İyi günler kızlar size bir sorum var .
ABDÜLMECİT'İN YAPTIĞI YENİLİKLER
Hukuk Alanındaki Islahatlar
#Meclis-i Al-i Tanzimat (Adli ve mali işlere bakan Yüksek Düzenleme Meclisi) kurula¬rak, ıslahatları düzenleme ve kanun yapma yetkisi bu kurula verilmiştir.
# Arazi Kanunnamesi çıkartılmıştır.
# Merkezi yönetimi güçlendirmek için valilerin yetkileri azaltılmıştır.
#Devlet kanunlarının yayınlandığı Düstûr Dergisi çıkarılmaya başlanmıştır.
Yönetim Alanındaki Islahatlar
#İl Genel Meclisi kurularak, halkın yerel yönetimlere katılması sağlanmıştır #Posta Nezareti kurulmuştur.
#Meclis-i Maarif-i Umumiye kurulmuştur. (Eğitim - öğretim Bakanlığı) #Jandarma Teşkilatı kurulmuştur. (Umur-u Zaptiye)
# ilk telgraf hatları kurulmuştur. (İstanbul - Edirne)
Maliye Alanındaki Islahatlar
#iltizam Sistemi kaldırılarak gelire göre vergi alınmaya başlanmıştır. Vergilerin toplanması vergi memurlarına bırakılmıştır,
#ilk Osmanlı Bankası olan Bank-ı Dersaadet kurulmuştur. Yabancı devlet destekli (ingiltere) ilk Osmanlı bankası Bank-ı Şahane-i Osmaniye kurul¬muştur.
#ilk kâğıt para Kaime-i Nakdiye basılmıştır.
Eğitim ve Kültür Alanındaki Islahatlar
#Yabancı paraların ülkede kullanılması yasaklanmıştır,
#ilk demiryolu hatları yapılmıştır. (İzmir-Aydın, istanbul - İzmit) #ilk deniz yolu işletmesi (Şirket-i Hayriye) kurulmuştur.
#Erkek öğretmen okulu olan Dar'ül Muallim açılmıştır,
#ilk Osmanlı üniversitesi Dar'ül Fünun açılmıştır.
#Kaymakam ve okul müdürü gibi yönetici yetiştirmek için Mülkiye Mektebi açılmıştır.
#Kız rüştiyeleri açılmıştır.
#Tercüman-ı Ahval, Tasvir-i Efkâr, Ceride-i Havadis gibi ilk özel gazeteler çıkarılma¬ya başlanmıştır.
#Dolmabahçe Sarayı, Beykoz, Küçüksu, Ihlamur
Netten alıntı yaptığım bu biligiler doğru mudur? Benim kitabımda bunların bazılarını abdülaziz dönemine almış çünkü
:126: Tarih çalışmaya çalışıyorum daha 6. ünitedeyim off off haziranda aöf biter bitmez başlasam gene biterdi tarih şimdiye gelen giden bitmiyorki. DÜnde kayınvaldemler sabahtan gelceklermiş eşim hasta olduğumu yattığımız söylemişte gelmediler

Görümcemde çalışıyor kpssye de daha yeni başladı çalışmaya.Uzman kariyerin konu anlatımını aldım .Hiç istekli değilde öyle bi girecek işte .Onla tarih çalışınca çok iyi anlıyorum ama geldiler mi de çok iş çıkıyor yav

Bu ara strese girdim çok .Konular yetişmeyecek diye elim ayağıma girdi yaa :26: