- 3 Aralık 2010
- 1.333
- 168
- 373
bakın ne buldum bir sürü cinsiyetle ilgili yazı okumuştum ama ilk defa böyle birşey okudum.
Bilimsel Veriler
bu arada yatıyorum ama acayip başım dönüyor. sarhoş gibiyim.:96:
Bilimsel Veriler
- Bazı yayınlarda anne adayının beslenmesiyle doğacak bebeğin cinsiyeti arasında ilişki saptanmıştır. Sodyum ve potasyumdan zengin beslenen anne adaylarının daha çok erkek çocukları, kalsiyum ve magnezyumdan beslenen anne adaylarının ise daha çok kız çocukları olmuştur.
- Balıkçılıkla geçinen toplumlarda erkek/kız oranı daha yüksektir.
- Alkollü içecek sanayinde çalışanların daha çok kızları olmaktadır.
- 1960-70'li yıllarda ineklerin daha çok gelişmesini sağlamak için östrojen hormonu verildiği dönemde kasapların daha çok kızları olduğu gözlenmiş, daha sonra ineklere testosteron verilmesiyle durum tersine dönmüştür.
- Stresli işlerde çalışanların (savaş uçağı pilotları) daha çok kızları olmaktadır.
- Büyük savaşlardan hemen sonra erkek bebek doğumunda büyük artışlar gözlenmektedir. Bu durum stresin azalmasına bağlı olabileceği gibi beslenme özelliklerinin değişmesine de bağlı olabilir.
- Şizofrenili kadınların daha çok kız çocukları olmaktadır.
- Multipl sklerozlu kadınların daha çok erkek çocukları olmaktadır.
- Prostat kanseri gelişenlerle gelişmeyenler geriye dönük incelendiğinde prostat kanseri olanların daha çok erkek çocuklarının olduğu gözlenmektedir.
- Batı Afrika'daki iki büyük kızamıkçık salgınının bitmesinden sonra erkek bebek doğumunda büyük artışlar gözlenmiştir.
- Erkek anestezi uzmanlarının daha çok erkek çocukları olmaktadır (anestezi gazlarının etkisi?)
bu arada yatıyorum ama acayip başım dönüyor. sarhoş gibiyim.:96: