2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

merhaba arkadaşlar
nasılsınız
nasıl gidiyor
ben bu sabah anayasa konu tekrarı yaptım
canım artık çalışmak istemiyor desem yeridir
artık konu tekrarından sıkıntı geldi
son 10 yılın çıkmış olan sorularını çözuyorum .yeni geldi aslında ama ben bitirmek üzereyim .birde birşey farkettim ,sanki osym nin hazırladığı sorular daha anlaşılır nitelikte .cümleler daha anlaşılır ,karışıklığa meydan vermiyor .
acaba ne demek istiyor denilmiyor
ama firmaların soru bankalarında öyle değil .nasıl yapsamda çözemese der gibi
kpss çıkmış sorularda yanlışım az çıkıyor
matematik çalışmayı bıraktım desem doğru olur
bir ara ona yüklenmem lazım
matematikten konularım bitmişti ama netim az matematikten .10 un altına düşmüyor .ama 20 nin üzerine de çıkmıyor hiç.
bilmem sınavda nasıl olur
ben artık sınav olsun bitsin istiyorum
bu yoğun tempodan yoruldum artık
gece gündüz ders düşünmekten de....

Katılıyorum sana ösym sınavı daha anlaşılır ve ne dediğini şak diye anlıyorsun. Bende çıkmış sorulara baktığımda daha çok net yapıyorum
Ama tabii tedbiri elden bırakmamak lazım ösym'nin soruları daha kolay diye motive etmeyelim kendimizi sonra sınavda zor olursa perişan oluruz :)

Bugün vat. tekrarı yaptım 200 vat. çözdüm sonra 2 mat. denemesi yaptım mat. vaktimi çok alıyor yavaş çözüyorum çok uğraşıyorum ondan heralde kafamda şişiyor ama hız kazanmam lazım mat. ta

Katılıyorum sana ösym sınavı daha anlaşılır ve ne dediğini şak diye anlıyorsun. Bende çıkmış sorulara baktığımda daha çok net yapıyorum
Ama tabii tedbiri elden bırakmamak lazım ösym'nin soruları daha kolay diye motive etmeyelim kendimizi sonra sınavda zor olursa perişan oluruz :)

Bugün vat. tekrarı yaptım 200 vat. çözdüm sonra 2 mat. denemesi yaptım mat. vaktimi çok alıyor yavaş çözüyorum çok uğraşıyorum ondan heralde kafamda şişiyor ama hız kazanmam lazım mat. ta

öyle evet
bende alıştırmak istemiyorum kendimi kolaya
ben pegem lisans denemesi çözdüm yine
80 net çıkarabildim
ama sorular şimdiye kadar gördüğüm en zor sorulardı yani
hele tarih beni mahvetti
2 saate yetiştirdim
ben turkçe ve matta çok zaman harcıyordum ama hızlanmışımm şükür

güvender in önlisans denemesini çözmüştüm bundan 2 -3 ay önce soruları çok basitti .konularım bitmemesine rağmen 90 -93 net çıkarıyordum .
bu kadar kolay olamyacağını düşündüm ve birdaha almadım güvender denemesi..
şimdi ise eşim alma deneme artık diyor
elindeki soru bankalarını bitir
çıkan soruları çöz yeter diyor
bir yerde haklı aslında..

Son düzenleme:
kızlar bakar mısınız
şu soruları nereden çözsem de çıkaramadım sonuç

iki işçiden birincisi bir işin 2/5 ini 6 günde
ikincisi ise 3/8 ini 9 günde yapabiliyor

