- Konu Sahibi korsanmartxix
doğum yapalı bugün tam 8 ay oldu ve ben vere vere 5 kilo verebildim doğum sonrasında.aslında baştan almam lazım.hamilelik öncesinde de iniş çıkışlarım olmuştu.en önemlisi de doğumdan 2 yıl önce diyetisyen yardımıyla 30 kilo vermiştim amaç gebeliğe hazırlanmaktı.ama kısmet değilmiş o ara ev aldık,borcumuz bitsin diye bekledik,o arada ben aldım verdiklerimin yarısını ve 88 kg ile hamile kaldım.doğuma kaçla girdim ben bile bilmiyorum valla.drum da ben de takibi bıraktık son haftalarada.zaten almış başımı gitmiştim :) doğuma 2 hafta kala 120 kg olmuştum ama sonrasında kaç kg dahaeklendi allah bilir.yani en azından 32 kg aldım hamilelikte.doğumdan 1 hafta sonra 110 kg idim.yine bu arada 101'e kadar indiğim oldu ama istikrarsızdım.kilo verrememin nedenlerinin başında oğlumda inek sütü allerjisi çıkması oldu.ben zaten lakto-ovo vejetaryenim.yani süt,süt ürünleri ve yumurta harici hayvansal ürün yemiyorum.bebekte süt allerjisi çıkınca süt grubu da yasaklandı bana.yani protein kaynağım sadece yumurta kaldı.bi de dr kuruyemiş ve kuru meyveleri de yasakladı bebek için yabancı protein diye.ben zaten yemeye meyilliyim bol karbonhidrata dayandım ve neyse ki daha da almadım :)
15 şubatta yine eski diyetisyenima gittim.oğlumda süt allerjisi normale döndü artık yasaklı besin grubum da kalmadı.sonuç 105.1 kg idim.diyete başladım ama bugüne kadar uymadım listeye.bugünden itibaren ben de diyetteyim kesin olarak.
4 martta kontrolüm var.bakalım ne kadar vermiş olacağım.hala emziriyorum oğlumu,kilo vermemi yavaşlattığı için spor yapmıyorum,diyetisyenim başla diyene dek.
listemi de yazayım.
her öğünden önce 1 bardak su içilecek,günde en az 2.5 lt su tüketilecek!
kahvaltı
1 bardak yarım yağlı süt( ben bebek için köy sütü alıyorum,yağlı süt benimkisi)
1 yumurta
1 dilim peynir
bol yeşillik
4 zeytin
2 dilim esmer ekmek
ara
1 meyve
öğle
9 kaşık sebze yemeği veya 7 kaşık kurubaklagil
1 kase yoğurt
1 dilim ekmek
yeşil çay
ara
1 meyve
3 tane ceviz içi
akşam
haftada 4 gün;
1 kaseçorba
9 kaşık sebze veya 7 kaşık baklagil
salata
1 dilim ekmek
haftada 2 gün;
yoğurtlu karnıbahar ve brokoli salatası
2 dilim ekmek
haftada 1 gün;
2 yumurtalı sebze veya menemen
2 dilim ekmek
ara
1 kase yoğurt
1 meyve
çok acıkrsam 1 dilim etimek
kırmızı- beyaz et ve balık yok listede yemediğim için.
15 şubatta yine eski diyetisyenima gittim.oğlumda süt allerjisi normale döndü artık yasaklı besin grubum da kalmadı.sonuç 105.1 kg idim.diyete başladım ama bugüne kadar uymadım listeye.bugünden itibaren ben de diyetteyim kesin olarak.
4 martta kontrolüm var.bakalım ne kadar vermiş olacağım.hala emziriyorum oğlumu,kilo vermemi yavaşlattığı için spor yapmıyorum,diyetisyenim başla diyene dek.
listemi de yazayım.
her öğünden önce 1 bardak su içilecek,günde en az 2.5 lt su tüketilecek!
kahvaltı
1 bardak yarım yağlı süt( ben bebek için köy sütü alıyorum,yağlı süt benimkisi)
1 yumurta
1 dilim peynir
bol yeşillik
4 zeytin
2 dilim esmer ekmek
ara
1 meyve
öğle
9 kaşık sebze yemeği veya 7 kaşık kurubaklagil
1 kase yoğurt
1 dilim ekmek
yeşil çay
ara
1 meyve
3 tane ceviz içi
akşam
haftada 4 gün;
1 kaseçorba
9 kaşık sebze veya 7 kaşık baklagil
salata
1 dilim ekmek
haftada 2 gün;
yoğurtlu karnıbahar ve brokoli salatası
2 dilim ekmek
haftada 1 gün;
2 yumurtalı sebze veya menemen
2 dilim ekmek
ara
1 kase yoğurt
1 meyve
çok acıkrsam 1 dilim etimek
kırmızı- beyaz et ve balık yok listede yemediğim için.
Son düzenleme: