2012 Ocak Anneleri

arkadaşlar benim bi arkadaşım yeni doğum yaptı.doktoru çok pahalı kremlere gerek yok demiş, EXCİPİAL LİPO kullandırmış 3üncü aydan itibaren. 28 kilo gibi abartı bi kilo almasına rağmen yok denecek kadar az çatladı.

Aaaaa ben yıllardır vucuduma o kremi kullanırım, demek çatlaklara iyiymiş bilmiyordum :32:
Nemlendirmede süperdir ama, benim güneş alerjim var, güneşten sonra sürüyorum, evde bi şişe var, hemen başlarım sürmeye :66:

çatlak biraz genetik biraz kendi derinle alaklı bişeymiş. birincisi kuru ciltler ne yaparsan yap illa ki çatlarmış. bol su içmek gerekiyor ve mümkün olduğunca az kilo almak lazım. ilk etapta yapılabilecekler bunlar bence. tabii bi de tedbiri elden bırakmayıp yağları kullanmak şart

Çatlaklarda genetik özellik çok önemliymiş, maalesef benim annemin karnı karayolları haritası gibi, benim de kalçamda çatlaklar var üstelik şimdiden kiloluyum, yani benim için çatlaksız kalmak hayal gibi ama minumum hasar için uğraşıyorum, en iyisi ben de kakao yağı alayım, zaten kakao yağı ve lierac krem çok övülmüş, ilk etapta doğal yağlar kullanıp daha sonra krem desteğine geçeriz.
Bir de aktarlarda satılan özel karışımlar oluyor ya karışık yağlardan, onların faydası oluyor mudur acaba :26:

Ay daha 2. aydan çatlak derdine düştün demeyin nolur, tabi ki en önemlisi bebeğimin sağlıkla dünyaya gelmesi ama bu esnada kadın olduğumuzu da unutmayalım değil mi :9:

kesinlikle katılıyorum sana canım. kendımıze bakmalıyız mutlaka. ben bebeğim doğduktan sonra göt göbek çıkmış saç baş perişan salaş gezen kadınlardan olmak istemıyorum.

önce kakao yağından başlayalım sonra kremlere gecerız. o karışımların içinde ne var doğru oranlarda mı karıştırılmış bılmıyoruz kı alerjı falan olursa bıde

canım hamilelikte aloe veralı çay içmek çok zararlı diye biliyorum, bebe yağında da zararı olmasın, lütfen iyi araştırmadan kullanma

yok canım bi sakıncası yokmuş zaten üstünde hamilelerin kullanımına uygundur diye yazıyor
bu arada senin bebişlerin üçüz mü yaa, maşallah

kesinlikle katılıyorum sana canım. kendımıze bakmalıyız mutlaka. ben bebeğim doğduktan sonra göt göbek çıkmış saç baş perişan salaş gezen kadınlardan olmak istemıyorum.

önce kakao yağından başlayalım sonra kremlere gecerız. o karışımların içinde ne var doğru oranlarda mı karıştırılmış bılmıyoruz kı alerjı falan olursa bıde

Doğru söylüyorsun, hayatım boyunca hep eleştirdim bakımsız hamileleri ve anneleri, o yüzden 100 kilo da olsam saçımı makyajımı ihmal etmicem :12:
Benim cildim çok hassastır, her şeyden alerji olurum, o yüzden karışımlara hiç yaklaşmiyim en iyisi, kakao yağını bir kez denemiş, alerji olmamıştım, ondan devam o hale :1:

bende koca bi soru listesıyle gitmiştim doktora ama kalp atışlarını duyunca hepsını unuttum zaten sağolsun doktor civanım herşeyı makinalı tüfek gibi tak tak tak sıraladı. sonra da senın sormak istediğin bişey varmı demez mi :52:

ben karar verdım kakao yağı kullanacam. bu arada saçlarım çok cansızlaştı sünepe kızlar gibi geziyorum ortalıkta. kestirecem saçlarımı. gebelıkte saç kestirilmez diye bişey yok demi arkadaşlar ?

Ayy ya benim de saçlarım çok cansızlaştı, acaba bi süre sonra kendine gelir mi yoksa hamilelik boyunca böyle mi olur? baya da uzun saçlarım kıyamıyorum kestirmeye, hiç boya işlem vs bişe de yok capcanlıydı, püskül gibi oldu güzelim saçlarım.
ama bence kestirmekte hiçbir sakınca yok. batıl inançlar var gebelikte saç kestirilmez die ama bence umursama...

evet tüylenme artışı gebelikte normalmiş canım, göbektekileri falan almayın diyolar, doğumdan sonra dökülüyomuş..
evet, olumlu düşünmeye çalış tatlım, bişecik olmamıştır inşallah..
[/COLOR] [/B]

almayayım o halde, artsın bakalım ne kadar artacaksa :37:
inşallah bişe olmamıştır canım ama ne bileyim benim hiç bi sıkıntım yok, bebişim de huzurlu mutlu büyümeye çalışıyor gibi hissediyorum :)

hadi ya 28 kilo haa :53: ayy bende mi öyle olacam ki ya :78:

canım o arkadaş şımarıklık etti ama, hamileyim diye yedi de yedi. gece 3de uykudan uyanıp sahanda pardon kocaman kızartma tavasında 8 yumurtayı pişirip yediğini ballandıra ballandıra anlatırdı.

çok sevindim canım :) maşallah
saol canım benim. sana da maşallah :)

Aaaaa ben yıllardır vucuduma o kremi kullanırım, demek çatlaklara iyiymiş bilmiyordum :32:
Nemlendirmede süperdir ama, benim güneş alerjim var, güneşten sonra sürüyorum, evde bi şişe var, hemen başlarım sürmeye :66:

bende hydrosunu elime ve yaz tatilinde bronzlaşırken kızarınca duştan sonra vücuduma sürerdim .

çatlak biraz genetik biraz kendi derinle alaklı bişeymiş. birincisi kuru ciltler ne yaparsan yap illa ki çatlarmış. bol su içmek gerekiyor ve mümkün olduğunca az kilo almak lazım. ilk etapta yapılabilecekler bunlar bence. tabii bi de tedbiri elden bırakmayıp yağları kullanmak şart

canım çatlak olmaması için en önemli şeyler
genetik mirasımız, bol su içmek, cildi nemli tutmak yani kremlenmek-yağlanmak, ve hızlı kilo almamak.
elbette hepimiz minumum 10 kilo alıcaz ama her ay 1 kilo yada 2 kilo almak var, bir de ayda 4-5 kilo almak var. hızlı kilo çatlağı artırıyor.

Son düzenleme:
almayayım o halde, artsın bakalım ne kadar artacaksa :37:
inşallah bişe olmamıştır canım ama ne bileyim benim hiç bi sıkıntım yok, bebişim de huzurlu mutlu büyümeye çalışıyor gibi hissediyorum :)

ne güzel işte, maşallah bebişine, hepimizinkilere:nazar:

Canlarim merhaba.... Sohbet baya yon degistirmis.... Bebisler buyuyor demek oluyor bu galiba...
Kremlerden yaglardam bahsetmissiniz ama erken degilmi henuz
Acemiyim ben bu konulara ama kilo almaya baslayinca baslanmiyor mu onlara..
Bu arada midem cook fena cikarmiyorum ama cikmakyan beter ediyor beni..

tamam canım, endişelendim okuyunca..
evet üçüz :)) :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

canım hayırlı uğurlu olsun. tebrik ederim. maşallah..:nazar::nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
ben de ikiz istiyordum ya doktora sordum bugun, kıyıda köşede kalmış bi kese varmı diye. güldü ve hayır kesinlikle yok dedi bana.

