2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

evt cnm ya..nasıl yaptın?

haziran yazın ileri saat uygulamasına geçiliyor .yaz saatı

ve ığdır saati ulusal saat oluyor .ıstanbulun yerel saatı ığdıra göre çok geride.
istanbul ile iğdir arası saat farkı daha fazla

mesela ocak ayı kış saati
izmit e göre ulusal saat ayarlanıyor
ama izmit ve istanbul arasını düşünürsen yakın boylamda
o yüzden yerel saatleri birbirine çok yakın

neden kimse uğramıyor buralara

lisans sınavına az kaldı
benim eşim de girecek
ne zaman açıklanacak acaba sınava giriş yerleri

benim eşim hiç çalışmıyor
zaten çalış deyince çoık sinirleniyor

bende demiyorum birşey
sıfır puan alsında görsün gününü
benim zorumla giriyor sınava zaten
kendi isteğiyle değil
özel sektörde çalışmanın zorluğunu bile bile ders çalışmamakta israrlı

1,yazar bu eserined halkla aydın tabaka arasındaki ilişkiyi ele alır
2,romandaki olaylar 1930 lu yıllarda anadolu da bir kasabada geçmektedir
3,yazar uzun çümleler kullanarak tasvire yönelmiş ve başarılı da olmuştur
4,kahramanların gerçek hayatla bağlantısı ,onların konuşma şekilleriyle daha da belirginleşiyor
5,kasabaya ait söyleyiyşler eserin hemen her sayfasında karşımıza çıkıyor

bu parçadaki numaralanmış çümlelerin hangisinden sonra ,*uslup*ile ilgili ifadelere yer verilmiştir
1
2
3
4
5

Cnm 3 mü???
Bu arada Sen lisansdan gireceksn galiba cnm bölümün ne??

Canım 3 olması lazım. Üslup sorularında ''yazar nasıl anlatmış '' sorusunu sorarak cevabını bulabiliriz.

yapalım tabiki cnm benim bu arada vatandaşlık hocamız sorularımızın gayet kolay olacağını asla çok fazla detaya girmememiz gerektiğini söyledi cnm o yüzden çok paniklemiyorum ben vatandaşlıktan ki gerçekten öyle geçmiş sorular önlisansta gerçekten hafif yani . . .
güncel olaylarda da aynen öyle . . .

ay sabun bunlarda ne
çok zor sorular

ben elimdeki soru bankaları biter bitmez son 10 yılın denemesini alacağım
gerçekten de çok farklı

cnm onlarda ülkeler coğrafyası da var ya o nedele öle ama bakıyorum ortak konulu sorulara onlar da çok zor mesela o yerel saat sorusu ne o öle ya . . . tarihlerine de baktım yani yok böyle bir şey yaaaa . . . hiç bakma cnm hiç . . .

cnm fark ettim ki senin uslup la alakalı biraz sorunun var cnm açıklamaya çalışayım uslup denildiğinde soruda anlatım biçimi arayacağız konuyu nasıl cümleler nasıl kelimeler kullanarak anlatmış . . . içerikle ilgimiz olmayacak sadece biçimle ilgili şeyler arayacağız . . . mesela bu soruda uzun cümlelerden bahsetmiş bu uzun cümleler işte anlatım biçimidir kimi konuyu kısa kısa cümlelerle kimi uzun cümlelerle anlatır . . . içerikle ilgili konuşmadım cnm biçim yazım biçimi, konuyu anlatım şekli . . . uslup bu . uslupta kahramanlarla ilgili özellikler eserin konusuyla ilgili şeyler aramayacağız sadece nasıl yazıldığını sorguladığımızda karşımıza çıkan şeydir uslup.

eşine iyi yapıyosun cnm zaten çalışma işi içten gelecek kimsenin lafıyla bi yer kazanan bi yere yerleşen duymadım ben boşver hiç söleme . . . kötü olmayın boşuna . . .

tmm cnm şimdi anladım soruyu hiç anlamadım ondan bi yorum bile getirememştm.. püf benm sınavda temmzda hala konuları bitirmeye çalışıom

quiet benim anayasa falan tüm konular bitmiş durumda eklersin tabloya
hiç konum kalmadı artık

Merhaba hanımlar denemeye girdim geldim evde süre bile artarken dershane sınavında yetistiremedimLisans denemesiydi ilginç sorular vardı mat sorularina falan yapamadiklarima donemedim Mat sorularından yapamadıklarımı paylaşayım çözebilirseniz çok sevinirim

Soru 1)kilogramı a tl den alınan yas üzüm kuruyunca ağırlığının %20 sinı kaybediyor, kuru üzümün kilogramı b tlden satılıyor ve %30 kar elde ediliyor, buna göre a/b oranı kaçtir
Soru2) 100! . n! çarpımının sonucunda 26 tane sıfır olduguna göre n nin alabileceği en küçük deger ile en büyük degerin toplamı kaçtır
Soru3) İslamiyet oncesi uygurlarda
1. çini sanatının gelişmesi
2. ülkenin idari birimlere ayrılması
3. hareketli harf sisteminin kullanılması
Durumlarından hangilerinin görülmesi milletler arası iletişime girdiklerinin kanıtıdir
Soru4) misali milli kararlarında canakkale ve İstanbul boğazlarının ulaşıma açılması konusu ilgili devletlerin oy birliği ile vereceği kararlara bağlanmıştır
Bu duruma göre
1. boğazların uluslararası statüsü devam etmiştir
2. ekonomik bağımsızlık sağlanmıştır
3. avrupalılara ayrıcalıklar verilmiştir
Yargılarından hangilerine ulasilabilir

Günaydın KPSS yoldaşlarım Yukarıda soru yayınladım çözebilin varsa çözsün çok sevinirim

Günaydın KPSS yoldaşlarım Yukarıda soru yayınladım çözebilin varsa çözsün çok sevinirim

slm cnm . . . bahsetmiştim yetiştiremiceksin diye . . . orjinal sınava girmenin bu nedene faydası var işte . . .

