- Konu Sahibi gamzeliimm
-
Ben samsundayım.bebeğim samsun dogumevinde yatıyor su an
Benim 42.gün bugün aynı doğum zamanı900gram doğdu çok zor günler Allah hepimizin yardımcısı olsun allahım evlatlarımıza dayanma gücü versin dua edip sabırla beklicez benim eşimde trabzonlu Samsun'da çok akrabamız
Amin.İlk bebegimbikac gündür anne sütünü kestiler antibiyotik tedavisi alıyor.karnındaki şilikten dolayı. enfeksiyon degerlerinde oynama olmuş.
Normal galiba benimkide kilo alımı yavaş sonra hızlanacak inşallah bende dört göZle kilo almasını beklıyorumkızlar bebeğim 1160 la doğdu.ilk hafta 1080 e düştü.sonraki hafta 1120 oldu.bugün de 1190 olmuş.sizce kilo alımı normal mi? haftada bir tartıyorlar.sadece anne sütü alıyor.çok korkuyorum inanın.çok zor bir imtihanmış.rabbim hepimizin yardımcısı olsun.miniklerimize dua edelim....
Merhaba arkadaslar ben anne degilim henuz ama size merak ettiginiz konular varsa yardimci olmak isterim. Yenidogan yogun bakim hemsiresiyim premature bebekler hakkinda sormk istedkleriniz varsa doktoruma danisarak ya da bildigim kadariyla cevaplayabilirim.. Rabbim kucuk meleklerimize sifa versin..
Merhaba. Benim ablam preeklampsi nedeniyle 27+4 te dogum yapti dün gece. Bebek 590 gür ve 30 cm doğdu. Suan yoğun bakımda ACIBADEM Fulya hastanesinde yoğun bakımda. Çok korkuyorum bir şey olur diye. Ciğerleri gelişsin diye ablam iki defa kortizon iğnesi olmuştu. Şimdi solunum cihazına bağlı bebek. Bu tarz bebekler yaşayabilirler mi?
Teşekkür ederim.
26haftalık 900 gr doğdu oğlum yarın bir ay oluyor onun hastanede olması hiç birşey yapamamak çok zor. Allahıma dua edıyorum rabbım onu bize bağışlansın çok zor böyle beklemekama 3f86e6e68b9f886b479f4938637a3c957f46d528 okuduklarım umut oluyor allahım izin verirse tabi Allah hepimizin yardımcısı olsun
Eğer riskli gebelik iseniz asla ve asla üniversite hastanesinden şaşmayın. Ben 1,5 ay yattım Capa'da, meleğim de 2 ay yogun bakımda kaldı. 850 gr doğdu, bir premature bebegin basına gelebilecek herseyi yaşadı, beyin kanamasından solunum cihazına kadar herseyi. Çok zor günlerdi, çok şükür su an kucağımda, evimizde. Bugün meleğime sarılıp kokusunu icime cekebiliyorsam, Rabbim lutfettigi ve Capa'daki doktorları ve tedavi ekibini vesile ettigi içindir. Allah hepsinde razı olsun... Ve Allah aynı durumdaki tüm annelerin evlatlarını saglikla evlerine götürmesini nasip etsin. Yaşayan anlar bu durumu, Allah herkesin evladına saglik sıhhat versin...
Benim bebeğimde 29 hafta 990gr dünya ya geldi, 71 gün hastanede küvezde ve 45 gün solunum cihazına bağlı kaldı,şükür şuan kucağımda onunla yazıyorum bu yazıyı,daha önce tek başına bebeğimi beklerken bu yazıları okuyordum,dr yapılması gereken tüm tedaviyi yapıyorlar bize dua etmek kalıyor,Rabbim inşallah sizin yüzünüzü de güldürsün...
Âmin seni ben anlıyorum çok ıyı bızım 41 günümüz bende çıkacağı günü hayal edip dua ediyorum hep bende Akdeniz üniversitesinde yattım sezeryanla orda oldu ama küçüğüm medikal Park'ta zor günler hala Allah hepimizin yardımcısı olsun
Merhaba. Benim ablam preeklampsi nedeniyle 27+4 te dogum yapti dün gece. Bebek 590 gür ve 30 cm doğdu. Suan yoğun bakımda ACIBADEM Fulya hastanesinde yoğun bakımda. Çok korkuyorum bir şey olur diye. Ciğerleri gelişsin diye ablam iki defa kortizon iğnesi olmuştu. Şimdi solunum cihazına bağlı bebek. Bu tarz bebekler yaşayabilirler mi?
Teşekkür ederim.
Ben de salı günü çapaya yatacağım.Verdiğiniz bilgiler içimi çok rahatlattı.Çok teşekkür ederim zaman ayırıp cevapladığınız için. Allah size ve çocuğunuza da sağlık versin inşallah. Ben de 28 haftalığım ve suyum çok az her an doğum yapabilirsin dedi doktor,çapa da yatma fikri korkutmuştu beni, tekrar teşekkür ederim.
Merhaba,
Bende 15 mayısta 30 haftalıkken suyum azaldığıiçin sezeryan ile cerrahpaşa da doğum yaptım. Bebeğim 1120 gr 38 cm dünyaya geldi. 50 gün esenler avicennada kaldı. Allah'a şükürler olsun solunumu iyi olduğu için solunum cihazına bağlanmadı. 12 gün küvez içi oksijen aldı. 1860 gr ile taburcu olduk. Şuan 7 aylık düzeltilmiş 5 aylık. Allah bütün bebişlere şifa versin inşallah.
Allah saglikla evinize götürmeyi nasip etsin bebeğinizi. Evet çok zor günler, ama Allah'ın izni ile atlatacaksiniz inşallah. Ben hep söyle dua ediyorum, "meleğimin imtihanı bu kadardır inşallah bu dünyada". Butun bebekler ozel, ama bizimkiler daha bir ozel, aceleci meleklerimiz onlar. Moralinizi yüksek tutun, uzun, zor ve yıpratıcı bir süreç, ama Rabbim sonunu hayırlı eylesin. Allah bunu yaşayan tüm anneleri evlatlarına saglikla kavuştursun, âmin...
merhaba hayırlısı olsun Allah bebeğinize şifa versin. bence korkulacak bişey kalmamış düzenli beslemeniz yeterlidir.merhaba,
benim szie bir sorum olacak.
oğlum 32+2 de 1750 kg olarak doğdu.şimdi 13 günlük ve 1930 gr.
doğduğunun 3.günü yenidoğan sarılığı oldu.fototerapiye girdi.birilubin değerini ölçtüklerinde fototerapiye girdiğinin ertesi günü düşüyordu.dışarda kalınca yine yükseliyordu.
şimdi evimizdeyiz.2 gündür karaciğerin çalışmasına yardımcı bir ilaç veriyoruz doktorumuzun önerisiyle.sabah akşam yarım eritip içeriyoruz.dün tahlil yapıldı.bilirubin 5.7.iki gün önce 3.7 idi.doktorumuz artık kendi atar bundan sonra.fototerapinin dışında 2 gün kalmasına rağmen çok az yükselmiş,ilaç fayda ediyor demekki dedi.ve bir sonraki kontrolümüzün 40 ı çıkınca olacağını söyledi.
ben yine de tedirginim.yükselirse diye korkuyorum.kontrolümüz 40 ı çıkınca.o zamana kadar tahlil yapılmayacak.gerçi yarın sağlık ocağına gideceğiz.yapılabiliyorsa orda baktırmayı düşünüyorum bilirubin değerine.sarılık için evde yapabileceğim birşey varmı?sizin bir öneriniz varmı?
teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?