işte değer vermeden nasıl yapıcaz
Deger vermeden denedim çok saçma sonuclar buldumBen bu tarz soruların cogunu deger vererek yapıyorum
X6y=(x2)[SUP]2[/SUP]+25
100x+60+y=(10x+2)[SUP]2[/SUP]+25. (burda parantez icinin karesini alıcaz iki kare toplamı gibi)
100x+60+y=(100x[SUP]2[/SUP]+40x+4)+25
100x+60+y=100x[SUP]2[/SUP]+40x+29
60+y-29=100x[SUP]2[/SUP]-100x+40x
31+y=100x[SUP]2[/SUP]-60x (burda x e 1 degeri veriyoruz)
31+y=100-60
31+y=40
Y=9
Guiet ins. Anlatabilmisimdir baya uğraşdım çözmek içinkolaymış ama işlem hatasından dolayı karmaşık hal almis
kızlar soruyu anlamadığım 2 tane soru var imdat
1)kenar uzunlukları 120 m ve 180 m olan dikdörtgen biçimindeki bahçe ,eş kare şeklindeki bölümlere ayrılıp her karenin köşesine birer ağaç gelecek şekilde ağaç dikilmek istneiyor.Bu iş yapılırken elde edilen en küçük kenarı yanlış hesaplanıyor ve oması gerekn uzunluğun yarısı alınarak ağaç dikme işlemi gerçekleştirliiyor.Buna göre yanlış hesaplama yapıldığı için kaç tane ağaç fazla dikilmişitr.?
10-14-18-23-35
2) 36 kg ,45 kg ve x kg lık üç ayrı cins pirinç hiç karışmayacak şekilde en büyük boyda ve eşit ağırlıkta 15 poşete paylaştırılabiliyor.buna göre x kaçtır ?
45-48-52-54-60
kızlar sourları çözerken soruda ne demek istediğni basit bi şekild esölermisiniz okuyorum anlamıyorum hiç bi şey
Canım ben çözmedim ama bunlar össye çalışırken hatırlıyorum ebob ekok sorusu kesinlikle.Uğraşıyım da hatırlayıp çözebilirsem cevabı da yazarım
1)kenar uzunlukları 120 m ve 180 m olan dikdörtgen biçimindeki bahçe ,eş kare şeklindeki bölümlere ayrılıp her karenin köşesine birer ağaç gelecek şekilde ağaç dikilmek istneiyor.Bu iş yapılırken elde edilen en küçük kenarı yanlış hesaplanıyor ve oması gerekn uzunluğun yarısı alınarak ağaç dikme işlemi gerçekleştirliiyor.Buna göre yanlış hesaplama yapıldığı için kaç tane ağaç fazla dikilmişitr.?
10-14-18-23-35
2) 36 kg ,45 kg ve x kg lık üç ayrı cins pirinç hiç karışmayacak şekilde en büyük boyda ve eşit ağırlıkta 15 poşete paylaştırılabiliyor.buna göre x kaçtır ?
45-48-52-54-60
kızlar sourları çözerken soruda ne demek istediğni basit bi şekild esölermisiniz okuyorum anlamıyorum hiç bi şey
2. Yi 54 buldum 1. Soruyu hala anlamaya calisiyorum
ilk soru tuhaf dimi 10 dak anlamaya çalıştım
2. soru doğru canım çözü verirmisin :13:
2. Yi 54 buldum 1. Soruyu hala anlamaya calisiyorum
Baya tuhaf bir soruSoruyu anlatayım ama nasil İns. Anlatabilirim
Canım 45 36 ve x in en büyük ortak bölenini bulucaz
45 36. X. /3
15 12. X. /3
5. 4. X. Burda 5+4 +x=15 burdan x=6 çıkıyor bunların ortak böleni 3x3=9 Xsayisini 9 a böleceğiz ve bize 6 yi verecek o sayıda 54 oluyorAnlatabildimmi:26:
10-14-18-23-35
45-48-52-54-60
ben ilk soruyu 12 buluyorum..????
ben ilk soruyu 12 buluyorum..????
5+4 +x=15 burdan
burdaki = 15 nereden geldi canımcım
5+4 +x=15 burdan
burdaki = 15 nereden geldi canımcım
10-14-18-23-35
45-48-52-54-60
Eğer yanlışlık yapmadıysam 1.sini 23 2.sini de 54 buldum tatlım
1) Şimdi 120 ve 180 kenarlarına eşit kareler gelecek şekilde yapacaksam ikisine de bölünebilen bir sayı olmalı bu ki eşit kenarlı kareler olsun dedim.Yani o yüzden ebob'unu aldım ikisinin.60 çıktı.Ben açıkçası elle şöle bir dikdörtgen çizip üstünde düşündüm daha düzgün yolu vardır elbet ama neyse.180e 120 elle dikdörtgeni 60lara bölünce karelerin köşeleri de dahil toplam 12 tane ağaç dikilirdi normalde ama yanlışlık olduğuna göre 60lık yerine 30luk kareler yapmışlar anladğım kadarıyla.Öyle olunca da yine dikdörtgeni 30luk parçalara böldüm toplam 35 ağaç oldu.35-12=23 fazladan ağaç çıktı cevap.Bunu başka birisi daha düzgün çözse daha güzel olur sanırım
2) en büyük boyda dediği için ebobunu aldım 36 ve 45in.İkisinin ebobunu alırken aslında güya xin de almış olmam gerekir ya o sebepten anladım ki ebobları xin de bir katı aslında.Neyse ebob 9 çıktı.36/9=4 çuval burada 45/9=5 çuval burada 15-9=6 çuval geriye kalan.Zaten 9un bir katı demiştik x için.Demek ki 6 katıymış 6*9=54.Umarım olmuştur tatlım öptüm çok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?