2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

kızlar öyle karışık değil ya, ben uzun anlattım iyice, bazı kısımları kafadan işlemle yaparsınız

ben özel ders veriyordum bi ara, çocuklara acıdım şimdi :1::1:

Son düzenleme:
-14<x<14b olmak üzere x-x/8+x^3 ifadesinin alabileceği en küçük sayı degeri nedir?
küçük eşit büyük eşit ordaki semboller ona göre çözün kızlar

kızlar ben bu problemin mantığını kuramadım tıkandım :14:
bir kampta 50 yavrukurta(izciye :9:) 40 gün yetecek kadar yiyecek bulunmaktadırç20 gün sonra sağlık sorunları dolayısıyla kamptan 25 izci ayrılıyor.son durumda kalan yemek kampta bulunan izcilere kaç gün yeter ?:125:

oehh, hiç böyle bir soru çözmedim, gördüm ama çözmedim yani :1:

ben de mantığını kuramadım da du bakalım

-14<x<14b olmak üzere x-x/8+x^3 ifadesinin alabileceği en küçük sayı degeri nedir?
küçük eşit büyük eşit ordaki semboller ona göre çözün kızlar

ben bişey buldum ama baya küçük bişey çıktı :9::9::9: negatif 4 basamaklı diyim :26:

quiettt , 4 gün mü yeter izcilere yiyecek? 4 mü cevap? :25: çok salak bir yöntemle çözdüm ama.... hayırlısı :52:

(öncelikle belirtmeliyimki bu soruyu canım kardeşcağızım olmasa çözemezdim (yavru kurtum benm :9:)
bilgisayarım gitti giremedim :2:
herkes gitmiş :53:

quietnrkn kullanıcısından alıntı

kızlar ben bu problemin mantığını kuramadım tıkandım
bir kampta 50 yavrukurta(izciye ) 40 gün yetecek kadar yiyecek bulunmaktadırç20 gün sonra sağlık sorunları dolayısıyla kamptan 25 izci ayrılıyor.son durumda kalan yemek kampta bulunan izcilere kaç gün yeter ?

kızlar. şimdi 50 izciye 40 gün yetiyormuş. izcilerin sayısı azalırsa ne olur gün sayısı uzar. tam yarı yarıya işlem yapalım. izci sayısı yarıya düşerse yani 25 olursa gün de 2 katı artmak zorunda o da 80 yapar. şimdi 20 gün sonra 25 izci ayrılmış. o halde kalan gun de 2 katı artmak zorunda. o da tekrar 40 gun yapar. yanı sorunun doğru yanıtı 40.

quietnrkn kullanıcısından alıntı

kızlar ben bu problemin mantığını kuramadım tıkandım
bir kampta 50 yavrukurta(izciye ) 40 gün yetecek kadar yiyecek bulunmaktadırç20 gün sonra sağlık sorunları dolayısıyla kamptan 25 izci ayrılıyor.son durumda kalan yemek kampta bulunan izcilere kaç gün yeter ?

kızlar. şimdi 50 izciye 40 gün yetiyormuş. izcilerin sayısı azalırsa ne olur gün sayısı uzar. tam yarı yarıya işlem yapalım. izci sayısı yarıya düşerse yani 25 olursa gün de 2 katı artmak zorunda o da 80 yapar. şimdi 20 gün sonra 25 izci ayrılmış. o halde kalan gun de 2 katı artmak zorunda. o da tekrar 40 gun yapar. yanı sorunun doğru yanıtı 40.

ben de 4 bulmuştum, 0ı eksik olmuş bir şeycik olmaz canım :1::1:

ekşi sözlüğe ve buraya giremedim bi an koptu nett

quiii, izci sorusunun cevabı 4 mü kaç
4 de 4 deee :1::1:

iyi senin için 4 diyim ama 4 değil 40 :9::9::9:
secret51 çözdü.ama önce ben kardeşime çözdürdüm :8:
şimdi bu sorularda yemek miktarını kendimiz veriyomuşuz.(bileşik orantı kurucakmışız)

50 izci 40 gün 40kg yemek(bunu soruyu çözmek için kendimiz veriyoruz.40 olmasını nedeni kolay bölünsün )
25 izci x gün 20 kg yemek (20 gün geçtiği için 20 kg yazdık biras karışık :44:)

(50.40)/(25.x)=40/20 x =40 çıkıyo şekerler :52:

by kardeşcağızım :52:

Back
X