2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

quietnrkn ben resim yükleyemedim hata oluştu dio.ama şuraya yükledim sorunun resmini.ImageShack® - Online Photo and Video Hosting bu soruya çok kafam takıldı.sorunun çözümündeki +6 nerden geldi anlamadım.yardımcı olursanız çok sewinirim.ayrıca 3ün yanına parantez açıp (b-2) yazmış ama paydada sadece b-2 war?yani çözümün ilk başında yaptıklarını anlamadım b-2 sayısı 10 u tam bölmeli yazan yerden itibaren sorun yok.

quietnrkn ben resim yükleyemedim hata oluştu dio.ama şuraya yükledim sorunun resmini.ImageShack® - Online Photo and Video Hosting bu soruya çok kafam takıldı.sorunun çözümündeki +6 nerden geldi anlamadım.yardımcı olursanız çok sewinirim.ayrıca 3ün yanına parantez açıp (b-2) yazmış ama paydada sadece b-2 war?yani çözümün ilk başında yaptıklarını anlamadım b-2 sayısı 10 u tam bölmeli yazan yerden itibaren sorun yok.

$SAM_3519.webp

tabana benzeticez ya 3(b-2)+6+4 dersek bunu açtığımızda 3b-6+6+4=3b+4 olur
bu sorularda ve çarpanlara ayırmada bu ekleme çıkarma çok yapılır canım :34:

ayy cnm bnm birde kağıda çözmüşsün Allah razı olsn çok saol açılımının o olabileceği aklıma gelmemişti:)

selam arkadaşlar ben aranıza yeni katılıyorum.bu sene ilk defa kpss ye giricem.internetten içeriğini araştırmak istedim ama karışıktı pek çözemedim.
öncelikle şunu söylim ben lisans olarak girmek istiyorum ama henüz mezun olmadım 4. sınıfatayım kpss lisans olarak girebiliyormuyum??

selam arkadaşlar ben aranıza yeni katılıyorum.bu sene ilk defa kpss ye giricem.internetten içeriğini araştırmak istedim ama karışıktı pek çözemedim.
öncelikle şunu söylim ben lisans olarak girmek istiyorum ama henüz mezun olmadım 4. sınıfatayım kpss lisans olarak girebiliyormuyum??

hoşgeldin canım :3:
girebilirisn tabi.ama lisansta şöle bişey var ya temmuzda sadece cts girip düz memur olarak atanıcaksın.yada cts ve pzr giriceksin sınava bakanlıklarda yada tbmmde çalışıcaksın.pzr alan sınavıdır.bütün iibfciler girebilir.bakanlıklarda müfettiş yrd,iç kontrol denetçisi vb olarak çalışırsın.bunu için önce kendine hedef belirlemen lazım.mesela maliye bakanlığı hedefinsen çalışman ve girmen gereken alan sınvları bellidir.sadece onlara çalışman yeterli olur.ama ben düz memur olucam dersen o zman sadece gk gy girmen gerekir :34:
yalnız alan kpss zordur bilgin olsun.bende 2011 de girdim ilk alan sınavlaın hepsine girdim kendimi tutmayıp bide :9:

hoşgeldin canım :3:
girebilirisn tabi.ama lisansta şöle bişey var ya temmuzda sadece cts girip düz memur olarak atanıcaksın.yada cts ve pzr giriceksin sınava bakanlıklarda yada tbmmde çalışıcaksın.pzr alan sınavıdır.bütün iibfciler girebilir.bakanlıklarda müfettiş yrd,iç kontrol denetçisi vb olarak çalışırsın.bunu için önce kendine hedef belirlemen lazım.mesela maliye bakanlığı hedefinsen çalışman ve girmen gereken alan sınvları bellidir.sadece onlara çalışman yeterli olur.ama ben düz memur olucam dersen o zman sadece gk gy girmen gerekir :34:
yalnız alan kpss zordur bilgin olsun.bende 2011 de girdim ilk alan sınavlaın hepsine girdim kendimi tutmayıp bide :9:

hoşbuldukk canım:)cevap verdiğin için saol şimdi ben maliye okuyorum ve alan derslerine girmek istiyorum onun için ctesi pazar mı girmem gerekiyo ve hangi dersler ?bide oturumlar var biliyosun hepsinemi girmem gerekiyo aydınlatırmısın canım ya çok sordum ama:34:

Son düzenleme:
canım ders çalışıyor musun naptın:6:

canım mat çalışmıyorum ekonomiye sardım bu ara ama 2 güne kadar gy başlıcam yine ocak sonu ya bitecek ya bitecek :47: sen napıyosun canım nasıl gidiyo çalışmalar :34:

bide bu arada 2012 yılında yeni anayasa yapılacakmış.nette okudum.ama bu yıl çıkmaz heralde.vatandaşlık konuları da değişir o zaman.2012 Anayasa yılı olsun - 30.12.2011 - Gundem - Yeni Şafak linkide şurda.

