Dün sitede dolaşıyodum bi tane kızın bu 2li 3lü 4lü testleri tamamen temiz çıkmasına rağmen 7 aylık doğan bebeğinde 40gün sonra down sendramu varmış..
Aslında bu testlerde hiç belli olmuyo işte testlerde sorun çıkanların bebeklerinde sorun çıkmayabiliyo sorun çıkmayanlarda down sendrmu olabiliyo..
Evet ben gittim sağlık ocağına kayıt yaptırdım cnm bnm ikametgah hala annemlerin evinde olduğu için oradaki sağlık ocağında gözüküyo aile hekimim..
Doktorunun bi sitemi bişey varmış oraya senin hamile olduğunu bildirmesi gerekiyomuş ve sonra onlar seni arıyomuş ama bnm gittiğim hiç bir doktor böyle bişey yapmadığı için beni aramamışlar bende kendim gittim 20. haftadan sonra tetenoz aşısı olucaksın dedi bide bebeğin ilk aşıları için flnda kayıt açtırmak lazım..
Bende burdaki kızlardan öğrendim bu sağlık ocağı muhabbetini..
herşey Allahtan canım. doktorlar diyor zaten %20 lik kısma tıbbın yapabileceği birşey yok diye. yani tıbbın yapacağı şey de çocuğu almak aman ne büyük marifet

Allah hepimizi korusun canım. hayırlı ,akıllı, sağlıklı, güzel bebişler versin hepimize inşallahh...