2012 mayıs anneleri sütünüzün artması

fiko

deniz'in annesi
Kayıtlı Üye
18 Mart 2008
279
0
96
44
Ankara
slm.bebeğim 1 aylık oldu.ama ilk günlerde sütüm vardı son zamanlarda göğüslerimde dolgunluk yok sütümün artması için ne yapmam lazım denediğiniz başarılı olduğuna inandığınız yöntemler yiyecekler varmı?paylaşalım lütfen(53:

ben her gün 2 bardak rezene çayı, 1bardak humana süt yapıcı çay içiyorum. rezenenin bir bardağına anasonda ekliyorum. sonra bir cezveye incir koyup haşlıyom suyunu içip incirleride yiyiyorum. süt olsun diye yapmadığım şey yok helva yiyom bol bol tatlı ve kilo yapıcı şeyler:)) en önemlisi çok su içiyorum inşallah herkesin bol bol sütü olur

cnm doktor söyledi günde bi iki tane cocostar çikolata varya ondan yiyorum. hindistan cevizli küçük olan. hindistan cevizi süt yaparmış. kuzenimin sütü çok azdı söyledim yemeye başladıktan bi kaç gün sonra mamayı kestiğini söyledi. yanında tabi bol su içmeyi unutma. birde üzüm hoşafı dedi doktor. ben bunları yapıorum. şarıl şarıl olmasada çok şükür bebeğime yettiğini düşünüorum. dene cnm. inşallah işine yarar

canım benim de sütüm azdı doktorum malt içeceği ve alkolsüz bira önerdi gercekten sütümün arttığını farkettim.istersen bi dene derim.

ben günde 2-3 bardak anason-rezene ,humana still içiyorum.Vita maltı denedim,bulgur pilavı soğan yedim,üzüm-kayısı hoşafı içtim,helva ve tahin pekmez yedim,dereotu ve diğer yeşilliklerden tükettim...Bunların hepsi süt olarak değil kilo olarak geri döndü bana.
Ben bu sütü niye bi türlü artıramıyorum anlamadım.:44:
Yarın cocostar alayım bide.

24 mayısta geldi benimde bebeğim 26 günlüğüz şimdi... ilk zamanlar yetiyordu sütüm son birkaç gündür mama ile takviye yapmak zorunda kalıyorum bunları bende deneyeyim umarım işe yarar.............

Bebeğim 25 günlük ve doğduğu günden beri meme emmedi bende ilk günden beri makinayla sağarak vermek zorunda kaldım ... Halende sağarak bebeğimi besliyorum.. Onun için sütümü cc olarak çok iyi takip edebiliyorum

bulgur, taze soğan çok işe yarıyor ve lohusa şerbeti, az şekerli meyve hoşafları...
Az az ve sık sık yemek tüketin...
Ama en önemlisi ne yaparsanız yapın bol bol bol su için...
Bebeğinizle birlikte mutlaka dinlenin ... Yorgunsanız süt olmuyor...

Bol bol sütlerimiz olsun... Sevgiler..

:) Aynı kaderi paylaşıyoruz bizim ufaklıkta ilk başta emmedi bende sağıp verdim,sonra ara ara emmeye başladı fakat hiç kilo almayınca takip açısından sütüm varmı yokmu diye anlamak için yine sagmaya başladım bu sayede tabi günde 1 defa mama takviyesiyle ayda 1 kilo aldırmayı başardım.Şimdi tekrar emsin istiyorum çünkü sağmak belli bi süreden sonra çok yıpratıcı olmaya başladı bazen durmuyo ben sağarken ağlıyor,e tabi direk emmesi hem ısı bakımından hem hijyen açısında ve duygusal yakınlık açısından önemli fakat şimdide tam soğudu emmek istemiyor.Çok üzülüyorum,hiç böyle hayal etmemiştim,zaten sütümde çok az.Bu şekilde nereye kadar sürüklerim bilmiyorum,elimden geleni yapacam kzımın anne sütü alması açısından Siz günde kaç defa sağıyorsunuz kaç cc çıkıyor ? Bebeğim 2 aylık ama hala hazmedemedim şu beslenme sorununu :) Hamileyken süt saklama poşetleri bile almıştım,emindim çok sütüm olacağından fakat çok ağır geçirdim lohusalığı sütüm çok azaldı... inşallah bu saatten sonra bi mucize olur kahroluyorum,çok özeniyorum emzirenlere sütü yetenlere

bende emziremedim bebeğimi.hep sağıyorum zor oluyor ama mecbur.benım sağ göğsümden a zgeliyor süt sol biraz daha iyi.2 saatte bir ikisinden 75 cc çıkıyor.günde 2 kez mama veriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…