2012 Ocak Anneleri

Evet malesef var bulantılarım..
Yemek yemesem bulanıyo yediğimde daha fazla bulanıyo..
Yediğimde şöyle bişey oluyo sanki bütün yediklerim mideme çökmüş hazmedemiyomuşum gibi ve şiş bi şekildeym..
Ay biraz bişey yedm ve duramıyorum çıkartmamak için tutuyorm kendimi.. :50:

Benim bugune kadar bise yoktu hatta fazlasiyla istahliydim ama bugun midem bulaniyormus gibi hissediyorum..
Bu sabah esim ogleden sonra calisiyor diye disari cikalim biraz dedik...
Acaba arabadanmi oldu diyorum ama galiba degil... Biraz halsizlikte var

Benim bugune kadar bise yoktu hatta fazlasiyla istahliydim ama bugun midem bulaniyormus gibi hissediyorum..
Bu sabah esim ogleden sonra calisiyor diye disari cikalim biraz dedik...
Acaba arabadanmi oldu diyorum ama galiba degil... Biraz halsizlikte var

Benimde tam 6. haftaya girmeden 1 gün önceden başladı..
Ve bulantı yokken iştahımda gayet yerindeydii..
Sen kaçıncı haftadasın?

Sizdemi Deniz istiyosunuz..
Çok güzel adaş olcaklar yaa.. :7:
Bizimde erkek olurda Deniz Doruk olcak inşallah..
Ehh napim 1 tane isminede babası karar versin bari dedim :9:
Kız olursa iki isim kesinlikle düşünmüyorum zaten..
Benim iki ismim var çok sıkıntısını çektim..
En büyük sıkıntıyıda evlendiğimde kızlık soyadımı kullanamamak oldu..
Kanunen kullanabiliyorum ama çok uzun oluyo kullanıncada eşim dalga geçiyodu araba aldığında ismin ruhsata sığmaz diye..
Bende vazgeçtim kızlık soyadımdan :43:

Çok tesadüflerimiz var dedim ya, en büyüğü soyadlarımızın aynı olmasıydı heralde, o yüzden değişmedi benim soyadım :16:
Hiç soyadı değişikliğiyle uğraşmadım yani...

Çok tesadüflerimiz var dedim ya, en büyüğü soyadlarımızın aynı olmasıydı heralde, o yüzden değişmedi benim soyadım :16:
Hiç soyadı değişikliğiyle uğraşmadım yani...

Ooo çok şanslısın o zmn..
Keşke benimde değişmeseydi..
O kadar yıl alıştığı soyadını değiştirmek gerçekten koyuyo insana..

Ben 6. haftadatim canim yani oyle zannediyorum.. :9: Biz daha ultrasyona gitmedik Burda 12. haftada gidiliyor...
Nasil bekliyecem okadar bilmiyorum :6:

6 hafta daha bekliceksin yani sen..
Olsun sabret cnm yapcak bişey yok sonuçta..
Ve hemen hemen bi bebeğe benzediği zaman görüceksin bebişini ultrsonda..
İnşallah bulantıların devam etmez..

Ooo çok şanslısın o zmn..
Keşke benimde değişmeseydi..
O kadar yıl alıştığı soyadını değiştirmek gerçekten koyuyo insana..

6 hafta daha bekliceksin yani sen..
Olsun sabret cnm yapcak bişey yok sonuçta..
Ve hemen hemen bi bebeğe benzediği zaman görüceksin bebişini ultrsonda..
İnşallah bulantıların devam etmez..

Evet gec gorecem ama yam gorecem :32: insallah
Canim ben cikiyorum kendine ve bebegine iyi bak.. Guzel sohbet icin tessekurlar :16:

Evet gec gorecem ama yam gorecem :32: insallah
Canim ben cikiyorum kendine ve bebegine iyi bak.. Guzel sohbet icin tessekurlar :16:

İnşallah canım..
Teşekkür ederim ne demek sende bebişine ve kendine iyi bak görüşmek üzere..
Bende çıkıyorum kızlarr Muhteşem Yüzyıl başlıyo..

