2012 Ocak Anneleri

selin arkadasımıza cok gecmıs olsun ama en kısa zamanda yenıden aramaızda gorecegımıze emınım edaecrın arkadasım aglama bu donem cok sulu göz gececek ben cok aglarım halada oyleyım dogum yapalı 16 ay oldu aglamalarım gecmedi alıstım artık anne oluncaa hep bır sulu göz oluyor ınsan

Malesef kürtaj oldu canım 3 ay sonra aramıza katılır inşallah..

İyi yaptın canım tekrar hoşgeldin..

çok üzüldüm kısmet değilmiş demekki Allah en kısa zamanda tekrar basip eder inşallah.
ben de bebeğimi merak ediyorum pazartesi olsun da doktora gidiyim diye can atıyorum miğdem bulanmıyor ama bel ağrılarım oluyor göğüslerime dokunamıyorum bomba gibiler adet günüm geçtiğinden beri 9 ay hep böylemi olacaklar ya hiç mi normale dönmicekler :)
ayakta kalınca belim ağrıyor sadece bazen kasıklarımda batmalar oluyor progestan ı alıp yatınca geçiyor.ben de çok korkuyorum kötü bişey olmasından hep dikkat ediyorum kendime.

2010 subat annesıyken şimdi 2012 ocak annesı olcam allah nasıp kısmet ederse evdekı adamlarımı uyuttum geldım şimdi rahat rahat yazdıklarınızı okuyabılırım anadolu yakasında oturupda ıyı bır dr tavsıyesı olan varmı

çok üzüldüm kısmet değilmiş demekki Allah en kısa zamanda tekrar basip eder inşallah.
ben de bebeğimi merak ediyorum pazartesi olsun da doktora gidiyim diye can atıyorum miğdem bulanmıyor ama bel ağrılarım oluyor göğüslerime dokunamıyorum bomba gibiler adet günüm geçtiğinden beri 9 ay hep böylemi olacaklar ya hiç mi normale dönmicekler :)
ayakta kalınca belim ağrıyor sadece bazen kasıklarımda batmalar oluyor progestan ı alıp yatınca geçiyor.ben de çok korkuyorum kötü bişey olmasından hep dikkat ediyorum kendime.

Ben bugün gittim Candan hanıma..
İnşallah pazartesi sende iyi haberlerle gelirsin canım..
9 ay böyle olmaz heralde canım yahu..
Benimde kasıklarımda ve belimde ağrı fazlasıyla var :5:

2010 subat annesıyken şimdi 2012 ocak annesı olcam allah nasıp kısmet ederse evdekı adamlarımı uyuttum geldım şimdi rahat rahat yazdıklarınızı okuyabılırım anadolu yakasında oturupda ıyı bır dr tavsıyesı olan varmı

Bende anadolu yakasında oturuyorum canım ilk gittiğim yerden memnu değildim burda ercelf arkadaşın tavsiyesiyle Tuzladaki gisbire gittim gitmeden öncede araştırdım tabi..
Şimdilik gittiğim doktor samimi,güven veren bi kadına benziyo..
İlk bebişinin doktoruna neden gitmiyosun canım?
Sen anadolu yakasında nerde oturuyosun?

