2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

Bölgenin bölümleri ve illeri
Yıldız dagları bolumu(Kırklareli)
Ergene bolumu(Edirne Tekirdağ)
Güney marmara bolumu(Bursa canakkale Balıkesir Bilecik Yalova)
Çatalca- koocael bolumu(İstanbul İzmit Adapazarı)

Bölgenin güneyinde tektonik hareketler sonucunda oluşmuş Ulubat manyas sapanca İznik golleri bulunur.

Trakya kısımında ise kıyı set golleri durusu Büyükçekmece ve küçük çekmece golleri bulunur.

Bölgenin bölümleri ve illeri
Yıldız dagları bolumu(Kırklareli)
Ergene bolumu(Edirne Tekirdağ)
Güney marmara bolumu(Bursa canakkale Balıkesir Bilecik Yalova)
Çatalca- koocael bolumu(İstanbul İzmit Adapazarı)

güney marmaradaki ovalar tarım açısından çok kıymetli bölgenin en önemli tarım alanları buradalar . . . inegöl ovası gönen balıkesir karacabey bursa . . . iklim burada çok elverişli . . .
en yüksek dağı ULUDAĞ . . .​
meriç sınır akarsuyumuz . . . ergene çayı bu nehrin bir koludur . . .
sakarya nehri hem çatalcakocaeliden hemde güney marmaradan geçer . . .

Bölgenin en yüksek dagı uludagdir.uludag iç puskurtme ile oluşmuştum.volfram yeraltı kaynağı sadece uludagdan çıkartılır.volfram Bursa'da işlenir ampul ve uzay sanayisinde kullanılır.

göl bakımından çok zengin cnm seninde dediğin gibi tektonik göller çok fazla özelliği neydi tektonik göllerin ?
yer şekillerinin oluşumu sırasında oluşan çukurların dolmasıyla oluşan göllerdir bundar . . . tektonik çanaklar . . . isimlerini saydın cnm sen . . .:16:
kimileride kıyı set gölüdür . . . kıyıdaki koyların dalga biriktirmesi ile denizle bağlantısının kesilmesi sonucu oluşan lagünlerdir . . .

iklim çeşitliliği en fazla olan bölge
EN LERİN BÖLGESİ . . .:16:

göl bakımından çok zengin cnm seninde dediğin gibi tektonik göller çok fazla özelliği neydi tektonik göllerin ?
yer şekillerinin oluşumu sırasında oluşan çukurların dolmasıyla oluşan göllerdir bundar . . . tektonik çanaklar . . . isimlerini saydın cnm sen . . .:16:
kimileride kıyı set gölüdür . . . kıyıdaki koyların dalga biriktirmesi ile denizle bağlantısının kesilmesi sonucu oluşan lagünlerdir . . .

iklim çeşitliliği en fazla olan bölge
EN LERİN BÖLGESİ . . .:16:

Bölgede yetiştirilen ürünler
Keten
Ayçiçeği
pirinç
Buğday
Mısır
Zeytin
Fındık
Tutun
Sekerpancari
Üzüm
Türkiye'de 1. Sırada olan ürünler keten ayçiçeği pirinçtir.

Bölgede yetiştirilen ürünler
Keten
Ayçiçeği
pirinç
Buğday
Mısır
Zeytin
Fındık
Tutun
Sekerpancari
Üzüm
Türkiye'de 1. Sırada olan ürünler keten ayçiçeği pirinçtir.

Bölgenin en yüksek dagı uludagdir.uludag iç puskurtme ile oluşmuştum.volfram yeraltı kaynağı sadece uludagdan çıkartılır.volfram Bursa'da işlenir ampul ve uzay sanayisinde kullanılır.

CNM bunu bilmiyordum hoca söylemiştir kesin ama unuttum volfram hmmmmmmmmmmmmmmm teşekkürler okymmmmmm :112::112::112::112:

Turizm gelirlerinde 1. Sıradadir.
Sanayide 1. Siradadadir.
Bu bölgede enerji üretimi azdır fakat en fazla enerji bu bölgede tüketilir üretilen enerjinin 1/3 U bu bölgede tuketilmektedir.
Ahır ve kümes hayvancılığın en fazla geliştiği bolgedir.
Türkiye'de ipekbocekciliginin en fazla yapıldığı bolgedir.

cnm bölgeye en lerin bölgesi dedik tarım alanları %30 dedik ama bölge diğer bölgelerden tarım ürünü satın alabiliyor . . . tüketim fazla .

İstanbul limanı Türkiye'nin en gelişmiş ve ithalatın en fazla geliştiği limandir.
İstanbul hava limanı Türkiye'nin en yogun hava limandir.
Kapıkule sınır kapısı Avrupa bağlantısında en işlek sınır kapisidir.(Türkiye-Bulgaristan)

pirinç meriç nehri kıyılarında . . .
zeytin güney marmarada gemlikte tabi . . . (akdeniz iklimi) 2. sırada zeytin üretiminde​

Aşağıdaki ekonomik faaliyetlerden hangisi Marmara bölgesinin nüfus miktarına bağlı olarak gelişmiştir?
Meriç nehri kenarında Pirinç yetiştirilmesi
İlaç sanayinin gelişmesi
Mandiraciligin gelişmesi
Sanayi ve ulaşım faliyetlerinin gelişmesi
Zeytin tarımının gelismesi

Back
X