2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

Kizlar yine yardim isticen bi yandan soru cozuyorumda
linyit uretimi enerji uretimine bagli olarak artis gosterir. Bu cumle dogruymus ve ben anlamadim

Dogalgsz tuketiminin buyuk bir kismi ic uretimden saglanir bu cumle yanlismis
cumleden bisey anlamadim zaten

sizi yormazsam bi ara anlatirmisiniz anladiysaniz

cnm soruyu yazarsan hem bizde faydalanmış oluruz hemde meseleyi daha iyi anlarız :34::16:

Turkiyenin enerji kaynaklari ve enerji uretimiyle ilgili as verilenlerden hangisi dogrudur.
1.ucuncu jeolojik zamana ait arazilerin az olmasi taskomuru uretiminin az olmasina neden olmustur
2. Hidroelektrik uretiminin buyuk bir bolumu marmara bolgesinden saglanir
3.jeotermal kaynaklardan elde edilen enerji iklime bagli olarak degisiklik gosterir
4.linyit uretimi enerji uretimine bagli olarak artis gosterir
5.dogalgaz tuketiminin buyuk bi kismi ic uretimden saglanir

yazdim soruyu canim

Son düzenleme:
Turkiyenin enerji kaynaklari ve enerji uretimiyle ilgili as verilenlerden hangisi dogrudur.
1.ucuncu jeolojik zamana ait arazilerin az olmasi taskomuru uretiminin az olmasina neden olmustur
3.jeotermal kaynaklardan elde edilen enerji iklime bagli olarak degisiklik gosterir

yazdim soruyu canim

ben 1 diyorum canım :21:

yazdim soruyu canim

cnm madenlerde iyi değilim ama mantıken doğalgazın çok çok çoooooook çok çok büyük bir kısmını biz ithal ediyoruz hatta koca koca boru hatları döşeyip devletler arası mavi akım gibi anlaşmalar imzalıyoruz ki bu şu anlama gelir bizde doğal gaz az . . . yani biz doğal gazın pek çok bir kısmını ithal ediyoruz zaten iç üretimden karşılayamıyoruz . . .

amma linyitimiz işte fazla çünkü linyitin oluşum zamanıyla türkiyenin oluşum zamanı aynı yani 3. jeolojik zaman . . . ve ülkemizdeki elektriğin bir kısmı bu linyit ile çalışan termik santrallerden sağlanıyor yani ne kadar çok enerji tüketimi o kadar çok linyit talebi .

cnm madenlerde iyi değilim ama mantıken doğalgazın çok çok çoooooook çok çok büyük bir kısmını biz ithal ediyoruz hatta koca koca boru hatları döşeyip devletler arası mavi akım gibi anlaşmalar imzalıyoruz ki bu şu anlama gelir bizde doğal gaz az . . . yani biz doğal gazın pek çok bir kısmını ithal ediyoruz zaten iç üretimden karşılayamıyoruz . . .

amma linyitimiz işte fazla çünkü linyitin oluşum zamanıyla türkiyenin oluşum zamanı aynı yani 3. jeolojik zaman . . . ve ülkemizdeki elektriğin bir kısmı bu linyit ile çalışan termik santrallerden sağlanıyor yani ne kadar çok enerji tüketimi o kadar çok linyit talebi .

Tekrar tesekkur ederim canim yine super bi mantikla aciklamissin

Tekrar tesekkur ederim canim yine super bi mantikla aciklamissin
rica ederim cnm . . .

türkiye de enerji kaynakları olsun madencilik olsun o kadar çeşitli ki bir de böle değildir li alengilli sorularla acayip karıştırıyorlar aklımızı ya . . . çokta soru çıkıyo bu konulardan . :26::26:

sabuncum bu arada mavi akımı ya duydum unuttum yada hiç duymadım sayende kulağıma küpe oldu tatlım saol :12::29:

kızlar ben çıkıyorum akşama görüşürz iyi çalışmalar yarın hepinize :13:
iyi geceler :21:

günaydınnnnlarr :3:

2 gündür türkiye ekonomsi sorularından çıkamadım ya..o kadar çok ki :(

tarım,hayvancılık, ormancılık ve maden sorularını çözyüorum...sizler napıonuz bakalım?

günaydınnnnlarr :3:

2 gündür türkiye ekonomsi sorularından çıkamadım ya..o kadar çok ki :(

tarım,hayvancılık, ormancılık ve maden sorularını çözyüorum...sizler napıonuz bakalım?

topiğin çoğu kızının bi yerlerinde pireler uçuşuyor :1::1:
bende tarih tekrar ediyorum

Back
X