2012 Ocak Anneleri

anlamadığım şey listede nar yiyin yazıyor ama nar düşüğü tetiklemiyor muydu :97: kafam karıştı yaw. ne uzunmuş liste

nazar mı değdi topiğimize yaw kaç kişi aktif ama sayfalar hiç ilerlememiş. hayırdır inşallah :44:

profıldekı senın kızınmı ayy yerım ya masallah cok tatlıı:nazar::nazar::nazar::91:

ay canım allah bağışlasınn nekadar tatlı bi kızın varr...maşallahh:nazar::nazar:

evet kızlarrr profildeki benim kızım teyzeleri rabbim hepinize teker teker bebeklerinizi sevip okşamayı onu koklamayı seve seve büyütmeyi nasip etsin innnşşş
bu arada ben 2011 ocak annesiyim kızlar nar suyundan bahsetmiş ben tüp bebek annesiyim ayrıca transferim olduktan sonra hergün 2 bardak nar suyu içtim ve 3 4 dilim ananas yedim aklınızda olsun kızlar

kızlar hamilelikte okunacak dualarla ilgili bişeyler buldum netten. ben hepsini uygulamaya çalışacam. siz de faydalanırsınız umarım

HAMİLELİĞİN 3.AYI:

* PERŞENBE VE CUMA GÜNLERİ ALİ İMRAN SÜRESİNİ OKU. SONRA 140 SALÂVAT GETİR.
* NAMAZLARDAN SONRA ELİNİ KARNININ ÜZERİNE KOY VE SALÂVAT GETİR. HER HAFTA BUĞDAY, ET VE SÜT AL.
* SABAHLARI BİRAZ BAL YE. HERGÜN AÇ KARNINA 1 ADET ELMAYA AYETELKÜRSÜYÜ OKU VE YE

9 AY BOYUNCA DEVAMLI YAPABİLECEĞİN GENEL TAVSİYELER
1-HEP ABDESTLİ OLMAYA ÇALIŞ. ÖZELLİKLE yemek YERKEN.
2-BÜTÜN GÜNAHLARDAN KORUNMAYA BAK.
3-ELİNDEN GELDİĞİNCE MÜSTEHAP OLAN ŞEYLERİ YAPMAYA ÇALIŞ.
4-GECELERİ AYNAYA BAKMA.
5-SİNİRLENME. HUZURLU VE SAKİN OL.
6-KURAN DİNLEMEYE VE OKUMAYA ÇALIŞ.
7-NAMAZLARDAN SONRA 34 ALLAHUEKBER,33 ELHAMDULİLLAH VE 33 DEFA SUBHANALLAH DE.
8-SULU VE SAĞLAM BİR NARA 40 DEFA YASİN SÜRESİNİ OKU. BİR ANDA OKUMAYABİLİRSİN. MESELA KAÇ GÜNDE 1 HAFTADA OKU. HATTA EŞİN DE OKUYABİLİR. SONRA O NARI YE. RİVAYETLERDE 40 GÜN VE 40 KEZ YAPILAN AMELLER FAZİLETLİDİR. UNUTMA 9 AY BOYUNCA YAPACAKSIN BUNLARI.
9–1 ELMAYA 40 DEFA YUSUF SÜRESİNİ OKU.
10-EN AZ 40 GECE KILABİLİRSEN GECE NAMAZI KIL.
11–40 CUMA GÜNÜ CUMA GUSLÜ AL. CUMA NAMAZI OKUMADAN HER CUMA CUMA GUSLÜ YA DA İŞE GİTMEDEN SABAH HEMEN AL GUSLÜ NİYET EDERKEN DE CUMA GUSLÜNE NİYET ET. BUNU 40 CUMA BOYUNCA YAP. GENEL OLARAK HAMİLELİLİK DÖNEMİ 40 HAFTA. VE HADİSLER DE DİYOR Kİ:40 CUMA GUSLÜ ALAN KABİR AZABINDAN KURTULUR.
12-HAMİLELİK BOYUNCA 1 KERE DE OLSA KURAN HATİM ET.
13-HERGÜN SABAH NAMAZINDAN SONRA 50 DEFA İHLÂS SÜRESİNİ OKU.
14-HERGÜN SABAH NAMAZINDAN SONRA 50 DEFA KADİR SÜRESİNİ OKU.
15-HERGÜN 140 DEFA SALÂVAT GETİR.
16-NAMAZLARDAN SONRA 70 DEFA ESTAĞFİRULLAHE VE ETUBE İLEYH DE VE TÖVBE ET.
17– 40GÜN BOYUNCA AÇ KARNINA KURU ÜZÜM YE. HERGÜN 21 ADET KURU ÜZÜM VE HER KURU ÜZÜM YERKEN BESMELE ÇEK. YANİ 21 KURU ÜZÜME 21 BESMELE.
18-BEBEK HAREKET ETTİĞİ HER AN ELİNİ KARNININ ÜZERİNE KOY VE SALÂVAT GETİR VE İHLÂS SÜRESİNİ OKU.
19-ALLAHI ÇOK DÜŞÜN.
20-İNSANLARA YARDIM ET.
21-MÜMİN İNSANLARIN YÜZÜNE BAK.
22-GIYBETTEN VE YALANDAN UZAK DUR.
23-NAMAZINI VAKTİNDE KIL.
24-DEVAMLI ALLAH ALLAH DİYE ZİKİRDE BULUN.
25-EĞER EVLADININ SABIRLI OLMASINI İSTİYORSAN ELİNİ KARNININ ÜZERÜNE KOY VE ASR SÜRESİNİ OKU.
26-EVLADINA HAYIRLI BİR İSİM KOY VE DAHA KARNINDAYKEN ELİNİ KARNININ ÜZERİNE KOY VE İSMİYLE ONA HİTAP ET. UNUTMA ÇOCUĞUN anne BABA ÜZERİNDEKİ HAKKI anne VE BABANIN ONA HAYIRLI BİR İSİM VERMELERİDİR.
27-ENBİYA SÜRESİNİ OKUMAK EVLADIN SALİH BİR EVLAT OLMASINA YARDIM EDER.
28-EĞER anne VE BABANIN ÇOCUKLA ÇOK İYİ BİR İLİŞKİSİ, BAĞI, DİYOLAĞU OLMASINI İSTİYORSAN ÇOCUK DOĞMADAN anne VE BABA EVLATLARIYLA KONUŞMALILAR VE ÇOCUK DOĞDUKTAN SONRA BU SESLERE AŞİNA OLACAKTIR.
29-HAMİLELİK ESNASINDA DÜZENLİ BESLENME VE TEMİZLİĞE ÇOK ÖNEM VERİLMELİDİR.

ARMUT: EĞER anne HAMİLEYKEN ARMUT YERSE EVLADI GÜZEL VE İYİ AHLAKLI OLUR. KALBİN GÜÇLENMESİNE, MİDENİN TEMİZLENMESİNE, GÜZELLİK VE CESARET VERİR. ARMUTTA B1,B2,B6 VE C VİTAMİNİ VARDIR.
NAR: CUMA GÜNLERİ KAHVALTI YAPMADAN NAR yemek ÇOK İYİDİR. BULANTIYI ENGELLER. KANSIZLIĞI GİDERİR. TANSİYONA DA İYİDİR.
İNCİR: KURANDA ADINA YEMİN EDİLEN MEYVEDİR. AĞIZ KOKUSUNU GİDERİR VE KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİR
KAVUN: anne HAMİLEYKEN KAVUN YERSE EVLADI GÜLERYÜZLÜ OLUR.

BUNLARIN YANISIRA; BADEM, SEBZELER, HURMA, BALIK, MERCİMEK, LAHANA, MARUL, BAL, FASÜLYE, ŞEFTALİ, ZEYTİNYAĞI, FINDIK VE SÜT ÜRÜNLERİ TÜKETMEK ÇOK YARARLIDIR. FINDIK VS YERKEN AŞIRIYA KAÇMAMAK İYİDİR.

