2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

Selam kızlar .Günün özetini veriyorum .Tarih 8. ve 9. üniteyi bitirdim . 90 tarih sorusu çözdüm. bu konular daha akılda kalıcı neydi osmanlıdan önceki şeyler off :37: ,kızımın uyku saatinde ders çalışamadığım için bugün onu çok ihmal ettim pepeeye mahkum kaldı yavrum :/ evinde altını üstüne getirdi sıkıntıdan .Ama dün akşam babaneme gittik değişiklik oldu ona akşamları gidip geliyoruz hava almış oluyor.;Ama bana da eşime de çok yorucu oluyor . Neysecime pek özele girmiyim .:10: Kızlar sizce hızım nasıl yetişebilecek miyim yaa :10: daha vatandaşlık türkçe ve geometri var ( bi de permütasyon kombinasyon olasılık modüler ünitelerim kaldı.Türkçeden ilk iki üniteyi çözdüm kolay gelince ) durumum bu :17: içimden bi ses kazanırsın diyor yaa :17: doğu hariç köy kasaba heryere gidebiliriz diye konuştuk eşimle bakalım hayırllısı :18: sizlerde durumlar nasıl ? Nasıl gidiyor hayat nasıl gidiyor denemeler ? ben yemek yapmaya gidiyorum geç bile kaldım Allaha emanet olun

Selam kızlar .Günün özetini veriyorum .Tarih 8. ve 9. üniteyi bitirdim . 90 tarih sorusu çözdüm. bu konular daha akılda kalıcı neydi osmanlıdan önceki şeyler off :37: ,kızımın uyku saatinde ders çalışamadığım için bugün onu çok ihmal ettim pepeeye mahkum kaldı yavrum :/ evinde altını üstüne getirdi sıkıntıdan .Ama dün akşam babaneme gittik değişiklik oldu ona akşamları gidip geliyoruz hava almış oluyor.;Ama bana da eşime de çok yorucu oluyor . Neysecime pek özele girmiyim .:10: Kızlar sizce hızım nasıl yetişebilecek miyim yaa :10: daha vatandaşlık türkçe ve geometri var ( bi de permütasyon kombinasyon olasılık modüler ünitelerim kaldı.Türkçeden ilk iki üniteyi çözdüm kolay gelince ) durumum bu :17: içimden bi ses kazanırsın diyor yaa :17: doğu hariç köy kasaba heryere gidebiliriz diye konuştuk eşimle bakalım hayırllısı :18: sizlerde durumlar nasıl ? Nasıl gidiyor hayat nasıl gidiyor denemeler ? ben yemek yapmaya gidiyorum geç bile kaldım Allaha emanet olun

Bende 120 soruluk bir deneme coZdum genel kültür 30 net genel yetenek 53 net çıktı genel kültür tekrarına başlıyorum hemen yarın unutmuşum cogunu:53:Dün aksam esim nöbetçiyi bugün geldi zaman geçmiyor esim olmayınca çok sıkılıyorum :31:Bizimde planlar çok seneye esimin dogu gorevi dönüşte ev alalım diyoruz seninde maaş olur krediyi öderiz hemen diyor kazanacak gözüyle bakıyor ama ben korkuyorum acikcasi:18:Bugün 120 anayasa 30 mat birde deneme coZdum toplam 270 soru oldu şimdi birkaç test türkce çözüp anayasaya devam edicem :31:İns. Memur olacağız Allah yardımcımız olsun hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin ins.:16:

Bende 120 soruluk bir deneme coZdum genel kültür 30 net genel yetenek 53 net çıktı genel kültür tekrarına başlıyorum hemen yarın unutmuşum cogunu:53:Dün aksam esim nöbetçiyi bugün geldi zaman geçmiyor esim olmayınca çok sıkılıyorum :31:Bizimde planlar çok seneye esimin dogu gorevi dönüşte ev alalım diyoruz seninde maaş olur krediyi öderiz hemen diyor kazanacak gözüyle bakıyor ama ben korkuyorum acikcasi:18:Bugün 120 anayasa 30 mat birde deneme coZdum toplam 270 soru oldu şimdi birkaç test türkce çözüp anayasaya devam edicem :31:İns. Memur olacağız Allah yardımcımız olsun hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin ins.:16:

kk'ya ara vermiştim girmiyodum uzun süredir.bugün baktığımda hala burdaysan ve hala soru çözüp,ders çalışıyorsan. kesinlikle kazanırsın. kk da güzel haberini en çok duymak isteyen kişilerden biride bnm :) takipçinim

kk'ya ara vermiştim girmiyodum uzun süredir.bugün baktığımda hala burdaysan ve hala soru çözüp,ders çalışıyorsan. kesinlikle kazanırsın. kk da güzel haberini en çok duymak isteyen kişilerden biride bnm :) takipçinim