buna göre ikisi birlikte işin yarısını kaç günde bitirir
cevap 60/13

a+b=5 ve a*b=2 olduğuna göre a^2+b^2 toplamı kaçtır
cevap 21

canım sen sormustun sanrım duzelttıgını gordum ama yapmaya ancak vaktım oldu

y=(2x-1)/(x+3)
yukardakı x lerı yok etmeye çalışacagız çunku x lere deger vereeerek y bulmamız gerekıyor elımızde sadece bır tane x kalmalıkı deger vermemız kolay olsun yukarıdakı 2x ı yok etmek ıcın paydada x var 2 ıle carpıp - ısareti verirsek yukardakı yok olur soyle yaparız
y-2=(2x-1)/(x+3)-2
y-2=(2x-1-2x-6)/(x+3)
y-2=-7/(x+3)
şimdi yukardakı x ler gıttı sadece paydada kaldı pay -7 ise ve y tam sayı ıse y-2 sayısıda tam sayıdır.
-7 sayısını bölen tam sayılar (çünkü x de bir tam sayı imiş) -1,1,-7,7 sayılarıdır x sayısı için herhangi bir kısıtlama yok paydayı yani x+3 sayısını -1,1,-7,7 sayılarına tek tek esitlersen x için - veya + değerler bulursun önemlı degıl bize sonuc olarak y nın değerlerı toplamını sormus paydaya -1,1,-7,7 bu sayıları verdıgımızde y-2 sayısı tek tek -1,1,-7,7 sayılarına esıtlenır ve işlem yapılırsa yanı uzatırsam
y-2=-1 y=1
y-2=1 y=3
y-2=-7 y=-5
y-2=7 y=9
y sayıları 9+3+1-5 sayılarını alır toplayınca 8 sayısına ulasırsın.

kızlar bakar mısınız
şu soruları nereden çözsem de çıkaramadım sonuç

cevap 60/13

a+b=5 ve a*b=2 olduğuna göre a^2+b^2 toplamı kaçtır
cevap 21

canım sımdı 1. işci işin 2/5 ini 6 günde yaparsa 1/5 ini 3 günde tamamınıda 15 günde yapar
2. işci 3/8 ini 9 gunde yaparsa 1/8 ini 3 gunde tamamını 24 gunde yapar
ikisi birlikte yarısını x zamanda yapsın denklem
1/24+1/15=1/2x
24 ve 15 sayılarını 120 paydasında bulusturalım (5+8)/120=1/2x
13/120=1/2x
13/60=1/x
x=60/13

diğer soru

(a+b)[SUP]2[/SUP]=25
a[SUP]2[/SUP]+b[SUP]2[/SUP]+2ab=25
a[SUP]2[/SUP]+b[SUP]2[/SUP]+2.2=25
a[SUP]2[/SUP]+b[SUP]2[/SUP]+4=25
a[SUP]2[/SUP]+b[SUP]2[/SUP]=21

fonksıyonlarını kullandım kk yazımın umarım olmustuır.

Son düzenleme:
Güle güle iyi günlerinde kullan Can'ın hayirli olsun:16:Ben tencerelerden çok memnunum yemek takımında çok güzel çok hoşuma gitti

annemle gittik bu tencereleri görmemişti küçük olanı gördü ne o evcilikmi oynıcanız diyo gitti kazan gibi tencerelere baktı :9::9::9:
dedm 2 kişişyiz biz :16:
yemek takımı 909 tl ben 720 ye aldım tencerelerde 479 ben 400 e aldım iyi oldu :8:
bide düdüklü aldım tefalin 300 e :6:

Kizlar bir sorum var bakarmisiniz?

Bir matematik sorusunu Mustafa,Mehmet ve ozanın çözme olasılıkları sırasıyla 3/4, 2/7, 1/5 tır.buna göre Bu soruyu sadece Mustafa'nın çözme olasılığı kaçtır?cevap 3/7 olacakmis

annemle gittik bu tencereleri görmemişti küçük olanı gördü ne o evcilikmi oynıcanız diyo gitti kazan gibi tencerelere baktı :9::9::9:
dedm 2 kişişyiz biz :16:
yemek takımı 909 tl ben 720 ye aldım tencerelerde 479 ben 400 e aldım iyi oldu :8:
bide düdüklü aldım tefalin 300 e :6:

Ben o küçük tencere çorba yapıyorum 2 gun aksam yemeğinde iciyoruz tam geliyor:ssz:Duduklu benim setin icinde vardı korkmaz daha 2 kez ancak kullandım zatn :27:

quitcimm msj kutunuu boşaltırmısınn bişi sorucamm sanaa msj atamadımmm canım yaa :26::26::26:

Kizlar bir sorum var bakarmisiniz?

