merhaba..burada yorum ve sınava hazırlanan kişi çok olduğundan buraya yazıyorum..
bir konuda yardım ederseniz sevinirm.. ben işletme mezunuyum ve kpss hazırlanmak istiyorum ama ne yapacağım hangi gruptan hangi derslere çalışacağımı bilmiyorum..beni bu konuda aydınlatır mısınız?
evimede geldim ooooh bi kahve yapıp kendime gelicem
emosmos bende iktisat çıkışlıyım detaylı yazmıştım daha önce kopyala yapıştır yapıcam

biraz uzun ama
herhangi bir kurumda düz memur olamk istersen cts sabah oturumu gk ve gy girmen yeterli (türkçe-mat-coğ-tarih-vatandaşlık ve güncel olaylardan oldan 120 sourluk bi sınav) eğer ing sınavına girmek istersen onun içinde cts sabah gkgy sınavın bitince görevliden ing sınav kitapçığını istiyosun onu çözüp öle cts sabah oturumun bitmiş oluyo. ing sınavı şu yüzden önemli.atamalar ösym tarafından yapılıyo sen tersih ediyosun ünv sınavı gibi.ama atnaamadın aynı kurum sözleşmeli personel alıcam diyo en az p3den 70 puan isterler ve kpds sınav puanı yada kpss ing net sayısını dikkate alan kurumlar var o yüzden önemli.
senin tercih yapacaıpın nitelik kodları 4001 (herhangi lisans bölümünden mezun olanlar) ve 4431 (lisans işletme mezunları)
4001 ist merkez ptt memur olarak 98 puanla son atamalarda kapadı.yolladığım link lisans işletme mezunlarının son atamalarda aldığı taban ve tavan puanlar
http://ek.memurum.biz/2011_1_kpss_taban_tavan_sorgulama/arama.php?arama=4431
düz memurlukta bide şu vardır.memur-veri hazırlama kontrol işletmeni(vhki)-bilgisayar işletmeni olarak ayrılır aralarında maaş farkı vardır.bilgisayar işletmenliği için 6625 özel kod istenir ayrıca.buda bilgisayar işeltmeni sertifikası sahibi olmak demektir.ama sen ünvde gördüğün bilgisayar derslerini transkriptle ispatlayıncada 6625 e sahib gibi dikkate alınıyosun
alan sınavına gelince.alan sınavı pzr sabah ve öğlen olmak üzere 2 tanedir.alan sınavına girmenk için gk gy ve ing girmek zorunlu(hedeflediğin kruum ing dikkate almıyosa o zman ing sınavına girmeye bilirsin).tcmb,tbmm ve bakanlıklarda çalışılır.yolladığımlink hangi kurumun hangi sınavları kaçlık değerlerle çarptığını gösteriyo
KPSS Puan Türleri ve Katsayılar (
KPSS Puan Türleri ve Katsayılar)
Karacan Akademi - Karacan Eğitim Kurumları (
Karacan Akademi - Karacan Eğitim Kurumları)
ayrıca alan sınavına girip istenen puan türünden en az 80 alman gerekiyo.kuruma başvuruyosun.kurum kabul ediyo sonra kurumda sınav yapıyo ondan geçersen işe başlamış oluyosun.ama denetçi yrd alınır genelde ve onlarda şehir şehir gezer