hamiler hep yorgun düştü heralde..ben de kötüyüm kızlar..işten geliyorum direk yatağa valla..kalkıncada zaten mide bulantısından duramıyorum..bebiş büyüyor ve bütün gücümü alıyor artık..feda olsun anneciğime..

merhaba ben de aranıza katılayım ocak annesi olarak :69:
muhtemel doğum tarihi 2 ocak olarak görünüyor.
allah hepimize bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin

Canım merhaba
bende dıyetısyene gıden bırı olarak ınternettekı otomatık hesaplayıcılar kısıye gore degısır :)
Yanı soyle dusun normalde dıyetısyenler senın sınıfını belırlemek ıcını kemık yapını olcerler ıncemı kalınmı
bılegınden bakarlar bu duruma
BEnım dıyetısyenım kılolu baslayıp hamılelıgını 8 kg ıle bıtırıp 4 kg cocugu dogan bayan oldugunu anlatırdı hep doktorum
bvende suan dıyetıme dıkkat edıyorum
dıyet dedıgıme bakmayın normalden fazla yanı :)
boyun kac
ve kac kılosun
ben 165 boyum var
82,4 ıle hamılelıge basladım
suan 81,5 m :)

canım ben de 81 kiloyum ve boyum 1.70... çok parlak diil durumum yani.. Diyetisyen senin gebelikteki beslenmeni mi kontrol ediyor? ben de bir diyetisyenle görüşmeyi planlıyorum ama henüz bi girişimim olmadı, ama çok korkuyorum çok kilo almaktan...

evet cnm kesinlikle ondan.. bn akşamları yemezdim.. şimdi çaya dadandım eee yanında bişey olmadan çayda gitmiyor..:52::52:
inşallah seneye kpss iyi geçerde atanırız seneye dersaneye gitmek istiyodum ama bebiş çıkageldi naparım bilmiyorum

canım ben de martta atandım b grubu kadroya. ama asıl hedefim a grubu kadrolardı, uzmanlıklar vs. 2012 için dershaneye giderim diyodum ben de. ama bebişle pek mümkün olmayacak gibi görünüyor. belki ihtiyacın uzaktan eğitimi ile çalışırım.
sen ne mezunusun? ne istiyosun memuriyette?

hamiler hep yorgun düştü heralde..ben de kötüyüm kızlar..işten geliyorum direk yatağa valla..kalkıncada zaten mide bulantısından duramıyorum..bebiş büyüyor ve bütün gücümü alıyor artık..feda olsun anneciğime..

Aynen canım ya, bulantım vs yok ama bitkinlik, halsizlik ve uyku hali bi türlü geçmiyor. hızlı büyümeye çalışırken annecikleri yoruyor miniklerimiz :49:

Haydut sen sormuştun yanılmıyorsam , kaç yaşındasınız die.
ben şu an 25 yaşındayım aslında sene hesabı yaparsak 26 oluyor sanırım, hiç anlayamayacağım şu yaş hesabından. 85 aralık doğumluyum öyle diyeyim :))
2.5 yıllık evliyim bu arada.

merhaba ben de aranıza katılayım ocak annesi olarak :69:
muhtemel doğum tarihi 2 ocak olarak görünüyor.
allah hepimize bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin

hoşgeldin... :70:

canım ben de 81 kiloyum ve boyum 1.70... çok parlak diil durumum yani.. Diyetisyen senin gebelikteki beslenmeni mi kontrol ediyor? ben de bir diyetisyenle görüşmeyi planlıyorum ama henüz bi girişimim olmadı, ama çok korkuyorum çok kilo almaktan...

[/FONT]

Tam da şu sıra ilgilendiğim konu beslenme ve diyetisyen ikilisi. hamilelik süresince abartı kilo almadan ama aynı zamanda bebeğimin de sağlıklı şekilde besleneceği bi beslenme programı istiyorum ama henüz gidip gitmemekte kararsızım. çünkü zaten 52 kiloyum ve henüz hiç kilo almadım jinekolğum nasıl beslenmem gerektiğini ayrıntılı anlattı. tek başına altından kalkabilir miyim buna karar veremiyorum :44:

