2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

balbalın sonucu soruluyor bir nevi..2yi elerim çünkü balbal zaten savaşta öldürdüğü düşman sayısını ifade eder.bize balbal geleneği ile meydana gelen gelişmeler nedir diyor.bunun cvbı yanlız 1 mi? heykel

ı ı değil :1:
bi sorun var bu soruda sinir oldum :47:

kızlar bu arada bu hafta sonu cts haber türk gazetesi ihtiyaç mat cep kirabını ücretsiz veriyo bilginiz olsun :29:

balbalın sonucu soruluyor bir nevi..2yi elerim çünkü balbal zaten savaşta öldürdüğü düşman sayısını ifade eder.bize balbal geleneği ile meydana gelen gelişmeler nedir diyor.
3 tanesi olması saçma değilmi yaaa

bencede bi sorun var..ben yarın dershanedeki hocama sorayım bi

valla çok iyi olur canım.ben direkt ahireti iptal ettim ama o da varmış cevap 1-2-3 müş :47:

ay evet sonradan gördümm

tabi o zaman islamiyet oncesi diye mi acaba heykel yapılabilirdi
islamiyetin kabulu sonrası baya bir zaman heykel yapılmadı

yanlış hatırlamıyorum demiii:27:

ama hepsinin olmaması lazım çünkü zaten ahiret inancı olduğu için balballar yapılıyodu.yani balbalların yapılması ahiret inancına neden olmazki :44:

valla çok iyi olur canım.ben direkt ahireti iptal ettim ama o da varmış cevap 1-2-3 müş :47:

bendeki kitapta
balbal ların ölü mezarı üzerine yapılmasının amacı ölen kişiyi koruması diye hatırlıyorum
ve bendeki kitapta orta asya ve ilk türk devletlerinde sanat konusunun icinde (heykel ) işlemiş balbal ı

bendeki kitapta
balbal ların ölü mezarı üzerine yapılmasının amacı ölen kişiyi koruması diye hatırlıyorum
ve bendeki kitapta orta asya ve ilk türk devletlerinde sanat konusunun icinde (heykel ) işlemiş balbal ı

şöyleki balballar ölen kişinin öldürdüğü kişi sayısı kadar ufak heykellerin mezarının yanında olmasıydı.yeniden doğuşta hizmetkarı olsunlar diye.balbalın yapılma amacı zaten ahiret inancının var olması.yani balbal ahiret inancını doğurmuyo.soruda yanlışlık var :31:
diğerleri uyuyo zaten:21:

bence, kesn bunun cevabı yanlız 1 dir..bakın ahiret inancı ve savaşlar sebebiye balbal dikiliyorddu zaten... balbalın sonucu sorulyuor bize...bence heykelciliğe katkısı olabilir. vikiped dan aldığım yazıda ahiret inancı ve savaşçılığı destekliyor.bize nedenini sorsa bu iki seçeneği de secerdik...ya soru kökü hatalı yada doğru diye verdiği cvp hatalı...

Orta Asya Türklerinde, Şamanlık dininin geçerliliğini yaygın olarak koruduğu dönemde, ölen savaşçıların kurgan denilen mezarlarının etrafına dikilmiş, savaşçının öldürdüğü düşmanları ve bu kişilerin öbür dünyada onun hizmetçileri olacağına inanılacağını simgeleyen, genellikle bir taş parçasının üzerine yontulmuş, bir elinde kılıç, figürlerinden oluşan heykellere verilen ad.

şöyleki balballar ölen kişinin öldürdüğü kişi sayısı kadar ufak heykellerin mezarının yanında olmasıydı.yeniden doğuşta hizmetkarı olsunlar diye.balbalın yapılma amacı zaten ahiret inancının var olması.yani balbal ahiret inancını doğurmuyo.soruda yanlışlık var :31:
diğerleri uyuyo zaten:21:

ben şöyle bi mantık düşündüm
o zaman ahiret inancı yoktu şamanlık yaygındı. balbal ın olması ahiret inancını yaygınlaştırmış olabilir

bence, kesn bunun cevabı yanlız 1 dir..bakın ahiret inancı ve savaşlar sebebiye balbal dikiliyorddu zaten... balbalın sonucu sorulyuor bize...bence heykelciliğe katkısı olabilir. vikiped dan aldığım yazıda ahiret inancı ve savaşçılığı destekliyor.bize nedenini sorsa bu iki seçeneği de secerdik...ya soru kökü hatalı yada doğru diye verdiği cvp hatalı...

Orta Asya Türklerinde, Şamanlık dininin geçerliliğini yaygın olarak koruduğu dönemde, ölen savaşçıların kurgan denilen mezarlarının etrafına dikilmiş, savaşçının öldürdüğü düşmanları ve bu kişilerin öbür dünyada onun hizmetçileri olacağına inanılacağını simgeleyen, genellikle bir taş parçasının üzerine yontulmuş, bir elinde kılıç, figürlerinden oluşan heykellere verilen ad.

peki bu daha önce kpss de cıkmış bir sorumudur
eğer öyleyse güvenim sarsılacak
ve korkuyorrruummm
inşallah böyle hatalarla karşılaşmayız

bende savaşçılığı şu yüzden aldım çünkü öldürdüğü insan sayısı kadar heykel oluyodu bu hem güç göstergesi hemde yeniden doğştu daha çok hizmetkara sahip olma düşüncesinden savaşcılıkta geliştirmir dedim ama 3. şık bi tuhaf :31:

öldükten sonraki hayatta balbal halindeki düşmanın öldüren kişinin hizmetkarı olacağını düşünerek dikilen ufak heykellerdir. türklerde ahiret inancının var olduğunun göstergesidir. kızlar böyle bir acıklama buldum dogru olabılır ahiret inancı ile yani cevap 123 :D

Kızlar Meclisin kayseriye taşınma Konusu eskişehir - kütahya savası sonucu olmadı ilerki sayfalarda sakarya savası sonucu diye vermiş

kodlamalarda yanlıs degilmi sizce ? :44::44:

öldükten sonraki hayatta balbal halindeki düşmanın öldüren kişinin hizmetkarı olacağını düşünerek dikilen ufak heykellerdir. türklerde ahiret inancının var olduğunun göstergesidir. kızlar böyle bir acıklama buldum dogru olabılır ahiret inancı ile yani cevap 123 :D

işte bu yüzden şıklar yanlış diyos bizde :1:
çünkü soruda balbal gelenğinin etkisiyle meydana gelmiştir diyo.balbalın yapılması zaten ahiret inancı nedeniyle :9:

bende savaşçılığı şu yüzden aldım çünkü öldürdüğü insan sayısı kadar heykel oluyodu bu hem güç göstergesi hemde yeniden doğştu daha çok hizmetkara sahip olma düşüncesinden savaşcılıkta geliştirmir dedim ama 3. şık bi tuhaf :31:

burdada KALIN PUNTO İLE GÖSTERDİĞİM gibi zaten ölenler savaşçıymış cnm..bu konuda epey gelişmişliklerini gösterir:)BİRDE AHİRET İNANCI VARMIŞ... hala sadece heykeldir diye ısrar ediyorum.. :)) NYSE yarın uzmanından öğrenp cvplıcam:)

Back
X