• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri

Eskiler sabun tozuyla yıkarlardı, makinede kullanılır mı ki sabun tozu, ay deneyimsizlik çok fena, sorup soruşturalım deneyimli annelere

Sabun tozumu ilk kez duyuyorum.
Kime sorcazki yaa uff biri bize yardım etsinn :60:
Ama toz deterjan almam ya sıvı deterjan alırım alırsamda sonra topak topak kalıyo sinir oluyorum..
İlk evlenirkende almışımda almışım 5kglık almıştım kayınvalidem de gitmiş almış 5kglık daha yeni bitti biri diğerinide yazlığa annemlere vericem kullansınlar sıvı alcam sevmiyorum ben toz özellikle renklilerde hep kalıyo üzerlerinde gıcık oluyorum :19:

evet biraz saçma olur demi hepsinden tek tek almak :35: ay ben bir liste yaptım akıllara zarar ve sadece zaruui ihtıyaçları yadım ama okadar çok alınacak çıktı kı kafam karıştı :36:

Kız ne çıkardın bu kadar merk ettm..
Ay ben bebek içinde bi liste çıkarırsam annem terlikle kovalar heralde :60:
Kadın hala benm çeyiz listemin pskolojisini atabilmiş değil hahahahhaha :60: :60: :60:

Sonra bir derdim var topiğinde okursunuz başlığı:
-Cadı görümcem balayında doğmamış çocuğun donu için aradı :60:

Altında da diğer gelinler lanetler yağdırır bana "bak cadıya, balayını mahvetmek için neler yapmış"
"1 hafta bekleyememiş mi kesin ayırmak için yaptı"
"görümce değil mi hepsinin köküne kibrit suyu"

ay yok aramiyim ben en iyisi :60:

:60: :60: :60: :60: :60:

Son düzenleme:

Molfixmi :44:
Diğer topiclerden okuduğuma göre bütün tecrübeli anneler prima diyolar diğerlerinin pişik yaptığınıı söylüyolar..
Sebamed için ne dediler?
Ay gerçekten kafam karıştıı :44:

valla canım aslında hiç belli olmuyo prima benim kardeşime pişik yapmıştı mesela bebeğin teniyle ilgili mesela deneyerek öğrenecez bence ....

Ben de anlamam aslında ama ne bileyim doğal olsun diye dedim, makinada kullanılmaz zaten sabun tozu dediğin gibi en iyisi likit deterjan gibi geldi bana da şimdi :44:

hacışakarin makinallar için granül sabun tozu var tatlım. ben önceden beyaz çamaşılralrıma bile katıyordum.

hacışakarin makinallar için granül sabun tozu var tatlım. ben önceden beyaz çamaşılralrıma bile katıyordum.

Hadi ya, bak bunu öğrendiğim iyi oldu, hatırlıyorum annem kardeşimin giysilerini sabun tozuyla yıkardı çünkü, bakalım ben de araştırırm, doğal ürünler almaya çalışırım

slm güzel göbüşlüler:))
Bebek bezinden bahsetmişsiniz prima aktif bebekten şaşmayın derim ben sizlere.Diğerlerinide denedim oğluşumda en güzeli prima.
Ben hala oğluşumun kıyafetlerini 14,5 aylık olmasına rağmen ayrı ve bitkisel deterjanlarla yıkıyorum.

Ama toz deterjan almam ya sıvı deterjan alırım alırsamda sonra topak topak kalıyo sinir oluyorum..
İlk evlenirkende almışımda almışım 5kglık almıştım kayınvalide de gitmiş almış 5kglık daha yeni bitti biri diğerinide yazlığa annemlere vericem kullansınlar sıvı alcam sevmiyorum ben toz özellikle renklilerde hep kalıyo üzerlerinde gıcık oluyorum :19:

Ay sorma özellikle renklilerde, şu mavi zımbırtılar topak topak kalırdı, sinir oluyodum ben de, sıvı deterjanlar süper, ama bebek için olanlarını araştırmak lazım şimdi

İlk evlenirkende almışımda almışım 5kglık almıştım kayınvalide de gitmiş almış 5kglık daha yeni bitti biri diğerinide yazlığa annemlere vericem kullansınlar sıvı alcam sevmiyorum ben toz özellikle renklilerde hep kalıyo üzerlerinde gıcık oluyorum :19:

evet evet likit bence de daha sağlıklı. bende düğünden sonra yumusatıcı deterjan ne bulduysam depolamışım benımkıler daha bitmedi :1:

Kız ne çıkardın bu kadar merk ettm..
Ay ben bebek içinde bi liste çıkarırsam annem terlikle kovalar heralde :60:
Kadın hala benm çeyiz listemin pskolojisini atabilmiş değil hahahahhaha :60: :60: :60:

:60: :60: :60: :60: :60:
bi ara yazarım şimdi çok uzun iş :1: ay o çeyız listesinden bende vardı. önce bilgisayarda klasör açmışım etmemiş bi defter almışım ona yazmışım. elımden düşmüyordu aldığını karala :1: gerçi koca deftere çay tabağı yazmayı unutmuşum çeyıze yetişemıyordu nerdeyse çay tabakları ama olsun sağlam listeydi :1:

evet biraz saçma olur demi hepsinden tek tek almak :35: ay ben bir liste yaptım akıllara zarar ve sadece zaruui ihtıyaçları yadım ama okadar çok alınacak çıktı kı kafam karıştı :36:

o listelere bende göz attımda tatlım, 2 bebek büyütmüş biri olarak şunu söyliyeyim, bence en baş ihtiyaçlar annenin pijama takımları falan bide biberon, temizlik malzemeleri gibi şeyler, set halindeki hastane çıkışı 2 takım alındımı geriye bebek için ufak tefek şeyler kalıyor bence, doğumun hemen peşine okadar çok bebek kıyafeti geliyorki, ilk bebeğimde 50 takım civarı kenarda kalmıştı mevlüt günü bebek karyolası doluyor zaten, bide evlenirken sorulduğu gibi keşke eksik sorulsa hepside tulum takım, badi tarzı şeyler oluyor

slm güzel göbüşlüler:))
Bebek bezinden bahsetmişsiniz prima aktif bebekten şaşmayın derim ben sizlere.Diğerlerinide denedim oğluşumda en güzeli prima.
Ben hala oğluşumun kıyafetlerini 14,5 aylık olmasına rağmen ayrı ve bitkisel deterjanlarla yıkıyorum.

Deterjan olarak ne kullanıyosun cnm bitkisel?
Tozmu sıvımı?

Ay sorma özellikle renklilerde, şu mavi zımbırtılar topak topak kalırdı, sinir oluyodum ben de, sıvı deterjanlar süper, ama bebek için olanlarını araştırmak lazım şimdi

Evet yaa siyah pantlnlarımda hep leke leke oluyodu bitsede kurtulsam diyodum şükür bitanesi bitti diğerinide vericem yazlığa orda bir sürü çamaşır çıkıyo nasılsa havlular 2gnde bir yıkanıyo fln hemen biter orda :60:

bi ara yazarım şimdi çok uzun iş :1: ay o çeyız listesinden bende vardı. önce bilgisayarda klasör açmışım etmemiş bi defter almışım ona yazmışım. elımden düşmüyordu aldığını karala :1: gerçi koca deftere çay tabağı yazmayı unutmuşum çeyıze yetişemıyordu nerdeyse çay tabakları ama olsun sağlam listeydi :1:

Benimde aynen öyleydi artık bana bile gına gelmişti son zamanlar çeyiz fln düşünmüyodum hiç annem bi ara ben eksiltmiyomuyum diye şüphelenmeye bile başlamıştı hahahahaha :60:
Anneme dersem liste yaptım bebek için dicek git benden uzak dur biraz bıktım senin listelerinden :60:
Haklı ben bile bıktım hahahahah :60:

deterjan olarak önemli olan bitkisel olması bebişler için.bi süre sabun tozu kullandım ben.Her markasını dened,im sabun tozlarının,şimdi ersağ diye sadece bitkisel ürünler satan bir markanın deterjanını kullanıyorum .

kızlarrrr ay heyecan yaptım...göbüş ekledim bakın bakalımmmm sonundaaaaaaaa:66::66:

sağol canım, yok kendim başlamadım, doktora danıştım, o da tabi içebilirsin dedi..
benimkiler üçüz :) sağol, senin de bebeğine ve sana kocaman maşallah :nazar:

AHH KUZUCUUMMM MAŞALLAHHHHH....FORUM 900LERE olaşınca sayfası ee tabi başı kaçırmışımmm...
vallahi yerinde olmak isterdim.tüp bebek mii nasıl oldu ailede mi var çoğul gebelik.ayy harika:)) nazarlar değmesin diyim madem çoğul konusayım:):49::49::49:

o listelere bende göz attımda tatlım, 2 bebek büyütmüş biri olarak şunu söyliyeyim, bence en baş ihtiyaçlar annenin pijama takımları falan bide biberon, temizlik malzemeleri gibi şeyler, set halindeki hastane çıkışı 2 takım alındımı geriye bebek için ufak tefek şeyler kalıyor bence, doğumun hemen peşine okadar çok bebek kıyafeti geliyorki, ilk bebeğimde 50 takım civarı kenarda kalmıştı mevlüt günü bebek karyolası doluyor zaten, bide evlenirken sorulduğu gibi keşke eksik sorulsa hepside tulum takım, badi tarzı şeyler oluyor

