2012 Şubat Anneleri

kızlar günaydın erkenden uyandım canım sıkılıyor
dün kardeş kardeş yattık uyuduk kocacığımla size de oluyor mu acaba kocam beni aldatıyor mu falan tuhaf tuhaf düşünceler geçiyor kafamdan bu ara paronoyak oldum çıktım maillerini facebookunu telefonunu kurcalıyorum hiç yapmazdım daha önce bir de kkdaki aldatma hikayelerini okudum ondan mı oldu bilmiyorum çok şüpheciyim nasıl atlatacağım bunu

:60::60::60:Çok güldüm tatlım ya hamiş olduğunu nasılda belli ediyorsunn:46::46::46:

Benim kocişte tam tersi oldu normalde bebek yapcaz derdim offff derdii:37::37::37:Şimdi ise hadi odaya odaya deyip duruyo ama yok yasak diyorumm o da masum masum peki diyooo:59:

:60::60:

:60::60::60:Çok güldüm tatlım ya hamiş olduğunu nasılda belli ediyorsunn:46::46::46:

Benim kocişte tam tersi oldu normalde bebek yapcaz derdim offff derdii:37::37::37:Şimdi ise hadi odaya odaya deyip duruyo ama yok yasak diyorumm o da masum masum peki diyooo:59:

:60::60:

onbin kere sordum bak benden bişey saklıyorsan yüzüme söyle şimdi çabuk diye o da sabırla yok valla diyip duruyor yazık herşeyi araştırdım ama tek bir delil bulamadım:1:çok şükür

bebeklerımız ıcın almamız gereken seylerın lıstesını yapmamız gerekıyor mu
nasıl evlenırken ceyız hazırlıgı gıbı sunu bunu almamız gerek bebek ıcın falan
benımle ılk bebegım ve bu konularda tecrubesız ve bılgısızım
canim yavas yavas alicAZ ARTIK BEniMDE BEBeGE AIT HIC BIRSEYIM YOK HEP YENILECENECEK

Arkadaşlar günaydın kusura bakmayın 2 3 gündür pek giremiyorum misafirimiz varda onlarla ilgileniyorum...Ama ara ara yazdıklarınıza bakıyorum yarın dr randevumuz var keseye bakacaklar bakalım dua edin olur mu sizleri seviyorum...:34:
insAllah saglikli haberler getir bizeeee

nurrrr ve büyükmucizem bugün dualarım sizinle inşallah hayırlı haberlerle gelirsiniz.

ben de ise sanki hamilelik belirtileri yok gibi ama psikolojikte olabilir.bu hamilelik belirtileri kesinlikle psikoloji ile ilgili bence.cuma günü dr kalbi atmıyo dediğindedekendimi mide bulantıları geçmiş hissetmiştim ama diğer dr atıyor deyince tekrar bulanmaya başladım .şimdi ise ne hissedeceğimi bilmiyorum bi daha dr gitsem diyorum eşim yok bırak cumaya kadar bekle fazla kurcalama diyo.varsa hakkımızda hayırlısıyısa zaten olur gitsen ne değişecek diyo .allah hepimizin yardımcısı olsun.
he sen cumayi bekle canim Rabbim ne yola koymussa o oluyor zaten

kızlar günaydın erkenden uyandım canım sıkılıyor
dün kardeş kardeş yattık uyuduk kocacığımla size de oluyor mu acaba kocam beni aldatıyor mu falan tuhaf tuhaf düşünceler geçiyor kafamdan bu ara paronoyak oldum çıktım maillerini facebookunu telefonunu kurcalıyorum hiç yapmazdım daha önce bir de kkdaki aldatma hikayelerini okudum ondan mı oldu bilmiyorum çok şüpheciyim nasıl atlatacağım bunu
ayy bende dun soledim bak dedim birisi falan olursa sole dedim beni aldatma hemen dedim senin yolunu acarim dedim ne o birsi oldugunu mu dusunuyorsun dedi bende dedim yoda ben soleyimmde dedimm:34:

Geçen salı acıbadem hastanesinde eski doktoruma ilk defa gitmiştim ve kalp atışlarını görmüştük. 6+5 demişti doktor hanım. demir hapı ve multivitamin yazmıştı fakat kan testi sonucuna göre dozunu ayarlıcam demişti. Bu hafta sonu sonuçlar çıktı ve ben de ASM'de (anadolu sağlık merkezi) başka bir doktora gittim cumartesi günü sonuçlarla birlikte. tekrar bakıldı (ikisi de vajinal muayene) her şey yolunda dedi doktor ve 7+4 dedi. ilk doktoruam göre cumartesi günü 7+2 olması gerekiyordu. Çok da bunlara bakmıcam 7 hafta deyip geçicem artık. 5i 3ü gereksiz geliyor bana.

İlk doktorum kan testlerine göre demir hapını günde 2 tane al dedi. Mutivitamine başla dedi. Aslında kan değerlerim tam sınırda olmasına rağmen. İkinci doktorum ise demir ve vitamini içmene gerek yok sadece folic plus iç 1 ay boyunca 1 aydan sonra başlıcaz bu demir hapına ve vitamine dedi. Mide bulantını artırı bunalr şu anda dedi. Kan değerlerin de düzgün dedi. Ciddi bir durum yok dedi. Ben tabii min. ilaç kullanmak istediğim için ikinci doktorun önerisini dikkate aldım. Yalnız muayenede enfeksiyon belirtisi gördü doktor örnek aldı. İlk 3 ayda enfeksiyon önemli düşük yapabilir dedi. Sonuca göre antibiyotik verebilirim dedi. İlk doktorumda canesten krem vermişti. Bakalım sonucu bekliyorum. 3-4 gün de çıkar dediler.

İlk doktorum annemlere yakın, ikinci doktorum ise iş yerime ve evimize yakın. bakalım iki doktor olsun istiyorum.

İkinci doktor bebekler için uygun olan güneş kremini kullanabilrsin dedi. Sebamed 50 faktör aldım bebeler için. İkinci doktor daha bir uzun konuştu açıklayacı v.s Hatta doğum şeklini bile sordu. Plasenta oluşana kadar sen gün de 1 kilo da süt içsen çocuğa gitmez sana yarar dedi. Bebekle aranda hiç bir bağ yok dedi ve asıl bir ay sonra kendine dikkat etmeye başlaman gerekecek dedi. yolk kesesinden besleniyormuş. Benimle bir alakası yok yani o yüzden sadece mideni bulandırmayan şeyler ye dedi. Yediklerinin şu anda bebeğe hiç bir faydası yok dedi. Toxoplasma tehlikesi nedeni ile kesinlikle çiğ et, dıaşrda salata (yani iyi yıkanmamış sebeze meyve) yemeyeceksin ve kedi varsa evden göndermenizi tavisye ederim dedi. Neyse bizim köpek var. köpeğin bir zararı yok. Havuza denize girebilirsin, güneşte durma dedi. Gebelikte ideal kilo alımı 12 dedi. her ay 1 kilo gibi düşüneceksin dedi. 12 üzeri kiloda sonra vermesi zor olur dedi. Şu anda 54 kiloyum 66 olabilirsin dedi. Kilo takibi hoşuma gitti. Çok kilo sağlıklı hamilelik değil benim gibi düşünüyor. Şu anda sana bir şeyler yedirmeye çalışan olursa doktorum izin vermiyor de dedi. Zaten yiyemediğim için yedirmeye çalışanları parçalama moduna geçiyorum ben direkt.

