İsmi:Yavuz
Kilo:2/900
Boy:43
Tarih:24 Mayıs 2013
Hafta:38
arkadaslar Mrhabalar topigimizin ilk dogum hikayesi benden.sizinkileride sabırsızlıkla bekliyorum.
Nerden başlasam bilemiyorum.malum 38 haftaya girince erken dogum riskinin bitmiş olması falan beni cok rahatlatmıştı . Bol yuruyus yapma vs kararlar almıştım. Doğumdan önceki aksam bol bol yürüdüm eve gelip sıcacik bir duş aldım.yaklasik 3-4 gün rahat uyuyor sancılarım da azalmıştı.esimle bebeğin artık 40. Haftasına kadar bekleyeceğine kanaat getirmiştik:))). Yani hiç dogurmiyacakmisim gibi hissediyordum.ha bide o gece kk koymak için gobusumun fotosuna çektik :))) tabi nasip olmadı.
Gece uyuduktan sonra yarı uykuda baya sancı çektim ama bir türlü uyanamadim. Uyandığımda cok garip hissediyordum hafif adet sancısı gibi sancım vardi.esime herhalde bebek geliyor dedim ama esim bir panik göreceksiniz ne yapacagını şaşırdı oda ikinci cocuk yani:))) onun şaşkınlıklarına hiç girmeyim yoksa hikaye uzayacak:)
Sonra wc gittim hafif pembe nişanla suyum geldi. Onceden hazir olan çantama adet yerini bulsun diye bir turk kolonyasida koyup:))) fermuarini kapattık .kizimin eşyalarını da onceden hazırlamıştım onuda çantasına koyduk.kizimi uyandırdık.ve yola koyulduk cimcime beni ağlattı .anne kardes im elimi tutmuş falan dedi artık gece ruyasindami gördü bilmiyorum.
Kızımızı bı arkadasa bıraktık .yol da dualar ederek hastaneye gittik.elimizdeki koca bavulu vs gören personel baya şaşırdı yani cidden cok eşya koyduğumuz un farkına sonradan vardık.
İlk kontrollerim yapıldı suyum gelmiş 2 cm açıklığım vardi.
Sancı odasına girdik esimle hastane ve personelin full sakın olması isimizi cok kolaylaştırdı .
Odada esimle beni yalnız bıraktılar uzun bir duş aldım sıcak suyla ama sancım artmadı.suyumun onceden gelmesi normal dogum için biraz riskliydi.doktorum geldi kontrolden sonra acilma olması için bir iğne yaptım o nodan sonra yaklasik 3 saat ararar sancılarım oldu.yalniz bütün tecrubemi kullandım sancı anlarında bağırıp çağırmadım düzenli nefes egzersizleri yaptım.dr geldiginde açılmam 3 cm di. artık suni sancı zamaniydi onu dozunu artırarak verdi yarım saatte 7 cm açıklık vardi. Dozu artırdı ve son açıklamalarla masadaydim yatağımı dogum masasına çevirdiler.doktorumun komutlarını dinledim.4 tane uzun ıkinmayla bal arımı kucağıma aldım. Babası o an ağladı.ama ben bebeği görme telasindaydim.yanimizda bütün hersey yapıldı .yalniz birgul boyunca yıkamadılar saglık acısından daha iyiymis.
Kuzucugumu emzirdim 2 saat sonrada kalacağımız odaya çıktık .
Önce si dikiş oldu .kesi yoktu ama cok az yırtılma olunca doktor dikiş attı. Ama dikişim az.cok şükür doğumumda normal oldu. İnanın hemen ayağa kalkmak istedim.zaten hastanede duramadım sabah erkenden çıkış istedim.
Gurbette Rabb'imin yardımıyla ve eşmin desteğiyle güzel bir dogum yaptım.
Bal arimin kilosu beklediğimizden az geldi ama cok şükür saglikli ve güçlü .
Bugun 5 gunluk oldu. Benim uykular vs karışık .
Ama olsun. Evlat kokusu cennet kokusu derler ya âynen öyle lohusa depresyonuna girmemek için bol bol kolluyorum :)))
Dualarla darısı sizlerin basına