çok da basit değilmiş yahu
tşk ederim Direncimsen de mi sınava hazırlanıyorsun yoksa o yolları geçtin mi
Rica ederim tatlım..Ama bunlar kaçırılmaması gereken çok ta zor olmayan sorular..
Ben geçtim o yollardan, canı cehenneme kpss nin
Sayısalım fena değildir..Profilimde görünce yanıtlayayım dedim
ah canım benim için zor işte,beynimin sol lobu matematiğe pek önem vermemiş
Allah kurtarmış seni,darısı başımıza inş..
ben bu tür sorularda a ve b ye değer veriyorum anca öyle yapıyorum yapabilirsema2.b + b2.a / a2-b2 * a2-2ab+b2 / a.b2-a2.b
a2.b+b2.a nın açılımını yapalım; ortak paranteze alabiliriz..a.b(a+b) olur o da..
a2-b2 nin açılımı zaten biliyoruz..--> (a-b)(a+b)
a2-2ab+b2 de bildiğimiz bir açılım--->(a-b)2
ab2-a2.b nin açılımı da aynı ilk açılım gibi...ortak paranteze alıcaz-->a.b(b-a) olur..
SONUÇ;
a.b(a+b) / (a-b).(a+b) * (a-b)2 / a.b(b-a)
buradan sadeleştirme yaptığımızda sonuç -1 çıkar..sağ taraftaki işlemde işaret değişikliği oluyor..
Sadeleştirme sorularında sadece bildiğiniz açılımlar yeterli değil kızlar..bildiğiniz açılımların dışında mutlaka ortak paranteze alabileceğiniz ve bu şekilde sadeleştirebileceğiniz açılımlar koyarlar..şıklar sizin için ipucu oluştursun..
ben bu tür sorularda a ve b ye değer veriyorum anca öyle yapıyorum yapabilirsem
ben bu tür sorularda a ve b ye değer veriyorum anca öyle yapıyorum yapabilirsem
değer verince genelde doğru çıkıyor mu canım,olur da çıkarsa ben de deneyebilirim o zaman.
benim cts. sabah formumun çıktısı tek sayfada çıkmıyor yaa sizin de öyle mi. altta bir iki satır 2. sayfaya geçiyor.
hepimize geçmiş olsun...
sanırım gy-gk sınavının soruları çalınmış yine.cemaatçiler yaptı diye bir iddiada bulunmuşlar..
biz eğitim sınavındayken yayınlamışlar soruları aynıları vallahi
benim sabahki pek iyi geçmedi.eğitim ona nazaran daha iyi geçti bakalım hayırlısı.
Türkçe ve coğrafya beni çok zorladı canım,mat çok az yapabildim sürem yetmedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?