2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

rica ederim cnm biz bu sayfada çook yardımlaştık... benim dr'um mert göl'dü. orda yüzde 90 sezaryen oluyo ben normal doğum yaptım doktorumun dikişinden çok memnun kaldım ve ebeden (o sonra ayrıldı malesef ordan ismi Vildan'dı). bu kadar ilgili alakalı bi ebe olamaz. ama salak hemşireler vardı beceriksiz... aklı yemekte olan bi gerzek hasta bakıcı mıydı neydi o vardı (beyazlı değildi onun kıyafeti lacivertti artık pozisyonunu bilmiyorum)... anestezi uzmanından memnun kaldım (epidural takan). hemşirelerle ilgili şu gibi: bizim çıkmamız gerekiyo mesela bize haber veren yok! aa siz daha çıkmadınız mı dedi salak bi hemşire ve çıkarken çıkış kilosuna bakılması gerekiyo onu ölçmedi aslında yüzümüze bile bakmadı o dereceydi. keşke adını alsaydım. hastane şartları mükemmeldi. imkanlar da öyle. sen ne duyuyosun? ben yine orda doğum yaparım yapsam.


benim bir tanıdığım orda doğum yaptı bebeğinde problemler olmuş doğumdan sonra doğum kanalına mı sıkışmış neyse.. memnun değildi, bir arkadaşım yaptı yeni sezaryen, o memnunum dedi. fakat dr. ve hemşire bir kaç arkadaşım da tavsiye etmedi, benim annem de ameliyathane hemşiresiydi -anestezi- sağlık çevremiz çok, tavsiye etmiyorlar. bir çok şey oturmamış orada diyorlar. mert göl muayenesi özel.
 
merhaba arkadaslar nasilsiniz bebislerimiz nasillar ne cabuk büyüyorlar öyle degilmi ALLAH hepsine uzun güzel ömürler versin
2. bebegi düsünen arkadasimiz varmi yada ne zaman iki bebek arasi ne kadar olmali sizce???
 
seeelaaaaam arkadaşlaaaaaarrr nasılsınız bebişler ne alemdeee ? benim cadı kızım uyku nedir bilmiyor. daha doğrusu uykuya dalamıyor. tam uyuttım diyorum yarım saat kestirip uyanıveriyor sonra uyut uytabilirsen. hele dün akşam zar zor 9,30 uyuttum sen 10 u geçerken uyan.. babası 12'de geldi işten. onu bekledi. ona au au bi şeyler anlattı. sonra uykusu geldi ama beşikte salla yok olmaz. kucakta salla olmaz. ayakta sallamaya zaten sinir olur. emzirirken gider gelir.. belki komik gelecek ama bebek arabasında dalıyor anca. e bu havada gece gece sokakta gezemiyoruz. bu sebeble odanın ortasına bi şey serip arabanın içinde bi ileri bi geri 1'e kdar anca uyuyor.. tavsiyeleriniz nedir

bu arada 6,5 ay olduk.. ek gıda olarak neler veriyorsunuz. bir kaç tarif rica etsem. şimdilik sebze çorbası ve elma falan veriyorum. muz kabız yaptı.

Benim oglum da 6,5 aylik. Bazen bizde de oluyor uykuya dalamama sorunu, sicak banyo genelde ise yariyor. Suyu 36-37 dereceye ayarlayip normal banyodan daha uzun banyoda birakiyorum. Rahatliyor biraz, daha kolay daliyor uykuya. Gece 2,5ta banyoya soktugum oldu. Saatli uyutuyorum artik, aksam saat 5te uyanmasa da uyandiriyorum mesela. Duzene alisinca kendi uyuyor, ama 1,5 ay iskence cektik duzene girene kadar. Bir de algilari cok acik, odayi karartiyorum iyice, butun isiklari kapatiyorum, uyumaktan baska caresi kalmiyor, bazen ise yariyor...
Sebze corbasina bir tatli kasigi zeytinyagi katiyorum, ama cigden olmali imis, dr oyle dedi. Bir tatli kasigi da et suyu koydum bugun, hosuna gitti galiba. Meyve olarak elma, armut, muz ve kivi verebilirsin dedi, bizim oglan kiviyi hic sevmedi, digerleri ile karistirip veriyorum, arada kayniyor. Aralarda su meyve fileleri ile elma armut veriyorum, buzdolabindan cikarip direk fileye koyuyorum, dislerin kasintisina da iyi geliyor soguk soguk.. Muz mu katilastiriyor yoksa demir ilaci mi bilmiyorum ama kabiz olmadi, ben kendimce aksam muhallebisine bagliyorum onu. Hipp 7 tahilli muhallebi yapiyoruz aksam, sutumu sagip onunla yapiyorum. Ek gidadan once kaka yapma problemi vardi, fitille yapabiliyordu kakayi, simdi gunde 2 kere yapiyor. Ilk ay baska birsey verme dedi dr, ilk ay sonunda corbaya mevsim sebzeleri ekleyebilirmisim, her gun bir yeni sebze olacak sekilde. Tum lahana ve bakliyat turevlerinden ozellikle uzak duracakmisiz. Bizim menu bu sekilde..
 