canım sende tarih olmaması daha çok küçük olduğu için. ilk gittiğimde bende de sadece kese görünmüştü , bebek görünmemişti, o zaman tarih de yazmıyordu. sen şimdi 6 haftalıksın, inşallah bir sonraki gidişinde bebeğini göreceksin. benim bir arkadaşımda da bu lekeler oldu, rapor verdi doktor evde yattı, şimdi bebeği 2 yaşında. kötü şey getirme aklına. inşallah herşey güzel olacak, sen istirahat et, iş yapma.
bu lekeleri yaşına bağlamışsın sanırım oyle bi yazını okuduğumu hatırlıyorum , yanılıyorsam düzelt beni. ben de 32yim, hiç bişi olmayacak taş gibi doğurucaz merak etme. benim kuzenimin eşi 38inde hamile kaldı . :nazar: haziranda doğuracak inşallah.

sağol arkadaşım yaa inan çok büyük moral verdin bana, insanın korkunç derecede desteğe ihtiyacı var anlaşılan, doğru hatırlıyorsun, diğer iki hamileliğimde böyle bişi görmediğim için yaşıma bağladım.

Canlarim merhaba.... Sohbet baya yon degistirmis.... Bebisler buyuyor demek oluyor bu galiba...
selam canım
kremleri gebeliğin başından kullanmak en doğrusuymuş, ama ben de başlamadım hala ya.. doktora bi sorcam önerdiği bişe var mı diye
canım hayırlı uğurlu olsun. tebrik ederim. maşallah..:nazar::nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
ben de ikiz istiyordum ya doktora sordum bugun, kıyıda köşede kalmış bi kese varmı diye. güldü ve hayır kesinlikle yok dedi bana.
çok sağol canım :)
:))) demek kıyıda köşede var mı hee, bu arada biri sonradan görülebiliyomuş ama senin dr kesin konuşmuş, hayırlısını versin Rabbim.. ikiz-üçüz hamileliği ve bebişlerin bakımı da zor oluyomuş ama Allah güç verir inşallah diyorum..

haha alemsın canım
ay ıns olmaz bızdede yaaa canım
[

Merhaba cnm..
Çıkaramamak daha kötü zaten mahfediyo insanı..
Allah yardımcımız olsun..

Ay çok alemsin canım :9: :9: :9:

Saç kestirme bebeğin ömrü kısalır falan diye hurafeler var ama inanma sen onlara cnm..
Valla diyorum ya sorsamda cevapları dinleyemiyorum aklım uçup gidiyo :9:
Nolcak benim bu halim hiç bilmiyorum..

Benim annemin bir tek göğüslerini kaşıdığı için göğüslerinde çatlak var ve çook az karnında..
Ama teyzem aynı dediğin gibi karayolları haritası gibi karnı..
Ama halalarıma çekersem hiç çatlamam..
Ay ben kime çekcem bilmiyorum :9:

evett saç kestirmemek bencede hurefedir. ama yinede kestirmemenizi şidetle tavsiye ederim böyle bişeye inanmadığımdan dolayı ilk hamileliğimde sürekli olarak şekle sokturup kestirdim saçlarımı annemin bir yığın uyarısına karşılık üstelik, ve hala içimde derttir, 4 yaşında kaybettim çoçuğumu:(

Merhaba cnm..
Çıkaramamak daha kötü zaten mahfediyo insanı..
Allah yardımcımız olsun..

Ay çok alemsin canım :9: :9: :9:

Sabah bayaa bulantım vardı ama maşallahhh diyelim şuanda iyim mutfağı topladım çamaşır yıkadım asıcam.Bi de karnımı doyurdum bi güzel.Folic asiti azalttım ona yoruyorum.

evett saç kestirmemek bencede hurefedir. ama yinede kestirmemenizi şidetle tavsiye ederim böyle bişeye inanmadığımdan dolayı ilk hamileliğimde sürekli olarak şekle sokturup kestirdim saçlarımı annemin bir yığın uyarısına karşılık üstelik, ve hala içimde derttir, 4 yaşında kaybettim çoçuğumu:(

Başın sağolsun canım.. :5:
Benim kestirme gibi bi derdim yok zaten uzun saç seviyorum ben canım..
Ama bu sıcaklarda nasıl olur bilemiyorum..
Allah bebişlerimize uzun ve sağlıklı bi ömür nasip etsin.. :14:

Back
X