2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

Selam kızlar aranızda rehavete kapılan var mı ya?Benim bu aralar hiç iyi gitmiyor,hoş harıl harıl çalışmazdım ama her fırsatta bakardım.Şimdi o da içimden gelmiyor.Gerçi gebelikle beraber artık iyice stresli oldu.Bugüne kadar hiç emek vermemiş olsam bırakırdım ama bişeyler yaptım devamını getireyim diye kendimi zorluyorum neredeyse.Sizin nasıl gidiyor?

bu da doğu karadeniz olacaktır cnm . . .

Canim ilk sorunun cvbina ben iklim ve yersekilleri demistim toprakta varmis yani hepsi etkiliymis
neden toprak var anlamadim?
2.soruda cvp ise erz kars bunuda anlamadim ben nufusu fazla olan yer diye dusunmustum ama cvp erz kars

Bana anlatabilirmisiniz cvplari anladiysaniz kizlar

Selam kızlar aranızda rehavete kapılan var mı ya?Benim bu aralar hiç iyi gitmiyor,hoş harıl harıl çalışmazdım ama her fırsatta bakardım.Şimdi o da içimden gelmiyor.Gerçi gebelikle beraber artık iyice stresli oldu.Bugüne kadar hiç emek vermemiş olsam bırakırdım ama bişeyler yaptım devamını getireyim diye kendimi zorluyorum neredeyse.Sizin nasıl gidiyor?

Canim bende stresliyim bi tufaf hissediyorum bide ben vatandasliga baslamadim daha buda stres yaratiyo
valla oyle benden iste.sakin olmaliyiz

Canim bende stresliyim bi tufaf hissediyorum bide ben vatandasliga baslamadim daha buda stres yaratiyo
valla oyle benden iste.sakin olmaliyiz

Aynen ben de hala vatandaşlığa bakmadım.Okulda bisürü hukuk gördük aşinayım zorlanmam diye sona bıraktım ama bu kadar kalacağını ummuyordum.Valla nasıl toparlanırım bilmiyorum.Matematik nasıl?

Canim ilk sorunun cvbina ben iklim ve yersekilleri demistim toprakta varmis yani hepsi etkiliymis
neden toprak var anlamadim?
2.soruda cvp ise erz kars bunuda anlamadim ben nufusu fazla olan yer diye dusunmustum ama cvp erz kars

Bana anlatabilirmisiniz cvplari anladiysaniz kizlar
cnm ilk soruda söyle bir mantık kurdum . . .
alüvyal topraklar yani delta ovalarındaki topraklar oldukça verimli ve verimli topraklarda çok çeşitli tarım ürünü yetişebilir . . . yani karasal iklim toprağı ile delta ovası toprağı asla bir olamaz . . . yerşekillerini de bak ben anlamadım alçakta farklı yüksekte farklı bitkilerin yetişmesi biçiminde yorumlanabilir belki . . .

cnm aslında erzurum karsta ormanlık yani yakacak için odun tahribi tabi ki erzurum karsta daha fazla olur çünkü erzurum kars çok daha soğuk karadenizden . . . :34:

ikiside bol çeldiricili güzel sorularmış . . .​

Aynen ben de hala vatandaşlığa bakmadım.Okulda bisürü hukuk gördük aşinayım zorlanmam diye sona bıraktım ama bu kadar kalacağını ummuyordum.Valla nasıl toparlanırım bilmiyorum.Matematik nasıl?

Artik bugun yarin vat.a baslamamiz lazim
mat temelim var problemleri bitirmeye calisiyorum
is havuz ve hiz problemleri kaldi birde geometri
kotuyum ya cok eksigim var matden bi 15 soru yapsam yine iyi.

cnm ilk soruda söyle bir mantık kurdum . . .
alüvyal topraklar yani delta ovalarındaki topraklar oldukça verimli ve verimli topraklarda çok çeşitli tarım ürünü yetişebilir . . . yani karasal iklim toprağı ile delta ovası toprağı asla bir olamaz . . . yerşekillerini de bak ben anlamadım alçakta farklı yüksekte farklı bitkilerin yetişmesi biçiminde yorumlanabilir belki . . .

cnm aslında erzurum karsta ormanlık yani yakacak için odun tahribi tabi ki erzurum karsta daha fazla olur çünkü erzurum kars çok daha soğuk karadenizden . . . :34:

ikiside bol çeldiricili güzel sorularmış . . .​

Canim cok tesekkurler ilgin icin
toprak hic delta olarak aklima gelmemisti haklisin verimli verimsiz toprak varr
yukseltide dedigin gibi mesela zeytin belli yukseklikte yetisiyor
daha yukseklerde sicaklik degisiyor cunku

erz karsida cok guzel anlattin hic oyle dusunmemistim en soguk yer haklisin orasi
cok tesekkur ederim tekrar

Artik bugun yarin vat.a baslamamiz lazim
mat temelim var problemleri bitirmeye calisiyorum
is havuz ve hiz problemleri kaldi birde geometri
kotuyum ya cok eksigim var matden bi 15 soru yapsam yine iyi.

Valla bu haftanın sonuna kadar tarih coğrafyayı bitirsem, haftaya kadar vat. biter.artık full soru düşünüyorum ama çok da hayata geçiremiyorum.Bebiş de bekliyoruz ya doktor du tahlildi derken günler geçiyor.Senin mat bana göre çok iyi,benim o kadar bile yok.5-6 en fazla çıkar.Offff nasıl olacak.Sanki olmasa iş kapıları kapanacak gibi geliyor.Onun stresi de başka.

Canim cok tesekkurler ilgin icin
toprak hic delta olarak aklima gelmemisti haklisin verimli verimsiz toprak varr
yukseltide dedigin gibi mesela zeytin belli yukseklikte yetisiyor
daha yukseklerde sicaklik degisiyor cunku

erz karsida cok guzel anlattin hic oyle dusunmemistim en soguk yer haklisin orasi
cok tesekkur ederim tekrar

rica ederim cnm senin sorularında çok güzelmiş özellikle 2 soru insan hemen atlıyor orman diyince karadeniz diye . . .​

ayın 17 sine az kaldı :10:

adilemir senmi yoksa sabun sen mi seyfiye sınıfı divanda bulunur demiştiniz :26:

yok cnm ben demedim ama tüm sınıfların divanda temsilcileri olduğunu biliyorum . . .
zaten 17. yy da yeniçeri ağası flan katılıyordu divana kaptan ı derya da 16. yy dan sonra katılıyordu divana . . .​

Valla bu haftanın sonuna kadar tarih coğrafyayı bitirsem, haftaya kadar vat. biter.artık full soru düşünüyorum ama çok da hayata geçiremiyorum.Bebiş de bekliyoruz ya doktor du tahlildi derken günler geçiyor.Senin mat bana göre çok iyi,benim o kadar bile yok.5-6 en fazla çıkar.Offff nasıl olacak.Sanki olmasa iş kapıları kapanacak gibi geliyor.Onun stresi de başka.

Saglikla gelsin canim bebegim insallah
su ara stres yapma sakin ol olurmu
bende inan senle ayni hislerdeyim son umudum bu sanki
ama cok baglanamadim hayalime hep bi aksilik cikti
cok vakit kaybettim kizginim kendime
ama sakin olmakta fayda var umutsuz olmayalimcanim

yok cnm ben demedim ama tüm sınıfların divanda temsilcileri olduğunu biliyorum . . .
zaten 17. yy da yeniçeri ağası flan katılıyordu divana kaptan ı derya da 16. yy dan sonra katılıyordu divana . . .​

o zman adilemir dedi.ama bugün seyfiye sınıfını okudum subaşı faln var onlar yoktu divanda yani seyfiye sınıfı diye genelleme yapamyız :27:

Saglikla gelsin canim bebegim insallah
su ara stres yapma sakin ol olurmu
bende inan senle ayni hislerdeyim son umudum bu sanki
ama cok baglanamadim hayalime hep bi aksilik cikti
cok vakit kaybettim kizginim kendime
ama sakin olmakta fayda var umutsuz olmayalimcanim

Kesinlikle rahat olmamız lazım.Daha var canım neler yapılır kalan zamanda, çok da geç değil,sonuçta sıfırdan başlamıyoruz bence sıkıntı yapacak bişey yok.

o zman adilemir dedi.ama bugün seyfiye sınıfını okudum subaşı faln var onlar yoktu divanda yani seyfiye sınıfı diye genelleme yapamyız :27:

evet cnm tabi zaten şuradan da aklına gelsin subaşılar eyaletlerde adamlar bi sürü nasıl gelecekler her gün her gün divana . . . divan istanbulda bu adamlar her yerde ve bir sürü sınıfları evet seyfiye ama divan üyesi değiller . . . sipahilerde ona bakarsan seyfiye ama divana üye değiller . . .