Calisiyorum ama bakalım hayirlisi canım ins. Olur memurluğu bende tadarim:31:İyi dileklerin için çok teşekkür ederim :54:

Planlarımız hemen hemen aynı bizde eşimle aynı şeylerin hayalini kuruyoruz tek fark biz seneye doğudan batıya gidicez inşallah herkes memur olur :) Bende bugün 120 soruluk deneme yaptım sonra 180 coğ. çözdüm az öncede 100 türkçe çözdüm şimdi bıraktım artık bugün kafam almıyor bugünlük yeter :)

Planlarımız hemen hemen aynı bizde eşimle aynı şeylerin hayalini kuruyoruz tek fark biz seneye doğudan batıya gidicez inşallah herkes memur olur :) Bende bugün 120 soruluk deneme yaptım sonra 180 coğ. çözdüm az öncede 100 türkçe çözdüm şimdi bıraktım artık bugün kafam almıyor bugünlük yeter :)

Senin esindemi asker canim? İns. Oluruz memur :31:Bizim seneye 2 yıl dogu var bende memur olursam çabuk gecer es götürülmeden yer gelecek çünkü büyük ihtimal karakol gelecek :5:Bende sabahtan 100 anayasa 30 mat denemesi birde 120 soruluk deneme coZdum aksam yemekten sonrada 20 türkce 100 anayasa coZdum bıraktım artık yarın genel kültür tekrarı yapicam hergunku gibi bir deneme çözücem bakalım :5:İyi geceler herkese :54:

Kızlar uyudunuz mu:1::1: Benim 2 tane tarih sorum varrr:1::1:

Osmanlı devletinde meydana gelen gelişmelerden;

I.Kanun-i Esasi

II. Mecelle

III. Meclis-i Mebusan

Hangileri ile bu devetin islam dünyasında "ilk olma" özelliğine sahip olduğu söylenebilir?

A)Yalnız I

B)Yalnız II

C) II ve III

D)Yalnız II

E)I,II ve III

Osmanlı devletinin temel özellikleri dikkate alındığı taktirde padişah ferman ve kanunların en çok

I.Toprak

II.Reaya

III.Din

Hangi alanda yoğunlaştığı söylenebilir?

A)Yalnız I

B)Yalnız II

C)I ve II

D)Yalnız III

E)I,II,III

ayy cevaplar neymiş merak ettim....ilk soru galiba mecelle gibi geldi bana diğeri de toprak ve reaya olabilir heralde sanırsam galiba:))) ayy ben nasılsa atlattım ya kpss yi unutmuşum 1 ayda:)

Cnm ben ilk soruyu mecelle yapmştım sadece ama E şıkkı diyor sinir oldum:5:

2. soruyuda boş bıraktım C şıkkı olcakmş ı ve ıı

Gunaydin hanımlar bugün nedense pek bir enerjinim:103:açılışı mat denemesiyle yapicam anayasa coğrafya tarih konularından 2 konu tekrar edip soru çözücem genel kulturu baya sıkı tutmam gerek unutmusum :31:hergunku gibi bir deneme çözücem bakalım yarım saate başlıcam :8:hadi uyanın hanımlar :4:

Kizlar su soruya bir bakarmisiniz?

Bir ısı 2 usta 6 günde , 4 çırak 24 günde bitirebilmektedir.buna göre 4 usta ile 8 çırak aynı ısı kaç günde yapar?Cevap 12/5 olacakis

Son düzenleme:
Senin esindemi asker canim? İns. Oluruz memur :31:Bizim seneye 2 yıl dogu var bende memur olursam çabuk gecer es götürülmeden yer gelecek çünkü büyük ihtimal karakol gelecek :5:Bende sabahtan 100 anayasa 30 mat denemesi birde 120 soruluk deneme coZdum aksam yemekten sonrada 20 türkce 100 anayasa coZdum bıraktım artık yarın genel kültür tekrarı yapicam hergunku gibi bir deneme çözücem bakalım :5:İyi geceler herkese :54:

Yok canım polis benim eşim. Bizimde son senemiz batıya gidicez benim memurluk olursa ona göre bir şehre gideriz artık :) Bende yeni derse başlicam vat. aldığım notları tekrar edip vat. soru çözeyim sonra mat. denemesi hadi herkese kolay gelsin..

