2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

ÇÖZÜMLEMESİNİ ŞU ŞEKİLDE BULDUM;

Türkiye’de tarımda makineleşme ne kadar yaygınlaşırsa yaygınlaşsın bazı tarım ürünlerinin yetişme bölgeleri ve hasat edilme özelliklerinin farklılık
göstermesi insan emeğine duyulan ihtiyacı arttırmaktadır.

Seçeneklerde verilen özellikle çay toplanma esnasında en az ürün kaybı için dikkatli
bir şekilde elle toplanmalıdır.
Çeltik ise yineinsan emeği yoğun olarak sulak arazilerde (daha çok
akarsu boylarında) yapılmaktadır.
Buğday ve mısırda ise makineli tarım daha yaygın olarak yapılmaktadır.

EK BİLGİ: Şekerpancarı tarımı büyük ölçüde insan emeğine dayanır.

Teşekkürler. pirinci de ekleyebilir miyiz ?

Günaydın kizlar nasilsiniz bakalım :29:planlarınız ne bugün ben tarih tekrarı yapıp tarih çözücem türkce ve coğrafya çözücem :31:

Ruhum daraldı ya :14:sabah 50 türkce 200 tarih coZdum aksamda özet çıkartacaktım coğrafyadan canım istemedi öyle oturmayın bir deneme çözeyim dedim tarih netlerim düşük çıktı bir deneme bir denemeyi tutmuyor canım sıkıldı gece gece :5:

denemden toplam kaç net yapıyorsun canım...

Türkiye cumhuriyetinın ılk yıllarnda dıs polıtıkada gorulen
1 sadabat paktı kurulması
2 milletler cemiyetine uye olunması
3 musul sorunun cözülmesi
gelismelerinden hangisi ingiltere ıle yakınlaşma oldugu kanıtıdır ?

asya canım sen bu sorunun cevabını biliyormuydun

bak ben de çözüm arıyorsun sanmıştım

*bu sorumu yanıtlayan yok mu* diye sorduğun için

canım sana birşey sorucam
musul sorununun aleyhimizde sonuçlanması ile de ingiltere ile yakınlaşıldı mı yinede diyorsun
kafam karıştı

ve bir arkadaşımdan da yaptığım yorum nedeniyle bir özel mesaj aldım

şeyh sait vatan için bir tehlike degildir ,dinimiz için birşeyler yapmaya çalışmiştır diye....
yanı cumhuriyet döneminde laik olabilinmek için mücadele edildi

şeyhler cumhuriyet rejimini yerleşterilmesinde bir tehtit ti

ve bende şeyh hacı mustafa efendinin torunuyum ki
dedem babasını anlatırdı
evden kaç kez alındı
cumhuriyet döneminde sorgulanmak üzere
her seferinde de ipten döndü
halk da buyuk dedemin yanında olmuş *tarikat tarzı çalışmalar yapmıyor . halkı cumhuriyet e karşı kışkırtmıyor *diye
ve bu vesile ile asılmamış

yanı ben bunları biliyorum
bizzat dinledim
mesele şeyh olmaktan çok
haklı çumhuriyete karşı örgütlemek idi o zamanlar
çünkü buyuk dedem şeyh diye asılmadı
çok şükür eceliyle ölmüş

Son düzenleme:
merhaba..burada yorum ve sınava hazırlanan kişi çok olduğundan buraya yazıyorum..

bir konuda yardım ederseniz sevinirm.. ben işletme mezunuyum ve kpss hazırlanmak istiyorum ama ne yapacağım hangi gruptan hangi derslere çalışacağımı bilmiyorum..beni bu konuda aydınlatır mısınız?

merhaba..burada yorum ve sınava hazırlanan kişi çok olduğundan buraya yazıyorum..

bir konuda yardım ederseniz sevinirm.. ben işletme mezunuyum ve kpss hazırlanmak istiyorum ama ne yapacağım hangi gruptan hangi derslere çalışacağımı bilmiyorum..beni bu konuda aydınlatır mısınız?

canım bende işletme bölümünden gireceğim.sanırım b kadrosu için sınava hazırlanacaksın.genel yetenek ve genel kültürün içerdiği dersleri çalışacaksın.

Türkiye cumhuriyetinın ılk yıllarnda dıs polıtıkada gorulen
1 sadabat paktı kurulması
2 milletler cemiyetine uye olunması
3 musul sorunun cözülmesi
gelismelerinden hangisi ingiltere ıle yakınlaşma oldugu kanıtıdır ?

asya canım sen bu sorunun cevabını biliyormuydun

bak ben de çözüm arıyorsun sanmıştım

*bu sorumu yanıtlayan yok mu* diye sorduğun için

canım sana birşey sorucam
musul sorununun aleyhimizde sonuçlanması ile de ingiltere ile yakınlaşıldı mı yinede diyorsun
kafam karıştı

ve bir arkadaşımdan da yaptığım yorum nedeniyle bir özel mesaj aldım

şeyh sait vatan için bir tehlike degildir ,dinimiz için birşeyler yapmaya çalışmiştır diye....
yanı cumhuriyet döneminde laik olabilinmek için mücadele edildi

