göre nilgün ile aysenin paraları toplamı kaçtır?
Kızlar benim soruyu yapan varsa anlatabilirmi?
A= 1.2+2.3+3.4+...... +15.16
sayısının her bir terimin 2.çarpanı 3 katına çıkarılırsa A sayısı kaç artar?
Tatlım sorunun cevabı 3 mü? :18:
bir kaç sorum daha var ama yazmaya üşendim çok uykum geldi yrn eklerim cevaplar için teşekkür ederim hepinize iyi geceler tatlı rüyalar
bir kaç sorum daha var ama yazmaya üşendim çok uykum geldi yrn eklerim cevaplar için teşekkür ederim hepinize iyi geceler tatlı rüyalar
vallaha buldun cevap 3a anlat canım anlat
cağla atladım biraz ama bende çok merak ettim
okyanus"cumm o sordugun soru ıcın 2.sorunun cevabı 38 mi peki?dogru mu yaptım cevap vermedın de
?
okyanus"cumm o sordugun soru ıcın 2.sorunun cevabı 38 mi peki?dogru mu yaptım cevap vermedın de
?
Şekerim valla formül falan yapmadım.. Tamamen uydurmasyon en basit yöntemle çözdüm..
Yazdım tek tek..
1x2 + 2x3 + 3x4 + ... yani => 2 + 6 + 12 + 20.... diye gidiyor.Sonra 2. terimleri 3 le çarptım
1x6 + 2x9 + 3x12+ ... yani => 6 + 18 + 36+60 ....
Her bir terimin bir üsttekinin 3 katı olduğunu gördüm böylece.. Ve 3 dedim.. Formül mormül bilmem anlamam
Şekerim valla formül falan yapmadım.. Tamamen uydurmasyon en basit yöntemle çözdüm..
Yazdım tek tek..
1x2 + 2x3 + 3x4 + ... yani => 2 + 6 + 12 + 20.... diye gidiyor.Sonra 2. terimleri 3 le çarptım
1x6 + 2x9 + 3x12+ ... yani => 6 + 18 + 36+60 ....
Her bir terimin bir üsttekinin 3 katı olduğunu gördüm böylece.. Ve 3 dedim.. Formül mormül bilmem anlamam
ben hala çözemedim
aynen canım valla
utanarak sölüyorum benimde aklım 3 te
ama cevap 2a canım ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?