2013 haziran bebekleri ek gidaya geciyoooor

elifdem

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2008
1.628
8
358
Ankara
1 haziran dogumlu kizim artik 6. Ayina girdi. Bugune kadar sadece anne sutu aldi. Biberon hiic almiyor. Yavas yavas tatmaya baslayali 10 gun kadar ol. Artik2 gundur sabah uykusundan sonra saat 11 gibi meyve puresi (elma) veriyorum. Cok yemiyor ama 4-5 kasik aliyor yine de. Bir 10 gun boyle devam edip, obur hafta ogle uykusundan sonra da ogunlere baslicam. Doktora gidip bir liste edinmedim. Ama buradan listelerimizi, tariflerimizi, deneyimlerimizi paylasabiliriz.

merhaba canım...
benim kızım da 2 haziran doğumlu... ufak ufak başlamıştım 1 aydır bebeğim elma dilimini ağzında tutup çekmesine müsaade ediyordum.... ve de yağsız salçasız un tarhanası yapıp veriyorum... elma güzel bir başlangıç... bizim elmayla aramız iyi ama mandalinayı delip verince cuk cuk çekiyor...öğünlere ay sonunda geçeceğim...
dün mesela kabak patates ve havucu haşlayıp püre yaptım çok da sevmese de çay tabağı kadarını yedi... günlük hatta öğünlük mama hazırlamalıyız sanırım...
değişikliklerimi yazacağım sevgiler....

bana doktorumuz yoğurt ve meyve sularıyla başlayabilirsin dedi
hazır kavanozlarda satılan meyve pürelerinin tüm kavanozunu bir kerede yiyor
bir de aptamilin sütlü pirinçli kaşık mamasını aldım 100 ml den yapıyorum hafif kıvamlı olarak onuda yiyor
cam rende aldım havuç-elma vb meyveleri rendeleyip yedireceğim hemde yoğurtla da karıştırabilirim
bir de bizim dr. köy sütü bulursan yoğurdu onunla yap dedi bende öyle yapıyorum akrabamız köyden getiriyor
ama biberon mamasıyla da yapabiliyoruz
4. aydan itibaren

Malzemeler:

1 porsiyon için

100 ml hazırlanmış Devam Sütü (Bebeğinizin ayına uygun Aptamil-bebelac vs... devam sütü)
2 çay kaşığı yoğurt
Hazırlanışı:

90 ml kaynamış su içine 4 ölçek Devam Sütü koyarak hazırladığınız devam sütünü küçük bir kase ya da kavanoza boşaltınız.
İçerisine 2 çay kaşığı yoğurt ilave edip hafif karıştırıp, 4-5 saat sıcak ortamda mayalayınız.
Buzdolabında 5-6 saat dinlendiriniz.

Not: Devam sütü ile yapılan yoğurt hazır yoğurtlara göre daha sulu olabilir, yoğurt tadı oluşmuşsa mayalanma gerçekleşmiş demektir.

bizde geçtik ek gıdaya. yoğurt, tarhana çorbası, tavuk suyu, elma-havuç suyu, muz, cennet hurması, yediriyorum ama şuan sadece çok az tadını alsın diye veriyorum henüz doyumluk vermedim. 4,5 aylığız şuan.

benim ikizlerim de 5 haziran dogumlu.yaklaşık bir ay oldu ek gıdaya geçeli. 50 gün mamayla birlikte anne sütü aldılar,sonra sadece mama aldılar.

öglen 12 gibi meyve suyu veriyorum,genelde elma havuç,bazen mandalina ekleniyor elma çıkıyor ya da armut giriyor.azar azar arttırdım şu an 125 mlye kadar içiyorlar.

6 gibi yogurdumuz var.evde kendim mayalıyorum.ama sade yemiyorlar bebe bisküvisi katıyorum.

yatmadan önce muhallebizim var. arı mamanın muzlusnu severek yediler. aptamilin sütlü irmikli meyvelisini denedim,pek iştahla yemediler.en çok sevdikleri bebelac ın sütlü irmiklisi oldu,tasiye ederim.

ben de kahvaltıya ve sebze püresine başlıcam neler önerirsiniz?

beni kızım 8 haziran doğumlu
1 aydır herşeyi tattırıyorum ama ana öğün olarak henüz bir şey vermedim
her şeyden bir kaç kaşık ...
yoğurt meyve suyu çorba muhallebi
ama ek gıda bizim için zor olacak gibi pek kabul etmiyor henüz

bende ogluşumun sevdigi bir tarif yazayım dörte bir patates dörte bir havuç küçük bir çicek karnıbahar (koymaya bilirsiniz) bir corba kaşıgı pirinç bunları haşlıyosun bendırdan geçirin sonra sulandırmak için elma suyu koyuyorum benimki seviyo

oğlum 3 haziran doğumlu..işe başladıktan sonra kayınvalideme teslim ettim.öğlen geliyorum.öğlene kadar aptamilin tahıllı mamalarına başladık.sulandırıp biberonla 100cc ondan içiyor.kayınvalidem eline ne geçerse çorba yapıyor,bugün birinin tadına baktım güzeldi ama bana çok karışık yapıyor gibi geliyor.bamya,kabak,bezelye,soğan,pirinç,kemiksuyu...vs hepsini pişirip blendirda çekiyor.1 fincan yoğurt yiyor,bugün şekersiz hoşaf yapmış onu vermiş mesela.bazen ekmekte doğruyormuş çorbaya..bizimki çok şükür severek yiyormuş ama bana da çok karışık gibi geliyorendişeleniyorum bişe olacak diye :( öğleden sonra ve akşam hiçbir şey vermiyorum,sadece anne sütü alıyor.1 ay sonra ben vermeye başlayacağım..

