2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

İyi aksamlar kizlar iyisinizdir insallah
ztvyi internetten biliyorum ama yeni biseymi var?
Canli dersmi var yoksa ucretsizmi
tarih olsa ne iyu olurdu yada matden problemler

gelir gelmez hemen bi soru

turkiyeyi nemlilik ve yagis yonunden inceledigimizde
guney-kuzey ve dogu-bati yonunde farkliliklar gorulur
bu farkliliklarin nedenleri arasinda as den hangisi gosterilemez

yukselti baki enlem denizellik karasallik[/QUOTE

bakı ya şimdi baktım cnm ; nemlilik ve yağışla ilgili herhangi bir şey dememiş fakat tarım ve ORMAN üst sınırı yükselir bakıyla denmiş ...
Orman olan yerde nemli olur haliyle . . .

amaaaa yağış genellikle dağların konumuyla ilgili fakat cephe yağışları da farklı hava kütlelerinin karşılaşması sonucu oluşan enlemin yani türkiyenin kuzey yarım kürenin orta kuşağında bulunduğu için karşılaştığı yağışlardır . . .

bu soruyu coğrafyacıya sorucam .:37:

Sabun canim cephe yagislari zaten matematik konumla ilgili
ama bakida nemlilik ve yagis ta etkili sanirim cunku daglarin gunese bakan
guney yamaclarinda orman ust siniri ve kalici kar siniri daha yuksek.kuzey yamaclarinda ise
orman ust siniri daha alcak anlamina geliyor buda. Ormanda yagisla nemlilikle ilgili oldugu icin bakida etkiler arasinda diye bir mantik kurdum ama yinede cog hocasina sorabilirsin canim daha iyi olur

Sabun canim cephe yagislari zaten matematik konumla ilgili
ama bakida nemlilik ve yagis ta etkili sanirim cunku daglarin gunese bakan
guney yamaclarinda orman ust siniri ve kalici kar siniri daha yuksek.kuzey yamaclarinda ise
orman ust siniri daha alcak anlamina geliyor buda. Ormanda yagisla nemlilikle ilgili oldugu icin bakida etkiler arasinda diye bir mantik kurdum ama yinede cog hocasina sorabilirsin canim daha iyi olur

cnm ya süpris yumurta gibi sorularla geliyosun benim bütün cğrafya temelimi yerinden sarsıyosun . . . ;);)

cnm cephe yağışları evet matematik konumla ilgili enlemde zaten öyle . . . yani atıyorum türkiye kutup kuşağı enlemlerinde olsaydı cephe yağışlarını alamayacaktı . . .

cnm çok güzel sorular soruyosun devamlarını bekliyoruz bu soruyuda haftasonu dershane hocama kesinlikle soracağım . . .
hatta ben sana süpris yumurta dicem ya . . . avatarınlada uyumlu . :16:

cnm ya süpris yumurta gibi sorularla geliyosun benim bütün cğrafya temelimi yerinden sarsıyosun . . . ;);)

cnm cephe yağışları evet matematik konumla ilgili enlemde zaten öyle . . . yani atıyorum türkiye kutup kuşağı enlemlerinde olsaydı cephe yağışlarını alamayacaktı . . .

cnm çok güzel sorular soruyosun devamlarını bekliyoruz bu soruyuda haftasonu dershane hocama kesinlikle soracağım . . .
hatta ben sana süpris yumurta dicem ya . . . avatarınlada uyumlu . :16:

:)))) canim bende sizinle paylasmayi seviyorum boyle degisik sorulari
bende takiliyorum ama size sorunca biraz daha kafa calistiriyoruz beraber
insallah birazda olsa yardimci olabilirim bende size.

