2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

slm kızlar nasılsınız? quietnrknciğim ne yaptın halledebildinizmi kredi işini ??

daha görüşmedik canım yarın mecliste bi görüşülsün de öle bakalım dedik.galba 25.000 peşin olabilcekmiş :52:
canım ya sana sorıyım çıkma durumu rahat olur dimi.annesinin üstüne 2 evleri var kira gelirleri var kendileri kira vermiyo maaşta iyi rahat çıkar heralde bi cuma günü görüşücez bankalarla ama sende rahatlat içimi :16:

once sondan kac basamagi sifir ona bakacagiz bunun icinde 28!+29! bize yeterli olacak buradaki fak.toplaminda ortak paranteze aliyoruz 28!(1+29) o da 28!.30 olur. simdi kac basamak sifir onu bulalim. 28! de ki 28 sayisini devamli 5e bolecegz.28de 5 5 kere var bu 1. bolum kisminda 5 oldugundan bi kere de 5i 5e boluyoruz oradada 1 kere var toplamda 6 etti o zaman 28! sondan 6 basamagi sifirdir.ama bir de 30 sayisi vardi bir sifirda oradan toplamda 7 sifirimiz oldu. yani 28!+29! in sondan 7 basamagi sifirdir.

once sondan kac basamagi sifir ona bakacagiz bunun icinde 28!+29! bize yeterli olacak buradaki fak.toplaminda ortak paranteze aliyoruz 28!(1+29) o da 28!.30 olur. simdi kac basamak sifir onu bulalim. 28! de ki 28 sayisini devamli 5e bolecegz.28de 5 5 kere var bu 1. bolum kisminda 5 oldugundan bi kere de 5i 5e boluyoruz oradada 1 kere var toplamda 6 etti o zaman 28! sondan 6 basamagi sifirdir.ama bir de 30 sayisi vardi bir sifirda oradan toplamda 7 sifirimiz oldu. yani 28!+29! in sondan 7 basamagi sifirdir.

çok teşekkürler canım :7:

okyonus sıra sorualrın senmi yapamıyodun lacivertmi :44:
size gelsin yeni soru :9:
serkan bir bilet kuyruğunda baştan (n+4) sondan (2n-1).sıradadır.kuyrukta 23 kişi varsa serkanın önünde kaç kişi vardır?:32:

Tel den baglandgm icin parca parca olacak kusura bakma. son kac basamagn sifir oldugunu bulduk 9u bulmak daha kolay cunku 28!+29!-1 demis. 7 basamak sifir kadar 7 basamak kadar 9 olur 1den cikardgmiz icin. yani cevap 7 hanimlar.

evet kızlarr bir soru daha geliyor:34:

(n-2)!/(n-3)!.(n+2)!/(n+1)!=21 ise n ndir?

quiet tek faktoriyel oldugunda yaptgn dogru ama farkindaysan burada iki faktoriyelin toplami var ve en kucuk fak. ortak parantezine alarak yaparsak islem daha da kolaylasir. ola ki orada 30 yerine 300 ciksaydi o zaman iki sifir daha ekleyecektik.

5 miii :27:
selam kızlaaaaar

quiet tek faktoriyel oldugunda yaptgn dogru ama farkindaysan burada iki faktoriyelin toplami var ve en kucuk fak. ortak parantezine alarak yaparsak islem daha da kolaylasir. ola ki orada 30 yerine 300 ciksaydi o zaman iki sifir daha ekleyecektik.

işte ben ortak paranteze almadım faktöriyelleri ayrı böldüm topladım :9::9: öğrencem bu soruları inşallah :52:

Back
X