2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

evet cnm ya paragraf sorularını su gibi çözer hale gelmeliyiz ki diğer konulara vakit kalabilsin ikilemde kaldığımız hatırlamak için zamana ihtiyaç duyduğumuz sorular gelecek çünkü . . .
Allah yardımcımız olsun . . .
cnm şimdi ben çıkıyorum akşam soru konusu türkiye de yeryüzü şekilleri . . . dağlar ovalar platolar akarsular . . . göller ve yeraltı sularıyla dalgaların oluşturduğu şekillere geçmedim ama birlikte hallederiz cnm :16: ne kadar orjinal bol çeldiricili pis ikilemli soru varsa işaretle cnm paylaşalım . öptüm .​

Tamam canım aksam görüşürüz ben sorulari ayarlarım aksam çözeriz birlikte :32:Öptüm hoscakal

Sabun bisey sorucaktim

hani ben bi soru sormustum baki ve enlem vardi siklarda ben cografya hocama sorucam demistin onu sorabildinmi cnm?cvp enlemdi.

turkiyeyi nemlilik ve yagis yonunden inceledigimizde
guney-kuzey ve dogu-bati yonunde farkliliklar gorulur
bu farkliliklarin nedenleri arasinda as den hangisi gosterilemez

yukselti baki enlem denizellik karasallik

bu soruydu.ben dersaneye gitmiyorum hocanız varsa bi sorabilirmisiniz kızlar.
Yada sabun canım belki sormuşsundur.

Son düzenleme:
kızlar yardım edin...:50:

soru bir

23ab1 beş basamaklı sayısının 6 ile bölümünden kalan x' tir.x'in alabileceği kaç farklı değer vardır? (cevap 3)

soru iki

ab iki basamaklı sayısının b-1'e bölümünden kalan a+1, bölüm 4 tür.bu bölme işlemini sağlayan iki basamaklı ab sayılarının toplamı kaçtır? (cevap 41)

soru üç

3'e 5'e ve 7'ye bölündüğünde sırasıyla 1,3 ve 5 kalanını veren 500'den küçük en büyük doğal sayının rakamları toplamı kaçtır? (cevap 15)

Sabun bisey sorucaktim

hani ben bi soru sormustum baki ve enlem vardi siklarda ben cografya hocama sorucam demistin onu sorabildinmi cnm?cvp enlemdi.

turkiyeyi nemlilik ve yagis yonunden inceledigimizde
guney-kuzey ve dogu-bati yonunde farkliliklar gorulur
bu farkliliklarin nedenleri arasinda as den hangisi gosterilemez

yukselti baki enlem denizellik karasallik

cnm aklımda sormaz mıyım sorucam ama coğrafya dersimiz pazar cnmcm . . . hiç merak etme sorucam ve gerekli açııklamalarıyla hocanın anlattığı gibi buraya ileteceğim . . .

bu soruydu.ben dersaneye gitmiyorum hocanız varsa bi sorabilirmisiniz kızlar.
Yada sabun canım belki sormuşsundur.

As den hangisi kiyi boyu yerlesmeleri arasinda yeralmaz

tekirdag
kirklareli
giresun
izmit
sinop

cnm bu kırklareli ya kırklareli değil deme senin sorular çok süprisli oluyo süpris yumurtam yaaaaaa . . .:18::18::18::18:

Son düzenleme:
kızlar yardım edin...:50:

soru bir

23ab1 beş basamaklı sayısının 6 ile bölümünden kalan x' tir.x'in alabileceği kaç farklı değer vardır? (cevap 3)

soru iki

ab iki basamaklı sayısının b-1'e bölümünden kalan a+1, bölüm 4 tür.bu bölme işlemini sağlayan iki basamaklı ab sayılarının toplamı kaçtır? (cevap 41)

soru üç

3'e 5'e ve 7'ye bölündüğünde sırasıyla 1,3 ve 5 kalanını veren 500'den küçük en büyük doğal sayının rakamları toplamı kaçtır? (cevap 15)

bakalım cnm . . .

okymmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm . . . :16:

bakalım cnm . . .

okymmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm . . . :16:

baslayalım canım

asagıdakı yer sekıllerının hangısının olusumunda volkanızma ve akarsular bırlıkte etkılı olmustur?
vadı
menderes
dev kazanı
perıbacası
peneplen

Sebze tarımı açısından en az elverişli olan bölge Doğu Anadolu Bölgesidir. Bunda;
Tarım alanlarının yetersiz olması
Ortalama yükseltisinin fazla olması dır diye bir bilgi buldum sivas ta doğu anadolu bölgesinde değil mi ?
yani hem karadeniz hem iç anadolu hem doğu anadoluya giriyor :9:

sivas ne alaka söliym cnm getme . . .
sivas yüksek yüksek yüksek çok yüksek cnm yüksek karasal yani şıkların içerisinde yer alan seçenekler içerisinde iklimi en karasal olan yer sivas o nedenle . . . evet rizede de sebzecilik yok ama sivasta heç yok denilecek kadar yok . . . zaten soru da onu soruyo .

kızlar söyledikleriniz doğruymuş...bugün coğrafya hocası aynı şeyleri söyledi..

iç anadoluda gözükmesine rağmen sivasın yükseltisi fazla...ve dediğimiz gibi sebzecilik tarımına en AZ elverişli DOĞU ANADOLU bölgesi..sivas bu bölgenin özelliklerini taşıyormuş bi nevi..

NEDEN RİZE DEĞİL?hocaya dedim ki; hocam rize bol yağış alıyor ve karadenizde olduğu için güneşlenme süresi az değilmi...oda; ne kadar karadenizde olsa devamlı yağış almaz...yazın rize çok sıcak olur dedi..sebzecilik= sıcaklık+su ister.rize sebzecilk için uygun yani ;)

akarsuların dag sıralarını yarıp gecmesı sonucu bogaz vadı olarak ısımlendırılen vadı cesıdı olusur.Asagıdakı akarsulardan hangısınde boyle bır olusumdan soz edılebılır?
gedız
fırat
buyuk menderes
bakırcay
kucuk menderes

akarsuların dag sıralarını yarıp gecmesı sonucu bogaz vadı olarak ısımlendırılen vadı cesıdı olusur.Asagıdakı akarsulardan hangısınde boyle bır olusumdan soz edılebılır?
gedız
fırat
buyuk menderes
bakırcay
kucuk menderes

cnm tamamen mantık yürütüyorum boğaz vadi olabilmesi için engebe lazım eğim lazım eğim demek engebe demek yükseklik demek e bunların en yüskeği fırat . . .
diğerleri zati ege bi fırat doğuda . . . fırat diye işaretlerdim . . .:26:

ulkemız kıyılarında gel-gıt etkısı oldukca sınırlıdır.Asagıdakı yer sekıllerınden hangısının varlıgı ulkemız kıyılarında gel-gıt genlıgının fazla olmadıgının kanıtıdır?
falez
tombolo
lagun
delta
kıyı oku

dalga ve akıntıların getırdıgı malzemelerın bır koyun onunu kapatması sonucu olusan sekıllere lagun yada denız kulagı adı verılır.Asagıdakı gollerden hangısı boyle bır olusuma sahıptır?
bafra gölu
ulubat gölu
ıznık gölu
terkos gölu
salda gölu

mekanık çözülme, sıcaklık farklarının fazla oldugu alanlarda etkılı olan cozulme bıcımıdır.Asagıdakı alanlardan hangısınde mekanık cozulme daha fazladır?
rıze
zonguldak
trabzon
antalya
afyon

ulkemız kıyılarında gel-gıt etkısı oldukca sınırlıdır.Asagıdakı yer sekıllerınden hangısının varlıgı ulkemız kıyılarında gel-gıt genlıgının fazla olmadıgının kanıtıdır?
falez
tombolo
lagun
delta
kıyı oku

dalga ve akıntıların getırdıgı malzemelerın bır koyun onunu kapatması sonucu olusan sekıllere lagun yada denız kulagı adı verılır.Asagıdakı gollerden hangısı boyle bır olusuma sahıptır?
bafra gölu
ulubat gölu
ıznık gölu
terkos gölu
salda gölu

1 delta 2 terkos diye kaldı aklımda ama . . .:26:

Back
X