ASM'deki hemşireler ve görevliler daha bir cana yakın daha ilgili ve bilgili geldi. acıbadem de doktor dışında kalan hiç bir görevliden memnun olmadım şimdiye kadar. kan alan hemşiresinden bankoda duran görevlisine kadar. ASM'de çok ilgililer. Odaları da gezdik fiaytları da konuştuk. Sezeryan 6bin küsür. Normal doğum ve epidural normal 3bin küsur. Epidural sezeyan 6900. Bir de bebişin parası var ona ayrı fatura kesiliyormuş. ve 800 ile 1000 arası değişiyor. Tabii bu fiyatlar benim sigortama özel fiyatlar sigortasız fiaytları 2000 lira daha pahalıydı sanırım. Bir de doğum 2012 de oalcağı için fiaytlar değişecek dediler.
birisi bir sey diyor bisiri birsey diyor kafan karismamazmi senin o zaman
ay hastaneyi anlatinca bir an isvicredesin sandim ay burayla ayni ya ne bicim pahali yaa:37:

kumhavuzu_gunaydin.jpg

Geçen salı acıbadem hastanesinde eski doktoruma ilk defa gitmiştim ve kalp atışlarını görmüştük. 6+5 demişti doktor hanım. demir hapı ve multivitamin yazmıştı fakat kan testi sonucuna göre dozunu ayarlıcam demişti. Bu hafta sonu sonuçlar çıktı ve ben de ASM'de (anadolu sağlık merkezi) başka bir doktora gittim cumartesi günü sonuçlarla birlikte. tekrar bakıldı (ikisi de vajinal muayene) her şey yolunda dedi doktor ve 7+4 dedi. ilk doktoruam göre cumartesi günü 7+2 olması gerekiyordu. Çok da bunlara bakmıcam 7 hafta deyip geçicem artık. 5i 3ü gereksiz geliyor bana.

İlk doktorum kan testlerine göre demir hapını günde 2 tane al dedi. Mutivitamine başla dedi. Aslında kan değerlerim tam sınırda olmasına rağmen. İkinci doktorum ise demir ve vitamini içmene gerek yok sadece folic plus iç 1 ay boyunca 1 aydan sonra başlıcaz bu demir hapına ve vitamine dedi. Mide bulantını artırı bunalr şu anda dedi. Kan değerlerin de düzgün dedi. Ciddi bir durum yok dedi. Ben tabii min. ilaç kullanmak istediğim için ikinci doktorun önerisini dikkate aldım. Yalnız muayenede enfeksiyon belirtisi gördü doktor örnek aldı. İlk 3 ayda enfeksiyon önemli düşük yapabilir dedi. Sonuca göre antibiyotik verebilirim dedi. İlk doktorumda canesten krem vermişti. Bakalım sonucu bekliyorum. 3-4 gün de çıkar dediler.

İlk doktorum annemlere yakın, ikinci doktorum ise iş yerime ve evimize yakın. bakalım iki doktor olsun istiyorum.

İkinci doktor bebekler için uygun olan güneş kremini kullanabilrsin dedi. Sebamed 50 faktör aldım bebeler için. İkinci doktor daha bir uzun konuştu açıklayacı v.s Hatta doğum şeklini bile sordu. Plasenta oluşana kadar sen gün de 1 kilo da süt içsen çocuğa gitmez sana yarar dedi. Bebekle aranda hiç bir bağ yok dedi ve asıl bir ay sonra kendine dikkat etmeye başlaman gerekecek dedi. yolk kesesinden besleniyormuş. Benimle bir alakası yok yani o yüzden sadece mideni bulandırmayan şeyler ye dedi. Yediklerinin şu anda bebeğe hiç bir faydası yok dedi. Toxoplasma tehlikesi nedeni ile kesinlikle çiğ et, dıaşrda salata (yani iyi yıkanmamış sebeze meyve) yemeyeceksin ve kedi varsa evden göndermenizi tavisye ederim dedi. Neyse bizim köpek var. köpeğin bir zararı yok. Havuza denize girebilirsin, güneşte durma dedi. Gebelikte ideal kilo alımı 12 dedi. her ay 1 kilo gibi düşüneceksin dedi. 12 üzeri kiloda sonra vermesi zor olur dedi. Şu anda 54 kiloyum 66 olabilirsin dedi. Kilo takibi hoşuma gitti. Çok kilo sağlıklı hamilelik değil benim gibi düşünüyor. Şu anda sana bir şeyler yedirmeye çalışan olursa doktorum izin vermiyor de dedi. Zaten yiyemediğim için yedirmeye çalışanları parçalama moduna geçiyorum ben direkt.

