2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

Cnm zaman aynı ondan t i çekersek t:x/v olur iki hız değeri içinde t zamanı aynıdır.
V:48 için aldığı yola x dersek 64 için 280-x olur. t değerleri aynı ise bunları birbirine eşitleriz.

x/48=280-x/64 olur.

burdan x:120 yani v:48 olduğunda bu kadar yol almış ise t:120/48 t:2.5

ama neden zamanı aynı alıyoruz ben farklı aldım :14::14:

valla ben soru çözümü ile uğraşmadım canım ama, şu yöntemle olur:

3e bölünenler için

3 6 9 12 ..... diye... , kaç tane ardışık sayı vardır onu bulacaksın, terim sayısı formülü

(son terim - ilk terim) / artış mikt. falan

ben ing çalışıyorum uğraşamadım soruyla, bu yöntemle çözersen çıkar bence

tamam canım tşkler :16:

ama neden zamanı aynı alıyoruz ben farklı aldım :14::14:

Hani diyo ya soruda hangi zamanda aradaki uzaklık 280km olur. Diyelim 2 araç aynı anda harekete başladı kronometreyi çalıştırdın gidiyolar aralarındaki mesafe 280 olduğunda hem kronometreyi hemde araçları durdurduğunu düşün o durdurduğun zaman her ikisi içinde geçeri 2.5 saat sonra eğer aralarındaki mesafe okadarsa her ikiside 2.5 saat yol almış demektir. anlatabildimmi bilmiyorum ama:)):15::15:

Hani diyo ya soruda hangi zamanda aradaki uzaklık 280km olur. Diyelim 2 araç aynı anda harekete başladı kronometreyi çalıştırdın gidiyolar aralarındaki mesafe 280 olduğunda hem kronometreyi hemde araçları durdurduğunu düşün o durdurduğun zaman her ikisi içinde geçeri 2.5 saat sonra eğer aralarındaki mesafe okadarsa her ikiside 2.5 saat yol almış demektir. anlatabildimmi bilmiyorum ama:)):15::15:

saol tatlım :29::29:

bir kaç sorum var gelip sorucm birazdan kek pişiyor bir bakayım sonra burdayım tüm gece :7:hadi kızlar toplanınn

karışım problemlerinde iyi olan varmı :24:
248 gr su ile kaç gram şeker karıştırılırsa şeker oranı %20 olan bir karışım elde edilir ?

Son düzenleme:
x şeker miktarı dersek şeker miktarı / çözelti miktarı bize yüzde olarak şekerin oranını verir buradan

x/248+x=20/100 =1/5 (sadeleştirince) buradan x i çekersek 4x=248 ise x=62 olur

x şeker miktarı dersek şeker miktarı / çözelti miktarı bize yüzde olarak şekerin oranını verir buradan

x/248+x=20/100 =1/5 (sadeleştirince) buradan x i çekersek 4x=248 ise x=62 olur

:46::46::46:
kızlar biri bana bunu anlatsın :14:
a ve b birbirinden farklı doğal sayılar olmak üzere 3a+4b=42eşitliğini sağlayan kaç farklı (a,b) ikilisi vardır :44:

kızlar ben çıkıyorum 1 saate gelirim.felaket uyku bastırdı yemekten sonra kendime gelmem lazım :53:

doğru :46::46::46:
bende deneyerek yaptım 2 defa 2 sindede eksik verdim deemkki :14:

canım resmen rasgele bir çözüm benimki ve bu tür sorular çok zaman alıyor hepsini tek tek denediğim için
bulduğum (a,b) ikilleri (14,0), (10,3), (2,9) tek tek denemekten başka çare yok bu sorularda ondan hiç sevmiyorum

Back
X