2013 Aralık annelerinin doğum hikayeleri...

göz

çok güzel kolay espirili harika bir doğum olmuş. bazı anlarında okurken ağladım güldüm. tebrik ederim arkadaşım. Allah Aras'ı sizlere bağışlasın :) Bİr daha hastalı elem dert vermesin. Gelmiş geçmiş olsun. sütün ve neşen bol olsun :)

Bebeğimin adı: Sabri
Doğum şeklim: Epidural sezeryan
Doğum Haftası: 35+4
Doğum kilosu: 2900
Doğum boyu:47 cm
Doğum Tarihi: 03.12.13

17 gün sonra düzenimizi yavaş yavaş oturttuktan sonra ben de doğum hikayemi paylaşmak istedim. bebeğimin beklenen doğum tarihi 25 aralık civarı iken oğlum dayanamadı ve 3 hafta önce yuvamıza geldi. en son kontrollümüz de hersey normaldi. doğumum normal gözüküyordu. 3 aralıkta doktorumuzda kontrolümüz vardı. ben de bu nedenle hem de doğum yaklaşıyor diye 2 aralık pazartesi kendimi temizliğe giriştim. ne olur ne olmaz dedim. kuaförde işim biraz uzadı akşamüzeri eve geldiğimde ben de grip olmuş gibi üşüme titreme ve halsizlik oluştu. yattım dinlendim. ama daha sonra kasılmalarım başladı. önce umursamadım çünkü son iki haftadır kasılmalarım vardı. ama süresi uzayınca ben de dakika tuttum 12 dakikada bir gelmeye başladı. doktorumuzu aradık. hemen hastahaneye çağırdı. 4 saat nst ye bağlandım, gözlem altında kaldım. Açılmam varmı diye bakıldı, ama bir cm bile yoktu. Akşam 11 gibi evimize geldik. Annemleri eve gönderdim. Çünkü kendimi iyi hissediyordum.
Gece saat 4'te mide bulantısı ile uyandım. Ve saat 6'ya kadar deli gibi kustum. Doktorumuzu aradık ve bizi hastahaneye tekrar çağırdı. Bu sefer yatış verdi. Tekrar nstye bağlandım. Açılmama bakıldı hiç bir şey yoktu. Sevgili ebemiz ayrıca eliyle sürekli takip etti. Bu sırada doktorumun bir sezeryan ve bır normal doğumu vardı. O sırada sezeryana girdi. Karşı oda hamiş bir arkadaşta normal doğum için açılma bekliyordu. Biz de eşimle ne güzel bebekleri ile evlerine dönücekler diyorduk.
Doktorum sezeryandan çıktı, ebemiz başımdan ayrılmıyordu, elleriyle sürekli bişiler yapıyordu. bir sorun vardı ama bana kimse belli etmiyordu. Doktorum geldi bir yarım saatte o bekledi başımda takip etti. Bir den hemen sezeryana giriyoruz dendi. Bebeğimin kalp atışları yaklaşık yarım saattir 60 a düşmüş. doktorum riske atamam dedi. Bulunduğumuz hastahane güzeldi ama erken doğum için daha donanımlı olan başka bir hastahneye Egepol Hastahanesine acilen ambulansla transfer edildim. O yol nasıl geçti ne oluyor inanın anlamadım. Ne korkuyordum ne gülüyordum hiç bir şey hissetiyordum. Sadece bildiğim tüm duaları okuyup Allahıma bebeğime bişi olmasın diye yalvarıyordum. Bi yandan da bana bişi olursa heralde babam gelir onu görürüm diye düşünüp ne olucak dye bekliyordum. Bu arada babamı yeni kaybettim o yüzden.
Hastahaneye ulaştık ve ben hemen ameliyathaneye aldılar. Herkes çok güzel karşıladı. Hoşgeldin Özge diyip beni apar topar hazırlamaya başladılar. Ameliyathane kapısına sadece annem ve eşim gelebilmişti. kimseyle vedalaşamdım. Eşim öptü annem öptü. Ağlıyorlardı. Ben şoktaydım. Ağlayamıyrdum. kafamda ne olucak düşüncesi ve herkes için güçlü olmam gerektiğiydi.
Ameliyathane de epiduralim yapıldı. Sevgili doktorum geldi ve doğum başladı. Ancak ben de titreme başladı. Bir türlü engel olamıyordum. Başımda ki hemşire e doktorum benle sürekli konuşup anlatıyorlardı. Ben karnım yarılırken bebeğe ulaşmaya çalışırken yapılan işlemlerin hiç birini hissetmedim. Sadece bir an öne bebeğimin sesini duymak istyordum. zaman geçiyor ama bebeğim daha çıkıyordu. O sırada artık dayanamadım ve tansiyonum düştü gözlerim karardı. kusmaya başladım. ağlıyordum bebeğim öldü demi ağlıyordum. Sonra uyudum. Meğersem sakinleştirici yapmışlar, çünkü kollarımı çırpmaya kafamı kaldırmaya çalışıyormuşum. Gözlerimi açtım doktorum besmele çekip hadi bebeğim hadi bebeğim ağla diyordu. yine uyudum. Sonra bana seslendiler burnumun dibinde bana bakan bişi bi bebek vardı. o mu dedim. bu o mu benim oğlum mu benim dedim. Evet dediler. boynuma soktular kokladım öptüm. Ameliyatta olduğumu unuttum ellerimle almak istedim bebeğimi. kollarım bağlıydı, çırpınmaya başlayınca beni takrar uyuttular. uyandığımda ameliyathaneden çıkmak için hazırlıyorlardı.
ameliyathaneden çıktığımda tüm sevdiklerim ailem canım eşim herkes ordaydı. odaya geldim herkes tepemde pervaneydi. ama bebeğim yoktu. Yoğun bakıma almışlar ve gözlem altında kalıcakmış. Saatler geçti hala getirmediler. eşimi sürekli gönderiyordum git sor git sor diye. En son artık öldümü dedim bana söylemiyorrunuz dedim başladım ağlamaya. beni zor sakinleştirdiler ve bebeğimi sonunda getirdiler. Allahım güzel Allahım o nasıl bir duygudur. Benim oğlum bitanem gerçek aşkım kollarımdaydı. bana bakıyordu. Tarifi mümkün olmayan anlar bunlar. Emzirmek için ebelerimiz geldi. Sütüm geldi bebeğim memeyi hemen kavradı. Küvezde kalmamış sadece 6 saat gözlem altında tutmuşlar. çok şükür hiç bir sorunu çıkmadı oğlumun.
Doktorum açıklama yaptı. uzun süren bir sezeryan olmuş. bebeğim tekrar yukarıya dönmüş ellerini yukarıya mideme kaldırıp yerleştirmiş. ve boynuna Kordonu dolanmış. Zor çıkmış. Doktorum zarar vermemek için çok uğraşmış. bu nedenle uzun br sezeryan olmuş. Ama Allahıma çok şükür çok iyi. Sevgili doktorum zamanlamasını herşeyini mükemmel ayarlamış. Allah ondan razı olsun. Onu seçtiğimiz için eşimle tekrar şükrettik.
Ertesi gün evmize geldik. Herşey güzel. Emiyoruz uyuyoruz. Şimdilik aşkım oğlumun bir eziyeti yok. Allahıma binlerce şükürler olsun. Ona baktıkça hala ağlıyorum, Allahım herkesi evlat sahibi olmayı nasip etsin. Kimseye aratmasın. Ve herkesin ama herkesin bebeğini korusun Allahım sağlık versin huzru mutluluk versin.
Bizim hikayemiz böyle arkadaşlarım. Allah herkese hayırlı doğumlar sağlıklı evlatlar versin :)

canımm çok teşekkür ederim :)

zor bi doğum olmuş canımm ama mutlu sonla bitmiiş hikayeniz Rabbim yavrunu sana bağışlasın güle güle büyüt inş :))

canım 3900 müş bebeğin ve normal doğurmuşsunn ay ne kadar sevndm benmkiyle aynı kiloda diye.. kime sorsam sezeryan ol çok iri bebek dio doktrda sen karar vericen dio.. cmtsye kadar bekllicem bakalım geçenhafta 3800 dü..gerçi 4 ü geçme durumu da var.. doktorun çatı muayensini doğum esnasında mı yaptı? bir de ilk bebeğin mi onu sorucam..son bi soru : kaçıncı haftadaydın .. benim 39 artı 1 bugün

bana 3700 diyordu 3700 oldu yalnız onu bilesin.
sen kimseye sorma millete ne.dr una danış et...sorarsan bilmişlik taslayan çok olur
bu benim ilk bebeğim..38+2 de doğum yaptım.
çatımı dr um sabah gelir gelmez kontrol etti cnm. 2,5 da suym geldi dr umda 7 gibi geldi .geldiğinde hemen çatıma baktı.çatın çok iyi dedi.inşallah senin de öyledir.
Allah hakkında hayrlısını versin cnm.
bak ben norml diye tutturdum ,bebeğim doğumda enfeksion kaptı yattı yoğun bakımda,çıktık eve geldik bu sefer yoğun bakımda hastalık kapmış bronşit oluş belki de gene yatıracaklar inşallah yatırmazlar da....

yani diyeceğim hep hayırlısı diye dua et cnm arkadaşım..sezeryandanda korkma..hepsinin iyisi de kötüsü de var

Kizlar bebisleriniz hickiriyomu
Benim37+ 1 de oldu dogum hickiriyo cok uzuluyorum
Bi de gozleri sasi gibi bakio bazen
Dr lar normal dedi
Hatta kardesim goz doktoru ama kimseye guvenemiyorum
Cok zor kavustum kizima birsey olcak diye aklim cikiyor

çatı muayenesi etmedi işte belki benim de seninki gibidir inş.:) doktr 4 ün üstünü göze alıosan bekle normal doğumu dedi ve topu bana attı.. yarın muayene var açıkça fikriin söylesin hem sorucam muayene yapıcak mısınız diye.. galba benmki doğumda yapıo onu ama içimde kalmasın..yarın da en az 4 çıkıcak gibi gelio bebek .. off dün gece resmen bekledm wc ye sık sık çıktım bişi gelşirse die :) ama gelmio benmki inatçı çıktı 39 3 olucam yarın .. amin canım sağlıklı olsunlarda sezeryan da olurum nolcak.. bebeğine de allah bir an önce sağlık versin iyileşsin hemen..

benim bebeğimde öyle canım şaşı gibi bakması normalmiş korkma yani

Boy:50 cm
Kilo:3,55
Muhammed erenim
30 kasim cumartesi esimle markete gittik son rutuslari yapalim evimizi temizleyelim 6 aralik cumaya bekliyoruz bebegimizi son kontrolede gittik doktorum henuz agrilarin yok erken gelmez dedi ve hafta sonuda sehir disinda olacagini soyledi bende ya ai yokken dogum olursa dedim yok olmaz dedi, doktor bey siz yokken dogururum diyorum yok diyor hala neyse bende 38 de cati muayenesi oldum ebe bana iyi dedi doktorumu aris yok bu normal doguramaz kendini kasiyo diye laf etmis doktorumda muayene etmek istedi tamam dedim ama normal dogumda kararliyim normal olacak o ebede gorecek dedim tabi son anda bisy olursa sezaryen dedik doktorum gitti bende rahat bi sekilde gezmeye hala devam ediyorum 9ay boyunca hic oturmadim ama 7 aylikken nemruta bile gittim dusunun daha neler neler son gun marketteuiz nasil belim agriyo esime diyorum ki sen gez eve gidelim cok yoruldum diyodum ben bu arada ailemden uzaktayim kimse yok annemde doguma yakin gelecek sonrasinda fazla kalacakti pazartesiye bilet almistik neyse eve geldik guzel yemegimizi falan yedik gece 11 annemle konusuyoruz cantani falan hazirla diyorum ne olur ne olmaz kapattik tlf nu lavaboya gittim nisanim gelmis bi panik oldum elim ayagim titredi esime soyledim hemen doktoru aradik adam istanbulda gelmesi mumkun degil diyorumki ben size demistim siz yokken ya dogum olursa diye siz gelene kadar dogmaz diyorum oda yok hastaneye git dogar diyo bu arada annemi aradim gel hemen diye kayseriden elaziya her dk araba yok gece 12 ue zor yer bulmus 1 saat icinde bindi otobuse 7 saat suruyo bu arada biz hastameye gidiyoruz bi arkadasim yeni dogan hemsiresi onuda aldi gece 1 evide temizledik o saatte ben lavabo falan fircalidim bide bende bi stres nobetci doktor yada ebe girecek cati muayeneside iyi degildi sansima o ebeymis nobetcide bi hemsire ayarladik yapti muayeneyi normal olur dedi rahatladim evde sancimi cekmek istitorim dedim kagit imzalayip ciktimhastaneden doktor yok zaten bi de baya bilindik ozel bi hastane dusunmeye basladik doguma kim girecek diye mecbur o kazulet hemsireye kaldik diyede stres var 2 cm aciklikla eve geldim sabaha kadar guzelce uyudum hic agrimda olmadi annemde sabah 6 da indi kahvalti hazirladik yemek yiyoruz nasil acim ama sonra bulantiyla butun yediklerom gitti bu arada aksdan fatma anamizin eli ni attim suya yavas yavas aciliyo bende yudum yudum iciyorum hurma yiyorum summu sebile yessera diye okuyorum kolay dogum icin mis.agrilarim oglen 12 kadar son hazirliklari yaptik komsum falan geldi evi susledik 1 de sancilarimi artik 10 dk hissetmeye basladim ve annem esim arkadasim gittik hastaneye ben hala ebe dogum mu baska doktormu karar veremedim bu arafa yatisim yapildi 4 cm olmus ama ben geziyorim hastanede oturmuyorum hic o arada Allahimin eli degdi kulum benden ostiyor dedi hamile oldugumu ogrendigim andan itibaren bi doktor vardi istedigim baska sehire gitmisti 35 haftada gelince artik doktorimu degistirmek istemedigim icin kendi doktorumla devam ettim baktim ebru hanim orda muayene etmesini rica ettim doktorumun olmadigini anlattim sagolsun tamam dedi gittok dogum odasina 7 cm aciklik var dedi ve ben coeli okadar hafiftoki korkma annem diye konusuyodu cok rahatlamistim onceki yasadigom muayeneyi anlattim yok dedi rahat dogum yaparsin dedi dogumuma girmesini rica ettim kabul etti ki pazar gunu tesadufen ugramis kul sikismayinca hizir yetismezmis diye nasil rahatladim tabi sancilari artik iyi hissetmeye basladim nst talili doktorum yanda 8,9. 10 cm olana kadar 2 saat gecti zordu ama dayanilmicak kadar degil bu arada acayip acim ve col uykum geliyor ruya ya daliyo gibisin ama siddetli bi sanciyla ne oluyo diyosun 9 cm olunca doktorum gel gidelim dedi bu arada bebegim kakasini yapmis biraz suyumuda patlatti altimda bez yari uyanik yari baygin ciktim catala arkadasim yanimda ben surelli allahim yardim et diyorum arkadasim bizede dua et diyor doktorum guzel ikin diyor olmuyo doguriyorum diyorum olacak bak saclari burda hadi annem biraz daha diyo bende tut kafayi cek diyorum mutis bisey ama her anini bilitosun yasiyosun en sonunda doktor biraz karnina basin demis anam onlar azicik dokununca bende guzel ikininca hop diye cikti bi baktim hemsirenin kucaginda kar gibi dunyalar guzeli oglum giyimmeye gidiyo 15 dk surdu 17:17 de dogdu herkez yanimda bana dikis atiliyo ne kesiyi hissettim ne igneyi ne dikisi gamzeye diyorum ki bi tane bakiym bende doktor biseyler anlatiyor benim gözüm minigim de ama bir usudum titrememe engel olamiyorum hemsire giydirdi picamami aldim emzirdim hemende tuttu acmis gozlerini bana bakiyo kucugum sonra odamiza coktik hala inanamiyosun bu benimmi diye birden hayatin sifirdan basliyo yeni bi sayfa 3kisi allahim herkese tum isteyenlere nasip etsin ne arkadasim gamze nin ne doktorum ebru nun ne annemin ne esimin hakkini odeyemem iste benimde erenimle 39 hafta 2 gunun ardindan bulusup koklasmamiz yenibi hayata baslamamizin hikayesi boyle umarim sıkılmadan okursunuz bi dip not normal dogum mutis bisey bir daha doğum yapsam yine noal derim allah yardimci niz olsun

cnm bir önceki esaja yanlış yazmışım 3700 dedi 3900 doğdu.sen ne yaptın??
yakip eedemedim burayı dğum oldu mu

doğum şeklim normal doğumla başlayan acil sezeryan
hamileler de okuyacak bunları diye çok uzun uzun kötü hikayeler yazmanın doğru olmadığını düşünüyorum. çok uzuuun süren sancı sürecinden sonra ( 1 gün sonra) sabah sezeryana alındım. size tavsiyem 5-6 saatten fazla açılmanızın olmaması durumunda normalde ısrarcı olmamanızdır. açılma olsa dahi bebeğiniz gelmeyebiliyor zaten.:18:
ama şunu söylemeden geçemiyeceğim ben buradan ( kk) da çok gaza gelmiştim açıkçası normal doğum konusunda bu yüzden ısrarcı oldum. sezeryan olanların anlattıklarından çok korktum. ancak hiç bir acı çektiğim sancılarda yaşadıklarımı tarif edemez. bebeğim kanala sıkıştığı için hayati tehlike atlattı. şimdi iyiyiz allaha binlerce şükür. sezeryandan da hiç korkmayın ertesi gün ayaklanmıştım ama bebeğimin gözlem altında tutulması gerekti. doğum sonrası dikiş acısı filan duymayacaksınız çünkü her şeyden daha önemli olan tek şey olucak bebeğinizzz ona süt veremediğim için kahroldum 3 gün sıvı kaybetti çok dikiş mikiş acı filan uçtuuu gitti ...
hayatın anlamı artık bebeğimmm ve onu büyütme arzusu
hepinize kolay doğumlar diliyor anne olmanın harikalığına bir an önce kavuşmanızı temenni ediyorum kızlar...

slm kızlarr..
uzun zamandır yazamıyordum. daha doğrusu doğum iznine ayrıldım pc başında olmuyorum diye yazamadım ama takipteydim hep daha doğrusu doğurana kadar. 1 aralıkta ben de anne oldum. doğum hikayemi anlatayım.

30 kasım günü sabah adet sancısı gibi sancılarım vardı. eşime söyledim işe git dedim. acil olursa ararım seni dedim. saolsun annemde yanımdaydı zaten. diyorum sancım var annemde nasıl sancı bu kahveni içiyorsun benle yaprak sarıyorsun:)))
dedim bilmem ilk doğum olduğu için anlamıyorum. neyse akşam düzenli geldi sancılar hastanenin yolunu tuttuk acilden giriş yaptık.
doğum katına çıktı ebe kontrol etti. bu arada sabahtan akşama kadar da nişanım geldi. pıhtılar halinde kan geldi hep. hatta ebe muayene ederken eline de geliyordu. dedi ki açılma falan yok doğumda yok git sen dedi. kanamada devam edebilir dedi. neyse çıkarken doğum yapanların çığlıklarını duydum sancım zaten kaçtı ve çok korktum. normali ben zor yaparım diye diye geldim eve.

sancım iyice arttı evde artık annem ve eşim ürkmesin diye yorganın altına girip çığlık atıyordum. dayanamadım eşimi uyandırdım ve tekrar gittik hastaneye. ebe bişey yok yine git dedi gene geldik eve. ben sabah 4 e kadar sancı çektim artık 5 dk bir geliyordu. eşim sinirlendi ne biçim hastane bu gidelim geri dedi. geldik hastaneye. salak ebe yine boşa geldin 1 cm açılma var napcaz ki dedi. eşim kızınca yatış verdi. sonrada dr olsa seni yollar eve deyip psikolojimi bozdu. sabah dr gelecek mi diyorum bir pazarı var adamın onuda buramı gelsin diyor. dedim eyvah dr da bu zihniyettedir ben kesin çatlar ölürüm. bu saatten sonra hiçbir dr beni kabul etmez ve pazar günü.

neyse 14 saat sancı çektim artık çığlık çığlığa kadın muayene etti açılmaz bu 1 cm dedi ve evine gitti. diğer ebe daha beter muayeneye gerek bile duymuyor. dedim akşama olur mu bu kadar çektim az daha dayanayım. belli olmaz dedi yarına da olabilir. dedim ki çağır doktoru sezeryan olcam ben. öyle kafana göre olamazsın dr karar verir deyip gitti. hüngür hüngür ağladım(
eşim üzülüyor annem üzülüyor. sezeryan olmamı istemiyorlar o kadar sancı çektim diye. sonra dr geldi muayene etti sezeryana gerek yok çatın çok müsait bebek de küçük sen çok rahat doğurursun dedi. sancı içinse dayanamaman epidüral yapalım. tamam dedim gözlerim gülücük dağıtmaya başladı sancılar arasında ve açılmam 3 cm olmuş salak ebeler söylemiyor(

epidüralden sonra sancıları çok daha kolay atlattım ve 4 saat daha bekledikten sonra doğuma aldılar beni.
ıkınamadım bir türlü daha doğrusu yetersiz ıkındım. dr a dedim ki yete ben doğuramıcam al bebeği. doktorumdan Allah razı olsun dedi ki olacak ben seni doğurturum. hep motive etti beni. herkesin ilk doğumu böyle korkma diye diye. sonra benden izizn istedi kesi atmak için ben de hemen kabul ettim kesiyi attı 5 dk sonra karnımın üzerine bişey fırlattı şok oldum ben. dedi dokun bebeğin senin:)) nasıl benim mi bu şimdi dedim. ewt senin dokun ona dedi. korkarak dokundum ağlamadı hiç oğluşuö sadece bana baktı. Rabbim herkese yaşatsın inş. sağlıklı mı diye sordum ewt dediler o an her şey bitti zaten..off çok yazıdm kusurama bakmayın kızlar. zor oldu ama anladım ki dr çok önemli.18 saat sancı ardından bebğimle kavuştuk birbirimize. darısı da size en kolay şekilde inş.

bebğim 39 haftalık doğdu. kilosu dr 3 civarında dedi. 3.300 gr 51 cm olarak doğdu.
64 kilo ile hamile kaldım
75 le doğuma gittim. 3 gün sonunda 69 kiloyum.
5 tane de içte dikişim var.
bunları hep merak ederdim:))

bende 18 aralıkda sezeryanla dogum yaptım
12 saat normal sancı çektim 8 cm açılmam vardı ama sabah dr vardiyası değişti ve gelen drlar beni sezeryana aldılar bebek büyük çatın dar dediler ve erken ıkındıgım için bebegin kafası küçük bi ödem olmuş bide idrar kesem zedelenmiş sezeryanda kesemide diktiler 4 cm lik yırtık varmış dolayısıyla 1 hafta hastde kaldım sonda takıldı bana bebeğim 1 günlükken sarılık oldu 2 gün foto terapi aldı
yani anlıcanız baya bi sıkıntı çektim ama hepsi geçti allah sabrını gücünü verdi
şimdi tosunum 40 mevlüdü için hazırlık yapıyorum rabbime şükürler olsun sag saglim dünyaya geldi minik kuşum

bende artık yazayım anca vakit buluyorum

doğum şekli: sipinal sezeryan
doğum tarihi: 18 aralık
kızım 3250 gr 57cm doğdu
sabah erkenden hastaneye gittik güle oynaya artık kızımı kucağıma alacaktım
ameliyat öncesi kontroller falan geldi benim en çok korktuğum sonda işineee :18: dedim uyuşturduktan sonra taksanız hemşire sen bilirsin ama ameliyathane kalabalık birde uyanık olacaksın bence ben takayım dedi tuvaletim var gidip geleyim öyle dedim hayır dedi daha iyi gel dedi
yattım hakkaten hiç hissetmedim mesane doluyken hissedilmiyormuş aklınızda olsun
aldılar beni sedyeye ben elimde sonda torbasını sallıyorum tesbih gibi eşim gülüyor gözleri dolu dolu
dedim birazdan yanındayım benden önce kızım gelecek oğlumun sarısna lacivert unutma ( oğlum öyle diyor kardeşine sarıma lacivert oldu diyor )
neyse girdik ameliyathaneye doktorum hemşireler anestezi uzmanı 2 tane baya kalabalık hafiften tırstım açıkçası
sonra müziği açtı doktorum anestezi uzmanı sipinali yaptı oda ne benim sağ bacak iptal herkeste bir telaş hemen geri çektiler
tabi ben bağırdım ortalığı birbirine kattım bide kızıyorum üstüne
hani hissedilmiyordu buuuu
brayı çok uzatmıcam ama siz siz olun anestezi uzmanınızı iyi seçin hatta doktoru bırakın onu araştırın okadar yani
anestezi sonrası güle eğlene bir ameliyat geçti arada bei hafiften uyutmuşlar sonra anladım eşim anllattı ben yarım saat sanarken 2 saat kalmışım ameliyatta ama inananın ne zaman uyudum ne zaman uyandım hatırlamıyorum ben sanki hep uyanıktım
zaten ogün olan en zor ameliyat benmişim doktorlar aralarında konuşurken eşim duymuş
kızımı bana gösterdikleri an inanılmazdı herşeye değerdi uyanık olmalıymış insan dedim ilk doğumda genel olmuştum ikincisinde iyiki uyanıkmışım dedim
pamuk gibi bir kız böcek gözleriyle bana bakıyordu böcek diyorum çünkü öyle iri gözleri vardıki beyazı görünmüyordu
sonrası zaten anlatılmaz yaşanır
rabbim erkesin evladını bağışlasın
kızım uyanmasa anlatılacak çok şey var ama arkası yarın gibi kalsın okuyan isteyen herkese nasip etsin rabbim

cnm bir önceki esaja yanlış yazmışım 3700 dedi 3900 doğdu.sen ne yaptın??
yakip eedemedim burayı dğum oldu mu

4250 dedi 2 gün sonra 4450 doğudu..spinal oldum .. iyi ki diyorum kafa çevresi 37.5 38 oldu.. 2 gün ağrılarım çoktu özellikle yürürken ve wc de ama iyilştk çok şükür

bende anlatayım nasıl zorla doğum yaptıırldığımı.bu benim ikinci doğumum kolay olur dediler ama nerde..zorla doğurttular beni hemde 3 saat içinde..16 aralık gece 3 gibi suyum geldi..ağrılarımı bekledim 5 e kadar ama tık yok suyum daha ok gelmeye balayınca dr giitk .bebğin hareketleri ve kalp atışları yavaş olduğu için şekerli serum taktlar.Saat 9 kadar sancı bekledik yok..sonra suni sancı taktılar.9.30 da sancılar başladı.15 dk bir dozajını arttırdııdılar.ben ağrıdan duramaz oldum yeter artık dayanamıyorum dedim.dr 12 gibi geldi açılma 8cm doğumhaneye ama bende ilk doğumumda olduğu gibi ıkınma hissi falan yok.ebe doğumhaneye ile indik bana gez diyor sancıdan ne gezebiliyorum ne oturabiliyorum.O arada 3 bebek geldi sezeryanla doğan onları giydiriyorlar ben ebeye beni geri odama götür bebek yukarıya çıktı diyorum ama idik bir kere dedi.İNsan çok samalıyor o sancı esnasında.dr GELDİ yattık çatala bebek yukarıya çıktı.Bana kın diyor ama nasıl ıkınayım bebek yukarda.Dr eliyle karnımdan aşağıya ititre ittire bebeği aşağı indirdi.hadi ıkın diyor ama bağırmadan.KoLAYysa sen o acıyla bağma.Ben olmuyor yapamıyorum dedim.zar zor doğurduk.benim minik sıpayı(12.30) estetik dikiş atldı.neysezordu ama kucağıma alınca sıpamı unuttum.

Kizlar beklenen dogum tarihinizde mi yoksa daha erken ya da gec mi dogurfunuz?

ben normalden 2 hafta önce doğum yaotım oğlum oldu erkekler geç gelir denmesine inat
ama kesinlikle bu çocuk gelişimini tamamlamış dediler.
ben eminim SAT ımdan.belli olmuyor yani.senin için ço kerken daha=)
doğumu düşünme hamişşliğinin keyfini çıkartt...

1 aralıkta kontrolüm vardı ve 38. haftamdaydım.Gezmeye gidicektim.Önce hastaneye uğrayıp NST ye giriyim dedim.NST ye girdim ve doktor beni doğumhaneye çağırdı.Ordada tekrar NST ye girdim doğum sancılarım başlamış ama hissetmedim ben ve aniden doğuma aldılar beni. Ama hiç sancım falan yoktu zaten 38 haftalıktım.Meğer 5 cm açılma varmış .Suni sancıyla 4 saat içinde kızımı kucağıma aldım.Böyle ani bir doğumum oldu. Ve doğuma makyajlı girdim gezmeye gideceğimi düşündüğüm için.:)

Otuz kasim cmrtsi gunuydu esimle aksam uzun uzun kavga ettik benim zaten bi kac gundur sancim var bi de kavga ettik ben sinirden ve uzuntuden agliyorm esyalari firlatiyorm neyse sonra baristik saat on iki de uyumaya gittim uyudum gece bir gibi bi sanciyla uyandim tuvaletim var gibi tuvalete gidiyorm ama gecmiyo dayanamiyorm 36+5 gunluk hamileyim bi de cok agrim var esime dedim yuru hastaneye . Gittik beni dogumhaneye yolladilar orda ebe beni muayene etti aciklik yok dedi nst ye bagladi sancim kirk elli gibi sonra afedersiniz kusmaya basladim sancim yetmislere seksenlere cikti tekrar gel bakiyim dedi bakti 1 cm olmak uzere dedi doktoruna haber verdim fitil koy dedi fitil koyup eve yolladi benim hala cok sancim var randevum persembe gunuydu doktorum o gun gelirsin cati muayenesi yaparz ama bebek cok asagi inmis randevu gununden once bise olursa hemen gel demisti pzrtesi cok sancim var diye gittim once nstye yolladi orda sorun cikti bebegimin kalp atislari bi var bi yok ben korkmaya basladim bi ara kalp atisi sifira indi doktorumu aradilar hemen muayene etti beni bise soylemedi gel asagidan bakcam dedi muayene etti giyindim yanina gittim hic bise soylemedi tek soyledigi ya uc hafta risk alirz ya da hemen sezeryana alirm kalp atislari cok duzensiz normal dogum imkansiz dedi tmm dedim ama beni bi korku tuttu aglayacm zor tutuyorm bebegime bise olcak diye beni hazirladilar ameliyathaneye ciktik belden ignemi yaptilar hemen ayaklarim uyustu basim donuyo bes dk bile surmemistir bebegimin sesini duydum ona baktikca agliyodum mutluluktan cok duygulanmistim esimde yanimizdaydi cok guzel bi duyguydu cok mutluyduk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…