Soru3) İslamiyet oncesi uygurlarda
1. çini sanatının gelişmesi
2. ülkenin idari birimlere ayrılması
3. hareketli harf sisteminin kullanılması
Durumlarından hangilerinin görülmesi milletler arası iletişime girdiklerinin kanıtıdir.

cnm çini var bi kere hareketli harf demek matbaa bu da var kanıt olarak 1-3 diyorum . . .

Soru4) misali milli kararlarında canakkale ve İstanbul boğazlarının ulaşıma açılması konusu ilgili devletlerin oy birliği ile vereceği kararlara bağlanmıştır
Bu duruma göre
1. boğazların uluslararası statüsü devam etmiştir
2. ekonomik bağımsızlık sağlanmıştır
3. avrupalılara ayrıcalıklar verilmiştir
Yargılarından hangilerine ulasilabilir

cnm misak ı milli de böyle bir karar yok ki . . .
istanbul ve marmara hen türlü tehlikeden uzak tutulup güvenliği sağlanırsa boğazlar ticarete ve ulaşıma açılacaktır maddesi var ilgili devletlerin oy birliği falan bu ne ya . . .

üzümlü soruunun oranı 10 /13 mü acaba

------
faktöriyel olan soru da 1 mi acaba
---------

islamiyet öncesi soru icin 1,3 diyorum
------

bogazlarla ilgili soruda 1, 3 diyorum
zormuş soruların
hep muallakta kaldım ben

----------

ben sınava önlisanstan giriyorum
aşağıda bir arkadaşım sormuş

kızlar ben türkçede çok kötüyüm
özellikle parağraf konuları
felaket yalnıs çıkarıyorum
kendimi paragrafa veriyorum okuyorum ama bir şüre sonra bağlantı kopuyor
özellikle anlaşılması zor bir paragraf ise ve ihtiyaçım tüm soruları anlaşılması güç
napıcam ben ya bana kolay bir taktik veremez misiniz
arka sayfada üslübla ilgili bir soru sormustum
onun cevabı 2 yazıyor kitap
bende siz gibi 3 dedim
ama sizdi 3 dediginize göre sıklar yanlış
pof pofff
bilgisayar kursumun bitmesine 7 gün kalmış
orda bir çoçuk var kpss kitabına baktım
çok iyi soru cevaplamaları
ben onu görünce moralım bozuldu
yaşı 22 miş
yeni mezun
o da on lisanstan girecek
bilgilerim çok taze dedi
ühühühühü
benim tahta kafamda bir şey almıyor
ben soruyu 3 kez okuyorum
o bir kez
ve
şık diye cevaplıyor hemen
ben terliyorum sorları okurken
ve aşırı panık bir insanım ben ,yaradılışım böyl e maleseffffffffff

Son düzenleme:

cnm ya bırak boşver başkalarını, başkalarına bakarak soğutma kendini de kimin ne yapacağı hiç mi hiç belli olmaz kimin ne olacağının belli olmadığı gibi . . .

cnm ya bırak boşver başkalarını, başkalarına bakarak soğutma kendini de kimin ne yapacağı hiç mi hiç belli olmaz kimin ne olacağının belli olmadığı gibi . . .

ah keşke sabun
dün kitap elimdeydi
bir yandanda z tv açık
kitap elimde diye dedim ben izlemiyorum sen çizgifilm açabilirsin
bana israrla sordu
kanalı kapatırsam öğrenemezsin, ya soruları çözemezsen dedi
sen yinede bak anne dedi
yok dedim
bende üzülmesin diye
bu konulardan çıkmayacak dedim
yoksa kanal değiştirmeyecek
o öyle yaptık ca ben daha bir sorumluluk hissettim
ya kazanamazsam .oğlana ne cevap vereceğim diye düşündüm açıkcası

Son düzenleme:

oy cnm benim yerim onu düşüncenin inceliğine bak . . . cnm kendini rahatlatan düşünceleri çağır bi kere bizim sınavımız 150 soruydu 120 oldu lisans sınavından çok çok çok daha hafif sorularla karşılacağımız kesin bu iki
sınava 14.00 da gireceğiz bu bile bir avantaj biliyor musun ? olmazsa da allah olmasını istemedi demek ki ben elimden geleni yaptım oğlum dersin . . . çalışırsan gönül hafifliğiyle dersin inanarak dersin inanarak dersen zaten oğlunda inanır . sen çalış allah karşılığını verir inan . . .

sabuncum sorular bu yılda 120 soru demi??? değişmedi yani??? 120 olması neden daha iyi?? 150 soruda sıkıldığımız için mi??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…