şeyhler cumhuriyet rejimini yerleşterilmesinde bir tehtit ti

ve bende şeyh hacı mustafa efendinin torunuyum ki
dedem babasını anlatırdı
evden kaç kez alındı
cumhuriyet döneminde sorgulanmak üzere
her seferinde de ipten döndü
halk da buyuk dedemin yanında olmuş *tarikat tarzı çalışmalar yapmıyor . halkı cumhuriyet e karşı kışkırtmıyor *diye
ve bu vesile ile asılmamış

yanı ben bunları biliyorum
bizzat dinledim
mesele şeyh olmaktan çok
haklı çumhuriyete karşı örgütlemek idi o zamanlar
çünkü buyuk dedem şeyh diye asılmadı
çok şükür eceliyle ölmüş

bu şeyh konularına girersek burda işin içinden çıkamayız :31:

kızlar naber işten eve gidiyorum artık yolda tarüh videosu izleyebilcem internet yaptırdım sınırsız :)) yarın erken kalkıp çalışcam az kaldı :( yzdıklarınıza eve gidince bakıcam artık :) bana tarh sleye bilcem vdeo llnk atın yoldaşlar :52:

kızlar naber işten eve gidiyorum artık yolda tarüh videosu izleyebilcem internet yaptırdım sınırsız :)) yarın erken kalkıp çalışcam az kaldı :( yzdıklarınıza eve gidince bakıcam artık :) bana tarh sleye bilcem vdeo llnk atın yoldaşlar :52:

evimede geldim ooooh bi kahve yapıp kendime gelicem :32:

emosmos bende iktisat çıkışlıyım detaylı yazmıştım daha önce kopyala yapıştır yapıcam :9:
biraz uzun ama :31:

herhangi bir kurumda düz memur olamk istersen cts sabah oturumu gk ve gy girmen yeterli (türkçe-mat-coğ-tarih-vatandaşlık ve güncel olaylardan oldan 120 sourluk bi sınav) eğer ing sınavına girmek istersen onun içinde cts sabah gkgy sınavın bitince görevliden ing sınav kitapçığını istiyosun onu çözüp öle cts sabah oturumun bitmiş oluyo. ing sınavı şu yüzden önemli.atamalar ösym tarafından yapılıyo sen tersih ediyosun ünv sınavı gibi.ama atnaamadın aynı kurum sözleşmeli personel alıcam diyo en az p3den 70 puan isterler ve kpds sınav puanı yada kpss ing net sayısını dikkate alan kurumlar var o yüzden önemli.
senin tercih yapacaıpın nitelik kodları 4001 (herhangi lisans bölümünden mezun olanlar) ve 4431 (lisans işletme mezunları)
4001 ist merkez ptt memur olarak 98 puanla son atamalarda kapadı.yolladığım link lisans işletme mezunlarının son atamalarda aldığı taban ve tavan puanlar :34:
http://ek.memurum.biz/2011_1_kpss_taban_tavan_sorgulama/arama.php?arama=4431
düz memurlukta bide şu vardır.memur-veri hazırlama kontrol işletmeni(vhki)-bilgisayar işletmeni olarak ayrılır aralarında maaş farkı vardır.bilgisayar işletmenliği için 6625 özel kod istenir ayrıca.buda bilgisayar işeltmeni sertifikası sahibi olmak demektir.ama sen ünvde gördüğün bilgisayar derslerini transkriptle ispatlayıncada 6625 e sahib gibi dikkate alınıyosun:34:

alan sınavına gelince.alan sınavı pzr sabah ve öğlen olmak üzere 2 tanedir.alan sınavına girmenk için gk gy ve ing girmek zorunlu(hedeflediğin kruum ing dikkate almıyosa o zman ing sınavına girmeye bilirsin).tcmb,tbmm ve bakanlıklarda çalışılır.yolladığımlink hangi kurumun hangi sınavları kaçlık değerlerle çarptığını gösteriyo
KPSS Puan Türleri ve Katsayılar (KPSS Puan Türleri ve Katsayılar)
Karacan Akademi - Karacan Eğitim Kurumları (Karacan Akademi - Karacan Eğitim Kurumları)

ayrıca alan sınavına girip istenen puan türünden en az 80 alman gerekiyo.kuruma başvuruyosun.kurum kabul ediyo sonra kurumda sınav yapıyo ondan geçersen işe başlamış oluyosun.ama denetçi yrd alınır genelde ve onlarda şehir şehir gezer:34:

slmlar kızlar yürütme ve yargıyı bitirdim ama bugun bende bittim:(( of cokyoruldum acayip konular bittim yani

başka bişey çalışamadım.

tekrar yaparım 1 saat sonra sorulara başlarım biraz biraz.

Son düzenleme:
Sabahtan 50 türkce coZdum öğleden sonra bir başladım coğrafya testi çözmeye şimdi bıraktım 350 soru çözmüşum beynim dondü :35:Duş alıp kitap okuyacağım Elif şafağın İskender kitabını aldım yeni başlıcam :) yaticam bugün yeter bütünlük yarın pazara gidicem sonra temizlik yapicam aksama ancak çalışırım :31:

Son düzenleme:
kızlar selam çok yoğun bir hafta sonu geçirdim uğrayamadım pek buraya . . . ama yeni ciciler aldım kızlar . . . bakın ;

:122::122::122::122:

Kizlar napiyosun bakalım kimseler yok boş kalmış burası :27:50 türkce 100 tarih sorusu coZdum coğrafyadan 2bolumun özetini çıkardım 2bolumu daha çıkartıp bırakıcam biraz soru çözer gunü tamamlarım yarında kalan 3 bölgeyi ozetlerini ve sorularını tamamlayabilirsem Pazartesi günu hayirlisiyla anayasaya başlıcam :31:

:nazar:

Back
X