BUNLAR HEM TIPTAN HEM DE HADİSLERDEN YARARLANILARAK EDİNİLMİŞ BİLGİLERDİR.
cok sagol cnm bunları kaydetelım biz
kızlar benımde tahlil sonuçlarım çıkmış. arkadaşım herşey normal görünüyor dedi ama daha doktora gösterememiş doktor ameliyattaymış.
oh ıns doktorda onaylara canım

bn hep tok ıcıyorum canım..

hangisini kullanıyorsun bilmiyorum ama benim folicplus zaten tok karnına içiceksin demişti doktorum

öğlen yemekten sonra 2 sini birden
alablirsin canım.ben de yemek sonraları alıyordum hep .

[
Ben tok karnına içiyorum iki doktorda tok dedi..
Hamile kalmadan aylar öncesinden içiyodum onu aç iç demişti doktorum ama bunu midene dokunmasın tok iç dedi..
Bişey olmaz o yüzden merak etme..
Kafam karıştı iyice :) Folidoce benim ilacımın adı ve günde 1 tane alıyorum yalnızca.
hafta sonu doktora sorulacaklar listesine bunu da eklemeli :)
Teşekkürler kızlar...

Nbr kızlar..

ben bulantılarla baş etmeye çalışıyorum.. evim okadar dağınıkki anlatamam ama toplamaya mecalim yok.. ev dağınık olunca sinirim bozuluyo..

Aynı durumdayız canım, çamaşırlar var yıkanması gereken onları bile atmaya mecalim olmuyor.
Şu ara bebişlerimiz çok hızlı büyümeye çalıştığı için enerjimizi fazlasıyla harcıyorlarmış, bi süre sonra geçer sanırım yani inşallah :))
öple yemeğine gitmeyi bile kesmedi gözüm bugün yine, zaten midem de bulanıyordu, koyup kafamı masama uyumuşum 1bucuk saat... öyle iyi geldi ki, takatim kalmamıştı hiç.
yarında izinliyim, ohh akşama kadar uyuyacağım :32:

ayy nasıl kayınvalide o öyle maşallah benimkine
ayrı şehirlerdeyiz hep arar kızım nasılsın dikakt et kendine filan
bulantım yok diyince de aman maşallah kızım kimseye söyleme nazar ederler seni diyo :9:
Maşallah vala seninkine canım. eşim arayıp söyleyince bebek beklediğimizi, kayınpederim aldı telefonu, dikkat et kendine kızım, var mı bi isteğin vs bi sürü konuştu, annesi eşime Patiskaya slm söyle dedi, o oldu. 3 haftadır aramıyor.
Hoş uzun zamandır sadece mecbur kaldığımızda konuşuyorduk ama böyle bi durumda yokmuş gibi davranması insanlık dışı geldi...

üstelik eşimle, eşime bi haksızlık yapıldığı için minik bi tartışma yaşadılar, ihale bana kaldı...
şimdi oğluyla canım cicim, benimle lütfen konuşuyor. aman lazım değil zaten, o kadar nefret ettirdi ki kendinden anlatamam. yaptıklarını bi bilseniz, tek başına yüzlerce sayfalık bi topik olur benim kayınvalidem.... :63:

kayınvalidemle oturmuyorum. o diğer eltimle kalıyor büyük evde. ben öğretmen lojmanındayım...ama hayatım kabus gibi. bakın okul kapanınca, 3 hafta sonra yani, annemlere gidecektik. eşimin semineri çıktı. dedim "ben gideyim, sen seminerin bitince beni almaya gel" biz aramızda anlaşırdık.
dün kaynanam kıyameti kopardı. "gebe kadın yola çıkar mıııı" diye. öldürecektim.
"ben dört sene ailemden ayrı şehirde tek başıma okudum. son sene de nişanlıydım. o zaman aklınız nerdeydi" dedim. " 2 ay önce kayseri tıpta yattım. çıktığım gün eşimi göndermedin ya beni almaya 'çok fırtına var, yolda kaza yaparsın' diye..ben tansiyonum yerlerde belediye otobüslerinde, ilçe minibüslerinde sürünürken aklın yok muydu" dedim. "beni değil de karnımdakini düşünüyorsan, onu düşünmek önce bana düşer. 25imden sonra kocamdan başka kimseden izin almam" dedim.
inatlaştı seni göndermeyeceğim görürsün diye:47::47::47::47::47:
Allah yardımcın olsun canım, İnşallah atanırsın hayırlısıyla da kurtulursun kayınvalidenden