ASM'deki hemşireler ve görevliler daha bir cana yakın daha ilgili ve bilgili geldi. acıbadem de doktor dışında kalan hiç bir görevliden memnun olmadım şimdiye kadar. kan alan hemşiresinden bankoda duran görevlisine kadar. ASM'de çok ilgililer. Odaları da gezdik fiaytları da konuştuk. Sezeryan 6bin küsür. Normal doğum ve epidural normal 3bin küsur. Epidural sezeyan 6900. Bir de bebişin parası var ona ayrı fatura kesiliyormuş. ve 800 ile 1000 arası değişiyor. Tabii bu fiyatlar benim sigortama özel fiyatlar sigortasız fiaytları 2000 lira daha pahalıydı sanırım. Bir de doğum 2012 de oalcağı için fiaytlar değişecek dediler.

canım ben hacettepede yaptım doğumumu 1250 vermiştim sezeryana oğlumda şimdi hangi hastaneye gideceğim bilmiyorum senin söylediğin ücretler çok fazla değil mi 29 mayıs hastanesi var ankarada 1500 mesela akayda 2800 falanmış istanbul mu böyle pahalı daha uygun yer yok mu
dışarıda çok yemek yiyorum ben özellikle haftasonları hiç evde durmuyoruz dikkat etmiyorum kendime

kizlar hesaplamaniz yanlis sizin. 6+2 yada 6+4olan arkadaslar 7. haftalarindalar 6da degil.. 6. GEBELİK HAFTASI (5+0, 5+6. GÜNLER)'dir.

Günaydınlar arkadaşlar. Herkese iyi haftalar.
Evet bu hesaplama doğru... Örneğin benim için konuşmak gerekirse 8+2'yim. Yani 9. haftadayım.
8 haftam bitmiş. 9. haftanın 2. günündeyim. Yani 9. haftanın içerisindeyim...

kizlar ruyamda kiz bebek dogurmusm
bir arkadasim var yeni 4 gunluk bebgi var kizi var,
guya oda ruyamda oglan dogurmus ,diyorum onun kiz degilmiydi diyeee
hayir olsun bakalim ayy pek guzeldi kiz yaa masallahhh:49:

benım başak

tavsıyelerın ıcın cok tesekkur ederım mıde bulantımı kesıcek bısey arıyorum doktora sorucam kullanabılırmıyım dıye
gecede ıcınce mıde bulantın gecıyor mu?
etımek denedım beyaz surup kokusu agır geldı
lebleyıde enedım onu da cıkarddım off :14:

evet cnm tüm gün sürüo etkisi.Geçen hafta bıraktım hemen bulantım oldu yine .İçince hemen kesilio.Ben hamile olduğumu öğrendim ve 5. haftadan 8. haftaya kdr folic asit kullandım.8. haftamdayken de doktora gittim ama bulantılarım feciydi yattığım yerden kalkamıodum.Kabus gibiydi.Doktora dedim ben nolcam böyle.Bi bulantı hapı verdi çok dayanamazsan iç diye ,bi de folic asit de bulantı yapar eğer çok kötü olursan elevit yazıyorum onu iç dedi folic asiti bırakıp.zaten onda da folic asit var dedi.Ben de folic asiti bıraktım elevit içtim hep.Ama yine de doktora sor muhakkak canım.Elevit zaten vitamin hiç bi zararı yok ama belki bulantılarını geçirmeye de bilir denemen lazım benmkiler geçti çok rahat geçirdim o bulantı dönemlerimi.Şimdi de 13. haftamdayım bebek 1 hafta önden gidio gelişimi ve bulantı kalmadı eleviti de içmiorum brz şişkin hissettirdi bana kendimiama o bulantılar için içmeye değer buldum :)) :49:

ayy bende dun soledim bak dedim birisi falan olursa sole dedim beni aldatma hemen dedim senin yolunu acarim dedim ne o birsi oldugunu mu dusunuyorsun dedi bende dedim yoda ben soleyimmde dedimm:34:

ben de canını acıtmak için benden şüphelenmen için ne gerekirse yaparım diye tehdit ettim ama ne gülmüştür içinden bişeycik de yapamam

