İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

bende güvenderin 2. sınıf setini aldım ama sadece matematik kitabını yaptırıyorum. kızım artık 1. sınıf matematik yapmak istemiyor...
 
Bugün şehire geldim kızlar, kitaplar yazlıkta. Sayfalarına bakar yazarım bi ara.

Evet seymosberra, minnakım haklı artık bayıyor bizimkileri. Ben de tam pekişsin diye en iyi yayınları en sona saklamıştım, anca sıra geldi. Bugün yine dayanamadım, kırtasiyeye girdim ve bir adet 2. Sınıf denemedi aldım. Sadece merak ediyorum hiç 2. Sınıf konusu görmeden kaç net yapabiliyor diye. Bir ara bunu yaptıracam.
Kitap okumaya devem bu arada...
 
Benm kızıma karne günü gaz verincee , yaz tatili boyunca 20 kıtabı zor okuttuk. Zaten 1.sınıfta en cok okuyan bendım deıd ve inadıyla mahvetti bizi. Şuan yazlıktalar. Artık okumayla başa cıkmaktansa çarpım tablosuna geçtik. Şuan 4 leri ezberliyor. Çarpım tablosu için geç mi erkenmi arkadaşlar ?
 
Ca

Canım erken değil ancak bir çok öğretmen arkadaşıma sırduğumua göre ezber yöntemi yanlış diyorlar. Bunun yerine ikişet, üçer, dörder, beşer... Ritmik saymayı öğretin zaten ezberlemiş olurlar dediler.
Ben de öyle yapıyorum şimdilik.
 
Okuduğumuz ve çözdüğümüz kitaplara baktım kızlar.
Okuduğu kitaplar:
300 sayfalık bir kitap
276 sayfalık bir kitap
270 sayfalık bir kitap
80 sayfalık bir kitap.
Test ve tatil kitaplarına gelince:
1- 1374 soru ve 365 sayfadan oluşan tudem soru bankası
2- 95 sayfalık afg yayıncılığın dilbilgisi kitabı
3- fora yayıncılığın 3 dergi ve bir de yaprak testlerden oluşan tatil seti (devam ediyoruz hala)
4- batu yayıncılığın soru bankası ( beğenmedim)
5- tudem in tatil seti. 12 haftaya bölünmüş, fasikül olarak ilerliyoruz.
6- çözüm yayıncılığın inglizce test kitabı ( oğlum 2 yıl kreşte ciddi bir inglizce eğitimi aldığı için çok ilerde)
7- yıldız yayıncılığın soru bankası 300 sayfa (okulun sın haftadı başlamıştık)
8- şu an da güven der in soru bankası bitmek üzere.

Okuma kitaplarının yanında bu test ve tatil kitapları da okuma olarak sayılırsa ki bence sayılmalı, bayağı okumuş olduk bu yaz.
Bu arada yazarken fark ettim, epey olmuş ya, maşaallah oğluşuma
 
Günaydın kızlar.
Biz tatilde dersleri çok programlı yapamadık. Ama hergün 4 ilem bir problem ve 15 sayfalık bir kitap okuduk mutlaka. Özetlerini ve 5n1k sorularını yaptık. Birde 2. sınıf ingilizcesini öğrettim
Çok sıkmak istemedim. Sürekli bir ders programının içine sokmadım. Daha çok oyun daha çok eğlenceli temali bir yaz geçiriyorum.
 
benim kızım 40 sayfalık 28 kitap okudu. siz kaçar sayfalık okutuyorsunuz

Bizim okuduğumuz kitapların sayfa sayısı 16-40 arası değişiyor
Öğretmenin tavsiye ettiği kitaplar vardı onlardan okuduk. Zambak tatil seti 8.fasiküldeyiz 10 fasikül zaten. Her fasikülde bir hayat bilgisi bir Türkçe bir Matematik testi var bunların dışında yazma, boyama, fark bulma gibi bölümlerde var
 
Kızlar. mşlh.size.. Oğlum zaten dersten nefret ediyor:))) 1 Yaz tatili kitabı ve bir soru bankası yaprak test olanlardan bitirdi. Hergün yaz dediğim günlüğü 3 günde bir ancak yazdı. 5-6 tane DÜT-DÜT, ÇUF.ÇUF vs kitaplardan okudu. Bir de 15 adet normal hikaye kitabı 20-30 sayfalık olanlardan okudu. Bunun dışında bol bol uyudu, oynadı, yüzdü.. Kuran öğrendi, dua ezberledi..
 
Kızlar iyice azaldı zamanımız, tatil bitiyor. Okul alışverişi heyecanı sardı şimdiden beni. Bu arada benim tatilim de bitiyor, pazartesi bizlere okul başlıyor, seminer dönemi...
 
Kızlar iyice azaldı zamanımız, tatil bitiyor. Okul alışverişi heyecanı sardı şimdiden beni. Bu arada benim tatilim de bitiyor, pazartesi bizlere okul başlıyor, seminer dönemi...
evet malesef tatil bitiyor.yarin tarsusa donuyorum. Maşallah ne kadar heyacanlisiniz yeni donem icin. bende nedense hic heyecan yok. kizimda da yok malesef. gecen gun okula gitmek istemiyorum dedi. bu dusuncesine cok uzuldum.
ok
 
evet malesef tatil bitiyor.yarin tarsusa donuyorum. Maşallah ne kadar heyacanlisiniz yeni donem icin. bende nedense hic heyecan yok. kizimda da yok malesef. gecen gun okula gitmek istemiyorum dedi. bu dusuncesine cok uzuldum.
ok

Üzülme lütfen canım, umarım senin yavrunda sever okulu. Sevdirecek, heyecanlandıracak şeyler denesen acaba nasıl olur? Mesela yeni çantanı ne renk istersin, mataran nasıl olsun, ciltlerini hangi desenli alalım gibi...
 
Ya kızlar bu arada bi sorunumuz var. Oğlumun okulu sadece ilkokula dönüştürüldü. Bu yüzden mevcutlar azalacakmış. Bu çok güzel tabi de, yeni gelen 1. Sınıflar için olsaydı sadece. Mevcut sınıflarda bölünecekmiş, yani oğlumun sınıfı da. Bu bölünme neye göre olacak diye merak ederken, duyumlarım şu yönde: mevcutlar 30 a sabitlenip geri kalan kaç kişiyse kura ile başka sınıfa gönderilecek. Bizim sınıf karne günü giden tayincilerle 36 ya düşmüştü. Yani 6 kişi kura ile başka sınıfa gidecek.
Tabi bu gerçek bir kura mı olacak yoksa torpil olacak mı göreceğiz!! Kura olsa oğlum şansı çok bol biri, ev kurasını falan da ona çektirmiştik. Şansına güveniyorum.
Yani 2. Sınıf olduk ama geçen yılın heyecanı gibi bu sene de başlangıcımız
 
kızım küçükken çok sosyal biriydi. şimdi ise samimi bşr arkadaş edinemiyor. maşallah başarı olarak iyi. öğretmeni çok memnun. ama o, sınıfında arkadaşlarının kendinden daha iyi olacağı düşüncesiyle okula gitmek istemediğini söylüyor. öğretmen en çok matematik problemi çözene hediye vereceğini söylemişti. ya arkadaşlarım benden çok yaptılarsa hediyeyi onlar alırsa diyor. ama bunun için bir çabası da yok. armut piş, ağzıma düş...ders çalışma, kitap okuma deyince hemen canı sıkılıyor. aşırı derecede televizyon ve tablet meraklısı. ya ders çalışmayı sevdirmem için ne yapmam lazım....?
 
sınıfı değişmez inş.(tabi memnunsanız) ben şahsen öğretmenin değişmesini istemem. sınıf mevcudunun azalması güzel olmuş. kura meselesine gelince inşallah adaletli olurlar. ama her ne kadar kura deselerde işin içinde bişeyler dönüyor. Allah hakkınızda hayırlısını versin
 
Sağol canım, bakalım neler olacak.

Belki çok abartılı bulacaksın ama bebekliğinden itibaren tv, pc ve benzeri şeyleri ya izletmedim ya da yaşı büyüyünce çok kısıtlı izlettim. Böylece bağımlı olmadı. Pc yi zaten hiç elletmedim. Ne kadar geç bilse o kadar iyi. Tableti ara ara alıyor, futbola çok düşkün olduğu için sadece fifa oynuyo ama çok az, bazen de aynı oyunu tlfonumda oynuyor. Ve inan tableti 4 yıl önce almıştım, ne kızım ne oğlum asla izinsiz ellerini sürmüyorlar. Çünkü ilk günden bu cihazı kendime aldığımı ve çocukların ara sıra oyun oynayabileceğini anlattım.
Çok şükür sıkıntı yok. Bence sende ceza koy, kısıtla. Belli bir sürenin dışına çıkarsa ceza alacağını söyle, zararlarını anlat.
 
Merhabalaaar
Artık ikinci sınıf olduk. Bizim kitap kırtasiye listesi belli ve 600 tl tutuyor.
Benim oğlum okulumu özledim diyor
Şimdiye kadar 51 kitap okuduk ve zambak yaz tatili setini bitirdik. Kitap okumaya devam.
Bu sene çanta almayacam geçen seneki ile gitsin, formayı yenilerim en azından yedek alırım, eşofmanları soldu yıkanmaktan.
 
Maşaallah oğluşuna canım. 600 tl lik listeyi merak ettim canım!! Özel okulda mısınız? Bir de bu tarihte nasıl belli oldu? Öğretmeniniz mi aradı?
Ben çanta işini haziran-temmuz ayında hallediyorum, çünkü en ycuz aylar o aylar. Bu sene de temmuz da aldım, adidas n messi çantasını istedi oğlum, futbola aşık çünkü. Çok uyguna aldım ykm den, 60 tl idi. Diğer alışverişi de yaparız artık
 
Bizimki özel okul, okulun anlaştığı kırtasiye var internet satış sitesine girip okulu seçip t.c. kimlik girince liste çıkıyor. Okuldan mesaj geldi kitap kırtasiye satışta diye
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…