6 yıllık evliyim hala evdeki borcamları ve fincan takımlarını bitiremedim, her gelen bu ikisinden getirmişti :27:
bebekte de öyle olmaz umarım, bi de kullanmayacağım, beğenmeyeceğim şeyler alınmasından çok korkuyorum, özellikle kayınvalidemler tarafından :50: o yüzden arabasını, odasını, uyku setini falan erkenden almak istiyorum,biliyorum hediyeye nankörlük olmaz, ayıp bile böyle düşünmem ama bana verdikleri pike takımlarını falan görsen ne demek istediğimi anlardım :43:

deterjan olarak önemli olan bitkisel olması bebişler için.bi süre sabun tozu kullandım ben.Her markasını dened,im sabun tozlarının,şimdi ersağ diye sadece bitkisel ürünler satan bir markanın deterjanını kullanıyorum .

Hiç duymadım cnm o markayı heryerde bulabiliyomusun peki onu?
Sıvımı tozmu diyede sormuştum bide..

6 yıllık evliyim hala evdeki borcamları ve fincan takımlarını bitiremedim, her gelen bu ikisinden getirmişti :27:
bebekte de öyle olmaz umarım, bi de kullanmayacağım, beğenmeyeceğim şeyler alınmasından çok korkuyorum, özellikle kayınvalidemler tarafından :50: o yüzden arabasını, odasını, uyku setini falan erkenden almak istiyorum,biliyorum hediyeye nankörlük olmaz, ayıp bile böyle düşünmem ama bana verdikleri pike takımlarını falan görsen ne demek istediğimi anlardım :43:

aslında kayınvalide böyle şeyleri alıcaksa neden gelinine de sorup fikrini almazki anlamadım gitti, annem ne alıcak olsa genelde benide götürür, ve benim zevkime göre alır nihayetinde kullanıcak olan sensin der, kayınvalidemde aynı nerde zevksiz bişey var bulur getirir.

Sende ağız yap şekerim benim gibi :60: doğum günümde alınan eşarpların kıyafetlerin hiç birini giyemiyorum . Bende gün yaklaşınca agız yapmaya başlıyorum bu senede dedim kıyafet falan ooo çok var hiç hediye alınmasın dicem ama illada alıcaksanız teflon tavalarım eskidi dedim konuşma sırafında kayınvalidem teflon takımı almış . :9:
O gelen bebek takımlarının hepsini ben bebek hediyesi olarak götürdüm ya zevkler uymuyo bebişime alırım zevkime göre gelenleri gene saga sola götürürüm. :78:

AHH KUZUCUUMMM MAŞALLAHHHHH....FORUM 900LERE olaşınca sayfası ee tabi başı kaçırmışımmm...
vallahi yerinde olmak isterdim.tüp bebek mii nasıl oldu ailede mi var çoğul gebelik.ayy harika:)) nazarlar değmesin diyim madem çoğul konusayım:):49::49::49:
sağoll canımm, amin :) takvimime bak teyseleri, üç bıdıkım var orda :69: aşılamayla oldular :) ailede ikiz bile yok
normalde bitiririm bırakmam diyosun yani :)) şaka şaka, bitiyo haliyle zamanla..
amann kayınvalideler kendi kızlarına böle yapmazlar ama...

evet aynen katılıyorum canım bende sana bende çok korkuyorum sevmediğim şeyler alacak diye bide ben takıntılıyımdır öle herşeyide giydirmem giydiremem bakalım neler olacak ....

aslında kayınvalide böyle şeyleri alıcaksa neden gelinine de sorup fikrini almazki anlamadım gitti, annem ne alıcak olsa genelde benide götürür, ve benim zevkime göre alır nihayetinde kullanıcak olan sensin der, kayınvalidemde aynı nerde zevksiz bişey var bulur getirir.

evet bencede haklısın sana sorup almaları en mantıklısı dediğin gibi sen kullanacaksın senin çocuğun ama hepsi öle olmayabilir benimkide sorarmı bilmiyom valla bakalım neler gelecek başımıza bende oyuzden önceden bazı şeyleri almak istiyorum benim annem bensiz almazda :))) kaynanayı bilemiyorum :1::1::1::1:

işte benimkilerin bide ilk torunu bide kız olursa tamam artık kızı yok kaynanamın gördüğüü alır sanırım bende bundan çok korkuyorum zevklerimiz pek uyuşmuyo çünkü :18::18::18::18:

Back
X