Günaydın...Bebeğin baş-popo mesafesine göre gebelik yaşı her muayenede değişebilir. Benim de öyle oldu.İlk muayenemde sadece keseye göre 4,5 haftalık demişti. Bebek görünüp kalp atışları duyulduğunda 6+5 çıktı.(Oysa bir önceki muayeneye göre 6+3 gibi olmalıydı.), en son muayenemde de 7+6 .ıkması gerekirken 7+4 çıktı. Bebeğim geride mi kaldı diye sorduğumda bu tamamen doktorun el hassasiyetine ve ultrasonun çözünürlüğüne bağlı dedi doktorum.Baş-popo mesafesini ölçerken elini biraz kımıldatır ve kursoru azıcık ileri koyarsan bebek 7+5 çıkıyor.Az geri koyarsan 7+4 ölçüyor.Bebek büyüdükçe daha doğru olacaktır ölçüler, bunlara takılma sen önemli olan onun sağlıklı olması dedi.

Multivitamine gelince ben henüz kullanmıyorum....Doktorum sadece progestan ve folik asit vermişti.Şimdi şükürler olsun progestanda da yavaş yavaş doz azaltma noktasına geldik...Yarın tahlillerimi vereceğim bilemiyorum ona göre herhangi bir ilave ilaç verecek mi ama ben de kullanma taraftarı değilim pek...

Doğum ücretleri konusunda gelince.Ben özel muayenehaneye gidiyorum, doktorum özel bir hastaneye bağlı çalışmıyor...Ama bazı hastanelerle anlaşmaları var ve bunların kapsamında doğuma karar verecek.Ama son haftalarda karar vereceğiz dedi. Çünkü zorunlu sezeryan olma durumu olacak mı, erken doğum riski varsa yada bebekle alakalı bir sıkıntı öngördüysek yenidoğan yoğun bakım hizmetleri gelişmiş bir hastane ihtiyacımız olacak mı,bunları göz önünde bulundurmalıyız dedi...Buna göre ilk seçenek olarak medikal parkı önerdi, herşey yolunda olursa inşallah orda yapacağız. Sezeryan fiyatı 2900 TL, normal doğum 2200 TL, epidural olursa da 2900 TL dedi. Ya da bu civarlarda rakamlardan bahsediliyor...Ama 2012 fiyatları ne olacak,değişecek mi onu bilemiyorum...Ama değişir diye tahmin ediyorum.Tabi bu fiyatlar,doktorumun stuff anlaşması kapsamındaki fiyatlarmış. Normalde daha yüksekmiş...

günaydın kızlarrrr

bana geçmiyo şu günler malesef, bebişimle iletişimde kuramıyorum. Gebeliğe dair hiç bişey de hissetmiyorum. Galiba kese yi göremediğimizden beri psikolojim çöktü. Belirsizlik kadar kötü bişey yok. :(

Neyse sizler nasılsınız?

Son düzenleme:
günaydın kızlarrrr

bana geçmiyo şu günler malesef, bebişimle iletişimde kuramıyorum. Gebeliğe dair hiç bişey de hissetmiyorum. Galiba kese yi göremediğimizden beri psikolojim çöktü. Belirsizlik kadar kötü bişey yok. :(

Neyse sizler nasılsınız?

Günaydın canım, tickerindan gördüğüm kadarıyla 5+2'sin...Şu anda gebeliğe dair birşey hissetmemen bence normal.Benim de yoktu o dönemde ne bulantı ne başka şey.
Keseyi görememen de normal geç yumurtlama ve döllenme olabilir...Bence maneviyatını bozma Allahın izniyle yoluna girecek herşey.