kızlarrrrrr bi sorunum var aranızda ögretmen olan yada eşi ögretmen olan yada taktir hesaplamasını bile varmı lütfen acillll :18:

ayy ne cok yazılmıs
valla okuayamadım gecmısı :1:
Bende bugun sonuclarımı doktora goturdum
hersey normalmıs
sekerden korkuyordum neysekı sorun yok dedı
bır daha 19 hazıranda felan gıdıcem kontrole
doktor bulantı konusunda yapcak bısey yok dedı
sabredıcen
sureklı agzına bıseyler atıcaksın dedı
ama sukur ıkı gundur hatta1.5 gundur bıseyler yıyebılıyorumm

konu sahıbı arkadasım benı lısteden cıkarsın .. düşük yaptım dün :43::43::43::43:

buraya son yazısımdır Allah ınsallah evlatlarınızı saglıcakla kucagınıza almanızı nasip etsın arkadaslar..

Rabbim benım bu durumumuda kımseyı dusurmesın.. aminnn

3ay sonra allah ınsallah tekrar verır demekten baska carem yok :59:

kendinize ve bebeğinize çok iyi bakın :71::71:

cnm ınsallah 3 ay sonra tekrar hayırlısıylan bebegın sana sıkı sıkı tutunur
Ne dıcegımı zaten bılemedıgımden ınsallah en kısa surede tekrar yasarsın cnm
kendıne cok dıkkat et

ayy ne cok yazılmıs
hersey normalmıs
sabredıcen

Gözün aydın canım, hadi darısı başıma, bi de benim iştahım açılsa ya :56: gerçi az önce yine peynir ekmek yedim, buna da şükür diyorum artık :61:
Bidahaki gidişinde kocaman olur bebişin ne güzel maaşallah :nazar:

Gözün aydın canım, hadi darısı başıma, bi de benim iştahım açılsa ya :56: gerçi az önce yine peynir ekmek yedim, buna da şükür diyorum artık :61:
Bidahaki gidişinde kocaman olur bebişin ne güzel maaşallah :nazar:

bana gore ortalama 11 e yakın olcakda ultrason en olur bılmem :)
bellı olur zaten :)
bugunde baya yoruldum
yenı eve cıkmısdım 3 ay once
salon takımı alamamısdım daha salon takımımı aldım bugun 3 ayda begenemedım bugune n sonunda tak ettı gıttım aldım :1:
almam gerekıyordu taksıtı bıtsın hemende bende bebısıme oda yapayım :D
sımdı bır odası alınacak sukur
Allah kucagımaza almayı nasıp etsın herkeslerın

bugunde baya yoruldum
salon takımı alamamısdım daha salon takımımı aldım bugun 3 ayda begenemedım bugune n sonunda tak ettı gıttım aldım :1:

Hayırlı olsun canım güle güle kullan, çok da yorma kendini, yavaş yavaş olur her şey, ben de oturma grubumu yenilicem de şu 3 ayın dolmasını bekliyorum fırt fırt gezmem lazım :66:

bana kesin kaynanamın nazarı değdi. ilk 8 hafta o kadar rahattım ki.. her şeyi yiyip içiyordum. ne bulantı ne baş dönmesi. ben yedikçe o "bu kadar yersen doğuramazsın." "çok kilo alacaksın galiba, kalır bu kilo artık" "hiç bulantın da yok her şey yiyorsun" "senden beklemezdim bu kadar dayanıklı olmanı dipdiri geziyorsun" türünden kaynana incileri döktüre döktüre bir gün maşallah demeden başımın etini yedi. şimdi de aynı ama konu değişti.
" bu kız çok kötü olacak oğlum"
" 9 ayı nasıl geçecekse"
"nasıl doğuracaksa"
"huyu pismiş"
:84::84::84::84::84::84::84::84::84:

ayy canım yaa gülsem mi kınasam mı şaşırdım ya ne biçim kaynanalar var yahu ne güzel işte iyi geçiyor die sevinmesi gerek torununu doğuracaksın sonuçta benım kaynanam hiç konuşmaz böyle aksine tlfnda ben iyiyim die söylüyorum çok şükür dio kımsenın önunde söyleme nazar değer diyo tabi benım kaynanamda böyle laflar yok ama ilk torun olacağı için inşalah hayırlısıyla bizden çıkmazlar artık şimdi hiç gelmiyor 9 ay sonra hergün burdalarrr allaaaahhhh:37::37::37:

bugunde baya yoruldum
sedacım bende oda yapmak istiyorum bebişime ama hem yerım yok evim çok küçük hemde eşimin ailesi tutturdu yok bişey alınmasın doğsun hayırlısıyla kucağınıza alın hepsi 1 günde olur yaa hepsi bi günde nasıl olur ben o zaman nasıl gidip beğenecem offfff millet herşeye karışıyo yahu bi yandan hakveriyorum bi yandan da güzel ve eksıksız bi oda yapmak istiyorum oturma odamı satacam tabi oncak öyle :27::37::37:
Hayırlı olsun canım güle güle kullan, çok da yorma kendini, yavaş yavaş olur her şey, ben de oturma grubumu yenilicem de şu 3 ayın dolmasını bekliyorum fırt fırt gezmem lazım :66:

kıslar ben burdan kopalım demiyorum zaten sohbetlerimiz burda olmalı tabiiki birbirimizi daha yakından tanıyabiliriz diye düşündüm tabii bu benim fikrim herkes uymak istemeyebilir saygı duyarım şeydanında dediği gibi göbüş topiğine herkes katılmak istemeyebilir grubuz olursa orda açabiliriz mesela gibiii

canım aynen dün düşünmüştüm facede bi grup kursak veya facede eklesek birbirimizi falan daha yakından tanımak isterım sizleri eğer grubu kurduysanız bilgilendirin bizi kurmadıysanız ben kurayım :52::52::52:

Maşallah vala seninkine canım. eşim arayıp söyleyince bebek beklediğimizi, kayınpederim aldı telefonu, dikkat et kendine kızım, var mı bi isteğin vs bi sürü konuştu, annesi eşime Patiskaya slm söyle dedi, o oldu. 3 haftadır aramıyor.
Hoş uzun zamandır sadece mecbur kaldığımızda konuşuyorduk ama böyle bi durumda yokmuş gibi davranması insanlık dışı geldi...

üstelik eşimle, eşime bi haksızlık yapıldığı için minik bi tartışma yaşadılar, ihale bana kaldı...
şimdi oğluyla canım cicim, benimle lütfen konuşuyor. aman lazım değil zaten, o kadar nefret ettirdi ki kendinden anlatamam. yaptıklarını bi bilseniz, tek başına yüzlerce sayfalık bi topik olur benim kayınvalidem.... :63:

ayy canım seninki de cadı kaynanalardan demekki ne ayıp yahu insan tebrik etmez mi gelinini sana torun verecek. maşallah benimki melek melek, ayrı şehirlerdeyiz ama 6 ayda bir mutlaka gideriz gidince çok değer verir. kızlarından üstün tutar ben de aynı şekilde çok severim tabii. allah bozmaz inş. hamilelikten beri de mutlaka ben aramasam da o 2-3 günde bir arar nasılsın? herşey yolunda mı diye :61:

kızlarrrrrr bi sorunum var aranızda ögretmen olan yada eşi ögretmen olan yada taktir hesaplamasını bile varmı lütfen acillll :18:

eşim öğretmen ama şuan dışarda canım, gerçi acil demişsin çözmüşsündür herhalde şimdiye

ayy ne cok yazılmıs
hersey normalmıs
sabredıcen

gözün aydın canımmmm
umarım bulantıların da azalır gün geçtikçe daha rahat edersin
benim de 7 haziranda haftaya salı kontrolüm var çok heyecanlıyım herşey yolunda mı acaba diye
büyümüştür kuzum :nazar:

bugunde baya yoruldum

güle güle kullan tatlım
cinsiyetleri belli olsa da odalara bakmaya başlasak :61:

ayy canım yaa gülsem mi kınasam mı şaşırdım ya ne biçim kaynanalar var yahu ne güzel işte iyi geçiyor die sevinmesi gerek torununu doğuracaksın sonuçta benım kaynanam hiç konuşmaz böyle aksine tlfnda ben iyiyim die söylüyorum çok şükür dio kımsenın önunde söyleme nazar değer diyo tabi benım kaynanamda böyle laflar yok ama ilk torun olacağı için inşalah hayırlısıyla bizden çıkmazlar artık şimdi hiç gelmiyor 9 ay sonra hergün burdalarrr allaaaahhhh:37::37::37:

hahah benim kayınvalidem gibi söyleme kimseye nazar değer diyo :9:

güzeller selam,nasılsınız?
biz doktor kontrolünden geliyoz, bebişlerin üçü de sağ salim duruyolar maşallah :)) ve iki tanesinin hareketlerini bile gördüüüm :69:
doktor 12. hafta gibi birini sonlandırmayı önerdi, ama öyle tatlılarki, hele biri kıpır kıpırdı maşallah.. nasıl kıyarız! eşimle karar aldık, 12.haftaki durumlarında da gerçekten ciddi bi risk oluşmazsa dokunmicaz... Allahın verdiği cana biz nasıl kıyarız! Allahım gücünü kolaylığını da verir inşallah, Ona sığındık.. Hayırlısını diliyoruz...

güzeller selam,nasılsınız?
biz doktor kontrolünden geliyoz, bebişlerin üçü de sağ salim duruyolar maşallah :)) ve iki tanesinin hareketlerini bile gördüüüm :69:
doktor 12. hafta gibi birini sonlandırmayı önerdi, ama öyle tatlılarki, hele biri kıpır kıpırdı maşallah.. nasıl kıyarız! eşimle karar aldık, 12.haftaki durumlarında da gerçekten ciddi bi risk oluşmazsa dokunmicaz... Allahın verdiği cana biz nasıl kıyarız! Allahım gücünü kolaylığını da verir inşallah, Ona sığındık.. Hayırlısını diliyoruz...

canım çok sevindim rabbim üçünüde bağışlasın size inşallah.umarım bahsettiğin bi tanesını de kaybetmezsin dediğin gibi hayırlısını dileyelım allahtan.buarada hareketlerini gördüm demişsin canım senınle aramızda 4 gün var yani senin bebiş 4gün büyük benımkınden acaba hareketleri 8.haftadan sonramı görülebiliyo biz 7+1 de en son gitmiştik öylece duruyodu bebeğim bidahaki kontrol 15 hazıran inşallah bende görürüm bebeğimin hareketlerini.:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

KIZLAR SELAMMMM..
biz bugün bebişimizi görmeye gittik çok şükür herşey yolunda..ama benimki 10.haftalık olmasına rağmen hiç oynamıyodu..tembel olcak kesin benim çocuk milletinki kıpır kıpırmış benimki uyuyorrr..bi de kocaman olmuş yavrum maşşallah..boyu 2.5 cm falan..normal mi acaba bilemedim..doktor hanım da bir umursamaz çıktı ki sormayın..gına geldi artık 3.doktor arayışındayız..bebek doğacak biz daha doktoru sabitleyemedik yaa..

Back
X