Selam, hoşgeldin.
Uyku sorunu Hugocuk'un dediğine ben de katılıyorum, kesinlikle dişlerdendir. 13-19 arası azı dişlerini çıkarıyorlar ki, en ağırı. Benim oğullarımdan biri çok ağrılı çıkardı ilk azısını ki bu çok fazla ağlayan sızlanan oğlum değil, ilk dişlerini bile bize farkettirmeden çıkardı. Diğeri çıkarırken düşünemiyorum bile, herşeye ağlayan bir çocuk

Benim oğlanlar bir ara karışımdan, karışımdaki cevizden sıkılmıştı, şu ara gene yiyorlar, dönem dönem değişiyor tercihleri. Biz aynı şeyleri yedirip duruyoruz. Çorba yerine artık hafta içi sulu yemek yapıyorum akşamları, gün içinde annem ondan yediriyor. Bize ne yemek yaparsam artık kabak mı olur, domates tava mı olur, patates yemeği mi olur, yiyor ikisi de.
Mama içip 2-3 saat sonra karışım kahvaltı (Peynir, domates de yer ikisi, her gün olmuyor bu tabii) sonra meyve ya da danone peynir, çorba meyve püresi, yoğurt ve mama tekrar. (Akşam yemekte bizimle beraberlerse masada ne yiyorsak onlardan 1-2 kaşık.
Ama dediğin gibi öyle tabak tabak değil. Bir kaseyi bazen bölüşüp yiyorlar, bazen birer kase. Tek değişmeyen, hasta dahi olsalar geri çevirmedikleri şey, yoğurt ya da ayran. Ben de çok severim, hamileyken de çok yerdim, ondan mı bilemiyorum.
Annem tv karşısında reklam izlerken yediriyor ama ben evdeysem açmıyorum tvyi, öyle de yiyorlar, çok uğraştırmıyorlar, zaten yemek yemeyi bıraktıkları anda ben de bırakıyorum, koşmuyorum peşlerinden, alışmasınlar. İki tane olunca hangisi yemezse diğerine geçileceğini biliyorlar bence, karınları doymadıkça gitmiyorlar bir yere