şöyle düşünmek lazım her sınıfın bir temsilcisi divanda var ve bu temsilcide o sınıfın en kıdemlisi . . .
mesela ilmiye sınıfınında imamların vaizler müftülerın kadıların divandaki temsilcisi şeyhülislam gibi . . .

evet cnm tabi zaten şuradan da aklına gelsin subaşılar eyaletlerde adamlar bi sürü nasıl gelecekler her gün her gün divana . . . divan istanbulda bu adamlar her yerde ve bir sürü sınıfları evet seyfiye ama divan üyesi değiller . . . sipahilerde ona bakarsan seyfiye ama divana üye değiller . . .

şöyle düşünmek lazım her sınıfın bir temsilcisi divanda var ve bu temsilcide o sınıfın en kıdemlisi . . .
mesela ilmiye sınıfınında imamların vaizler müftülerın kadıların divandaki temsilcisi şeyhülislam gibi . . .

aynen doğru :13:
yay askerleri bi dönem sonrası yeniçeri ağası,denizcileri kaptanı derya yaptı zaten.
ben seyfiye sınıfını ilk defa dymuştum içeriğini okuyunca genelleme olmıcanı düşündüm :26:
bugün yolda gelirken çalışıyorum kitabın yanına not aldım sabuna yada adilemire sor diye :60::60:

aynen doğru :13:
yay askerleri bi dönem sonrası yeniçeri ağası,denizcileri kaptanı derya yaptı zaten.
ben seyfiye sınıfını ilk defa dymuştum içeriğini okuyunca genelleme olmıcanı düşündüm :26:
bugün yolda gelirken çalışıyorum kitabın yanına not aldım sabuna yada adilemire sor diye :60::60:

ne güzel mutlu oldum qqquuummm . . . tarihi yeniden öğreniyorum sayılır ben hiç bi zaman iyi olmadı tarihim benim sürekli tekrar ediyorum bakalım inşallah sınavda iyi bi net yapmak istiyorum . o kadar feci ikilemde kalıyorum ki öncüllü sorularda çıldırıyorum . :37::37::37::37:

ne güzel mutlu oldum qqquuummm . . . tarihi yeniden öğreniyorum sayılır ben hiç bi zaman iyi olmadı tarihim benim sürekli tekrar ediyorum bakalım inşallah sınavda iyi bi net yapmak istiyorum . o kadar feci ikilemde kalıyorum ki öncüllü sorularda çıldırıyorum . :37::37::37::37:

benimde iyi olmadı.lise 1 e kadar bayılıyodum tarihe sonra aldığım dönem ödevine 53 veren ve 19 kaynak araştırmama rağmen bi ansiklopedinin yarım sayfasını yazıp getiren kıza 90 veren tarihçiden sonra soğudum hep o hoca yüzünden :47:
(not bizim zamanımızda ansiklopedi vardı google amca daha bebekti :52::52::52:)

Kizlar yine yardim isticen bi yandan soru cozuyorumda
linyit uretimi enerji uretimine bagli olarak artis gosterir. Bu cumle dogruymus ve ben anlamadim

Dogalgaz tuketiminin buyuk bir kismi ic uretimden saglanir bu cumle yanlismis
cumleden bisey anlamadim zaten

sizi yormazsam bi ara anlatirmisiniz anladiysaniz

Son düzenleme:
Kizlar yine yardim isticen bi yandan soru cozuyorumda
linyit uretimi enerji uretimine bagli olarak artis gosterir. Bu cumle dogruymus ve ben anlamadim

Dogalgsz tuketiminin buyuk bir kismi ic uretimden saglanir bu cumle yanlismis
cumleden bisey anlamadim zaten

sizi yormazsam bi ara anlatirmisiniz anladiysaniz

linyit termik santrallerde kullanıldığı için olabilir ama 2. hakkında hiç bir fikrim yok :)

Back
X