anayasa için temel konuları çalışabilrisin ama bende en sona bıraktım değişen çok şey var diye.yada çalışıcaksın ama gündemide takip ediceksin canım :31:

hoşbuldukk canım:)cevap verdiğin için saol şimdi ben maliye okuyorum ve alan derslerine girmek istiyorum onun için ctesi pazar mı girmem gerekiyo ve hangi dersler ?bide oturumlar var biliyosun hepsinemi girmem gerekiyo aydınlatırmısın canım ya çok sordum ama:(((((

rica ederim :29:
canım dediğim gibi alan giriceksen önce bakanlık belirliceksin.gk gy ing ve alan derslerinden hepsinin sınavına girersen 120 puan türn hesaplanır.bunların ilk 3ü düz memur olarak alırlar.
maliye bakanlığında müfettiş yardımcısı olucam dersen p40 puan türünden 80 puan üzerinde puan alman lazım.p40 puanı GY:0,2, GK:0,1, HU:0,15, İK:0,15, MA:0,15, MU:0,15, YD:0,1 katsayılarıyla çarpılır.bu linkten hangi bölümler hangi katsayıları ile alıyo inceleyebilirsin.Memurlar.Net (KPSS-A puanlarının kurumlara göre dağılımı...)
cts sabah oturumu gk gy sınavıdır.
pzr sabah oturumu
Hukuk
İktisat
İşletme
Maliye
Muhasebe
pzr öğle oturmu
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
Ekonometri
İstatistik
Kamu Yönetimi
Uluslararası İlişkiler

hedeflediğin bölüme göre girmen gerekn oturumu sen seçiceksin :34:
bu arada alan sınavında 80 ve üzeri alman yetmiyo.kurumlar kendileride ing ve alan sınavı yaparla sözlü şekilde öle işe başlarsın.ve genelde denetçi yrd alınır şehir şehir gezersin.ama 3.500tl de alırsın :52:

gitmiyor be tatlım. hiç çalışasım edesim yok.
oturuyorum başına çalışamıyorum kalkıyorum.
şimdi yine oturdum bakalım inşallah çalışabilirim.
:26:

gitmiyor be tatlım. hiç çalışasım edesim yok.
oturuyorum başına çalışamıyorum kalkıyorum.
şimdi yine oturdum bakalım inşallah çalışabilirim.
:26:

bugün o zman kendini alıştır.madem çalışasın yok yarın yarışma yapıyoruz canım haberin olsun :52::52::52:

anam ne yarışması o:52:

sana iyi bi gaz takviyesi lazım :23:
saat 13:00da başlayıp 15:00da yarışma bitiyo.gy yarışması.şimdiye kadar geldiğimiz konuların tekrarını yapıcaz soru çözerek.
2 saatte 100 soru 20 dak avans bile var :52:
yalnız hem türkçe hem mat olucak %50 olması bile %25i türkçe olcak en az :47:
saat 15:00da çözemediklerimi burda çözücez şekerim kaç soru kaç net karşılaştırıcaz :52::52:

sana iyi bi gaz takviyesi lazım :23:
saat 13:00da başlayıp 15:00da yarışma bitiyo.gy yarışması.şimdiye kadar geldiğimiz konuların tekrarını yapıcaz soru çözerek.
2 saatte 100 soru 20 dak avans bile var :52:
yalnız hem türkçe hem mat olucak P olması bile %i türkçe olcak en az :47:
saat 15:00da çözemediklerimi burda çözücez şekerim kaç soru kaç net karşılaştırıcaz :52::52:

saat belirlemeylimde 2 saatte çözme olayı tamam. benim ne zman ne yaptığım belli olmuyoda fısat bulamayabilirim 1de diye.

ben varım taamdır. pilavdan dönenin kaşığı kırılsın :1:

saat belirlemeylimde 2 saatte çözme olayı tamam. benim ne zman ne yaptığım belli olmuyoda fısat bulamayabilirim 1de diye.

ben varım taamdır. pilavdan dönenin kaşığı kırılsın :1:

tamam kırılsın o zaman :47::47::47:
sen ne zman gelebilrsin nete çözümler için bende ona göre başlıcam çözmeye o yüzden ama 2 saati geçmicek sorularını çözmen ona göre :23:
bu arada konuyu okuyan takip eden bütün kızlar bu yarışma olayına hepiniz dahilsiniz katılabilrisiniz bilginiz olsun :29:

tamam kırılsın o zaman :47::47::47:
sen ne zman gelebilrsin nete çözümler için bende ona göre başlıcam çözmeye o yüzden ama 2 saati geçmicek sorularını çözmen ona göre :23:
bu arada konuyu okuyan takip eden bütün kızlar bu yarışma olayına hepiniz dahilsiniz katılabilrisiniz bilginiz olsun :29:

bilmiyorum canım ben duruma göre bakarım. sana mesaj atarım ben bir daha girdiğimde. şimdi çıkıyorum öpüyorum canım.
:16:

Back
X