Turkceden anlatigim bozuklugunda yanlisim cok cikiyor turkcedende yarin soru
sorabilirmiyum kizlar?

pek fazla kpss ders anlatımı yok gibi görünüyor yayın akışına bakıyorumda?
lys ygs falan o sınavların konu videoları zaten aynı şey oluyor dimi,onlarımı seyrediyorsunuz
çıkmadan baktımda merak ettim.

pek fazla kpss ders anlatımı yok gibi görünüyor yayın akışına bakıyorumda?
lys ygs falan o sınavların konu videoları zaten aynı şey oluyor dimi,onlarımı seyrediyorsunuz
çıkmadan baktımda merak ettim.

aynı cnm mat 1 mat 2 tarih coğrafya ve vatandaşlık var cnm . . . yayın akışından takip edebilirsin.

geç falan kalmadın cnm ya izle :55:

bende soru sorayım dedm :)

şimdi kızlar;
aşağıdaki tarım ürünlerinden hangisinin Karadeniz Bölgesi'nde yetiştirilememesi diğerlerinden farklı bir nedene bağlıdır?(lütfen nedenleride belirtin, ben anlamadım.nedenleri ne olablr diye bulamadım)

1 pamuk
2 buğday
3 zeytin
4 mercimek
5 susam

şıklar
a)1 b)2 c)3 d)4 e)5 :9: bunları yazmasam da olurmuş...biraz dolu gözüksün bari dedim :9::9:

bende soru sorayım dedm :)

şimdi kızlar;
aşağıdaki tarım ürünlerinden hangisinin Karadeniz Bölgesi'nde yetiştirilememesi diğerlerinden farklı bir nedene bağlıdır?(lütfen nedenleride belirtin, ben anlamadım.nedenleri ne olablr diye bulamadım)

1 pamuk
2 buğday
3 zeytin
4 mercimek
5 susam

şıklar
a)1 b)2 c)3 d)4 e)5 :9: bunları yazmasam da olurmuş...biraz dolu gözüksün bari dedim :9::9:

canım pamuk bugday mercimek susam yaz sıcaklıgı kuraklık ister, karadeniz kurak değil, zeytin sadece akdeniz ikliminde yetişir başka iklimde yetişmiyor diye biliyorum cvp zeytinmi?

canım pamuk bugday mercimek susam yaz sıcaklıgı kuraklık ister, karadeniz kurak değil, zeytin sadece akdeniz ikliminde yetişir başka iklimde yetişmiyor diye biliyorum cvp zeytinmi?

cnm bende zeytin dicem ama senin süpris sorularından sonra hep bi şüpheyle yaklaşıyorum sorulara . . .

cnm zeytin dışındaki tüm ürünler sıcaklığı sever ve kış ılıklığı aramaz lakin zeytin kış ılıklığıda ister . bu nedenle zeytin . . .

doğruuu cvp zeytin:46:

şimdi orada kafamı pamuk ve zeytn karştrmıştı...diğerleri devamlı kuraklık istiyor ama pamuk sadece olgunlaşma dönemnde tam kuraklık istiyor.
zeytinde egeli olduğumdan dolayı sadece ege taraffında yetişiyor.dedğin gibi akdeniz iklimi olan yerlerde..tşkr ederm açıklaman için :21:

aşağıdaki yörelerin hangisi, sıcaklık şartları bakımından sebze tarımı için daha az elverişlidir?

a)çukurova yöresi
b) sivas yöresi
c) göller yöresi
d) rize yöresi
e)bursa-balıkesir yöresi

evet canım diğerlerini belki özellik istedikleri için cogu yerde yetiştirirsin belki ama zeytin sadece akdeniz iklimi istediği için digerlerinde daha farklı.

bu arada bu gece 1 de tarih dersi varmış ztvde izlesemmi bilemedim:)

Son düzenleme:
aşağıdaki yörelerin hangisi, sıcaklık şartları bakımından sebze tarımı için daha az elverişlidir?

a)çukurova yöresi
b) sivas yöresi
c) göller yöresi
d) rize yöresi
e)bursa-balıkesir yöresi

prd cukurova yöresi olcaktı:)
sebze en çok güneş istedigi için.

Son düzenleme:
Back
X