Yok canım polis benim eşim. Bizimde son senemiz batıya gidicez benim memurluk olursa ona göre bir şehre gideriz artık :) Bende yeni derse başlicam vat. aldığım notları tekrar edip vat. soru çözeyim sonra mat. denemesi hadi herkese kolay gelsin..

Bende 30 soruluk mat denemesi coZdum şimdi coğrafyanın ilk iki konusunu tekrar edicem artık tekrarlara geçtim :31: iyi çalısmalar canım kolay gelsin

Kizlar su soruya bir bakarmisiniz?

Bir ısı 2 usta 6 günde , 4 çırak 24 günde bitirebilmektedir.buna göre 4 usta ile 8 çırak aynı ısı kaç günde yapar?Cevap 12/5 olacakis

bir işi 2 usta 6 günde yapıyorsa 1 usta 12 günde yapar.
bir işi 4 çırak 24 günde yapıyorsa 1 çırak 96 günde yapar.

işin süresine "a" diyelim.
bu durumda

(4x 1/12 + 8x 1/96)x a=1

(4/12 + 8/96) xa=1

parantez içindeki paydaları eşitlersek

40/96 x a =1

a buradan 96/40 çıkar sadeleştirince 12/5 olur.

Osmanlı devletinin temel özellikleri dikkate alındığı taktirde padişah ferman ve kanunların en çok

I.Toprak

II.Reaya

III.Din

Hangi alanda yoğunlaştığı söylenebilir?

A)Yalnız I

B)Yalnız II

C)I ve II

D)Yalnız III

E)I,II,III

Kızlar uyudunuz mu:1::1: Benim 2 tane tarih sorum varrr:1::1:

I.Kanun-i Esasi

II. Mecelle

III. Meclis-i Mebusan

Hangileri ile bu devetin islam dünyasında "ilk olma" özelliğine sahip olduğu söylenebilir?

A)Yalnız I

B)Yalnız II

C) II ve III

D)Yalnız II

E)I,II ve III

Kızlar demin yargının bi denemesini çözdüm bu iki soruyu yapamadımmm:84::84::84:

Kızlar dün gece paylaştığım soruları kimse görmedi galiba:ssz: Şunlara hayrınıza bi baksanz

Kızlar dün gece paylaştığım soruları kimse görmedi galiba:ssz: Şunlara hayrınıza bi baksanz

Canım şöyle açıklayayım ilk soru:

I.Kanun-i Esasi

II. Mecelle

III. Meclis-i Mebusan

Şimdi Kanuni Esasi,Mecelle,Meclis-i Mebusan hepsi ilk olma özelliği taşır. Çünkü islam dünyasında bu tarz reform hareketleri yapılmadı. Hep teokratik ve monarşik yöntemle yönetilirler yani Kanuni esasi sonuçta bütün yetkiler padişahtada olsa meclis açıldı ayanlar ve mebusan meclisi. Medeni Kanun hazırlandı bunlar islam dünyasında olmayan gelişmeler canım.

2. soru ise

I.Toprak

II.Reaya

III.Din
Osm. dev. fermanlar ve kanunlar hep toprak ve halk için olurdu yani toprakların dağıtımı kimlere işlenmesi için verileceği gibi, halk içinde vergi düzenlemeleri öşür,haraç,çiftbozan gibi gibi vergiler o yüzden 1ve 2 canım
anlatabildimmi tek elle yazdım çok açıklayamadım el bileğimde yumuşak doku zedelenmesi oluşmuş da ,bugün daha ilk kez içinde tel olan el bilekliği taktım hiç hareket ettiremiyorum elimi o yüzden çok açıklama yapamadım ama anlatamadıysam bir daha yazabilirm....

Geçmiş olsun adacım.
Benim bugün hiç çalışasım yok ya :/ içimden hiç birşey gelmiyor :50: neden böyle oldum anlamadım.dün fırsat bulsam da çalışsam diye hevesliydim:50: En iyisi matematikten kalan ünitelerime çalışayım:43:

sağol _ada_cımm
ama ilk soruda kanuni esasinin dinle ne ilgisi var onu anlamadım:44: yani diğer islam ülkelerinde böyle yenilikler olmadığı için ilk osmanlıda olduğu için ilk olma özelliği taşıyor da ama bu soruya dini açıdan değil de genel açıdan yaklaşıcaz dimi cnm... ben dini açıdan bakmştım... ama soru islam ülkeleri açısında soruyo anladımmmm:15:

Back
X