Kızlar 7+2 hamileyim , dün hastaneye açlık ve tokluk şeker tahlilleri yaptırmaya gittim , çok erken gittim biliyorum ama ilk hamileliğimde yani kızımda kan şekeri gizli şeker bayagı bi zahmetim vardı , dr a söyleyince erkenden tahlileri yapalım önlemi alalım dedi , iyi ki de gitmişim , hamilelik te bünyem şeker yapıyor ve hamilelik şekerim cıktı malesef daha 2 aylıkken , diyet e başladık , açlık kan şekeri 105 çıktı , 50 mg glikoz yüklemesi yaptık 1 saat sonra 153 cıktı , 1 saat sonrasında da 131 çıktı , açlık 55 ile 115 arası olması lazımmış , tokluk ise sınır 140 mış , dr da 15 gün boyunca diyet yapıyorsun , kızartma şerbetli tatlılar , hamur işi ekmek pilav falan filan yasak dedi , bakalım 15 gün sonra düşmez ise insilün dedi![]()
![]()
ya canım karbonhidratı nasıl alacaksın o zaman?hani ekmek, pilav yasak ya,
bak sana bu forumdan bir link vereyim. senin hastalığına birebir bir beslenme şekli. aeben diye bir arkadaşımızda da tam tersi hipoglisemi var. konu sahibi. montignac diyeti diye geçiyor ama zayılama amaçlı değil. kan şekerini aniden yükseltip birden düşürerek pankreasın ensülin salgılamasını sağlayan yiyeceklerden uzak durma prensipli. bende kitabı da var. sen bir incele bakalım.
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...36698-montignac-diyetini-beraber-yapalim.html