Kizlar daha yeni ek gidaya baslatanlar icin soruyorum; bebeklere verdigimiz miktarlar nasil. Biz 10 gundur basladik bir ogun gunde en fazla 4-5 kasik yiyor. Sizlerde nasil porsiyonlar.

Bi de birsey kesfettim. Kasikla degilde mesela elma puresini parmagimin ucuyla verirsem daha atilarak yiyor. Benim kizim kasik konusunda da bi isteksiz gibi. Diliyle itiyor kasigi. Bos kasik bile olsa:))

ben de kavanoz meyvelere başladım on gundur ara ara veriyorum. aslında hazıra yuklenmek istemiyorum ama bizim çarşıdan pazardan aldıklarımız da ne kadar doğal ki paranoya yapmamaya calısıyorum. yatmadan pekmez ve ıhlamuru karıştırıp içiriyorum. öğlen ve gece yatmadan devam sütü veriyorum toplam 100 ml. kafam çok karışık gurmebebek diye bi site var 6-8 ay tarıfleri var orda kendime uygun olanları liste yapıcam buzdolabına asıcam ve yavaş yavaş başlayacağım düzen oturtmaya.:56:

2 haziran dogimlu kizim ben sebze çorbası yapiyorum havuc, patates irmik kabak, pirasa , ispanak ne varsa karistiriyorum minik kavanozlara koyup ertesi gunde veriyorum

2 haziran dogimlu kizim ben sebze çorbası yapiyorum havuc, patates irmik kabak, pirasa , ispanak ne varsa karistiriyorum minik kavanozlara koyup ertesi gunde veriyorum

Yesil yapraklı sebzeleri günlük tüketmek lazımmış yoksa besin degeri kayboluyor ıspanak maydonoz brokoli vb biz de elma suyunu çok seviyoruz yogurdu da eh iişte 3-5 kasık yiyoruz :) anne sütünü daha çok seviyoruz :)

benim oğlusumda 29 mayıs doğumlu aslında haziran 10 doğumlu olucaktı ama erkenci davrandı oğlum.. neyse biz 5 aylık olduktan sonra dr un tavsiyesiyle armut suyu ve armut püresine basladık kabızlığı vardı çünkü ozmandan beri ek gıda serüvenimiz başladı.. ben hiç devam sütü kullanmadım... ilk önce sabah akşam yarım cay bardağı meyve suyu ile başladım sonra püre ile devam ettim artık püre veriyorum suyunu vermiyorum sadece... 6. ayını doldurduktan sonra yoğurt yapmaya başladım kendim ve yoğurt+püre vermeye başladım ve artık ölçülü vermiyorum ne kadar yemek isterse doymadığına kanaat getirirsem devamında emziriyorum.. bide gecen hafta corba yaptım onu denedim ama sevmedi bende yoğurtla karıştırıp veriyorum arada oda...ama arada kendi yediklerimden de sularından yani tattırıyorum bu kadar hee bide su vermeye calısıyorum ama içmiyo :(

hee bu arada bazen kavanoz meyve püreside veriyorum zorda kaldığım zmanlarda ama

benım kızım 11 hazıran dogumlu bız 1 aydır ek gıdaya gectık cunku anne sutu alamıyo malesef ılk baslarda 1 tatlı kasıgıyla basladık sımdı sabah uyanınca 120 cc aptamıl 2 saat sonra azcık aksamdan suya koyup tuzunu cıkardıgım peynır oglen corba yapıyo annem ıcne ne bulursa koyuyo vıtamınlı olsun dıye [genelde brokolı karnıbahar pırasa havuc patates semızotu ıspanak kabak kerevız] sonra oglenleaksam arası yogurt ve meyve puresı verıyoruz (kuru kayısı uzum hurma kaynatıp pure yapıyoruz tabı mevsım meyvelerıde var) aksam yatmadan muhallebı yıyo uyuyo gece 2 kere mama verıyorum aptamıl 120 cc okadar bu arada yarım cay bardagı kadar yıyo sımdı sıze fazla gelebılır yazdıklarım ama doktoruna sordum ıyı dedı gece yemedıgı ıcın dengelemıssınız dedı bu ay 500 gr almıs boyle beslenerek be anne sutu veremedım dıye en azından corba falan vıtamın olsun dıyorum

Benim kızımda Haziran doğumlu bir aydır mutlaka her sabah bizimle kahvaltı yapıyor kahvaltı yapmadan asla uyumaz her sabah bir haşlanmış yumurtanın sarısının tamamı beyazının yarısını ve bir kase evde mayalanmış yoğurt bir tatlı kaşığı pekmez veriyorum çorba çok denedim ama içmiyor bende meyve rendeleyip veriyorum

slm kizlar,bebisim 3haziran dogumlu ama pek fazla istahli diil:14:meyve purleri,patates havuc puresi yapiyom onlari yiyo ama corbalarla pek iyi diil arasi:52:.sadece pirinc corbasini severek yiyo o da ac oldugu zaman verince:64:,devam mamasi vermedim ama anne sutu aliyo,9.ayina gircek ama bana kilosu az gibi geliyo.8kilo falan simdi.sizce normalmi?dogdugunda 2.400gr di

Atlattik o gunleri yaa simdi oglum herseyden yiyor kiymali yumurtaya bayiliyor kahvalti vazgecilmezi tahin pekmez aksam yemegi neyse oda yiyor pilav kofte sulu farketmez maasallah ogluma
bu arada degisik tarifleri olan yazsin bence :-)

Back
X