- 18 Temmuz 2011
- 9.127
- 17
- 158
2 yanlış 1 gelgitle çözülmüş sorualrım kızlar bi el atıverin 
(I)mutluluğun,insanları peşinden süürkleye sürükleye gülünç halllere düşüren,talihsiz bir sözcük olduğunu düşünüyorum.(2)bizim sözcükler bazen nasıl tyanımlıyor onu
3)bütün özlemlerle eksiksiz ve sürekli olarak ulaşılmaktan duuylan kıvanç...(4)yeryüüznde bütün özlemlerin karşılanması mümkün mü?(5)değil elbette,siz de bilirsiniz mümkün olmadığını
bu parçada numarandırılmış cümleelrin hangisinden sonra 1öyleyse ne diye güzelim günlerimizi onun peşinden koşmakla geçirelim?" soru getirilirse anlam bütünlüğü sağlanmış olur?
1-2-3-4-5
(1)Kim tanımlayabilir ki onu? (2)Bir kez adına insan-
oğlu demişler ya...(3)Tam da o noktada bitirmişler
işi.(4)Sen anlat dur anlatabildiğin kadar.(5)Sonuç
ortada mı değil mi?İşte hâlâ insanı tanımıyorsun.
bu parçada numaralnmış cümlelerin hangisinde yazım yanlışı var?
1-2-3-4-5
bu de tereddütte kaldığım
hangiinde anlatım bozukluğu vardır?
a)Çizip boyamadan ressam,yazıp bozmadan yazar olup olmayacağını anlayamazsın.
b)Toplumun güncel sorunlarından kopmayan ve ilgilenen yazarlar her zaman kalıcılığa ulaşır.
buyrun kızlar

(I)mutluluğun,insanları peşinden süürkleye sürükleye gülünç halllere düşüren,talihsiz bir sözcük olduğunu düşünüyorum.(2)bizim sözcükler bazen nasıl tyanımlıyor onu
bu parçada numarandırılmış cümleelrin hangisinden sonra 1öyleyse ne diye güzelim günlerimizi onun peşinden koşmakla geçirelim?" soru getirilirse anlam bütünlüğü sağlanmış olur?
1-2-3-4-5
(1)Kim tanımlayabilir ki onu? (2)Bir kez adına insan-
oğlu demişler ya...(3)Tam da o noktada bitirmişler
işi.(4)Sen anlat dur anlatabildiğin kadar.(5)Sonuç
ortada mı değil mi?İşte hâlâ insanı tanımıyorsun.
bu parçada numaralnmış cümlelerin hangisinde yazım yanlışı var?
1-2-3-4-5
bu de tereddütte kaldığım
hangiinde anlatım bozukluğu vardır?
a)Çizip boyamadan ressam,yazıp bozmadan yazar olup olmayacağını anlayamazsın.
b)Toplumun güncel sorunlarından kopmayan ve ilgilenen yazarlar her zaman kalıcılığa ulaşır.
buyrun kızlar