2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

önemli değil cnm..benmde mat kötüdür..ama bazı şeyleri yapabiliyorum işte:9:

seni takip edyrm buradan..bu sene atanamzsam muhtemelen 2013 e hazırlncm :9: matematiğede senin aldığın kitapları takp edip alırım artk..baya hırslısın bu konuda..azmini kutlarım:16:

Cnm sağol :1: Evet hırslandım:1: kpss yi kazanamasam bile bu matematği öğrencem kafama koydum ama şu aralar eylüldeki kpss ye az kaldığı için matemtğe çok ağırlk veremyorum:ssz: genel kültür konularına ağırlık verdim ama sınavdan sonra matemtğe son gaz devam etcem Allahın iznyle:1: başka topiklere yorum yazmaktan senin verdiğin cvbı özümseyemedim. Şimdi kitabımı açıp bakıyorum özümseyip diğer soruları ona göre yapablcekmym bi bakıcam sağol tatlım:12:

İyi günler kızlar size bir sorum var .

ABDÜLMECİT'İN YAPTIĞI YENİLİKLER
Hukuk Alanındaki Islahatlar
#Meclis-i Al-i Tanzimat (Adli ve mali işlere bakan Yüksek Düzenleme Meclisi) kurula¬rak, ıslahatları düzenleme ve kanun yapma yetkisi bu kurula verilmiştir.
# Arazi Kanunnamesi çıkartılmıştır.
# Merkezi yönetimi güçlendirmek için valilerin yetkileri azaltılmıştır.
#Devlet kanunlarının yayınlandığı Düstûr Dergisi çıkarılmaya başlanmıştır.

Yönetim Alanındaki Islahatlar
#İl Genel Meclisi kurularak, halkın yerel yönetimlere katılması sağlanmıştır #Posta Nezareti kurulmuştur.
#Meclis-i Maarif-i Umumiye kurulmuştur. (Eğitim - öğretim Bakanlığı) #Jandarma Teşkilatı kurulmuştur. (Umur-u Zaptiye)
# ilk telgraf hatları kurulmuştur. (İstanbul - Edirne)

Maliye Alanındaki Islahatlar
#iltizam Sistemi kaldırılarak gelire göre vergi alınmaya başlanmıştır. Vergilerin toplanması vergi memurlarına bırakılmıştır,
#ilk Osmanlı Bankası olan Bank-ı Dersaadet kurulmuştur. Yabancı devlet destekli (ingiltere) ilk Osmanlı bankası Bank-ı Şahane-i Osmaniye kurul¬muştur.
#ilk kâğıt para Kaime-i Nakdiye basılmıştır.

Eğitim ve Kültür Alanındaki Islahatlar
#Yabancı paraların ülkede kullanılması yasaklanmıştır,
#ilk demiryolu hatları yapılmıştır. (İzmir-Aydın, istanbul - İzmit) #ilk deniz yolu işletmesi (Şirket-i Hayriye) kurulmuştur.

#Erkek öğretmen okulu olan Dar'ül Muallim açılmıştır,
#ilk Osmanlı üniversitesi Dar'ül Fünun açılmıştır.
#Kaymakam ve okul müdürü gibi yönetici yetiştirmek için Mülkiye Mektebi açılmıştır.
#Kız rüştiyeleri açılmıştır.
#Tercüman-ı Ahval, Tasvir-i Efkâr, Ceride-i Havadis gibi ilk özel gazeteler çıkarılma¬ya başlanmıştır.
#Dolmabahçe Sarayı, Beykoz, Küçüksu, Ihlamur

Netten alıntı yaptığım bu biligiler doğru mudur? Benim kitabımda bunların bazılarını abdülaziz dönemine almış çünkü

:126: Tarih çalışmaya çalışıyorum daha 6. ünitedeyim off off haziranda aöf biter bitmez başlasam gene biterdi tarih şimdiye gelen giden bitmiyorki. DÜnde kayınvaldemler sabahtan gelceklermiş eşim hasta olduğumu yattığımız söylemişte gelmediler :37: Görümcemde çalışıyor kpssye de daha yeni başladı çalışmaya.Uzman kariyerin konu anlatımını aldım .Hiç istekli değilde öyle bi girecek işte .Onla tarih çalışınca çok iyi anlıyorum ama geldiler mi de çok iş çıkıyor yav :52: Bu ara strese girdim çok .Konular yetişmeyecek diye elim ayağıma girdi yaa :26:

canım aziz ile mecit dönem olarak bir alındığı için boyle yazılmıştır çoğu mecittir çok azıda azizdir detayına bakmadım ama ıkısı bırden tanzımat donemı olarak alınır osym de bu sekılde kabul eder pek soruda sormuyor bu bolumden bırlıkte değerlendırebılırsın bence

Kızlar nabersnz????
Şu mat sorusunu bana kim anlatcak:27:

Eki Görüntüle 475384

Bu arada rasyonellerde çarpma işlemini hiç anlamadım:19: bu soruyu yapamama sorunum ordan kaynaklanıyor

canım yapmış arkadaş yapmıyorum o nedenle ;)