Günaydın canım, tickerindan gördüğüm kadarıyla 5+2'sin...Şu anda gebeliğe dair birşey hissetmemen bence normal.Benim de yoktu o dönemde ne bulantı ne başka şey.
Keseyi görememen de normal geç yumurtlama ve döllenme olabilir...Bence maneviyatını bozma Allahın izniyle yoluna girecek herşey.

inşallah canım dr hiçbi açıklama yapmadı bana en az3-4 haftalık bi kese görmemiz gerekirdi ama göremiyorum haftaya bidaha gel dedi. takip kağıdına da dış gebelik ? yazınca moralim bozuldu ağlamaktan helak oldum valla. Kendimi de bebeğimide bizi yaradan yüce Allaha emanet ediyorum tabii sizleri ve sizlerin bebeklerinizide. İnşallah güzel günler bekliyordur bizi.

günaydın kızlarrrr

Neyse sizler nasılsınız?
c
anim henuz erken insLAllah bir dahaki sefere gidersin canim benimmm

inşallah canım dr hiçbi açıklama yapmadı bana en az3-4 haftalık bi kese görmemiz gerekirdi ama göremiyorum haftaya bidaha gel dedi. takip kağıdına da dış gebelik ? yazınca moralim bozuldu ağlamaktan helak oldum valla. Kendimi de bebeğimide bizi yaradan yüce Allaha emanet ediyorum tabii sizleri ve sizlerin bebeklerinizide. İnşallah güzel günler bekliyordur bizi.

Bana da dış gebelik dediler. Hatta doktor ultrasonda dış gebeliğe dair materyal gördüm yumurtalığında, iyice yayılmış dedi. Hemen detaylı usg'ye sevketti.
Sonra bozulmuş kese bu dediler, düşük yapacaksın...
Sonra başka doktor dedi ki bozulmuş kese değil, yeni oluşan kese bu...Bekleyeceğiz oluşacak...
Sonra kese göründü ama o görülen,ne dış gebelik,ne bozulmuş kese, ne yeni oluşmakta olan keseymiş.
Başlangıçta sadece 3 mm olan, ve müdahale edilmediği için 15 mm’ye kadar çıkan, keseden bile büyümüş bir kanama alanıymış!
Bence farklı bir doktora görün…O da aynı riskten bahsederse vakit kaybetmeden detaylı usg’ye girersin, orda dış gebelikse de görülür, küçük bir kese oluşumu başladıysa da görülür.
Doktorların muayenehanelerindekiler yeterince iyi kaliteli ve çözünürlüğü yüksek cihazlar değil çünkü.

Bana da dış gebelik dediler. Hatta doktor ultrasonda dış gebeliğe dair materyal gördüm yumurtalığında, iyice yayılmış dedi. Hemen detaylı usg'ye sevketti.
Sonra bozulmuş kese bu dediler, düşük yapacaksın...
Sonra başka doktor dedi ki bozulmuş kese değil, yeni oluşan kese bu...Bekleyeceğiz oluşacak...
Sonra kese göründü ama o görülen,ne dış gebelik,ne bozulmuş kese, ne yeni oluşmakta olan keseymiş.
Başlangıçta sadece 3 mm olan, ve müdahale edilmediği için 15 mm’ye kadar çıkan, keseden bile büyümüş bir kanama alanıymış!
Bence farklı bir doktora görün…O da aynı riskten bahsederse vakit kaybetmeden detaylı usg’ye girersin, orda dış gebelikse de görülür, küçük bir kese oluşumu başladıysa da görülür.
Doktorların muayenehanelerindekiler yeterince iyi kaliteli ve çözünürlüğü yüksek cihazlar değil çünkü.

sağol canım içime su serptin. Zaten gittiğim hastane çok ta iç açıcı görünmüyodu hatta usg cihazının bile kaliteli olduğunu düşünmüyorum her ne kadar anlamasamda çook eski bi görünümü vardı.

En iyisi farklı bi hastaneye gideyim ama nereye varmı istanbul anadolu yakasında olup iyi bi hastane ve dr önericek ?

Back
X