tatlım coğrafyadan hiç korkma; öğrenilmesi gereken çok ayrıntı var gibi dursa da aslında mantığı kavradın mı bulmaca gibi çözersin. önerilerimi sıralıyorum
1. güzel bir çay demle, iri bir kupaya doldur, hafif bir müzik aç(tavsiyem trt'nin klasik müzik yayını yapan radyo3'ü),masana yerleş.
2. başlangıç için ihtiyaç ya da yediiklim gibi yayınların konu anlatımlı coğrafya kitabını al önüne bir konuyu çalış(bence notlu çalış)sonra elindeki en az 3 kaynağın o çalıştığın konuyla ilgili tüm sorularını(100 soru kadar) çöz. inan sorular o kadar aynı ki ilk testlerde fikir sahibi bile olmadığın bir soru 4.-5. testte karşına yine yine ve yine çıktığında beynine dövme yaptırmışsın gibi yerleşiyor.bu şekilde bütün coğrafya konularını 1 ayda rahat bitirirsin.
3. artık konu eksiğin olmadığına göre işin ağır ve zevksiz kısmını halletmiş bulunuyorsun. şimdi piyasada ne kadar kitap, yaprak test varsa ve tabi denemeler(mesela yargı coğrafya 30 deneme kitabı) başla hergün yarım saat- bir saat coğrafya çözmeye.
4. ilk bir ay full coğrafya sonra da günde 1 saati bu derse ayırmayla sene sonu olduğunda coğrafyada grand master seviyesine gelmezsen gel beni bul aybalam
5. böyle bir çalışma disipliniyle coğrafyadan soru kaçırmazsın![]()
dyakamoz...öpüyorum yanaklarından
herkese bol çalışma gücü diliyorum kızlar, sevgilerimle
canım tavsiyelerin ve yardımcı olmaya çalıştığın için çok sağol.. tavsiyelerini iri kupada çay içmek hariç yerine getirmeye çalışıcam. (ince bel bardak favorim:))