Slm herkese. Bende dün eşimle dışarı çıkmıştım kpss kitaplarında indirim varmış 4 kitap daha aldım bunlar bitsin yine gidip kitap alıcam.

canım son 1 ay tavan yaparsın kıendı tavanını tabıkısıde calısmalar bıtsın sadece denemelere gecer nıyı olur ;)

Konular bugün bitti ama unuttuklarım var :18:Yarın tekrarlara başlıcam artık sınır oluyorum böyle çok yanlışım cikinca

kızlarrr denemelerınızde hız kazanmaya bakın benım 10-15 dk normalda artan zaman kpss de yetmedı en az bı 15 dk daha lazımdı :( yanı en az 15 dk mumkunse 30 dk :) zaman arttırmaya bakın kı denemelerde artan zamanı kpss de kullanırsın :( yetmedı vaktım hala ıcımmm yanıyorrr :(((((

kızlarrr denemelerınızde hız kazanmaya bakın benım 10-15 dk normalda artan zaman kpss de yetmedı en az bı 15 dk daha lazımdı :( yanı en az 15 dk mumkunse 30 dk :) zaman arttırmaya bakın kı denemelerde artan zamanı kpss de kullanırsın :( yetmedı vaktım hala ıcımmm yanıyorrr :(((((

Ben 20 dk kala bırakıyorum sure bitmiş gibi:31:KPSS nolacak bakalım çok stres olmaya basladim

benim normalde dersanede en az 30 dakikam kalıyodu ama gerçek sınavda dediğin gibi bi 15 dakka daha olsaydı iyiydi..hep o türkçe yüzünden :2:

cnm
1) önce parantez içindekilerin paydalarını eşitle...

(5/5-1/5).(6/6-1/6).(7/7-6/7)=

2)parantez içindeki çıkarma işlemlerini yap..

=4/5 . 5/6 . 1/7 (buradan pay ve paydaları sadeleştirip , çarpma işlemini yapıyorsun ve sonucumuz çıkıyor...)

=2/21
umarım anlamışsındır cnm...eğer anlamadıysan işlemin fotosunu çekip atayım.

işlem sıramız

1) parantez içindekiler önce yapılmalı..

2) parantez dışındaki çarpma işlemini uygula

cnm yaptım doğru demi:1:
$Fotoğraf-0011.webp

evet cnm doğru...20/210 bulmuşsun ya..ondan önceki işlemde 5leri götürebilirsin...4 ve 6 yıda, 2 ile sadeleştirebilirsn..yani 2ye böleceksin..4 o zman 2 olur..6 da 3 olur..bu şekilde alıştır kendini..

bu şekilde sadeleştirerek yaparsan kolaylık olur.. :34:

sağol cnmmm:54::54:

3/7 . 14/9=?

42/63 buldum ama cvp 2/3 :5: 42/63 ün en sade hali 2/3 olduğu için mi???:ssz:

canım onları çarpmadan önce, pay ve paydaları sadeleştr...sonra çarp.. senin yaptığın gibi zorlanırsın ve zaman kaybı...

$Fotoğraf018.webp

3 ve 9 u; 3 e böldüm...çnkü bu ikisinide en sade hale getirir..3 o zaman 1 olur..9 da 3 olur.
4 ve 14ü;7 ye böldüm..ordan da 1 ve 2 çıktı..

ardından çarpma işlemine geçtik...

Son düzenleme:
canım onları çarpmadan önce, pay ve paydaları sadeleştr...sonra çarp.. senin yaptığın gibi zorlanırsın ve zaman kaybı...

Eki Görüntüle 475654

3 ve 9 u; 3 e böldüm...çnkü bu ikisinide en sade hale getirir..3 o zaman 1 olur..9 da 3 olur.
4 ve 14ü;7 ye böldüm..ordan da 1 ve 2 çıktı..

ardından çarpma işlemine geçtik...

cnm yani bazen böyle de yapablrz öylemi çapraz şeklde payları paydaları sadeleştreblrz...:31: sağol çooooooooooooooooookkkk:54::54::54:

Günaydınn herkese .Dün tarihten 6. üniteyi bitirdim ve 100 soru çözdüm. ilk defa 100 soru çözebildim bi günde :52::52: Sağolsun kızım uslu durdu biraz. :52: Akşama doğru da iş güç falan işte :17: Herkese iyi çalışmalarr

canım aziz ile mecit dönem olarak bir alındığı için boyle yazılmıştır çoğu mecittir çok azıda azizdir detayına bakmadım ama ıkısı bırden tanzımat donemı olarak alınır osym de bu sekılde kabul eder pek soruda sormuyor bu bolumden bırlıkte değerlendırebılırsın bence
Çok sağol canım kafama çok takılmıştı

Günaydınn herkese .Dün tarihten 6. üniteyi bitirdim ve 100 soru çözdüm. ilk defa 100 soru çözebildim bi günde :52::52: Sağolsun kızım uslu durdu biraz. :52: Akşama doğru da iş güç falan işte :17: Herkese iyi çalışmalarr

Gunaydin canım :29:Bende yarım saat sonra türkceye başlıcam bakalım bugün yine bir deneme yapicam anayasa çözücem kısmetse tarihten ve coğrafyadan birkaç konu tekrar edicem :31:

Back
X