merhaba temmuz anneleri bende inşallah 2013 temmuz annesi olacağım, sizden tavsiye almaya ihtiyacımız var 2013 anneleri olarak,

-yeni doğan ve 0-3 ay olarak ne kadar ne alalım? en az ne kadar kısa kollu, yarım kollu, uzun kollu zıbın, tulum, elbise vb? kaç paket bez alalım? biberon emzik alalım mı? neler almayalım?
-3-9 aylık dönem için neler alalım?
-bebek arabası ana kucağı oda beşik alırken nelere dikkat edelim neler tavsiye edersiniz?
-doğum için önceden nasıl bir hazırlık yapalım? nelere dikkat edelim? ebelere veya dr'a önceden tembihlememiz gereken birşey var mı?doğumdan sonra giymek için gecelik mi alt üst pijama takımı gibi birşey mi alalım?

sıcakta doğum yapacak bizleri neler bekliyor???

hertürlü yardımlarınızı ve desteklerinizi bekliyoruz :)

izmir'den selamlar!

Biz istanbuldayiz, burasi izmir kadar sicak degil ama ben genelde askili body giydirdim, hatta cogu zaman onu da giymedik. Ruzgardan koruduktan sonra hicbirsey olmuyor bebeciklere. Serin yerde yatirmak lazim, klima icin birsey diyemeyecegim, ben calismayanini gorunce dahi hasta olurum, ama biz de ilk gece odasinda olsun, yanimizda olsun inadimizdan isilik yaptik cocugumuzu, pasa pasa salona tasindik sonra :)
Biz hic kiyafet almadik, hediye gelen kiyafetler zaten ilk 4 ay yetti bize. Ilk 4 ay uzerini. Pisletemedigi icin gun bir body giyiyor, bezden cis kacarsa iki oluyor en fazla. Bebegin gelisim hizina gore sonrakileri alabilirsiniz.
Kucuk bir paket yenidogan bez alin, baska bisey almaniza gerek yok. Bosuna stok yapmayin, belki bebeniz baska markayla rahat edecek, aldiklariniz elinizde kalmasin. Tek kullanimlik alt degistirme ortulerini tavsiye edebilirim. Ben cok kullandim, yattigi yere battaniye niyetine serdigim bile oldu.
Bebekler icin satilan ozel camasir deterjanlarindan alin. Yumusatici durulama suyunda oldugu icin kullanmiyorum, ama kullananlar da bir zararini gormemis bildigim kadari ile. Bebegin dogmadan once de butun kiyafetlerini bununla yikayacaksiniz. Normal deterjanlarin dortte biri kadar kullanin, benim gibi makinenizden kopukler tasmasin :) bu deterjanlar leke cikarmiyor, cok koymak ya da 90 derecede yikamak ise yaramiyor.
Biberon emzik icin de acele etmeyin, zaten dr ilk 2-3 ay damak gelisimini olumsuz etkiler diye emzik verdirmiyor. Mecbur kalmadikca biberon da 6. aya kadar kullanilmiyor. Bir tane bulundurmakta fayda var, tek delikli veya iki deliklilerden alin, sutun/mamanin akisi hizli olursa bogazina kacar yavrunun.
3-6 aylik donemde artik daha da rahatlaniyor, asil 6. aydan sonra (biz o zaman gectik ek gidaya) kiyafetler lekeli, tenceresi ayri, biberonu var, sterilizasyonu var..
Bebek arabasi hafif ve kolay katlanir olsun, arabanizin bagajina uygun buyuklukte olmali. Ana kucagi araba ile uyumlu olursa rahat edersiniz, arabada uyuyakalirsa uyandirmadan bebek arabasina baglayip gezmeye devam edebiliyorsunuz. Bunun disinda marka model tartismalari forumda cok var zaten, mukemmel araba diye birsey var ama mukemmel fiyatlari var :) ben orta karar bir kraft aldim travel set olarak. Tek dezavantaji katlaninca bagajimin tamamini dolduruyor olmasi. Yaz icin baston puset alacagim ayrica. Ana kucagini dogum icin hastaneye gderken yanimiza almak aklimiza gelmedi, hastane cikisi kalakaldik kucagimizda bebegimiz ile, siz de unutmayin bizim gibi :)
Besik almadik biz, yatagimizin yanina park yatak koyduk, hala onda uyuyor oglumuz. Cok rahat etti. Besik veya degil, en onemlisi gece yattigin yerden gorup yattigin yerden kucagina alabilmen. Ne cok alcak olmali, ne de yatarken goz hizandan yuksek. Uc tarafi kapali, bir tarafi acik, ebeveyn yatagina baglanan yataklar var, cok guzeller ama nerede bulunur bilmiyorum. Chicconun park yatagin ust kismi bizim yatakla ayni yukseklikte, bebegimle yan yana yatar gibiyiz, cok memnunum.
Doguma iki ay kala dogum cantasi hazirladim ben. Normal dogum yapacaksan mutlaka gecelik al, yakasi kolay ve cok acilabilir olmali emzirme icin, iki tane gecelik yetiyor hastanede. Sezaryen ise pijama da olur. Terlik ve hastaneden cikarken giyecegin kiyafet gerekli, bir de Canped marka hasta bezleri var, idrar kacirma pedi diyor uzerinde. dogum sonrasi kanama icin onu veriyorlar hastaneden.. Medikal parkta doguracaksan zaten bebege kiyafetini giydiriyorlar ozel hastanelerde. Siz yine de yaniniza bir takim alin. Biz iki takim aldik, ikisini de eve geri getirdik. Baska birsey almaya gerek yok. Benim cantada kremler, dis macunu ve fircasi, corap, ikiser ucer takim olmak uzere ben ve bebek icin elbiseler vardi, cikamadilar bile cantadan. Devlet hastanesinde ne olur bilmiyorum, ben de ozel hastanede dogurdum.
Sicakla ilgili en buyuk sorun, hamilelik odemi oldu bende. Sen tuzu simdiden kismaya basla derim ben, ayaklarim pompa ile sisirilmis gibiydi, uzerine basarken tabanlarim aciyordu haziran son iki ay. En onemli sey bolca su icmek, zaten tum hamilelik ve emzirme donemi boyunca surekli su icnem gerekecek.
Umarim sorunsuz saglikli dogurursun bebecigini..
 
Merhaba, ben demir ilacına 4. ayda sağlık ocağındaki hemşirenin artık başlamalısın demesiyle başladım. 6. ayda demir ilacının fazlasının da zararlı olabileceğini okudum. Sağlık ocağı hicbir test yapmadan başlattı oysa. Ben de demir ilacını bıraktım. Siz nasıl ne zaman başladınız demir damlasına? Test yapıldı mı? Kullanmayan var mı?
 
Merhaba Arkadaslar,
Hamileliğimden beri konuyu takip ediyorum anck hiç yazma sansım olmadı.
Kızım 7,5 aylık oldu benim de.
Yalnız emzirme konusunda cok sıkıntı yasadım. Kızım mamayı da reddediyor sütüm de artık cok yetersiz geliyor.
Kilosu da düşük zaten :KK43:(
Aranızda sütü bol olup sagmıs olan varsa sütanne arıyorum kızıma biraz kendini toparlaması için.
Cevremde sütünü çöpe atmış olanları duyunca çok üzülüyorum inanın.
Bir sütanne bulabilirsem coook duacı olacagım inanın..
Yardımınızı bekliyoruz kızımla.
Sevgiler...
 
Merhaba Arkadaslar,
Hamileliğimden beri konuyu takip ediyorum anck hiç yazma sansım olmadı.
Kızım 7,5 aylık oldu benim de.
Yalnız emzirme konusunda cok sıkıntı yasadım. Kızım mamayı da reddediyor sütüm de artık cok yetersiz geliyor.
Kilosu da düşük zaten :KK43:(
Aranızda sütü bol olup sagmıs olan varsa sütanne arıyorum kızıma biraz kendini toparlaması için.
Cevremde sütünü çöpe atmış olanları duyunca çok üzülüyorum inanın.
Bir sütanne bulabilirsem coook duacı olacagım inanın..
Yardımınızı bekliyoruz kızımla.
Sevgiler...

Benim sagdigim sutlerim var, dolapta bekliyor, onlari gonderebilirim. Nerede oturuyorsunuz? Biz istanbul tuzladayiz..
 
süt annelik ciddi bir şeydir.
aynı sütü içenler kardeş olur.
lütfen ciddiye alın ,çocuklarınız kardeş olacak ,bağları koparmayın; birbirinizden haberdar olun ,ilerde birbirleriyle evlenemezler çünkü ;bir gün bir yerlerde karşılaşırlarsa.
 
süt annelik ciddi bir şeydir.
aynı sütü içenler kardeş olur.
lütfen ciddiye alın ,çocuklarınız kardeş olacak ,bağları koparmayın; birbirinizden haberdar olun ,ilerde birbirleriyle evlenemezler çünkü ;bir gün bir yerlerde karşılaşırlarsa.

Tabiki aynı hassasiyeti bende gözetiyorum.
Çok ciddi bir iş sütannelik.
Teşekkürler dikkatiniz için.
 
Merhaba,
Ümraniye'de oturuyorum. Ne kadar sütünüz var?
Ayrıca, cocuklarımız kardes olacagı için tanısmak isterim sizinle.


Su anda hazirda yarim litre kadar var, iki hafta once 3-4 litresini verecek kimse bulamayip hastaneye yolladim :KK43: benim de sutum biraz azaldi, yeter mi bilmiyorum, isterseniz emzirmeyi de denerim. Hafta ici her gun gunduz saatlerinde gorusebiliriz. Arabam bozuldu aksi gibi gecen hafta, ben gelemem ama sizi her zaman beklerim.
Ayse.
 
Merhaba, ben demir ilacına 4. ayda sağlık ocağındaki hemşirenin artık başlamalısın demesiyle başladım. 6. ayda demir ilacının fazlasının da zararlı olabileceğini okudum. Sağlık ocağı hicbir test yapmadan başlattı oysa. Ben de demir ilacını bıraktım. Siz nasıl ne zaman başladınız demir damlasına? Test yapıldı mı? Kullanmayan var mı?

Biz 4. ayda basladik, kusma yapinca birakip 6. ayda tekrar basladik. Simdi sorun yok. Ama biz de test yapilmadan basladik, doktor teste gerek olmadigini soyledi. Saglik bakanligi oneriyormus 4. ayda baslanmasini. 7 damla ile baslatmisti 4 aylikken, simdi 9 damlaya (yaklasik 0,5 ml) ciktik.
 
Merhaba, ben demir ilacına 4. ayda sağlık ocağındaki hemşirenin artık başlamalısın demesiyle başladım. 6. ayda demir ilacının fazlasının da zararlı olabileceğini okudum. Sağlık ocağı hicbir test yapmadan başlattı oysa. Ben de demir ilacını bıraktım. Siz nasıl ne zaman başladınız demir damlasına? Test yapıldı mı? Kullanmayan var mı?

Tahlil yaptırdım demiri iyi çıktı ben de vermedim bebeğime hiç
 
kızım 8. ayına girdi.. çok huzuluyuz.. sakin bir kızım var.. doğum gününe 4 ay var ama ben şimdiden ne yapayım diye düşünüyorum fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim...
 
Merhaba, ben demir ilacına 4. ayda sağlık ocağındaki hemşirenin artık başlamalısın demesiyle başladım. 6. ayda demir ilacının fazlasının da zararlı olabileceğini okudum. Sağlık ocağı hicbir test yapmadan başlattı oysa. Ben de demir ilacını bıraktım. Siz nasıl ne zaman başladınız demir damlasına? Test yapıldı mı? Kullanmayan var mı?

merhaba benim oglumda 7 aylık oldu demir ilacı verdiğimde kusuyor. Hergün düzenli pekmez ve haftada 3 kere yumurta sarısı veriyorum bebegime zorla ilaç vermek istemiyorum .Doktorumuz zorla verme dedi.Gıda yoluyla alması bence daha iyi.
 
arkadslar benim bebegimde temmuz2012 dogumlu size sormak istedigim bosey var sizin bebekleriniz 2ayaklarinada tam basiyormu??benimki bir ayagina tam basiyor ama diger ayagina parmak ucuna basiyor ortopedist bizi cok korkuttu yarin norolog a gitcez :KK43:
 
arkadslar benim bebegimde temmuz2012 dogumlu size sormak istedigim bosey var sizin bebekleriniz 2ayaklarinada tam basiyormu??benimki bir ayagina tam basiyor ama diger ayagina parmak ucuna basiyor ortopedist bizi cok korkuttu yarin norolog a gitcez :KK43:

ben bi farklılık farketmedim. ikisine de basıyor..
ortopedist sana ne dedi ki, böyle tedirgin oldun? böyle bi bi teşhis için erken değil mi?:44:
 
Kızlar bebişlerinizin kilosu boyu nasıl neler verıyorsunuz benım bebeğim 16 temmuzda dogdu alttan dişleri çıkmaya başladı baba anne dede diyor arada başka seslerde çıkarıyor sizin bebişler neler dıyor
 
X