2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

soruların yanlarına cevapları yazarsanız daha rahat olur. bu sordugun sorunun cevabı 10 mu?

canım zaten önemli olan sonucu bilmeden çözüm yapmak ki gerçekten çözmüş olalım soruları.mesela şıktan giden arkadaşlar var onlar kendilerini biliyo :9: amaç bunu kaldırmak hem konuları ne kadar bildiğimizde böleleikle ortaya çıkıyo :51:

evet canım 10 anlatabilirmisin :34:

canım zaten önemli olan sonucu bilmeden çözüm yapmak ki gerçekten çözmüş olalım soruları.mesela şıktan giden arkadaşlar var onlar kendilerini biliyo :9: amaç bunu kaldırmak hem konuları ne kadar bildiğimizde böleleikle ortaya çıkıyo :51:

evet canım 10 anlatabilirmisin :34:

o zaman şimdi 49!-1 dedigi için sonucu çok rahatlıkla bulabilirsiniz.

öncelikle 49! 'in sondan kaç basamagı '0' onu bulmalıyız. bunun içinde

49 sayısını sürekli 5'e bölüyoruz ve bölümlerin toplamını alıyoruz o da bize kaç basamagın 0 oldugunu söyleyecek

49'un içinde 9tane 5 var

9uda bölecegiz. onun içinde de 1 tane 5 vardır.

9+1= 10 basamak sıfırdır.

49!-1 dedigi içinde bir o kadar basamak 9 olur.

49 sayısını sürekli 5'e bölüyoruz ve bölümlerin toplamını alıyoruz o da bize kaç basamagın 0 oldugunu söyleyecek

49'un içinde 9tane 5 var

saol canım :34:

bir mağaza tanesi a liradan b tane mal alıyor.malların c tanesi defolu çıktığına göre bu malların bir tanesi kaç liraya mal olmuştur? (sonuç a,b,c cinsinden çıkıyo ):32:

49'un içinde 9tane 5 var

mesela 49!-3 olsaydı eğer soru, o zaman nasıl yapacaktık soruyu?

hoşgeldiniz hanımlar :3::3:
kızlar 1 üstte soru var ona bakarmısınız ben bulamadım :((

Son düzenleme:
oldu oldu çok ta güzel oldu :29:
ben mantığını kuramadım ya nasıl yaptın :52:

aaaa cidden mi? valla yanlıştır diyordum :)

ya ben önce rakam vererek düşündüm. çünkü sırf harf zorlar insanı. şöyle düşündüm, (kağıttan yazıyorum karışık yazmışım, karıştırmam umarım)

tanesi 2 liradan 10 mal aldım. 6'sı defolu çıktı, 4 mal kaldı.

20 lira verdim, 4 malı kullanıyorum. tanesi 20/4 olur.

yani verdiğim toplam fiyat / aldığım mal - defolu mal

a.b / b -c

:)

aaaa cidden mi? valla yanlıştır diyordum :)

ya ben önce rakam vererek düşündüm. çünkü sırf harf zorlar insanı. şöyle düşündüm, (kağıttan yazıyorum karışık yazmışım, karıştırmam umarım)

tanesi 2 liradan 10 mal aldım. 6'sı defolu çıktı, 4 mal kaldı.

20 lira verdim, 4 malı kullanıyorum. tanesi 20/4 olur.

yani verdiğim toplam fiyat / aldığım mal - defolu mal

a.b / b -c

:)

saol canım :29:

evet kızlar açılışı kim yapıcak :1:
sorabilrsin tabi piolin genelde matta cins sorular çıkıyo ya o yüzden mat ağırlıklı gittik :32:

açılışı ben yapmak istiyorum ve bir mat sorusuyla başlamak istiyorum:6:

A=3^n.2^n+1sayısının 156 tane pozitif böleni olduguna göre n nedir?

(n+1).(n+2)=156

parantezleri actigmizda nkare+3n=154 buluruz n parantezine aldgmizda da n(n+3)=154 olur 11 ile 14 un carpimi 154tur. dolayisiyla n=11dir.

(n+1).(n+2)=156

parantezleri actigmizda nkare+3n=154 buluruz n parantezine aldgmizda da n(n+3)=154 olur 11 ile 14 un carpimi 154tur. dolayisiyla n=11dir.

çok teşekkür ederim canım:46::54:
bide bu soruya bakarmısınız kızlarr

x ve ya pozitif samsayılar olmak üzere
75.x=y^3 eşitliğinde x+y toplamı nedir?

simdi once bu esitlikte 75i basitce carpanlarina ayir 25.3 oyle degil mi? 25 5in karesi bu tamam elimizde bir de 3 var. esitlige dokersek 5^2.3.x=y^3 olacak esitligi karsisi kuplu oldugu icin xin yerine oyle sayilar getirmeliyiz ki kuplu olsun hepsi o zaman x=5.3kare olacak yani 45, ykup bu durumda 75.45 olacak o zamanda y=15 olur topladgmizda 60 i buluruz

simdi once bu esitlikte 75i basitce carpanlarina ayir 25.3 oyle degil mi? 25 5in karesi bu tamam elimizde bir de 3 var. esitlige dokersek 5^2.3.x=y^3 olacak esitligi karsisi kuplu oldugu icin xin yerine oyle sayilar getirmeliyiz ki kuplu olsun hepsi o zaman x=5.3kare olacak yani 45, ykup bu durumda 75.45 olacak o zamanda y=15 olur topladgmizda 60 i buluruz

teşekkürler canım :8: bir sorum daha var çözebilirmisin:6:

28!+29!-1 sayısının sondan kaç basamağı 9 dur?

Back
X