Tam da şu sıra ilgilendiğim konu beslenme ve diyetisyen ikilisi. hamilelik süresince abartı kilo almadan ama aynı zamanda bebeğimin de sağlıklı şekilde besleneceği bi beslenme programı istiyorum ama henüz gidip gitmemekte kararsızım. çünkü zaten 52 kiloyum ve henüz hiç kilo almadım jinekolğum nasıl beslenmem gerektiğini ayrıntılı anlattı. tek başına altından kalkabilir miyim buna karar veremiyorum :44:

bence kalkabilirsin :) baksana altından kalkamayacak olsan böyle zayıf olmazdın zaten :))
ama ben heyecandan beslenmeyle ilgili bişe sormadım ki doktoruma. bu cumartesi inşallah

bence kalkabilirsin :) baksana altından kalkamayacak olsan böyle zayıf olmazdın zaten :))
ama ben heyecandan beslenmeyle ilgili bişe sormadım ki doktoruma. bu cumartesi inşallah

:))))
haklısın galiba eşim de zaten dengeli besleniyorsun bence gerek yok diyor. zaten kendimi bildim bileli sık sık az az yerim, bu süreçte de böyle devam etmem gerek. doktorum ben sormadan keseyi gördükten sonra hemen sıraladı şunları yiceksin bunlardan uzak durcaksın. neyden ne kadar tüketmem gerektiğini güzelce anlattı. uymaya çalışıyorum kaçamaklar olsa da :)

:))))
haklısın galiba eşim de zaten dengeli besleniyorsun bence gerek yok diyor. zaten kendimi bildim bileli sık sık az az yerim, bu süreçte de böyle devam etmem gerek. doktorum ben sormadan keseyi gördükten sonra hemen sıraladı şunları yiceksin bunlardan uzak durcaksın. neyden ne kadar tüketmem gerektiğini güzelce anlattı. uymaya çalışıyorum kaçamaklar olsa da :)

bence de sen bildiğin gibi devam et :)))
nelerden bahsetti mesela doktorun ?

mevzu beslenme sanırım hanımlar..
ben biraz iştahsızım bu aralar.. ilk öğrendiğimde arada saldırıyodum ama şimdi yemem gerekenleri bile zorla yiyorum. bi de midemde yanma oluyo..

selam güzeller :)
yeni gelen arkadaşlar var sanırım, hoşgeldiniz aramızaa
herkes iyi inşallah

hoşbulduk :70:

bence de sen bildiğin gibi devam et :)))
nelerden bahsetti mesela doktorun ?

kalsiyum ve proteinin çok önemli olduğunu söyledi. günlük 2 bardak süt, 1 bardak ayran, sabah büyük bi dilim peynir ve bazen ayran yerine yoğurt tüketiceksin dedi. bunları light ürünlerden tüket çünkü bizim bunların yağına ihtiyacımız yok dedi hem de daha fazla kalsiyum varmış.

günde 2 tane ceviz ve en azından haftada 1 gün mutlaka balık tüketmeliymişiz omega 3 için

her gün bir öğünümüzde mutlaka hayvansal protein olmalı. örneğin sabah sebze yemeği ise akşam tavuk gibi. tavuk-balık-kırmızı et ve kuru baklagili dönüşümlü olarak tüket dedi.

taze sebze meyve tüketmeye özen göster mutlaka dedi. ayrıca mutlaka en az 2.5 lt su tüketmemi söyledi.

hamurişi ve tatlılardan kesinlikle uzak durmanı istiyorum bebeğe bi faydası olmadğı gibi sana kilo olrak geri döner dedi. bi de sucuk salam sosis midye gibi yiyecekleri kesinlikle tüketmememi, yine çay kahve cola gibi içinde cafein, tein, asit olan içeceklerden uzak durmamı söyledi

Son düzenleme:
mevzu beslenme sanırım hanımlar..
ben biraz iştahsızım bu aralar.. ilk öğrendiğimde arada saldırıyodum ama şimdi yemem gerekenleri bile zorla yiyorum. bi de midemde yanma oluyo..

bende de geçen hafta birkaç gün süren iştahsızlık oldu, resmen zorla yemek yiyordum 1-2 gündür daha iyiyim. çok şükür hiç bulantı sorunum olmadı tek sıkıntım şuan sürekli uyumak istemem

Back
X