2012 Ocak Anneleri

folik asiti genellikle çoğu doktor veriyor. benim daha gebelik planlıyoruz dediğimiz gibi yazmıştı ve mutlaka kullancaksın demişti. aynı şekilde aile hekimi de sağlık ocağına gittiğimde ilk önce folik asite başlayıp başlamadığımı sordu demekki kullanmak faydalı
ben de gebelik düşündüğümüzde dr.a gitmiştim, folik vermişti, aylarca kullandım :))) ara ara yine kullandım.. ama baktım olmuyo, bıraktım, sonra kistim farkedildi, onun tedavisi falan dr. da sölemedi.. kullanmıyodum, hamile kaldım, 6.haftadan sonra doktora sordum da kullan dedi :27:

balıgı normalde bıle cok cok cok ac olmam lazımkı yıyeyım :D
sanırım bu konuda zorlanıcam
fakat sıze sorum su karıdes balık yerıne gecermı :D
bak onu yerım :)
mıdyede severım :D
buy arada semızotu cekdı cnm pazara gıdıpde alayım barı :D
canım midye sakıncalı hamilelikte, civa içeriği fazla olabiliyo diye.. ama karides konusunda bilgim yok, onu da doktora danışmadan tüketme derim..

ayy yemek yapmak ıskence halıne geldı yaa mutfaga gıremıyorum yemek nası yapıcam benn:19::26::97:

Canım ben bırak yemek yapmayı mutfağa girsem öğürerek çıkıyorum, yemeği ya eşim yapıyor ya da kahvaltı falan hazırlıyoruz, bi de sade peynirli pide - pizza yiyebiliyorum onu söylüyoruz dışarıdan, normal yemeği ne yiyebiliyorum ne bakabiliyorum maalesef :50: eşin evde değilse de zorlama bence kendini, peynir yoğurt gibi hem vitaminli hem de mideni bastıracak şeyler ye.

bu gün pazar eşin evdedir söle bi zahmet o yapsın
benimki süpürdü her yeri wc fırçaladı bende bulaşıklarımı yıkadım markete gitti şimdi kıyamaz o bana şimdi gelirken bi şeyler yaptırır gelir :23:

Benimki de sabahtan beri evde dönüp duruyor, dip bucak temizledi, şimdi ütü yapıyor, eskiden de ortaklaşa yapardık o yüzden alışık, hiç yüksünmüyor :9:

bide kızlar benım göbüşüm cok kasınıyo kilo mu alıyorum yoksa ya sızdede oluyomu??

Benim de kaşınıyor canım önceki sayfalarda yazmıştım, çatlak oluşabilir, kaşıma krem sür dediler, ben de bebe yağı sürüyorum.

Canım kabuklu deniz ürünlerinde civa oranı yüksek olduğu için tavsiye edilmiyor, derin deniz balıkları da öyle, en iyisi lüfer, çupra gibi bilindik balıkları yemek.
Ne olur sanki benim de canım bişeyler çekse, herşeyden tiksindim ben ya of vicdan azabı duyuyorum hiç beslenemiyorum ben :(

Son düzenleme:

canım midyenin kesinlikle yenmemesi gerekiyormuş ama ben midyeye bayılıyorum yaa
hamile olduğumu öğrenmeden 10 gün kadar önce bi sürü yemiştim :17:
çok çok canım isterse en fazla 2 tane yerim artık napalım
ama karidesi bilmiyorum doktora sormak lazım

Canım ben bırak yemek yapmayı mutfağa girsem öğürerek çıkıyorum, yemeği ya eşim yapıyor ya da kahvaltı falan hazırlıyoruz, bi de sade peynirli pide - pizza yiyebiliyorum onu söylüyoruz dışarıdan, normal yemeği ne yiyebiliyorum ne bakabiliyorum maalesef :50: eşin evde değilse de zorlama bence kendini, peynir yoğurt gibi hem vitaminli hem de mideni bastıracak şeyler ye.

Benimki de sabahtan beri evde dönüp duruyor, dip bucak temizledi, şimdi ütü yapıyor, eskiden de ortaklaşa yapardık o yüzden alışık, hiç yüksünmüyor :9:

Benim de kaşınıyor canım önceki sayfalarda yazmıştım, çatlak oluşabilir, kaşıma krem sür dediler, ben de bebe yağı sürüyorum.

Canım kabuklu deniz ürünlerinde civa oranı yüksek olduğu için tavsiye edilmiyor, derin deniz balıkları da öyle, en iyisi lüfer, çupra gibi bilindik balıkları yemek

evt bebe yagından bende kullancam demekkı bızım cıltler catlamaya elverıslı malesef:19:yok cnm kendım ıcn degıl ıkı saat sonra gelır eşim..onu dusunuyorm ben yazık zaten cok calısıo bu aralar kıyamıyomki:27::69:oof of:emir_bebek::49::86:

onun mevsimi değil diye yazmadım, yoksa balıkların şahıdır, tek geçerim :56:
konserve de yiyemiyoruz dimi :44: bulunur mu ki ya, bak bişeyi yiyesim geldi, kaçırmamam lazım :1:

aynenn, ben de tek geçerim :56: şimdi bulunsa da iyisi yoktur ama tabi yine de olur yani tazeyse :)

evt bebe yagından bende kullancam demekkı bızım cıltler catlamaya elverıslı malesef:19:yok cnm kendım ıcn degıl ıkı saat sonra gelır eşim..onu dusunuyorm ben yazık zaten cok calısıo bu aralar kıyamıyomki:27::69:oof of:emir_bebek::49::86:

Benimki de dürümle, lahmacun, pideyle geçiştiyor, sever zaten öyle şeyleri hiç şikayeti yok, sebze falan sevmez, 3 öğün kebap ver yesin, etobur kocam benim :27:

arkadaşlar kafama takılan bişey daha var onuda paylaşmak istiyorum sizlerle 25 mayısta doktora gittik aldığım ultrason fotosunda 7w1d 7 hafta 1 günlük yazıyo ama doktor bebek 5 haftalık dedi nasıl oluyo ya anlamadım yani bebeğimin gelişimimi 5 haftalık yani hamilelik 7+1 di ogün bebeğim 5 haftalık mı :26::26:

Benimki de dürümle, lahmacun, pideyle geçiştiyor, sever zaten öyle şeyleri hiç şikayeti yok, sebze falan sevmez, 3 öğün kebap ver yesin, etobur kocam benim :27:

benim de canım kebap falan istiyo ama şimdilik dışardan yeme diyo eşim,tuzlu yağlı olur diye, kontrolümde ohss geçti derse dr, bi ziyafet çekcem valla :)):56: hakettim ama tuzsuz şeylerden gına geldi :37: gerçi artık yiyorum tuzlu yaf napim

benim de canım kebap falan istiyo ama şimdilik dışardan yeme diyo eşim,tuzlu yağlı olur diye, kontrolümde ohss geçti derse dr, bi ziyafet çekcem valla :)):56: hakettim ama tuzsuz şeylerden gına geldi :37: gerçi artık yiyorum tuzlu yaf napim

Aslında sipariş verirken söylesen tuzsuz yaparlar ya, canın çektiyse mahrum kalma :34:
Ben de iki lokma alıp eşime veriyorum, o götürüyo, göbeği de 9 aylık oldu maaşallah :60:

Ne olur sanki benim de canım bişeyler çekse, herşeyden tiksindim ben ya of vicdan azabı duyuyorum hiç beslenemiyorum ben :(
canım suçlu hissetme kendini, bu ilk aylarda hiçbişe yiyemesen de bebişler annenin depolarından ihtiyaçlarını alırlarmış.. şimdi daha öyle bebek için beslenme vakitlerimiz gelmedi, şimdi yediğimiz kendimize daha çok..
en iyisi ekim kasım aralık ocakta olurmuş, içinde k geçen aylarda :56: bu da bi balıkçı abimizin tembihiydi :34:
oooo ben o zamana doğurmuş olurum heralde :)))
arkadaşlar kafama takılan bişey daha var onuda paylaşmak istiyorum sizlerle 25 mayısta doktora gittik aldığım ultrason fotosunda 7w1d 7 hafta 1 günlük yazıyo ama doktor bebek 5 haftalık dedi nasıl oluyo ya anlamadım yani bebeğimin gelişimimi 5 haftalık yani hamilelik 7+1 di ogün bebeğim 5 haftalık mı :26::26:
ultrason fotosunda yazan doğru olur diye biliyorum ama, dr niye öyle demişki, bi sor istersen doktoruna.. dalgınlıkla sölemiştir belki..

Aslında sipariş verirken söylesen tuzsuz yaparlar ya, canın çektiyse mahrum kalma :34:
Ben de iki lokma alıp eşime veriyorum, o götürüyo, göbeği de 9 aylık oldu maaşallah :60:

ama tuzsuz kebap diil, tuzlusundan canım çekiyooo :)) tatlım tuzsuz yedim hep ilk zamanlar mecburen, artık tuzsuz yemekler aklıma gelince içim bi garip oluyo.. ağzıma koyamıyorum...

ben de fosurrrt dıye oluyor
eskıden bu kadarda kusamazsdım :D
Allah hayırlı evlatlar versın cnm
suan soktayım mesela :D
cekırdek yedım baya bır rahatladı mıdem
su cıtlıyonun bol tuzlusundan
bakalım nasıl olcak :)

aaa bak ne iyi ama ben tuzlu yiyemem yasak ilk hamileliğimde preklamsi olmustum kesinlikle tuzdan uzak durmam lazım hatta sende abartma

aaa bak ne iyi ama ben tuzlu yiyemem yasak ilk hamileliğimde preklamsi olmustum kesinlikle tuzdan uzak durmam lazım hatta sende abartma

canım ya nasıl yiyosun tuzsuz, ben dayanamadım artık.. :37: ama belki de bu ilk aylarda mideler kendinde diil de ondan mı yiyemedim daha fazla acaba.. ağzımın tadı kötüya..

evt cnm oyle oluyo 7+1 sat a gore ama bebek gec yumurtlamadan dolayı 5 haftalık cnm:emir_bebek:

Back
X