2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

Asag ovalardan hangisinde nüfus yoğunluğu en azdır ?
A)turgutlu
B)başkale
C)amik
D)bakırcay
E)carsamba

X ve Y noktaları aynı meridyen üzerinde olmalarına
karşın yaz mevsiminde, Y kentinde Güneş X kentinden
daha önce batmaktadır.
Bu durumun oluşum nedeniyle aşağıdakilerden
hangisinin oluşum nedeni aynı değildir?
A) Aydınlanma çemberinin yıl içinde yer değiştirmesi
B) Yerin, ekseni etrafındaki dönüşünün batıdan doğuya
doğru olması
C) Kuzey Yarım Küre’de yaz mevsimi yaşanırken,
Güney Yarım Küre’de kış mevsiminin yaşanması
D) Yeryüzündeki bir noktaya güneş ışınlarının düşme
açısının yıl içinde değişmesi
E) Gündüz süresinin yıl içinde değişmesi

cvb b neden

mod sorusu bu. tabanları 2009 a bölerek buluyoruz. misal 2008 in 1. kuvvetinin 2009 a bölümü 2008 eder.

2008[SUP]0[/SUP]=1
2008[SUP]1[/SUP]=2008
2008[SUP]2[/SUP]=1
2008 in her çift katında sonuç 1 çıkıyor. 2008[SUP]2010[/SUP] olduğu için sonuç yine 1 çıkar.
aynı olay 2010 tabanlı sayı içinde geçerli onunda 2009 a bölümü 1 çıkıyor.

bu durumda ikisinin toplamı 2 yapar.

karışık gibi anlattım ama mod konusuna bakarsınız tekrar ne demek istediğimi anlarsınız. umarım yardımcı olabildim

Teşekkürler .Zaten 2010 dan 1 kaldığını buldum da 2008 in karesinden bir kaldığını bulamamıştım :52: EVet anladım

mod sorusu bu. tabanları 2009 a bölerek buluyoruz. misal 2008 in 1. kuvvetinin 2009 a bölümü 2008 eder.

2008[SUP]0[/SUP]=1
2008[SUP]1[/SUP]=2008
2008[SUP]2[/SUP]=1
2008 in her çift katında sonuç 1 çıkıyor. 2008[SUP]2010[/SUP] olduğu için sonuç yine 1 çıkar.
aynı olay 2010 tabanlı sayı içinde geçerli onunda 2009 a bölümü 1 çıkıyor.

bu durumda ikisinin toplamı 2 yapar.

karışık gibi anlattım ama mod konusuna bakarsınız tekrar ne demek istediğimi anlarsınız. umarım yardımcı olabildim

bu soru hangı yayınındı zapzup sormustu galıba benımde aklıma geldı mod olması lakın 2008 gıbı buyuk sayıların 2. kuvvetını bulmak bıle saçmasapan bırseydır kııı osym genel olarak ıslemı kolay sorular sorar yanı bu kadar uzatmaz sanırım sorulmus sorulardada goremedım zaten mantıksızlık var dershaneler kastırayım dıye soruyor yada ıyılıgınden bunuda bılsınler dıye mı poffff yanıııı

Asag ovalardan hangisinde nüfus yoğunluğu en azdır ?
A)turgutlu
B)başkale
C)amik
D)bakırcay
E)carsamba

baskale olmalı canım turgutlu manısa, amık hatay, bakırcay egede, carsamba samsunda hepsı yogun nufuslu bolgeler ve hepsının yukseltısı az tarıma daha elverıslı lakın baskale hakkarıde yada vanda :) bırde netten baktım baskale yuksek bır ova ımıs yanı 2000 rakımın daha ustunde sağuk bı yer yanı o nedenledır

Son düzenleme:
bu soru hangı yayınındı zapzup sormustu galıba benımde aklıma geldı mod olması lakın 2008 gıbı buyuk sayıların 2. kuvvetını bulmak bıle saçmasapan bırseydır kııı osym genel olarak ıslemı kolay sorular sorar yanı bu kadar uzatmaz sanırım sorulmus sorulardada goremedım zaten mantıksızlık var dershaneler kastırayım dıye soruyor yada ıyılıgınden bunuda bılsınler dıye mı poffff yanıııı

baskale olmalı canım turgutlu manısa, amık hatay, bakırcay egede, carsamba samsunda hepsı yogun nufuslu bolgeler ve hepsının yukseltısı az tarıma daha elverıslı lakın baskale hakkarıde yada vanda :) bırde netten baktım baskale yuksek bır ova ımıs yanı 2000 rakımın daha ustunde sağuk bı yer yanı o nedenledır

uğur akademi yayını sorusu canım .şu coğrafyadan da tarihtende bıktım artık .bu nasıl genel kültür bilmiyorum

Bir deneme daha hüsranla sonuçlandı artık sınır olmaya başladım ya bu yanlışlar beni yedi bitirdi:( çok moralim bozuluyor sınava bir ay kaldı ben sürüsüne bereket yanlış çıkartıyorum eşimde geldiginde suratın niye asık diyor denemeye taktım desem kızar nolacak bunalım ya:((

Kızlar bugünü 180 tarih sorusuyla kapıy orum . Pek bişe kalmadı aklımda ama :30::30: dön dolaş aynı konular aynı hatalar.İnşallah aklımda kalmıştır:30:

Bir deneme daha hüsranla sonuçlandı artık sınır olmaya başladım ya bu yanlışlar beni yedi bitirdi:( çok moralim bozuluyor sınava bir ay kaldı ben sürüsüne bereket yanlış çıkartıyorum eşimde geldiginde suratın niye asık diyor denemeye taktım desem kızar nolacak bunalım ya:((

Bende aynıyım çok bunaldım yaa :25: nolcak azıcık kolay sorsalar sanki:25:

Benimde deneme kötüydü , zaten el bileğim ağrıyor üstüne kötüne kötü deneme hiç çekilmiyor :( Denemeden sonra 56 türkçe çözdüm ara verdim akşam devam ederim kafam kazan gibi olduu

Bende aynıyım çok bunaldım yaa :25: nolcak azıcık kolay sorsalar sanki:25:

Bende bunaldım artık eve sığmıyorum sitede herkes asarida keyif yapıyor ben evde kitaplara boğuluyorum ins. Mükafatını alıcaz memur kaçmaz valla moralim çok kötü :5:
Benimde deneme kötüydü , zaten el bileğim ağrıyor üstüne kötüne kötü deneme hiç çekilmiyor :( Denemeden sonra 56 türkçe çözdüm ara verdim akşam devam ederim kafam kazan gibi olduu

Bende bıraktım yemek yapıyorum aksam devam ederim çok sınır oluyorum kendime süreyle yanlış moral 0 Allah yardımcımız olsun kaç soru coZuyorum kaç kitap bitti ama sanki çalışan ben degilmiştim gibi sonucu ins. Sınavda iyi yapariz

selam kızlar bende kpss calısıorum cok gelemıorum bu topiğe ama. genelde ortalama kaç net yapıyorsunuz toplam. hangi aşamadasınız bi de bütün konuları bitirdiniz mi ?
bi de benim tarihim zayıf çok çalışmama rağman çok çabuk unutuyorum önerisi olan varsa çok sevinirim. ben ortalama 80 net yapıyorum ama daha konularımız bitmedi. dershaneye gidiyorum. hedefim en az 100 net yapmak inş. :31: vatandaslık geometrı daha hıc yapmıyorum. henuz konularını gormedık. turkce ve matematık de eksık. cografyadan bolgelere bıle gecmedık :14: bi tarihi bitirdik.. sizde durumlar nasıl ? sizce 100 neti görebilir miyim. :31:

selam kızlar bende kpss calısıorum cok gelemıorum bu topiğe ama. genelde ortalama kaç net yapıyorsunuz toplam. hangi aşamadasınız bi de bütün konuları bitirdiniz mi ?
bi de benim tarihim zayıf çok çalışmama rağman çok çabuk unutuyorum önerisi olan varsa çok sevinirim. ben ortalama 80 net yapıyorum ama daha konularımız bitmedi. dershaneye gidiyorum. hedefim en az 100 net yapmak inş. :31: vatandaslık geometrı daha hıc yapmıyorum. henuz konularını gormedık. turkce ve matematık de eksık. cografyadan bolgelere bıle gecmedık :14: bi tarihi bitirdik.. sizde durumlar nasıl ? sizce 100 neti görebilir miyim. :31:

cnm bende ders çalşmaya daha yeni başladım. sen hiç matematk yapmadan tarihimde çok iyi değil dedin cnm 80 net nerden çıkıyor öbürlerini mi fullüyorsun cnm

kızlar size bişi sorucammmm... ihtiyaç yayıncılık turanclıkla türkçülük akımını tek bi akım olarak yazmş ama teorem yayıncılık türkçülükle turancılığı ayrı akım olarak yazmş.. neden öyle acaba..........:31: aynı akımı mı temsil edio ikisi??? O zaman neden teorem ayrı fikir akımları gibi ayrı ayrı maddelemş:26:

kızlar size bişi sorucammmm... ihtiyaç yayıncılık turanclıkla türkçülük akımını tek bi akım olarak yazmş ama teorem yayıncılık türkçülükle turancılığı ayrı akım olarak yazmş.. neden öyle acaba..........:31: aynı akımı mı temsil edio ikisi??? O zaman neden teorem ayrı fikir akımları gibi ayrı ayrı maddelemş:26:

cnm ben kendimce şöyle açıklyayaım..ikiside aynı şey sayılır..

Turancılık, Türkçülüğn bir alt kolu gibi sadece...bak nettende şöyle eklemeler yapayım.

Türkçülüğü üç dereceye ayırabiliriz:

1) Türkiyecilik
2) Oğuzlar veya Türkmencilik
3)
Turancılık

Turan ülküsü olmasaydı, Türkçülük bu kadar hızla yayılmayacaktı.

TUran ülküsü: Türkleri tek devlet çatısı altında birleştirme ülküsüdür

cnm açıklamalardan umarım ayrımını mantığına oturtabilirsn :34:

Turancılık, Türkçülüğn bir alt kolu gibi sadece...bak nettende şöyle eklemeler yapayım.

1) Türkiyecilik
3)
Turancılık

1) Türkiyecilik
3)
Turancılık

cnm evet anladım sağol:16:

Back
X