2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

Sabun tatlım hadi başlayalım :8:

Bölgenin en yüksek dagları orta toroslar üzerindeki bolkar ve aladaglardir:32:

Son düzenleme:
başlayalım cnm :6: istersen önce hatırlatmalar mı yapalım sorulara mı başlayalım ?

Soru cevap yapalım daha akılda kalıcı olur bence :26:

Bu arada canım sana bisi danışicam deneme sınavı alıcam ben benim cogu kitabım lisans ama denemeyi sence onlisansmi alayım ? İhtiyac ve yediiklimden birini düşünüyorum hangisi iyi sence?

2012 Kpss Lise Önlisans 15 Çözümlü Deneme Seti İhtiyaç Yayınları

http://www.kitapsec.com/Kitap/2012-...ul-20-Cozumlu-Deneme-Yediiklim-Yayinlari.html

Son düzenleme:
2012 KPSS Lise Ön Lisans Tamamı Çözümlü Çıkmış Sorular Yediiklim Yayınları

Bak Buda var canım Buda 2004 ten almış bu 5 tl daha ucuz ama bir yılın sorulari yok :31:

cnm bak bu lisans önlisans karışık ama konu konu ayırmış olması güzel . . . konu testi gibi çözebiliniyor yani . . . Pegem 2011 Kpss Genel Kültür Genel Yetenek Çıkmış Sorular kafam karıştı . . . lisans almiyim diyodum . . . kasmaya gerek yok moral bozmaya diyodum ama karar veremiyorum . . .

bu arada karstik şekillerin en yaygın olduğu bölge AKDENİZ bölgesidir
yanlızzzzzzz karstiklik tarıma elveriş biçiminde algılanmamalıdır kireç taşı gibi kolay eriyen bir karakteristiği vardır arazinin kireçli soğuk sular mevcuttur asla ve asla fay hattı ya da kırıklı dağ yapısı ile karıştırılmaması gereken bir unsur bu . . .

Soru cevap yapalım daha akılda kalıcı olur bence :26:

Bu arada canım sana bisi danışicam deneme sınavı alıcam ben benim cogu kitabım lisans ama denemeyi sence onlisansmi alayım ? İhtiyac ve yediiklimden birini düşünüyorum hangisi iyi sence?

2012 Kpss Lise Önlisans 15 Çözümlü Deneme Seti İhtiyaç Yayınları

2012 Lise-Ön Lisans Gen. Yet. Gen. Kül. 20 Çözümlü Deneme Yediiklim Yayınları

bi bakiyim inceliyim cnm sende bu arada dikkatini çeken akdeniz bölgesi ile ilgili bilgi ekle istersen . . .:23:

şimdi cnm zaten dershane denemeleri olsun bu biçimde yayınların denemeleri olsun zaten ösym amcanın sorularından genellikle çok daha fazla zorlayıcı karakterde oluyor bu nedenle bence denemelerini özellikle lisans alma . . . zorlanır moral düşüklüğü yaşar şevkini kırarsın . . . :34::34::34::34:
verdiğin örneklere gelince ikiside iyi yayınlar 20 li olan daha aklıma yattı benim ama . . .:16:

Bölgenin önemli akarsuları

Asi(Türkiye sınırları dısında doğar , Akdeniz'e dökülür)Seyhan, Ceyhan,göksu, Manavgat,aksu ve Dalaman çağırır.

Bölgede kışların ılık geçmesi üzerinde enlem,denizellik ve kuzeyden gelen hava akımlarına kapalı olması etkilidir.

polyeler yaygındır. ova görünümlü büyük karstik çukurlara polye denir. Türkiye’de özellikle Toroslar’da polyeler yaygındır. Örneğin; Akdeniz Bölgesi’ndeki Ketsel, Elmalı ve Akseki ovası birer polyedir.​

en çok yağış alan 2.bölgemizdir . . .​

Bu lisansmi canım ? Onlisans ve lisans ikisinidemi alacaksın

gk gy lisans önlisans diye ayırmamış cnm . . . ösym nin kpss de sorduğu tüm sorular diyo . . .

Turizm gelirlerinde sanıldığının aksine 3. sırada . . . Ben 2. sıradadır diye düşünüyordum ama 3 müş . . .
ormanda 2. sırada . . .

Bölgenin önemli tarım alanları Çukurova , amik, Silifke ve Antalya ovalarıdir.
Yer fıstığı turuncgiller muz Gül anason ve soya fasulyesi Türkiye'de 1. Sırada gelir.

gk gy lisans önlisans diye ayırmamış cnm . . . ösym nin kpss de sorduğu tüm sorular diyo . . .

Turizm gelirlerinde sanıldığının aksine 3. sırada . . . Ben 2. sıradadır diye düşünüyordum ama 3 müş . . .
ormanda 2. sırada . . .

Geçitlerinde en fazla olduğu bölgedir

Enlem nedeniyle yıl icinde gölge uzunluğunun en kısa olduğu, güneş ışınlarının en büyük adıyla düştüğü bolgedir.

Kıl keçisi sayısının en fazla olduğu bolgedir.

Don olaylarının en az olduğu bolgedir.

Kısları en kısa süren bolgedir.

Boksit ve kukurtun üretiminde 1. Sırada olan bolgedir.

Seracılığın en çok geliştiği bolgedir.

Deniz'i en tuzlu bolgedir.( buharlaşma fazla olduğu için )

Kıs sıcaklığı en yüksek olan bolgedir.

Geçitlerinde en fazla olduğu bölgedir

bol geçit demek dağlar kıyıya paralel uzanıyor demek tarımda makine kullanımı zorlaşıyor demek ulaşım da tabi ki . . .
deniz etkisi iç kısımlara etki edemiyor da demek tabi . . .
falezlerin fazla olmasının da sebebi dağların kıyıya paralel uzanması . . .

bu arada karstik arazi demişken tarıma uygun değildir bu araziler ama bölgeye turistik değerler katmıştır . . .:34:
cennet cehennem insuyu damlataş mağraları gibi . . .:16:

Krom Fethiye -Dalaman ve Adana (aladaglar) cevresinde çıkartılır.islendigi alan Antalya ferro krom

Boksit(aliminyum) Antalya (Akseki) ve konya(Seydişehir) cevresinde çıkartılır.seydisehirde işlenir

Kukurt keciborlu( Isparta) cevresinde çıkartılır.keciborluda işlenir.

Back
X