Vee eveet doktordan geldim..
Girmeden tahlillerimi yaptırdım..
Doktor tahlillerinde bi sorun yok dedi idrar yollarımdaki iltihap konusunda azalmış bişi gerektircek kadar değil dedi..
Kalp atışlarını dinletmedi zararlı diye..
Ama pıt pıt gördüm ultrasondan..
Ama her doktordan çıktığımda yüzüm düşüyo :43:
Çok az görebiliyoruz yaa ben istiyorumki böyle bayaa baya görüyim izliyim bi süre :1:
Tamam tamam olmaz öle bişe biliyorum ama napim istiyorum :9:
Neyse doktora sordum kalp atışları nasıl diye gayet normal dedi..
SAT'a göre 6 gün geriden geliyo dedim.. Hayır hayır sakın bebeğinin geriden geldiğini falan düşünme dedi sadece yumurtalama geç olmuş dedi..
Şuan kaç haftalık dedim 6+6 dedi ama verdiği 2 ultrasonun bitanesinde 6+4 yazıyo diğerinde 6+6 yazıyo ve mm farklı çnkü az yazanlarda bebişim tam kesenin dibinde ötekinde ortada ondan kaynaklanıyo olabilir ama takmıyorum kafama zaten doktorda gayet rahat biriydi..
İnsana güven veriyodu ve rahatlatıyodu..
Uzandığımda doktor geldiğinde kalbim çıkcak şmdi dedim neden dedi görcem diye dedim :52:
Hmm bebişini görceksin diyee bak bakalım burda kalbini görüyomsun atıyo dedi..
Allahım muhteşem duygular bunlar rabbim istiyen herkese yaşatsın inşallah :nazar: :nazar: :nazar:
Sonra aklımda ne varsa sordum çıkarttım kağıdımı..
İlişki konusunda bi kısıtlama getirmedi girebilirsiniz ama içine boşalmıycak kesinlikle dedi..
Ben kara üzüm yiyodum çekirdeği zararı olurmu diye tedrigindim olmazmış öğrendim..
Çatlak kremi için daha erken 3. aydan sonra dedi.
Haftanın 3 günü balık ye dedi..
Kahve ve nescafeyi sordum uzak dur çok tüketme dedi..
Sucuk,salam,sosis gibi şeyleride pişirip tüketebilirsin dedi ama benim yinede içim rahat değil..
Ketçap,mayonezide çook aşırıya kaçmadığın sürece tüketebilirsin dedi..
Günde kaç litre su içmeliyim dedim. Su içmek zorunda değilsin kendini zorlama dedi..
Ama toplamda tükettiğin sıvı 1-2 litrenin altına inmezse iyi olur dedi..
Yani meyvesuları fln hepsi dahil..
Mide yanması bulanması için ne yapabilirim dedim gece aç yatma dedi bide gece kalkıp ballı süt içebilirsin iyi gelir dedi..
Acı,baharatlı zararlımıdır dedim bebeğe bi zararı olmaz ama sana dokunabilr çok fazla tüketme dedi..
Bide epilasyon aletini sordum göbek bölgemde tüylenme olduğu için zararı olurmu dedim bu zamanlarda olmaz dedi..
Demekki ilerki dönemlerde olabilir..
Folik asitimi değiştirdi folbiolmüydü neydi kullandığım ondan daha hafif bi ilaç yazıyım dedi bu biraz ağır dedi.. Onuda günde 1 kere alıcakmışım 3. aya kadar bunu kullan dedi..
Ayda 1 kontrollere gelirsin dedi artık bidahaki ayı sabırsızlıkla bekliyorum çook uzun yaa 1 ay :5:
Bide ikili test fln hiç bişey söylemedi.. Artık gittiğimizde görcez..11+2 oluyoruz bidahaki ay gittiğimizde :52: :32:
Ay ne yazdım yahu böyle işte kızlar merak ettiğim soruları sordum cevaplarınıda yazdım sizede fikir olsun diye..

aa gittin mi canım iyi yapmışsın nasıl memnun kaldın mı neler yaptı sana ?

Burda anlattım canım geçmişi okumadığın için görmemişsin..

Merhaba kizlar iyi aksamlar bende gecen cuma uye oldum aksamda kan tahlili yaptirdim hamileyim gecen hafta doktorum şehir dişinda oldugu icin baska bir doktora gittim ama hiç içime sinmemişti doktor bana 2,5 hatalik hamilesin demisti ama bugun kendi doktoruma gittim şükür bebegim 5 haftalik;)))) haftaya kalp atişini duycaz ocak sonu inşallah doğucak bebişim. Herkesin bebişi hayirli olsun...:49::49:

Merhaba kizlar iyi aksamlar bende gecen cuma uye oldum aksamda kan tahlili yaptirdim hamileyim gecen hafta doktorum şehir dişinda oldugu icin baska bir doktora gittim ama hiç içime sinmemişti doktor bana 2,5 hatalik hamilesin demisti ama bugun kendi doktoruma gittim şükür bebegim 5 haftalik;)))) haftaya kalp atişini duycaz ocak sonu inşallah doğucak bebişim. Herkesin bebişi hayirli olsun...:49::49:

Hoşgeldin canım hayırlı olsun bebişin..
Allah kucağına alıcağın günleride göstersin inşallah..

bn konyadayım cnm farabi hastanesıne gıdıyorum netten resımlerıne bak 5 yıldızlı otel gıbı hastane valla süper:64:

istanbulda fiyatlar uçuk deniyordu istanbuldamısın canım, ben kocaeli özel konak hastanesine gidiyorum 37ytl üstelik 10 gün içinde çağırısa ücret almıyor

canım eskişehirde acıbadem de bile doğum fiyatları okadar pahalı değil. doğum paketı yapmışlar sezeryan bile 1000 tlyı geçmiyor. sen yabancı bir hastaneye mı gidiyorsun acaba?

Ben istanbul pendikteyim cnm ilk gittiğim hastanede de muayne ücreti sgklı 22 liraydı şimdi gittiğim hastane tuzlada..
Ve Tuzladakinde de yeni doğan acil servisi var ilk gittiğimdekinde de var diye biliyorum..

Kızlar, ben istanbul bahçelievlerdeyim, gittiğim hastane de medical park, yani öyle çok lüks bir hastane falan da değil, sıradan biyer, üstelik o kadar kalabalık ki muayneler 10 dk yı geçmiyor ama ssklıdan bile 72 TL alıveriyolar. Bugün biraz daha araştırdım Medicana hastanesinden bir doktoru çok övmüşler diğer topiklerde, onu bi kenara yazdım. Bir de benim bütün aile doktor aslında abim kuzenlerim falan, bi kadın doğumcu yok :9: istanbuldaki kuzenime de sorucam bana yakın tanıdığı varsa ona da gidebilirim, hem tanıdık olursa daha iyi ilgilenir.

ay canım güzel geçmiş doktorum iyidir sağolsun her soruna bıkmadan cevap verir yalnız ben hiç bu kadar soru sormamıştım:)
bana verdiği ultrason fotosunda henüz haftası falan yazmıyor ya acaba bu gittiğimde mi vericek?
şimdi ben sat a göre 7+2 oluyorum
ama bana daha hiç söylemedi gelişime göre ne kadarlık olduğunu sadece gayet güzel yerleşmiş herşey yolunda dedi.ben de bu gittiğimde kalp atışlarının nasıl olduğunu tam olarak gelişime göre ne kadarlık olduğumu falan sorucam.

Canım öncelikle hoşgeldin ve hayırlı olsun :71: ne güzel birlikte büyütürsün bebişlerini :nazar: deneyimlerinden de yararlanırız, burada çoğumuzun ilk bebeği olacak

Hoşgeldin canım, hayırlı olsun, gözün aydın :71:

Kızlar, ben istanbul bahçelievlerdeyim, gittiğim hastane de medical park, yani öyle çok lüks bir hastane falan da değil, sıradan biyer, üstelik o kadar kalabalık ki muayneler 10 dk yı geçmiyor ama ssklıdan bile 72 TL alıveriyolar. Bugün biraz daha araştırdım Medicana hastanesinden bir doktoru çok övmüşler diğer topiklerde, onu bi kenara yazdım. Bir de benim bütün aile doktor aslında abim kuzenlerim falan, bi kadın doğumcu yok :9: istanbuldaki kuzenime de sorucam bana yakın tanıdığı varsa ona da gidebilirim, hem tanıdık olursa daha iyi ilgilenir.

İnşallah istediğin bi doktor bulursun cnm..

ay canım güzel geçmiş doktorum iyidir sağolsun her soruna bıkmadan cevap verir yalnız ben hiç bu kadar soru sormamıştım:)
bana verdiği ultrason fotosunda henüz haftası falan yazmıyor ya acaba bu gittiğimde mi vericek?
şimdi ben sat a göre 7+2 oluyorum
ama bana daha hiç söylemedi gelişime göre ne kadarlık olduğunu sadece gayet güzel yerleşmiş herşey yolunda dedi.ben de bu gittiğimde kalp atışlarının nasıl olduğunu tam olarak gelişime göre ne kadarlık olduğumu falan sorucam.

Banada kaç haftalık olduğunu söylemedi sormadan ben sordum..
Ama ultrson görüntüsünde yazıyo zaten..
Gelişimi normal diyor çok detay vermiyor.
İlk gittiğim yerdeki ultrson görüntüsü çok netti bununki bulanık biraz ama olsun..

Berfu arkadaşim benim hormon problemlerim oldugu icin 2 senedir dr sema etiz sayharmana gidiyorum cok ama cok memnunum arkadas gibi istedigim zaman ariyorum sagolsun cok iyi ozel muayenesi var ümraniyede ayrica göstepe sskda doktor dogumu istedigim özel hastanede yapicak zaten calistigi yerler var isteyenlere telefon numarasini veririm;)

benim normalde takip muaynelerimde eşim gelmiyodu gebelik oluştuktan sonra artık asistanı eşimin de gelebileceğini söyledi ve utana sıkıla girdi kociş:)
ben ultrasonda yatarken kapıdan uzattı kafasını ben de bakabilirmiyim dedi doktorum da tabiki dedi sonra gördük hıh dedi doktor zaten ben hemen doktor demeden gördüm ve anladım kesenin içinde bak yanıp yanıp sönüyo kalbi dedim.doktorum da ne keskin gözlerin var valla benden önce gördün dedi.ee dedim ne zamandır bu anı bekliyoruz candan hanım:)ben de 3 ay solgar ın folic plus ını kullanıcam düşük tehtidim için progestan verdi benim durumum hassas olduğu için 10 gün sonra tekrar görücem seni dedi.işte pazartesi gidicez bakalım:)))ama doktoruma ilk gittiğim günden beri inandım ve güvendim bence çok iyi bir doktor hem hastasıyla diyaloğu hem mesafeli hem de bilgilendiriyor insanı öyle hiçbişeyi velveleye vermiyor telaşlandırmıyor seni.olgun ve mantıklı oturaklı bir kadın.umarım sen de memnun kalırsın canım.bu arada orda tahlil yaptırdın mı yaptırdıysan neler yaptırdın ve ne kadar ödedin?

benim normalde takip muaynelerimde eşim gelmiyodu gebelik oluştuktan sonra artık asistanı eşimin de gelebileceğini söyledi ve utana sıkıla girdi kociş:)
ben ultrasonda yatarken kapıdan uzattı kafasını ben de bakabilirmiyim dedi doktorum da tabiki dedi sonra gördük hıh dedi doktor zaten ben hemen doktor demeden gördüm ve anladım kesenin içinde bak yanıp yanıp sönüyo kalbi dedim.doktorum da ne keskin gözlerin var valla benden önce gördün dedi.ee dedim ne zamandır bu anı bekliyoruz candan hanım:)ben de 3 ay solgar ın folic plus ını kullanıcam düşük tehtidim için progestan verdi benim durumum hassas olduğu için 10 gün sonra tekrar görücem seni dedi.işte pazartesi gidicez bakalım:)))ama doktoruma ilk gittiğim günden beri inandım ve güvendim bence çok iyi bir doktor hem hastasıyla diyaloğu hem mesafeli hem de bilgilendiriyor insanı öyle hiçbişeyi velveleye vermiyor telaşlandırmıyor seni.olgun ve mantıklı oturaklı bir kadın.umarım sen de memnun kalırsın canım.bu arada orda tahlil yaptırdın mı yaptırdıysan neler yaptırdın ve ne kadar ödedin?

Gözlerinde bi problem var heralde ultrsonun dibine girerek çok dikkatli bişey inceliyomuş gibi baktı ilk tedirgin oldum..
Ama rahatlatıyo insanı ben şimdilik memnun kaldım canım bakalım inşallah bi sorun çıkmaz..
Folbiolmü ne onu kullanıyodum ben folacın verdi bana..
Eşim doktor geldikden sonra hemen girdi içeri zaten :1:
Bana sen çok küçüksün yaa dedi bide doktor hanım :9:
Ben idrar tahlili ve açlık kan şekerine baktırdım cnm yanlış hatırlamıyosam 16tl ödedik ama emin değilim..
Doktor hanım istemeden yaptırdım ben onları ama canım açlık kan şekerini diğer doktor istemişti onu aç olmadığım için yaptıramamıştım idrarıda iltahap geçmişmi diye muhtemelen ister diye peşin peşin yaptrdım..
Bu arada doğum ücretlerinide sordum ben normal 450 sezeryan 600 epidural +150ymiş canım..

İnşallah istediğin bi doktor bulursun cnm..

Banada kaç haftalık olduğunu söylemedi sormadan ben sordum..
Ama ultrson görüntüsünde yazıyo zaten..
Gelişimi normal diyor çok detay vermiyor.
İlk gittiğim yerdeki ultrson görüntüsü çok netti bununki bulanık biraz ama olsun..

canım son ultrason foto mu aldım elime şuan yukarda solda
C6-2 5-2T yazıyor
en aşağıda solda da 2D 60/3/10 yazıyor
D1:24.6 mm kesenin boyutu
D2:5.0 mm kalbinin boyutu
bunlar yazıyor senin nerede yazıyor haftası şu solda yukarda yazan mı 6+2 mi demek o ?

canım son ultrason foto mu aldım elime şuan yukarda solda
C6-2 5-2T yazıyor
en aşağıda solda da 2D 60/3/10 yazıyor
D1:24.6 mm kesenin boyutu
D2:5.0 mm kalbinin boyutu
bunlar yazıyor senin nerede yazıyor haftası şu solda yukarda yazan mı 6+2 mi demek o ?

Tatlım benimkinde sol altta ClinicalMA 7w5d yazıyo SAT'a göre olması gereken bu
Onun hemen altında CRL 9.3 mm 6w6d yazıyo buda gerçek günü ve haftası cnm..
9.3 mm bebişim oluyoooooooooooo

Son düzenleme:
denizcim listeye ekleyebilirsin tatlım.
18 haziran kontrolüm var ikili tarama testi ve cinsiyet tahmini yapıcak :52::32:
bebeğimi gördüm hem hıçkırıyor hem el kollar hareketli ,:nazar:
6cm boyumuz var .
ultrason haftamız 9w+5days
bu arada ikili tarama testinden sonra 3 lü tarama testi yerine 4 lü tarama testi yapılıcak.
elevite geçtik,magnezyum istedim,kalsiyum verdi
ve resmimizide aldık geldik.bıdığım bebek profilinde çok güzel bir duygu allahım herkese yaşatsın.
böbreklerime vs baktı
bu arada epilatör zararsız dedi.
turşu suyu içtim diye biraz bundan sonra olmasın dedi
12. haftadan sonra bulantın azalır güzel besleniceksin plasenta oluşuyor direk bebişe gidicek gıdalar dedi.
balık illlaki şart değil kuruyemiş karışımı devam dedi.
güneş kremi ve çatlak kremi tavsiyelerimizi aldık.
bol su içiçekmişiz
tansiyonum 9-16 çıktı iyi dedi.
bugünümüz böyle geçti çok mutluyum :52:
çok aşırı kiraz alımı olmasın şimdilik miktarınca ye dedi kanı sulandırıyormuş
karpuz güzel dedi aşırı kaçma dedi
sarımsaklı yoğurt yiyorum diyince ooo çok iyi dedi
böyle işte aklıma geldikçe yazarım yine

Bende anadolu yakasında oturuyorum canım ilk gittiğim yerden memnu değildim burda ercelf arkadaşın tavsiyesiyle Tuzladaki gisbire gittim gitmeden öncede araştırdım tabi..
Şimdilik gittiğim doktor samimi,güven veren bi kadına benziyo..
İlk bebişinin doktoruna neden gitmiyosun canım?
Sen anadolu yakasında nerde oturuyosun?

tuzlada oturuyorum canım pendık şifa hast soner beye gıtmıstım ama ılk hamişligimde cok asırı derecede şiştim ve kurdesen oldum soner bey pek ılgılenmedi

Back
X