2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

değeri 1/4 olan kesrin payına 3,paydasına 4 ekleniyor.bu durumda yeni değer 1/2 oluyor.buna göre ilk durumdaki kesrin pay ve paydasıını toplamı kaçtır?
:9:

soruda bi acayiplik var sanki. bak şimdi yapalım beraber 1+3/4+4 = 4/8 sadeleştirirsek( ikisini de 4 e bölelim ) 1/2 yapar. ilk durumda kesir 1/4 olduğu için 1+4= 5 yapar. yani toplama işlemi vakit kaybı oluşturmak için yaptırılmış.

soruda bi acayiplik var sanki. bak şimdi yapalım beraber 1+3/4+4 = 4/8 sadeleştirirsek( ikisini de 4 e bölelim ) 1/2 yapar. ilk durumda kesir 1/4 olduğu için 1+4= 5 yapar. yani toplama işlemi vakit kaybı oluşturmak için yaptırılmış.

ama sayıları direk 1 ve 4 diye alamazsın ki canım. 1in ve 4katı olarak düşünmek zorundasın. bu soruda sadece öyle denk gelmiş

vee hoşgeldiin :3:

kesinlikle katılıyorum :9:
cevap çok basit görmekle alakalı canım o yüzden sordum bende :7:
şıklar 3,4,5,6,7

zaten bu tarz sorualr genelde böle çıkıyo işleme gerek kalmıyo :4:

güzel güzel ii yapıorsunuz valla bu iş evdende götürebilir ki kpds yi öle yapacağım ben:)

huuu quiet naber?

iyi tatlım senden naber :34:
hazır geldin bi soru daha soruyorum akşama soru kalmadı ya :44:
belirli bir yükseklikkten bırakılan bir top yere her çarpışında bırakıldığı yüksekliğin 1/3 ü kadar yükselmektedir.bu top yere 2.çarpışından sonra 12 cm yükseldiğine göre topun ilk bırakıldığı yükseklik kaç cmdir :32:

belirli bir yükseklikkten bırakılan bir top yere her çarpışında bırakıldığı yüksekliğin 1/3 ü kadar yükselmektedir.bu top yere 2.çarpışından sonra 12 cm yükseldiğine göre topun ilk bırakıldığı yükseklik kaç cmdir :32:

hemen yapalım. yüksekliğe X diyelim. birinci yükselmesi X x 1/3 = X/3 ikinci yükselmesi ise X/3 x 1/3 = X/9 olur. eşitlersek X/9= 12 cm. 12nin altında 1 var deyip içler dışlar çarpımı yaparsak X x 1= 12 x 9 olur. ordan da X = 108 çıkar.

bunun çok basit bi formülü vardı canım ama unuttum hatrladığım kadaryla çözdüm 6 buldum. hiç emin değilim ama
:18:

hemen yapalım. yüksekliğe X diyelim. birinci yükselmesi X x 1/3 = X/3 ikinci yükselmesi ise X/3 x 1/3 = X/9 olur. eşitlersek X/9= 12 cm. 12nin altında 1 var deyip içler dışlar çarpımı yaparsak X x 1= 12 x 9 olur. ordan da X = 108 çıkar.

ben düştüğü yükseklik + yükselmes,ni hesaplıyorum yani sabahtan beri 4x/3 lerdeyim :14:
doğru şekerim :46:

:46:​bravoo canımm

benim sorum kalmadı kızlar :44:
ama ilerleyen konular hız ve karışım :52: çözemdiklerimi ve cins soruları paylaşıcam :32:
yeni sorular gelsin :42:

o zaman benden geliyorr..

A ve B rakam.
(A-B)^3=25(A-B) old. göre.
iki basamaklı kaç farklı AB yazılabilir?
:44:

Back
X