Bir matematik sorusunu Mustafa,Mehmet ve ozanın çözme olasılıkları sırasıyla 3/4, 2/7, 1/5 tır.buna göre Bu soruyu sadece Mustafa'nın çözme olasılığı kaçtır?cevap 3/7 olacakmis

canım şimdi mantık su soruyu cözme olasılıkları verılmıs ya biz mustafanın çözme diğerlerinin çözememe olasılıgını alıp çarpıcaz o zaman sonuc cıkacak soylekııı

3/4.5/7.4/5
(3.5.4)/(4.7.5)
4 ve 5 ler bırbırını goturecek
3/7 kalacak

canım seramkler nasıl kullanışlımı ya bende döküm alıcam bi tane yeter dahda almam :8:

Kullanışlı ben memnunun canım ben dokum tencere almadım hic:31:
canım şimdi mantık su soruyu cözme olasılıkları verılmıs ya biz mustafanın çözme diğerlerinin çözememe olasılıgını alıp çarpıcaz o zaman sonuc cıkacak soylekııı

3/4.5/7.4/5
(3.5.4)/(4.7.5)
4 ve 5 ler bırbırını goturecek
3/7 kalacak

Teşekkür ederim canım bunu biliyordum ama Unutmuşum sen çözünce hatırladım :55:

Günaydın kızlar nasılsınız ?

Şimdi coğrafyadan akdeniz bölgesini çalışıp kaynak taraması yapacağım - coğrafya tekrar yaparım :)

canım sımdı 1. işci işin 2/5 ini 6 günde yaparsa 1/5 ini 3 günde tamamınıda 15 günde yapar
2. işci 3/8 ini 9 gunde yaparsa 1/8 ini 3 gunde tamamını 24 gunde yapar
ikisi birlikte yarısını x zamanda yapsın denklem
1/24+1/15=1/2x
24 ve 15 sayılarını 120 paydasında bulusturalım (5+8)/120=1/2x
13/120=1/2x
13/60=1/x
x=60/13

diğer soru

(a+b)[SUP]2[/SUP]=25
a[SUP]2[/SUP]+b[SUP]2[/SUP]+2ab=25
a[SUP]2[/SUP]+b[SUP]2[/SUP]+2.2=25
a[SUP]2[/SUP]+b[SUP]2[/SUP]+4=25
a[SUP]2[/SUP]+b[SUP]2[/SUP]=21

fonksıyonlarını kullandım kk yazımın umarım olmustuır.

teşekkür ederim
ikinci sorunun cevabı ne kadar kolaymış aslında .görmek lazım önce .

ilk sorunun cevabına gelince ben denklemi
(1/24+1/15)x=1/2
olarak kurmuştum .
yani gün bulunmak istendiğinde hep yapılan işlerin yanına koyulur ya x .hep öyle düşündüm
peki sen neden işim tamamlan kısmına koydun,bunun bir açıklaması varmı acaba,mantığını anlarsam başka sorularda da çözebilmem için .yani sen 1/2x demişsin ya .
bir de x/2 gibi bir ihtimal varmı.yani 1 in yanına yada 2 nin yanına da konulabilir mi x
bunun da bir açıkalaması vardır sende belki,
yada 0,5x desekte olur demi karıştırmamak için .

Son düzenleme:
Günaydın kızlar nasılsınız ?

Şimdi coğrafyadan akdeniz bölgesini çalışıp kaynak taraması yapacağım - coğrafya tekrar yaparım :)

günaydın
ben de başlayacağım derse ama önce dün kan tahlillerim yapıldı
onu almam lazım 11 gibi
gelince başlarım insallah

Back
X